Dodaj do ulubionych

stan dróg Ząbki

11.02.11, 10:36
gratuluję nowym władzom Ząbek przepięknych dziur w drogach, na szczególne uznanie zasługują niezwykłej urody półmetrowe wyrwy na środku ul. Szpitalnej na styku z m. Marki.

A szczególnie proszę o zajęcie się tą sprawą NOWE WŁADZE z Burmistrzem na czele.

Przedmiotem działalności przedsiębiorstwa Spółki Przedsięb. Gosp. Komunalnej w Ząbkach sp. z o.o. pod wodzą nowego PREZESA Jacka Sasina jest: pkt. 9. roboty związane z budową dróg i autostrad - PKD 42.11.Z, w szczególności budowa, modernizacja i remonty ulic, chodników, placów oraz innych elementów związanych z infrastrukturą drogową;

no to wiemy kto nam wybuduje autostradę w Zabkach - oby nie z tak licznymi dziurkami
skoro oni w zadaniac mają budowę autostrad, no to przecież nie będąsię zajmowali jakąś polną dróżką.

Obserwuj wątek
    • insignia928 Re: stan dróg Ząbki 11.02.11, 10:44
      potwierdzam, na ul. Szpitalnej droga wygląda tek, jakby ktoś rzucał garściami asfaltu z nieba.

no i te "leżące":po co tam spowalniacze?
      ta droga sama w sobie jest przymusowym ograniczeniem, gdyż tam nie ma możliwości do normalnej jazdy.
      • zzabki Re: stan dróg Ząbki 11.02.11, 10:55
        nie garściami tylko granatami
        • insignia928 Re: stan dróg Ząbki 11.02.11, 11:10
          kontynuując temat dodam, że podobno w MON obecnie trwa wyprzedaż.
          Ciekawe, czy dało by się upolować i zakupić BTR-60P?
          Na tę drogę ( i nie tylko na tę )będzie jak znalazł:-D
          No, i ma jeszcze dużo bardzo przydatnych funkcji, o których samochody mogą tylko pomarzyć;-DDD
          • zzabki Re: stan dróg Ząbki 11.02.11, 11:38
            można kupić BTR 60
            otomoto.pl/inny-btr-60-btr60-sprawny-z-wojska-T2109823.html
            dla całego UM i ZGK załoga 14 osób + 2 załoga
            no i przyczepka na asfalt
            proponuję ogólnomiejską zbiórkę pinieniędzy
            • insignia928 Re: stan dróg Ząbki 11.02.11, 11:41
              popieram!
    • attiya Re: stan dróg Ząbki 11.02.11, 15:18
      o matko, przecież jaki jest stan, każdy widzi :-/
      takie wyrwy to na co drugiej ulicy są
    • 1woj24 Re: stan dróg Ząbki 11.02.11, 17:28
      Ulica Szwoleżerów róg Zieleniewskiej dziury dużej wielkości ładna pogoda i nic nie jest naprawiane, chyba dupy do krzesełek w ZGK się przykleiły, tylko patrzeć jak Autobus 199 zniknie z tej trasy to będzie tragedia i szukanie winnych. A o taką ulice gdzie funkcjonuje publiczny transport trzeba dbać.!!!!!!!!!
      • olivka-25 Re: stan dróg Ząbki 11.02.11, 17:40
        Przejedźcie się ul. Powstańców.... tragedia
        • ats31 Re: stan dróg Ząbki 11.02.11, 17:50
          Wizytówką pana burmistrza jest 20m ul Warszawskiej w kierunku działek
          • zzabki Re: stan dróg Ząbki 11.02.11, 18:20
            my tu GADU GADU a tam pieniądze ludzie biorą za zarządzanie, a my psujemy samochody i kupujemy opony
            • jas198 Re: stan dróg Ząbki 11.02.11, 19:32
              to sie w głowie nie mieści ul. 3 Maja bije wszelkie rekordy w ilości i wielkości dziur.
              Dziwne, ze jeszce autobusy po niej jeżdżą.
              Burmistrzu straciłeś wzrok.
              • pi0trw Re: stan dróg Ząbki 11.02.11, 19:36
                > Burmistrzu straciłeś wzrok.
                A szanse na reelekcję?
                • cocteau99 Re: stan dróg Ząbki 11.02.11, 20:00
                  pi0trw napisał:

> > Burmistrzu straciłeś wzrok.
                  > A szanse na reelekcję?

Wydaje mi się, że ludzie odwołają go przed terminem. Chyba już tego wszystkiego wokół dość.
                  • motyl-icaa Re: stan dróg Ząbki 11.02.11, 20:37
                    powstańców to tor przeszkód (droga z 2-letnim stażem) - czy na co to nie ma gwarancji?
                    a kwiatową radzę omijać - górą...
                    • meggy.kotka Re: stan dróg Ząbki 11.02.11, 21:01
                      Przyjechała mnie odwiedzić kuzynka - mieszka na przedmieściach Konina. Była w szoku że na przedmieściach Warszawy mogą być takie ulice. Natężenie ruchu może być porównywalne u nas i tam bo mieszka w miejscowości która jest przelotowa, jeżdżą tam autobusy podmiejskie i pks'y a w okresie żniw różnego rodzaju sprzęt rolniczy (kombajny, traktory, które leciutkie nie są).
                      Nie wspomnę o tym że tam właściwie rzadko się zdarzają drogi gruntowe - pod lasem jest osiedle domków jednorodzinnych i prowadziły do niego dwie drogi gruntowa i asfaltówka. W tym roku wylano tą gorszą asfaltem pomimo tego że w 90% przebiega przez pola. A jedną z głównych dróg którą pamiętam z dzieciństwa będą dopiero naprawiać (czyli po jakiś 15-20 latach) a wyglada nadal lepiej niż nasza Powstańców.
                      Dla mnie to wstyd że w jakimś pipidowie jest lepiej niż u nas - 7km od centrum stolicy.
                      • cocteau99 Re: stan dróg Ząbki 11.02.11, 22:32
                        Przecież to skandal, żeby w miarę pogodne dni nie naprawić - choćby doraźnie - dróg publicznych, których stan ZAGRAŻA ŻYCIU ludzi. Wpadnięcie w dziurę na Powstańców przy prędkości nawet tylko 30 km/h obraca samochód w inną stronę - a tam chodzą tłumy ludzi, dzieci z tornistrami... ZTM wycofał z Kwiatowej linię 199 w obawie o stan autobusów - rzecz niebywała! Może zainteresować tym media? Prokuraturę? Obudźmy się wreszcie!
                      • pi0trw Re: stan dróg Ząbki 12.02.11, 06:31

> Dla mnie to wstyd że w jakimś pipidowie jest lepiej niż u nas - 7km od centrum
                        > stolicy.

A czy w tym pipidowie mają basen? Pewnie nie. Ambicje budować tunel drogowy? Pewnie też nie. Z drugiej strony raczej nie ma tam też znanego w Ząbkach "problemu meldunkowego"...

Tak czy inaczej stan choćby tych większych i ważniejszych ulic w Ząbkach to kpina. Było przecież kilka dni, kiedy można było sensownie zabrać się za naprawy - nie zrobiono nic, poza rozpisaniem przetargu - kolejna kpina. A może zebrać całą ekipę z UM, rozdać łopaty, wiaderka z gorącym asfaltem i niech łatają sami, skoro nie można się wcześniej przygotować... Albo niech jeszcze z własnych środków oddają za remonty samochodów, które na Powstańców pokrzywiły felgi, wybiły wahacze albo pogubiły koła.

• mat-go Re: stan dróg Ząbki 12.02.11, 22:17
                        Rolnicy mają lepsze drogi na własne pole, niż my przez centrum miasta.
                    • kata-dom Re: stan dróg Ząbki 14.02.11, 21:31
                      ulice w Ząbkach wyglądają jak Warszawa w czasie wojny po nalocie lotniczym. Uwaga jest dużo dziur głębokości leju po bombie. Władze czyńcie swoją powinność.
              • kriis.borowski Re: stan dróg Ząbki 15.02.11, 08:44
                Zgadza się, ostatnio zrobiłem "dokumentację" :P

goo.gl/U09Gh
                • cocteau99 Re: stan dróg Ząbki 15.02.11, 11:41
                  kriis.borowski napisał:

> Zgadza się, ostatnio zrobiłem "dokumentację" :P
                  >
                  > goo.gl/U09Gh

Świetna robota! Właśnie miałem poprosić zainteresowanych czytelników, żeby - przy dowolnej okazji - zrobili zdjęcia stanu dróg, wysokich chwastów, piachu na poboczach (przez cały rok), wywalonych śmieci w centrum itp. Taka dokumentacja się przyda, jeśli będziemy chcieli zainteresować naszą sytuacją jakieś zewnętrzne instytucje, media czy organizacje.
    • michal0510 Re: stan dróg Ząbki 12.02.11, 05:45
      Ząbkami rządzi DZIURmistrz, a nie burmistrz. To do jakiego stanu doprowadzone zostały drogi i fakt, że trwa to już od dwóch miesięcy powinno skończyć się postępowaniem prokuratorskim za doprowadzenie do zagrożenia życia i zdrowia.
      • corrida_pl Re: stan dróg Ząbki 12.02.11, 11:36
        już kiedyś pisałem, chwalić się tym że jest normalnie tj. nie ma dziur, kominy nie smrodzą, jest czysto nie można - bo to wszak "normalna" rzecz...

ale basenem, tunelem to jest przecież TO

aha widziałem kiedyś burminia pod urzędem miasta, latem... fircyk w zalotach, włoski nażelowane, nastroszone, koszulka oczojebna...dramat... raz go zobaczyłem i mi wystarczyło...
        • norrischucknorris Re: stan dróg Ząbki 12.02.11, 22:10
          A uśmiechał sieeę?
          Tak mi tego brak. Nawet jak patrzę w te dziury na drodze to widzę jego uśmiech.
          Tylko wydaje mi się, że to uśmiech szyderczy.
          Czy ktoś wie gdzie się podział, bo jakoś cicho, nigdzie go nie ma. Żadnych sukcesów, wywiadów, autografów. Może przeniósł się na Facebook?
          • cocteau99 Re: stan dróg Ząbki 12.02.11, 22:24
            norrischucknorris napisał:

> A uśmiechał sieeę?

Ciekawe... Na wszystkich zdjęciach w necie identyczny uśmiech, co do joty... Czy to skutek wyczerpujących ćwiczeń zadanych przez agencję PR? ;) A może to maska??

> Tak mi tego brak. Nawet jak patrzę w te dziury na drodze to widzę jego uśmiech.

ROTFL!
      • cocteau99 Re: stan dróg Ząbki 14.02.11, 12:21
        michal0510 napisał:

> Ząbkami rządzi DZIURmistrz, a nie burmistrz.

Wyborne :))
    • cocteau99 Czy ktoś widział dzisiaj jakieś remonty? 14.02.11, 17:58
      Dzisiaj była piękna, słoneczna pogoda. Akurat przejeżdżałem przez kilka miejscowości, gdzie mimo lekko ujemnych temperatur, mnóstwo ludzi w pomarańczowych kamizelkach uwijało się w łataniu dziur - wycinali asfalt, czyścili podłoże, zalewali jakąś asfaltową papką.
      A w Ząbkach?? Widział ktoś dzisiaj, gdzieś pracujących ludzi przy łataniu tych gigantycznych dziur? Czy ktoś widział, aby używano tego słynnego remontera lub inny sprzęt kupiony za pieniądze podatników dla miejskiego PGK?
      • norrischucknorris Re: Czy ktoś widział dzisiaj jakieś remonty? 14.02.11, 22:19
        W Ząbkach odchodzi się od remontu dróg. Teraz czas na tramwaj i linię napowietrznych taksówek. A może niedługo dowiemy się o nowych cudach. Poduszkowce? Śmigłowce z MZK? Rakiety? Metro? Balony? No nie balony... nie, bo się źle kojarzą. (Ja już się czuję zrobiony). To może ślizgacze z Gwiezdnych Wojen. Burmistrz na pewno ma plan!
        ps. a może zrobimy niedzielę czynu społecznego i wyręczymy remonter (czy on jeszcze istnieje?)
        • planetyliscie Re: Czy ktoś widział dzisiaj jakieś remonty? 15.02.11, 12:24
          a moze napisac w tej sprawie do tvn warszawa ? chyba ze Oni nie przyjezdzaja na prowince ?
          • cocteau99 Re: Czy ktoś widział dzisiaj jakieś remonty? 15.02.11, 12:28
            planetyliscie napisał:

> a moze napisac w tej sprawie do tvn warszawa ? chyba ze Oni nie przyjezdzaja na
            > prowince ?

Przyjeżdżają. Polecam ich archiwum albo google - było sporo reportaży z Ząbek.
            • planetyliscie Re: Czy ktoś widział dzisiaj jakieś remonty? 15.02.11, 13:44
              No to ja spełniłem swój obywatelski obowiązek i wysłałem prośbę o interwencję

Kontakt
              Miejski reporter
              telefon: 22 444 77 77
              mail: warszawa@tvn.pl

Piszcie, dzwońcie - im więcej nas będzie tym większa szansa że przyjadą, a czego jak czego to złego TVNu burmistrz z PiSu powinien się obawiać ;)

pozdrawiam
              • michal0510 Re: Czy ktoś widział dzisiaj jakieś remonty? 15.02.11, 13:58
                > Piszcie, dzwońcie - im więcej nas będzie tym większa szansa że przyjadą, a czeg
                > o jak czego to złego TVNu burmistrz z PiSu powinien się obawiać ;)\

A może sam Prezes zainteresuje się sprawą, że lokalny pis sobie nie daje rady i przyśle posłankę Klempę z odsieczą ?
                • zzabki Re: Czy ktoś widział dzisiaj jakieś remonty? 15.02.11, 14:39
                  Tu i posłanka Klempa z Preziem nie pomoże!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • norrischucknorris Re: Czy ktoś widział dzisiaj jakieś remonty? 15.02.11, 19:45
                    Basen i trybuna budowana jest jak dobrze rozumiem również pod Euro 2012. Ciekaw jestem którymi drogami dowiozą komisję, która ma definitywnie zadecydować o wyborze obiektu treningowego na tą imprezę. Chyba nie 3 maja?
                    • aguszak Re: Czy ktoś widział dzisiaj jakieś remonty? 17.02.11, 11:46
                      Najlepiej, niech wylądują helikopterem na Maczka - jedynej nowej drodze w Ząbkach, która jeszcze się nie wykrusza i niech stąd sie w ogóle nie ruszają, chyba, że z początku na koniec ulicy! ;-)
    • kata-dom Re: stan dróg Ząbki 17.02.11, 12:08
      jak byłem w Drawsku Pom. na poligonie to jeździłem po lepszych drogach niż są w tej chwili ulice w Ząbkach
      • zzabki Re: stan dróg Ząbki 21.02.11, 09:20
        Na stronie PGK Ząbki:

cennik:
        8. Konserwacja nawierzchni dróg
        - 100 zł - usuwanie ubytków w nawierzchniach asfaltowych + 23% VAT
        . (remonter drogowy prod. Kobit, kombi 5000 turbo)
        - 80 zł - usuwanie ubytków w nawierzchniach asfaltowych + 23% VAT
        . (recykler drogowy prod. Madro, UZPA 1000)
        16 zł/m2 - malowanie poziomego oznakowania ulic
        -do uzgodnienia - ustawianie pionowego oznakowania ulic
        - 105-110 zł/szt. - mycie ciśnieniowe wiat przystankowych + 23% VAT

Może zróbmy składkę, kto chce mieć załatane dziury

Wczoraj jechałem ul. 3 MAJA
        GROZA PANIE BURMISTRZU
        A co robi RADA MIEJSKA?

• michal0510 Re: stan dróg Ząbki 21.02.11, 15:05
          > Na stronie PGK Ząbki:
          >
          > cennik:

Acha, czyli przedsiębiorstwo komunalne prowadzi działalność zarobkową, wykorzystując do tego mienie komunalne, czyli de facto własność społeczności lokalnej. Nie wiem komu oni chcą świadczyć te usługi, sąsiednim gminom, prywatnym właścicielom dróg? Natomiast wykonywanie zadań statutowych, które należą do tego przedsiębiorstwa, czyli utrzymanie i remont dróg miasto musi zamawiać na rynku, organizując przetarg. Ergo mieszkańcy zapłacą dwa razy za to samo - wynagrodzenie wykonawcy wyłonionego w przetargu oraz koszty utrzymania PGK (wynagrodzenia, zakup i utrzymanie sprzętu, koszty administracyjne) pochodzące z budżetu miasta.

Ogólnie robi się coraz ciekawiej. Mi to wszystko przypomina dialog z pewnego znanego filmu:
          - Więc moim zdaniem, po co mamy trzy razy przepłacać, jeśli mamy tu faceta i on sobie też zarobi. Teraz tak: słomę załatwiłem spod Koszalina z PGR`u, a do środka można dać. To społecznie, tak że nic nas nie kosztuje, a co ważne - taśmę będę miał z nadwyżek, więc się nakręci filmik i też nas nic nie będzie kosztowało. Także jesteśmy do przodu na tym jakieś sto osiemdziesiąt - dwieście tysięcy.
          - Mów, mów, mów.
          - Załatwiłem, że misia kupi Muzeum Ludowe w Olsztynku i to będzie ekstra sto pięćdziesiąt tysięcy. No i co?
          • cocteau99 Re: stan dróg Ząbki 21.02.11, 15:41
            michal0510 napisał:

> > Na stronie PGK Ząbki:
            > >
            > > cennik:
            >
            > Acha, czyli przedsiębiorstwo komunalne prowadzi działalność zarobkową, wykorzys
            > tując do tego mienie komunalne, czyli de facto własność społeczności lokalnej.
            > Nie wiem komu oni chcą świadczyć te usługi, sąsiednim gminom, prywatnym właścic
            > ielom dróg? Natomiast wykonywanie zadań statutowych, które należą do tego przed
            > siębiorstwa, czyli utrzymanie i remont dróg miasto musi zamawiać na rynku, orga
            > nizując przetarg. Ergo mieszkańcy zapłacą dwa razy za to samo - wynagrodzenie w
            > ykonawcy wyłonionego w przetargu oraz koszty utrzymania PGK (wynagrodzenia, zak
            > up i utrzymanie sprzętu, koszty administracyjne) pochodzące z budżetu miasta.
            >

Rzeczywiście, Bareja do kwadratu. Coś tu jest nie tak i chyba trzeba zrobić porządny alarm.
            • norrischucknorris Re: stan dróg Ząbki 22.02.11, 19:54
              Następny przetarg dotyczyć będzie usług zarządzania miastem.
              Po co dziurmistrz ma się pocić, uczyć, odkrywać odkryte, przecierać przetarte szlaki. Lepiej wziąć ludzi którzy się na tym znają, zapłacić i z głowy. Sam może robić sobie zdjęcia przy zrealizowanych inwestycjach lub od razu zrobić sobie dłuższą "labę". I wszyscy będą zadowoleni.
              ps. w sumie jego poczynania i tak do tego się sprowadzają. dziurmistrz nie musi być lotny wystarczy aby miał dobrych współpracowników. Im bardziej tępy, tym będzie ich więcej. Ostatnie dni pokazały co umie dziurmistrz bez wsparcia. Totalne bezkrólewie, które w Ząbkach nazywa się od teraz "labą".
              A i mam pytanie, czy w ramach zniżek dla mieszkańców Ząbek można gdzieś taniej naprawić zawieszenie auta? (dziurmistrz dba o mieszkańców!?)
              • route67 Re: stan dróg Ząbki 24.02.11, 17:13
                No ale zaraz, khem khem, takiego Perkowskiego sobie wybraliście to takiego Perkowskiego macie.
                Miałem zmienic NIP-3 i zdecydować się na płacenie podatków (nie małych) z Ząbkach.
                Meldować się tu nie zamierzam.
                Po tym jak banda niezdarnych darmozjadów, bo inaczej ich nazwać nie można, w nosie ma mieszkańców - nie zobaczą ani złotówki, którą - tradycyjnie - pozostawie do dyspozycji burmistrzowi mojego rodzinnego miasta, który z "popegeerowskiej wsi" zrobił piękne małe miasteczko w kilka lat, dosłownie - udowadniając, że jak sie chce to można => szczytna.pl/

Wybierajcie dalej karierowiczów bez kompetencji, będziecie mieli podwarszawskie śmierdzące zabite dechami zadupie jak teraz. A ja z Wami, dopóki się nie wyprowadze stąd w cholerę. Oby jak najszybciej :D
                • luzka13 Re: stan dróg Ząbki 24.02.11, 17:46
                  > Wybierajcie dalej karierowiczów bez kompetencji, będziecie mieli podwarszawskie
                  > śmierdzące zabite dechami zadupie jak teraz. A ja z Wami, dopóki się nie wypro
                  > wadze stąd w cholerę. Oby jak najszybciej :D
                  Dziwne że morre i marian zarzeczyński zamilkli od czasu wyborów.
                  Czyżby Perkowski przestał osobiście zaglądać na forum swojego miasta i trollować pod tymi nickami?
                  Ja też się poddaję i po 10-ciu latach życia w nadziei że w tym mieście się coś zmieni zamierzam wrócić do Warszawy.
                  A i podatki za 2010 zapłacimy całą rodziną w gdzie indziej, dość tego!!!
                  • cocteau99 Re: stan dróg Ząbki 24.02.11, 19:17
                    luzka13 napisała:

> Dziwne że morre i marian zarzeczyński zamilkli od czasu wyborów.
                    > Czyżby Perkowski przestał osobiście zaglądać na forum swojego miasta i trollowa
                    > ć pod tymi nickami?

:)
                    Ja myślałem, że Marian to rodzina dziurmistrza... Ale, że to on sam... no no. Wielki umysł!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka