Dodaj do ulubionych

Pozwolenie na użytkowanie

17.01.11, 08:44
Czy ktoś ma nowe informacje na temat pozwolenia na użytkowanie?
Czy w końcu oddali (VP) wniosek?
Pozdrowienia
MM
Obserwuj wątek
    • smile53 Re: Pozwolenie na użytkowanie 18.01.11, 07:40
      Mam pisemną informację od VP, że wniosek o użytkowanie zostanie złożony do końca stycznia 2011r. POZDRAWIAM
      • setif Re: Pozwolenie na użytkowanie 18.01.11, 10:27
        To nic nie znaczy. Ja miałam pisemną informację, że wniosek będzie złożony do 15. stycznia.
        • grzegorz.gwiazda Re: Pozwolenie na użytkowanie 25.01.11, 14:44
          Kolejna informacja, z dnia dzisiejszego: (informacja pochodzi od Pani A.Z.)
          "
          Zgodnie z informacjami od Kierownika Budowy wniosek o uzyskanie pozwolenia na użytkowanie powinien być złożony w przyszłym tygodniu.

Termin przeniesienia własności ... (do końca marca) ... jest już realny bo zaświadczenie o samodzielności lokali jest praktycznie gotowe. Z uwagi na dużą ilość mieszkań wszystkie zaświadczenia są sprawdzanie kilkakrotnie.
          "
          • hoogan Re: Pozwolenie na użytkowanie 25.01.11, 16:13
            coraz żadziej zaglądam na to forum bo zapewne jak większości z was poprostu już sie to wszystko znudziło:
            chciałbym zwrócić uwagę na jeden fakt, brak komunikacji i spójności infpormacji pomiedzy pracownikami GH.

o tym że akty mają zostać podpisane do końca marca to wiemy (odległy termin). o tym że pozwolenie ma być najpóźniej do 20 lutego to też wiemy(odległy termin). o tym że zaświadczenie o samodzielności lokali jest w trakcie załatwiania to też wiadomo. ale o tym że zagineły dokumenty to jakoś nikt nie mówił.
            jeśli to faktycznie jest prawda to ciekawe czy się zanalazły czy nadal ich szukają :)
            i za wszelką cenę będą chcieli je znaleźć i wysłać wniosek o pozwolenie tak żeby zdążyć przed dniem 20 luty tego roku.

tak naprawde to za każdym razem ktoś pisze że coś tam ma być załatwione w przyszłym tygodniu. a jak wszystkim wiadomo to określenie ".. w przyszłym tygodniu ..." jest czasem przyszłym i nie dokonanym więc to stwierdzenie jest prawdą ale nie do końca bo zawsze można mówić że będzie w przyszłym tygodniu ale nikt nie powiedział konkretnie kiedy ....

co do komunikacji z pracownikami - każdy mówi jakiś termin ale szkoda że te terminy nie potwierdzają się, czyżby każdy miał inne informację które nie do końca są zbierzne ze sobą.

przykład: ktoś pisał (jakiś czas temu) że windy miały byc uruchomione w przyszłym tygodniu, a tych tygodni już troche mineło. podobnie było z oświetleniem na osiedlu (ale to nareczcie już działa).

najlepiej by było jakby ktoś z GH wypowiedział się na forum. wtedy mielibyśmy jasność co i jak. a tak to każdy kto zadzwoni czy to do jednej czy do drugiej osoby z GH słyszy jakieś terminy ale szkoda że te są różne, czyli brak komunikacji pomiędzy pracownikami.

o tym że osiedle ma być zgłoszone słychać już od grudnia ale jak to bywa ciągle coś tam wyskakuje i termin jest przekładany. gdyby nie temat w windami to zapewne nigdy nie dowiedzielibyśmy się o tym że jakieś dokumenty zagineły i dlatego ternim złożenia wniosku jest ciągle przekladany.

było już sporo terminów które nie były dotrzymane i były wielokrotnie przekladane z powodu (bo coś tam...) tak jak ktoś napisał dawno temu że są obawy że do świąt bożego narodzenia nie zdążą ... pracownicy GH śmiali się że nie będzie takiej możliwośći bo jest bardzo duzo czasu. święta mineły a sprawa dalej się ciągnie. w innym poście ktoś napisał o świętach wielkanocnych. podobnie jak wcześniej też wszyscy się śmieją i mówią że do tego terminu napewno zdążą (czyżby słynne deżavi - nie wiem jak to się pisze). mi i zapewne wam nie jest do śmiechu. co z tego że ten termin jest odległy ale ja obawam się, mimo iż do świąt daleko to wbrew pozorom to całkiem blisko (takie przeciwności - wiecie co mam na myśli).

żarty żartami ale terminy powoli się zbliżają a tu coraz to nowsze kwiatki wychodzą ....
            nie chce być jakimś czarnowidzem ale sami widzidzicie jak jest.

generalnie od roku czasu powinniśmy mieć akty w rękach, parkować w garażach, jeździć windami, kozystać z komórek lokatorkich i temat z developerem powinniśmy mieć zamknięty.
            już sam nie wiem co o tym sądzić. siedzę spokojnie i czekam na rozwój sytuacji, ale jak widzę niektóre (dobre) informacje i wypowiedzi to aż milo się robi i nie mogę się doczekać końca ale to co dobrę szybko się kończy, ciągle pojawiaja się nowe przeszkody, ciągle jakieś schody pod górę i końca nie widać, tzn widać koniec ale ciągle coś sprawia że ten koniec jest odległy mimo że tak blisko. wiecie co mam na myśli

czy zgadzacie się ze mną?
            ciekawe co jeszcze się wydaży?
            • morpheus33 Re: Pozwolenie na użytkowanie 25.01.11, 16:15
              cooooooo zaaaaaaaaaa lektura :) też chciało ci się to pisać :) chyba długo nad tym siedziałeś :) :) :)

a tak na serio to faktycznie coś w tym jest
              • morpheus33 Re: Pozwolenie na użytkowanie 25.01.11, 16:20
                wczytałem się w to co napisałem i nie do końca jest tak jak napisałeś.
                niektóre terminy zostały dotrzymane np. windy, ciepła woda, czy malowanie klatek
                • hoogan Re: Pozwolenie na użytkowanie 25.01.11, 16:23
                  mo i faktycznie nie wszystko ale tak poważnie czy windy działają ? czy klatki napewno są do końca pomalowane, nie wiem dlaczego ale zostały pomalowane tylko ściany ale wnęka przy drzwiach już nie i to raczej nie jest przeoczenie bo wszędzie tak jest oraz to malowanie rarzej nie było dokładnie zrobione widać mazy i jest sporo miejs nie domalowanych
                  • flotomiflo Re: Pozwolenie na użytkowanie 25.01.11, 18:32
                    Na pewno coś w tym jest, część się sprawdziła cześć nie.
                    Niestety ale można wywnioskować, że nie za bardzo zależy im na zakończeniu szybko tej inwestycji. Małymi nakładami kończą inwestycję, jedna ekipa robota idzie powoli, co się oczywiście przekłada na terminy. Czy te wszystkie problemy, zawalone terminy wiąże się z jednym, wykończenie jak najmniejszym nakładem środków i czy to przypadkowe sami sobie to odpowiedzcie. Mam nadzieję iż te "zagubione dokumenty" szybko się odnajdą. Bo chętnie przejechałbym się windą, chętnie bym podpisał akt notarialny. Chętnie bym po prostu usłyszał prawdę kiedy to wszystko zostanie załatwione. taka mała moja dygresyjka, pozdarwiam
                • jan_baranek Re: Pozwolenie na użytkowanie 25.01.11, 20:27
                  Niesamowite !!
                  już po 3 latach inwestycji dotrzymali słowa. Pomalowali klatki i nawet ciepła woda jest ? tylko pozwolenia na użytkowanie jakoś nie widać.
                  • smile53 Re: Pozwolenie na użytkowanie 26.01.11, 11:19
                    Nie wszystkie klatki zostały pomalowane, np. blok D - nic nie zostało zrobiono w klatce schodowej, w dalszym ciągu jest "syf" jak na wysypisku śmieci...
                    • kerajm Re: Pozwolenie na użytkowanie 27.01.11, 10:50
                      smile53, aktualnie budynek C1 teraz 113A jest już pomalowany i oczyszczony (dzisiaj czyścili posadzki z białego nalotu), pewnie w niedługim czasie zawita ekipa i do Was.
                      • gordonblue3 Re: Pozwolenie na użytkowanie 01.02.11, 13:02
                        dzisiaj 1 lutego...
                        i znowu minął miesiąc i nie wystąpili o pozwolenie...
                        czy ktoś ma jakieś "prawdziwe" informacje, pzdr
            • jan_baranek Re: Pozwolenie na użytkowanie 25.01.11, 20:21
              ciekawe jak to możliwe ze złożyli wniosek o wydzielenie lokali bez pozwolenia na użytkowanie ? to kolejne kłamstwo. to raczej wykluczone !! zresztą sprawdźcie sobie sami !
              pkt E
              www.remiz.com.pl/wzory/umowy-formularze/wniosek-wydanie-zaswiadczenie-samodzielnosci-lokalu.pdf
              Niestety trudno odnieść wrażenie , że ten developer mówi prawdę jak się pomyli....
              • grzegorz.gwiazda Re: Pozwolenie na użytkowanie 02.02.11, 07:36
                Czy ktoś z Was ma informacje potwierdzone, ze wniosek w sprawie zgloszenia osiedla do uzytkowania zostal wreszcie zlozony?
    • andrewa2008 Re: Pozwolenie na użytkowanie 05.02.11, 12:25
      Minął kolejny kawał czasu. Może ktoś zasięgnął wiedzy na temat pozwolenia na użytkowanie.
      Jeśli GH nie udziela takowej informacji, trzeba zapytać w BRE.
      • red-globi Re: Pozwolenie na użytkowanie 05.02.11, 12:59
        Biuro sprzedaży nie podaje żadnych konkretów odnośnie złożenia wniosku, ale nadal twierdzą, że termin oddania osiedla do użytkowania będzie dotrzymany - czyli do końca lutego. Osobiście uważam to za mało prawdopodobne.
    • andrewa2008 Re: Pozwolenie na użytkowanie 05.02.11, 15:11
      Obiecują....obiecują
      Jak to jest? - wielu z was kupiło tu mieszkanie, zapłaciliście wiele kasy, spłacacie kredyty i nikt nie stara się by zakończyć sprawy własności. Pozwolenie się odsuwa w czasie, wpis ty samym również.
      Masz wpis w KW - to masz nieruchomość.
      Proponuję masowo od poniedziałku złożyć pisma w VP....
      • anicishi Re: Pozwolenie na użytkowanie 08.02.11, 12:46
        nie wierze nawet żeby się wyrobili do końca lutego z tym pozwoleniem. Nie wiem czy Państwo zwróciliście uwagę, że blok 113b nie jest do końca wykończony (chodzi mi o dach) jeszcze kilka dni temu była tam czarna folia ale niestety wiatr rozwalił/zwiał i nie jest nawet dach wykończony. Złożyłam pismo do prezesika o odszkodowanie. Dałam mu miesiąc na odp i jeszcze nie odp, a zostało mu już tylko 2tyg. Na płatność ma jeszcze ponad miesiąc. Jeśli nie zapłaci idę do sądu. Składam pozew o rozwiązanie umowy zakupu z ich winy bo nie wywiązali się umowy. Nie bawi mnie ta sytuacja już. Jeszcze te oszukanie z metrażem. Można się przez nich wrzodów nabawić. Kredyt mieszkaniowy w ogóle się nie spłaca. eh szkoda gadać...
        • kruq_1 Re: Pozwolenie na użytkowanie 08.02.11, 13:07
          Witam. Szanowna nowa użytkowniczko forum, czy możesz wyjaśnić kilka kwestii ze swojego postu bo tak jest on napisany, że nie wszystko można zrozumieć :-)
          Po pierwsze za co oczekujesz odszkodowania od "prezesika", czyżby za zerwaną folię?
          Po drugie, to aby rozwiązać umowę przedwstępną (bo na razie tylko taką masz) nie trzeba iść do sądu. Poza tym, jeżeli nie podpisałaś aneksu to umowa sama już wygasła.
          Po trzecie to jak to "kredyt mieszkaniowy w ogóle się nie spłaca" ? Nie wiem czy wiesz ale kretydy same się nie spłacają tylko trzeba wpłacać odpowiednie kwoty na konto bankowe i deweloper nie ma z tym nic wspólnego :-)
          Pozdrawiam
          • anicishi Re: Pozwolenie na użytkowanie 08.02.11, 18:54
            Ah witam,
            wydawało mi się że napisałam bardzo zrozumiale... Nie lubię pisać zbyt obszernie.
            Za co odszkodowanie? Chociażby za ubezpieczenie pomostowe którego nie powinniśmy płacić od września 2010. heh dziękuje za przypomnienie jak się spłaca kredyty - chodziło mi o to, że idą same odsetki i ubezpieczenie. Gdyby nie było ubezp. spłacałaby się większa kwota kapitału.
            pozdr
            • doomina Re: Pozwolenie na użytkowanie 08.02.11, 19:21
              A "prezesik" to raczej nie ma w zwyczaju odpowiadać na ŻADNE pisma itp. jak również ŻADNA z osób upoważnionych do tego wiec..............złudzenia:) marzenia:)
    • guliwer80 Re: Pozwolenie na użytkowanie 08.02.11, 09:30
      Co z tym pozwoleniem na uzytkowanie??????????????

• bronik4 Re: Pozwolenie na użytkowanie 08.02.11, 11:14
        Niby ma być do końca lutego ale oni sami chyba w to nie wierzą... Pewnie dla tego "niezwłocznie" trzeba opłacić fakturki za media bo na kopertę zbierają żeby pozwolenie było ;)
        • grzegorz.gwiazda Re: Pozwolenie na użytkowanie 21.02.11, 08:37
          Czy ktoś z Was ma jakiekolwiek informacje związane z terminem oddania osiedla do użytkowania? Cokolwiek ktoś wie?
          • budynekc1 Re: Pozwolenie na użytkowanie 21.02.11, 13:49
            Podobno 3 tyg. temu został złożony wniosek. Pozwolenie ma być na początku przyszłego tygodnia.
            • bronik4 Re: Pozwolenie na użytkowanie 21.02.11, 15:09
              Na słowo już podobno mają pozwolenie. Na papierze będzie za dwa tyg a garaże udostępnią w następnym tygodniu ale jakoś w to ostatnie nie chce mi się wierzyć, ale zobaczymy ;)
              • grzegorz.gwiazda Re: Pozwolenie na użytkowanie 21.02.11, 15:33
                Potwierdzam. Dzisiaj pojawiłem się w biurze budowy i dopytałem. W przyszłym tygodniu pozwolenie na użytkowanie osiedla powinno być już podpisane. Pozostanie już tylko kwestia aktów notarialnych :-)
    • delta15.0 Re: Pozwolenie na użytkowanie 21.02.11, 22:12
      Jeśli ma być to pozwolenie a co z licznikami na prąd przecież podpisywaliśmy umowy
      Pozdrawiam
      • emce_2 Re: Pozwolenie na użytkowanie 22.02.11, 06:28
        Dodtawca pradu jest w trakcie wprowadzania naszych umow do systemu. W srode pracownik VP bedzie wiedzial, czy sa gotowi do montazu licznikow.
        • delta15.0 Re: Pozwolenie na użytkowanie 22.02.11, 07:35
          Dziękuję za informację, myślę że montowanie takich liczników nie potrwa długo oby tylko mogli zacząć to robić ale z tego co się orientuje to prąd według taryfy budowlanej będziemy mieli do momentu załatwienia aktów notarialnych.
          Pozdrawiam
    • andrewa2008 Re: Pozwolenie na użytkowanie 05.03.11, 13:20
      Pozwolenie - cyt"...czekamy tylko na podpis". Miała być to tylko formalność. A końca dramatu nie ma.
      Może osoby z GH czytające to forum odpowiedzą wprost - co się dzieje? Gdzie podpis?, o co znów chodzi?
      Robienie tajemnicy nic nie da - a uspokoi, tylko "forum mieszkańców".
      • trojankp Re: Pozwolenie na użytkowanie 07.03.11, 14:12
        Czy jest już pozwolenie?
        • zuzialalkaniezaduza Re: Pozwolenie na użytkowanie 07.03.11, 16:16
          Malinowski, a co cię to obchodzi?
          • trojankp Re: Pozwolenie na użytkowanie 07.03.11, 16:54
            Jakoś mnie to obchodzi !
            A Malinowskim to chyba ty jesteś!!!
            • zuzialalkaniezaduza Re: Pozwolenie na użytkowanie 07.03.11, 17:11
              Chcesz się dowiedzieć o pozwoleniu, to zadzwoń do dewelopera lub idź do biura budowy.
              BudMar czycha...
              • trojankp Re: Pozwolenie na użytkowanie 07.03.11, 18:00
                Jeśli mógłbym iść to nie zadawałbym tego pytania a jeśli chodzi o telefon to już mi się znudziło wydzwaniać do developera i ciągle ta sama odp. Ale jeśli to problem....
                • grzegorz.gwiazda Re: Pozwolenie na użytkowanie 08.03.11, 10:11
                  Dlaczego nic nie słychać o pozwoleniu na użytkowanie? Jeżeli tu nie chcecie pisać, prośba o info na grzegorz.gwiazda@onet.eu
                  • kruq_1 Re: Pozwolenie na użytkowanie 08.03.11, 19:36
                    Witam, nie słychać nic bo go nie ma. W przyszły czwartek są umówieni z PINBem, który oczekuje na jakieś dodatkowe informacje ale jakie to nikt nie wie.
                    • grzegorz.gwiazda Re: Pozwolenie na użytkowanie 09.03.11, 08:05
                      Super.
                      • macy_76 Re: Pozwolenie na użytkowanie 12.03.11, 11:46
                        No nie - jeszcze nie ma pozwolenia.
                        To jakieś kpiny - jeśli otzrymaja do końca marca to na 99% zerwiemy umowę.
                        Juz 2 razy aneksowaliśmy umowy w banku i nie ma mowy żeby było 3.
                        • bronik4 Re: Pozwolenie na użytkowanie 12.03.11, 12:06
                          W następnym tygodniu już będzie.
    • andrewa2008 Re: Pozwolenie na użytkowanie 12.03.11, 12:00
      Nie ma pozwolenia, czy tylko brak informacji o tym czy im (GH) wydali?
      Mała to być formalność. Nie lubię jak się mnie okłamuje. Zaczynam działać.....
      • bronekzlotypierscionek Re: Pozwolenie na użytkowanie 12.03.11, 18:39
        Szanowni Forumowicze, nie dawajcie się nabrać na takie bajeczki! Ten system wiecznego okłamywania i przeciągania w czasie doprowadzi Was tylko do katastrofy. NIGDY nie wierzcie ŻADNYM obietnicom tzw. developerów a tym bardziej cwaniaczków prezesików. Daleko nie musicie szukać- drugi taki przypadek macie nieopodal na ulicy Skrajnej i słynnego osiedla Garden Plaza. Mam nadzieje, że tak nie skończycie, ale ta sprawa nadaje sie wyłącznie do TV i prokuratury. Kontrolowane upadłości są ostatnio świetnym interesem na wyprowadzanie pieniędzy z firm i dorobienie się majątku kosztem naiwnych. Mam nadzieję tez, że nie będziecie musieli spłacać długów developera wkrótce tak jak sąsiedzi zza miedzy. Naturalnie to tylko apel o ROZSĄDEK i CZUJNOŚĆ. Pozdrawiam i poczytajcie trochę o Mac-Plascie i osiedlu Garden Plaza.
        • rat.med Re: Pozwolenie na użytkowanie 14.03.11, 12:29
          Dzisiaj pytalem sie o pozwolenie.
          Mooooooze bedzie w czwartek...

Ps. Prosze nie pytajcie o szczegoly, to tylko taka luzna informacja.
          • kruq_1 Re: Pozwolenie na użytkowanie 14.03.11, 12:43
            Szczegóły są takie, że w czwartek mają kolejne spotkanie z PINBem, który oczekuje jeszcze jakichś dodatkowych informacji. Ale jakich to nikt nie wie :-)
            • iska24 Re: Pozwolenie na użytkowanie 14.03.11, 15:31
              no to znowu ktos ściemnia bo mi powiedzieli że będą mieli spotkanie w piątek i może w tyg 21-15 coś się wyjasni odnośnie pozwolenia :(
    • alw-4 Re: Pozwolenie na użytkowanie 18.03.11, 10:00
      Witam sąsiadów, czy wiadomo coś na temat pozwolenia na użytkowanie? Pozdrawiam
      • violet03 Re: Pozwolenie na użytkowanie 18.03.11, 11:33
        Dostałam maila, że jest już pozwolenie na użytkowanie! Nie ukrywam radości :))
        • bronik4 Re: Pozwolenie na użytkowanie 18.03.11, 11:38
          Huraaaa... ;) Dziś już parkujemy w garażu ;) Coś czuje że spora kolejka będzie po odbiór pilota i kluczy do komórki ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka