Dodaj do ulubionych

zrezygnuj z UPC.

18.05.11, 23:12
INFORMACJA O ZMIANACH W UMOWE ABONENCKIEJ
ORAZ W REGULAMINIE ŚWIADCZENIA USŁUG TELEKOMUNIKACYJNYCH PRZEZ UPC POLSKA SP. Z O.O.

Szanowni Państwo!
Rozwój oferty UPC Polska, wprowadzenie nowych usług oraz zmiany w przepisach prawa telekomunikacyjnego, wpływają na konieczność dostosowania Regulaminu Świadczenia Usług Telekomunikacyjnych oraz Umowy Abonenckiej do opisanej sytuacji. Zmieniony Regulamin i Umowa Abonencka będą obowiązywały od 1 czerwca 2011 r. Szczegółowy wykaz zmian prezentujemy tutaj- www.upc.pl/pdf/upc_wykaz_zmian_do_umowy_abonenckiej_i_regulaminu.pdf , natomiast pełną wersję dokumentów znajdą Państwo na www.upc.pl. Ze względu na zmiany w Regulaminie i Umowie Abonenckiej, przysługuje Państwu prawo do wypowiedzenia umowy, nie później niż do 31 maja br. W przypadku skorzystania z tego uprawnienia, UPC nie będzie przysługiwać żadne roszczenie odszkodowawcze, a także zwrot ulgi. Brak pisemnego oświadczenia w wymaganym terminie będzie oznaczał akceptację zmian Regulaminu oraz Umowy Abonenckiej.

JJS proponuje dla rezygnujących z UPC

opcja 1
6 miesięcy za pół ceny internet i TV prędkość internetu do 24 Mbits w okresie pierwszych 6 miesięcy 49,90 zł potem 99,80 zł
przez miesiąc do pakietu podstawowego dorzucamy: JAMBOtest.

Wykaz Pakietów Premium w zestawie JAMBOtest.
1. Pakiet Premium CANAL+
2. Pakiet Premium CANAL+ HD
3. Pakiet Premium Filmbox
4. Pakiet Premium CINEMAX
Wykaz Pakietów Tematycznych w zestawie JAMBOtest:
1. Pakiet Więcej Discovery
2. Pakiet Więcej Muzyki
Wykaz Kanałów Tematycznych HD w zestawie JAMBOtest:
1. Discovery HD Showcase
2. Animal Planet HD
3. National Geographic HD
4. Nat Geo Wild HD
5. MTVN HD
6. FOX LIFE HD
7. POLSAT SPORT HD
8. FOX HD
Wykaz Kanałów Tematycznych SD w zestawie JAMBOtest:
1. Nat Geo Wild
2. Polsat Cafe
3. Polsat Film
4. Polsat News
5. Extreme Sport
6. Polsat Play
7. Zone Romantica
8. Zone Europa
9. The History Channel
10. Travel Channel
oraz promocje negatywna na HBO przez do 2 miesięcy za darmo HBO
instalacja i aktywacja 99 zł

opcja 2
6 miesięcy internet po 24 zł i TV po 29,90 prędkość internetu do 8 Mbits, cena po 6 miesiącach za pakiet 89,90 zł przez miesiąc do pakietu podstawowego dorzucamy: JAMBOtest.

Wykaz Pakietów Premium w zestawie JAMBOtest.
1. Pakiet Premium CANAL+
2. Pakiet Premium CANAL+ HD
3. Pakiet Premium Filmbox
4. Pakiet Premium CINEMAX
Wykaz Pakietów Tematycznych w zestawie JAMBOtest:
1. Pakiet Więcej Discovery
2. Pakiet Więcej Muzyki
Wykaz Kanałów Tematycznych HD w zestawie JAMBOtest:
1. Discovery HD Showcase
2. Animal Planet HD
3. National Geographic HD
4. Nat Geo Wild HD
5. MTVN HD
6. FOX LIFE HD
7. POLSAT SPORT HD
8. FOX HD
Wykaz Kanałów Tematycznych SD w zestawie JAMBOtest:
1. Nat Geo Wild
2. Polsat Cafe
3. Polsat Film
4. Polsat News
5. Extreme Sport
6. Polsat Play
7. Zone Romantica
8. Zone Europa
9. The History Channel
10. Travel Channel
oraz promocje negatywna na HBO przez do 2 miesięcy za darmo HBO
instalacja i aktywacja 99 zł

pozdrawiam
administrator
Obserwuj wątek
    • zuzialalkaniezaduza Re: zrezygnuj z UPC. 19.05.11, 15:48
      Buahahaha :D:D:D

Drogi jcostamadminie,
      nikt o zdrowych zmysłach nie przestawi się z UPC na jcostam.

• przyborp Re: zrezygnuj z UPC. 19.05.11, 15:56
        Też się uśmiałem:-) Coś chyba nie idzie sprzedaż. Ciekawe kiedy bilbordy w Ząbkach powieszą :-D
        • jjs_admin Re: zrezygnuj z UPC. 19.05.11, 21:46
          kilka reklam wisi w Ząbkach
          • przyborp Re: zrezygnuj z UPC. 19.05.11, 22:00
            No ale takich jak tresc tego posta to chyba nie ma:-)
            • morpheus33 Re: zrezygnuj z UPC. 20.05.11, 09:23
              jcostamadmin chociaż raz ma rację,
              widziałem jakąś DOŚĆ MAŁĄ reklamę tej jcostam firemki
              wisiała zawieczona na ogrodzeniu usiedla przy jednej w głównych dróg,

wyglądało to jakby ktoś w nocy w pośpiechu ją wieszał :) :P żednadaaaaa

nawet nie stać ich na pożądną reklamę na prawdziwym bilbordzie przy drodze

rozumiem że każdy ma prawo założyć firmę i dbać o jej rozwój, ale porównywać to jjcośtam do UPC :) :) :) to jest pomyłka.
              • doomina Re: zrezygnuj z UPC. 20.05.11, 10:30
                Rany...zostawcie już człowieka w spokoju !! :)
                Reklama rządzi się swoimi prawami i jak dla mnie to bardziej ważnym aspektem są usługi oferowane a nie sposób reklamowania się...:)
                a na temat usług to chyba już była dyskusja ...
                • kruq_1 Re: zrezygnuj z UPC. 20.05.11, 11:04
                  Otóż to :-) Trudno oczekiwać aby lokalna firemka dysponowała takim budżetem na reklamę jak ogólnopolskie sieci.
                  A żeby oddać sprawiedliwość, zgodnie z obietnicą, to dodam, że po wymianie dekodera problemy z telewizją ustały (prawie całkiem :-)
                  • doomina Re: zrezygnuj z UPC. 20.05.11, 11:15
                    :)
                    • tomasz-zzz Re: zrezygnuj z UPC. 20.05.11, 19:59
                      witam

zaraz zostanę skrytykowany że polecam JJS dla niektórych jcostam po co przepłacać korzystam od samego początku jestem bardzo zadowolony i nie widzę sensu wydawania 20 zł miesięcznie więcej w zamian za to że zobaczę w TV kilka reklam UPC lub będzie ich stać na bilbordy.
                      • kerajm Re: zrezygnuj z UPC. 20.05.11, 20:14
                        ...i bardzo dobrze, że jest wybór, brakuje mi tylko wypowiedzi klientów którzy korzystają z usług TPSA...chyba są tacy ??
    • nickos_85 Re: zrezygnuj z UPC. 24.05.11, 13:08
      Wystarczy poczytać forum Ząbek, żeby się dowiedzieć, że JJS to niezły syf. A ludzie, którzy odpisują na maile chyba nie ukończyli podstawówki :) Wiele osób narzeka na JJS (kiepska obsługa techniczna, częste przerwy w dostawie, zaniżana prędkość łącza, zlewanie klienta).

Także raczej podziękuję, UPC jest na pewno lepsze.
      • morpheus33 Re: zrezygnuj z UPC. 24.05.11, 13:30
        może i 20 zł wiecej, (całe 8 piw :) )
        ale ile szczęścia i radości:
        - zawsze działa
        - nie ma problemów
        - miła obsługa
        - niezawodność
        można tak w nieskończoność ....

bez urazy ale ja wolę sprawdzone usługi ... :)
        • tomasz-zzz Re: zrezygnuj z UPC. 24.05.11, 19:31
          nie korzystałeś nie oceniaj po tym co na forum piszą bo na UPC można ze 100 razy więcej złego w necie znaleźć nie ma idealnego operatora.

miałem obiekcje jak zakładałem ale dałem się przekonać osobie chodzącej po osiedlu i namawiającej że nie ma takich problemów jakie są opisywane na forach i powiem że problemów nie ma żadnych a kupując usługę od JJS mam za darmo 8 piw miesięcznie nie każdy jest tak bogaty jak morpheus33 i mu nie zależy na 250 zł rocznie

• hoogan Re: zrezygnuj z UPC. 24.05.11, 22:20
            proszę powiedzieć, dlaczego zakłuca pan spokój normalnym ludziom.
            jeśli ktoś będzie chciał dowiedzieć się czegoś o tej firmie to zgłosi się do pana.

za każdym razem jak pan pod tym nickiem lub do nickiem firmy jcostam napisze cos na forum to niepotrzebnie na forum ludzie zaczynają się denerwować.

co do awaryjności: przeczytałem kilka forów z innych osiedli i można zauwazyć ze faktycznie sporo osób narzeka. zamiast wypisywać głópstwa na forum prosze się lepiej wziąść za wykształcenie pracowników swojej firmy w kontkatach z klientami.

na początek proponuję zakupić im leprzy strój. obecnie wyglądają jakby przyszli z ciężkiej roboty. więc pierwsze wrażenie nie jest najlepsze a to jest w handlu najważniejsze.
            po drugie proszę nauczyć ich odpiwiedniej wymowy. koleś w tej firmy zanudzał mnie jak mówił o tym co niby ta firma na w ofercie. proponuję zasponsorować osobom pracującym w terenie szkolenie z zasad obsługi kilenta !!!

to są podstawowe różniece pomiędzy dobrą firmą a kiepską firmą.

może i firma jest dobra i ma dobre propozycje, ale jak mi jakiś koleś gada o tym i o tamtym i to jest nudne i do tego jest kiepsko ubrany to raczej nie mam ochoty dalej prowadzić rozmowy a właściwie monologu tego pana bo nie mogłem dojść do głosu. gadał i gadał i końca nie było, a to było nudne więc dużo z tego nie pamiętałem.

chyba wie pan o co chodzi .... podstawa to dobre wrażenie a tego zdecydowanie brakuje w tej firmie. a wiem o czym mówie bo jestem handlowcem w bardzo dużym europejskim przedsiębiorstwie :) :) i przechodziłem szereg szkleń z obsługi klientów i pozyskiwaniu nowych klientów oraz kluczowych klientów :) :)

życzę szczęscia

p.s. proszę już nie pisać pod tym nickiem, i tak wszyscy wiedzą kim pan jest :)
            • morpheus33 Re: zrezygnuj z UPC. 25.05.11, 12:52
              to prawda,
              upc nie potrzbuje reklamy bo prawie wszyscy to znają
              do do mniejszych firm to najważniejsze jest dobre wrażenie,
              a tego zdecydowanie brakuje w jcostam
            • tomasz-zzz Re: zrezygnuj z UPC. 25.05.11, 21:52
              witam

gratuluje Panie hoogan podejścia ważniejsze jest opakowanie niż zwartość ja zanim się zdecydowałem przetestowałem usługę przez 10 dni zaraz usłyszę że jestem z JJS jeśli chcesz zapraszam przekonasz się naocznie jak ich usługa działa.
              • jjs_admin nowy pakiet mini 25.05.11, 22:41
                Pakiet: mini - za jedyne 14,90 zł

1 TVP1
                2 TVP2
                3 TVP Info (lokalny)
                4 TVN
                5 Polsat
                6 TVN7
                7 TV4
                8 Polsat 2
                9 TV Puls
                10 TVS
                11 TVS HD
                12 TVN24
                13 TVN Warszawa do 31.05
                14 TVN Turbo
                15 TVN Style
                16 Polsat Play
                17 TVP Historia
                18 TVP Polonia
                19 TVP Kultura
                20 TVN CNBC Biznes
                21 TVN Meteo
                22 4Fun TV
                23 Eska TV
                24 rebel:tv
                25 TV Trwam
                26 religia.tv
                27 Tele 5
                28 Polonia 1
                29 iTV
                30 Edusat
                31 Mango 24
                32 Anonse.TV
                33 Belsat TV
                34 OKI

pozdrawiam
                JJS
              • morpheus33 Re: zrezygnuj z UPC. 26.05.11, 09:35
                ooo naprawde genialne podejście...

cyt:
                > gratuluje Panie hoogan podejścia ważniejsze jest opakowanie niż zwartość

jeżeli opakowanie jest bylejakie to co sądzić o samym produkcie w nim zawartym.
                grunt to reklama i pozytywne pierwsze wrażenie. jeżeli pierwsze wrażenie niejest najlepsze to ppotencjalny klient nie koniecznie może być zainteresowany współpracą.

może i jcostam jest dobre ale żeby o tym się przekonać trzeba najpierw zamówić tą usługę a jeśli osoba reprezentująca tą firmę bylejak zaprezentuje tą firmę i opowiadając o pakietach zanudzi potencjalnego klienta, to bądźmy szczerzy, potencjalny klient traci ochotę na dalszą współpracę.

świat handlu jest brutalny i kieruje się własnymi ścieżkami. dlatego teżsą firmu które zjamują się szkoleniami przedstawicieli.

polecam przeczytać kilka książek dot. "empati" i psuchologicznego podejścia do potencjalnych klientów, podstawą jest luźna rozmowa, swobodna wymiana zdań i przedewszyskim podczas rozmowy w klientem nalezy tak przedstawić zalety isług aby zainteresować potencjalnego nabywcę.

jedną z firm zajmujących się szkoleniami jest firma FOKUS. polecam. miałem kilksza szkoleń z wielu zakresów dot. handlu usługami i to bardzo mi pomogło rozwinąć ważne dla tej dziedziny umiejętmści :)

dla ułatwienia: www.grupafokus.com.pl

a na przyszłość proponuję czytać ze zrozumieniem !
                • hoogan Re: zrezygnuj z UPC. 26.05.11, 16:17
                  no to poleciałeś.
                  literówek nawaliłeć sporo.
                  ale nie nie ma co się przejmować. z tego co zauwazyłem sporo osób zamiast "Y" pisze "U" i odwrotnie
                  • pogonilem_jjs Re: zrezygnuj z UPC. 01.06.11, 20:48
                    na szczęście już po wszystkim :D
                    pożegnałem się z firmą JJS. Obsługa jest na żenującym poziomie. Pracownicy mają problem ze skleceniem kilku prostych zdań, są agresywni, obrażają klientów, zastraszają sądami, karami umownymi a świadczone przez nich usługi są na bardzo niskim poziomie. Kilka postów wyżej czytamy, że nie ma „idealnego” operatora. Zgadza się. Zastanawiające jest jednak zestawienie ilości negatywnych postów w stosunku do ilości abonentów. Nigdzie, na żadnym forum nie znalazłem tak zażyłej dyskusji z tyloma negatywnymi opiniami na temat operatora jak te w kierunku JJS a nie zapominajmy, że JJS ma ok. 1000 klientów (może mniej). O JJS czytamy, że potencjalni nowi klienci już ich mają dosyć, jeszcze przed podpisaniem umowy. Dziwne, nie?

To co mogę dodać od siebie: zadowoleni (lub nie) klienci UPC, dobrze zastanówcie się co robicie.
                    • hoogan Re: zrezygnuj z UPC. 06.06.11, 13:48
                      no to będziemy mielli trochę spokoju na jakiś czas w tą niby firmą.

a tak przy okazji. nie wiem jak to jest ale w windach ulotki tej firmy są niszczone i zrywane.
                    • morpheus33 Re: zrezygnuj z UPC. 30.10.11, 22:41
                      szanowny administratorze badziewnej firmy JJS czy jakoś tak,

uolejanie naklejkami skrzynek pocztowych to już ostre przegięcie !!!!

można to podpiąć pod Art. 288 kodeksu karnego - niszczenie mienia:
                      Art. 288. § 1. Kto cudzą rzecz niszczy, uszkadza lub czyni niezdatną do użytku,
                      podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
                      § 2. W wypadku mniejszej wagi, sprawca
                      podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
                      § 3. Karze określonej w § 1 podlega także ten, kto przerywa lub uszkadza kabel podmorski albo narusza przepisy obowiązujące przy zakładaniu lub naprawie takiego kabla.
                      § 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 następuje na wniosek pokrzywdzonego.

oklejanie wnętrz windy tymi durnymi plakatami jest wkurzające !!! nie mogę się doczekać aż znikną te zabezpieczenia w windach, wtedy pożegnamy się w tymi okropnymi plakatami.
                      a jak tylko ktoś gdzieś przyklei naklejkę to musi liczyc się z konsekwencjami !!!!!!

tak więc proszę niezwłocznie usunąć naklejki poprzyklejane w różnych miejscach !!!!!!

jeżeli nikt tego nie uczyni to zapewne na kolejnycm zebraniu wspólnoty ten temat powróci a wtedy pańska firma będzie miała przesrane :)

ciekawe czy zabrudzenie klejem metalowych elementów windy to nie sprawka pańskich pracowników !!!! a to już jest powazne wykroczenie !!!!!!! z satynowej nierdzewnej blachy takie ślady praktycznie są nie do usunięcia - taki element można tylko wymienić a to jest kosztowne !!!!!

proszę usunąć wszystkie naklejki poprzyklejane w niedowwolonych miejscach !!!! proszę równierz usunąć ślady kleju po tych naklejkach. miarka się przebrała !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka