Dodaj do ulubionych

JJS - czyli niepowtarzalne usterki

04.11.11, 20:30
JJS niesamowicie mnie dziś zaskoczyło.
Właśnie oglądam sobie na TVN film, pod tytułem "Mroczna dzielnica" korzystając z UPC. Idę sobie do drugiego mieszkania, gdzie rządzi już JJS i co widzę? Ten sam film ale........ w oryginalnej wersji językowej, bez tłumaczenia ha ha ha. Coś niesamowitego. Wróciłem się natychmiast do pierwszego mieszkania, żeby sprawdzić czy może przez ten czas kiedy szedłem, coś się schrzaniło ale nie. UPC nadaje w najlepsze z tłumaczeniem. Idę więc znowu do drugiego a tam bez tłumaczenia :-)
Nie mam pojęcia jak to jest możliwe, skoro program nadaje jedna i ta sama stacja ale widać JJS potrafi wszystko :-) :-)
Idę teraz zrestartować ich dekoder i zobaczymy czy to coś pomoże :-)
Obserwuj wątek
    • kruq_1 Re: JJS - czyli niepowtarzalne usterki 04.11.11, 20:53
      Po restarcie pojawiło się tłumaczenie :-)
      • morpheus33 Re: JJS - czyli niepowtarzalne usterki 04.11.11, 21:07
        a było tak pięknie .... wkońcu coś im sie udało ale okazało sie że to tylko przez pomyłką.

JSS = pomyłka
        czyli działa dobrze wtedy gdy im cos idzie nie tak :) :)
        • jjs_admin Re: JJS - czyli niepowtarzalne usterki 05.11.11, 00:22
          witam
          tvn jest nadawany z 3 ścieżkami dźwiękowymi nie prościej było nacisnąć niebieski klawisz i sobie przestawić z oryginalnego na z dubbingiem druga spraw czy na upc był to tvn czy tvn HD to tez olbrzymia różnica po trzecie taki materiał otrząśliśmy od tvn
          • smile53 Re: JJS - czyli niepowtarzalne usterki 05.11.11, 12:36
            jjs_admin - Proszę spowodować poodrywanie (bez pozostawienia jakichkolwiek śladów) naklejek reklamowych JJS z elementów wyposażenia naszego osiedla, tj. skrzynki pocztowe, elektrcznych, drzwi wind, itd.
            Przyklejajcie sobie relkamy w miejscach do tego przeznaczonych.
            • jjs_admin Re: JJS - czyli niepowtarzalne usterki 05.11.11, 22:19
              smile53 napisał:

> jjs_admin - Proszę spowodować poodrywanie (bez pozostawienia jakichkolwiek ślad
              > ów) naklejek reklamowych JJS z elementów wyposażenia naszego osiedla, tj. skrzy
              > nki pocztowe, elektrcznych, drzwi wind, itd.
              > Przyklejajcie sobie relkamy w miejscach do tego przeznaczonych.

o jakoś naklejki w tych samych miejscach UPC nikomu nie przeszkodzą a wiszą od roku
          • kerajm Re: JJS - czyli niepowtarzalne usterki 05.11.11, 17:31
            ...w dobie cyfryzacji nadawcy nadają kilka ścieżek językowych dla jednego kanału na różnych tzw PID-ach wystarczy że nadawca coś zmieni i już nie ma jednej ścieżki językowej lub pojawia się nie ta co trzeba, problem znany nie tylko u jjs.
    • hoogan Re: JJS - czyli niepowtarzalne usterki 06.11.11, 23:13
      świetnie to zostało napisane :) :)
      ja dodam tylko że są odpowiednie przepisy Kodeksu Karnego - jeśli naklejki i ślady po naklejkach nie znikną to sprawa może przybrać inną poważniejszą drogę. a to może znacznie zagroźić pańskiej firnie. oklejanie elementów osiedla wbrew ich mieszkańcom jest jak wandalizm i tej wersji możemy się trzymać.

przecież można wrzuciś ulotkę do skrzynki - jak ktoś będzie zainteresowany to skontaktuje się w pana firmą - acha plakaty w windach sprawiają że żygać mi się chce - facet ma minę jakby miał rozwolnienie, a kobieta jakby się posikała ze śmiechu - i to jest plakat rekalmowy ???? TO JEST ŻENADA !!!!! wpychanie reklam na siłę powoduje raczej odwtorny efekt, widać że nie studiował pan marketingu - proponuję zainwestować w osobę która zrobi dobrą reklamę, no i proponuję również zainwestować z marketingowców, którzy zrobią dobrą reklamę w terenie. obecny pana pracownik nie robi dobrego wrażenia - więc nie ma co się dziwić że pańska firma nie jest tolerowana w niektórych miejscach....

tak jak napisła user faked :
      >...Pierwszy
      > raz widzę takiego buraka co nie dość że zrobi coś źle to ma jeszcze bezczelność
      > żeby jak ten kretyn wchodzić w dyskusję z klientem.
      >
      > a przez takie pyskówki z ludźmi tracisz klientów bo jak się zastanawiałam co wy
      > brać (czy JJS czy UPS) to wystarczyło, że poczytałam twoje wypociny na innym fo
      > rum i już wiedziałam, że bez względu na jakość usług z takimi burakami w życiu
      > umowy nie podpiszę.

i to jest prawda - reklama dzwignią handu. niestety pan się przliczył.....

co do naklejek - proszę je pousuwać i ślady po nich do końca najbiższego tygodnia.
      na następnym zebraniu wspólnoty zostanie poruszony wątek w pana sprawie i wynik rozmowy może zależeć od pana i czy uda się panu pousuwać naklejki nie zpstawiając po nich śladu...
      • kruq_1 Re: JJS - czyli niepowtarzalne usterki 01.01.12, 14:32
        Właśnie w tv leci Vabank i pomimo, że ogłądałem ten film już kilka razy ale bardzo chciałem obejrzeć go kolejny raz. Niestety JJS mi to uniemożliwiło, co w sumie nie powinno mnie już dziwić, bo usterki u tego "łoperatora" (nie nazwę tego operatorem, żeby nie obrażać operatorów z prawdziwego zdarzenia) są na porządku dziennym.
        Oczywiście zgłosiłem ten fakt i dowiedziałem się, że może obejrzę końcówkę filmu a może nie.
    • kruq_1 Re: JJS - czyli niepowtarzalne usterki 01.01.12, 19:48
      Dwie sprawy, pierwsza jest taka, że zaległość została zapłacona więc sprawdź na koncie. Kolejna sprawa to naruszyłeś w tym momencie Ustawę o Ochronie Danych Osobowych więc możesz być pewien, że wyciągnę z tego konsekwencje.
      Następna sprawa jest taka, o czym pisałem już wcześniej, że to nie Twoja sprawa kto reklamuje wasze pseudo usługi a ja mam do tego upoważnienie, poza tym lokal jest mój. Znowu zaczynają się pyskówki z klientami zamiast praca nad poprawą jakości usług.

Co do odłożenia słuchawki to nastąpiło to po tym jak zakończyłem głupią rozmowę z Tobą. Zapomniałeś napisać, że kiedy dzwoniłem w dzień zgłaszając usterkę i zapytałem z czego wynikaja tak częste awarie telewizji JJS to stwierdziłeś, że Ty oglądasz i jest wszystko ok a w ogóle to nie jest czas na rozmowę. Później dzwonisz i bezczelnie wmawiasz mi, że usterki, które są prawie w każdym tygodniu są tylko moim wymysłem a ja wypisuję bzdury na forum, więc powiedziałem Ci to samo co wcześniej sam usłyszałem, czyli że to nie jest odpowiedni czas na rozmowę.

Co do kar finansowych i nie tylko to masz rację, są właśnie za naruszanie Ustawy o Ochronie Danych Osobowych, natomiast do pisania o awaryjności firmy JJS mam pełne prawo, żeby potencjalni klienci wiedzieli z czym mają doczynienia. No i właśnie dlatego tak się tego boisz :-) :-)
      Awarie nie występują tylko w tym jednym lokalu więc myślę, że przed sądem potwierdzi je znacznie więcej osób, zresztą potwierdzenia waszych nawalanek można znaleźć pełno w wypowiedziach na forum, nie tylko tym ale i innych osiedli.
      • jjs_admin Re: JJS - czyli niepowtarzalne usterki 01.01.12, 20:50
        Odpowiedź na pierwsze pytanie: nie zostało nic uregulowane, nie jesteśmy na ty, a jak już "znasz" tak ustawę o ochronie danych to wskaż, gdzie padło nazwisko "twoje"
        po drugie dzwoń do "łoperatora" który ci świadczy usługi, bo u nas jej nie posiadasz!!!, nas nie obchodzi również na kogo jest mieszkanie bardzo ważne jest kto zgłasza, ponieważ tylko i wyłącznie możemy przekazywać wszelkie dane i rady naszym klientom, nas interesuje na kogo jest usługa i kto z niej korzysta!
        Jeżeli nie mógł Pan oglądać vabanku to wielka szkoda, bo będą powtarzać i można również sobie wypożyczyć lub pójść do innego sąsiada lub własnego mieszkania kolejnego. Nie pyskujemy z klientami, ponieważ nie jest Pan naszym klientem telewizyjnym, tylko kłamliwe posty umieszcza na nasz temat. Jak Pan dzwonił w sprawie sąsiadki, to powiedziałem, że nie jest teraz czas na rozmowę na temat działania dekodera sąsiadki, bo zajmowałem się usuwaniem awarii i tego nie ukrywałem i się nie bałem , a na dokładkę Pan nie jest stroną w rozmowach na temat działania dekodera, każdy operator to Panu powie, jeżeli nie będzie Pan stroną.
        Proszę dzwonić do swojego "łoperatora"telewizyjnego, a za naszą usługę internetową proszę zapłacić- innych usług niż internet Pan nie posiada u nas i bardzo proszę się nie wypowiadać na temat usług których Pan nie posiada. Żeby mieć pełne prawo do obsmarowywania kogoś trzeba posiadać usługę o raz wiedzę. a czego mamy się bać ? oszczerstw ? bezawaryjnością się nie zasłaniamy, posiadam usługę sam ją wdrażałem do sieci i cały czas ją nadzoruje i wiem że awaryjność jest znikoma.
        • kruq_1 Re: JJS - czyli niepowtarzalne usterki 01.01.12, 21:59
          A ja jeszcze raz powtarzam, że mam upoważnienie do zajmowania się tą sprawą.
          Umowa jest zawierana z konkretną osobą, zazwyczaj jedną, ale z usługi zazwyczaj korzystają inne osoby i twierdzi Pan, że te inne osoby nie są upoważnione do składania reklamacji? Oczywiście, że są u każdego operatora. Ewentualnie operator wymaga podania danych osoby, na którą dana usługa jest zarejestrowana, po podaniu których ŻADEN ale to ŻADEN inny operator nie interesuje się tym, kto zgłasza usterkę, czy jest w swoim mieszkaniu czy w nie swoim itp.

Co jest kłamliwego w moich wypowiedziach? To, że przynajmniej raz w tygodniu są jakieś problemy z telewizją od Was? Czy to jest ta "znikomość" usterek??? To, że Wy macie powód ku temu aby negować to co piszę, to nikogo nie dziwi ale jaki ja miałbym powód aby wymyślać nieistniejące usterki? To jest smutny fakt, który jestem w stanie zawsze i każdemu udowodnić. Pisałem już wcześniej i powtarzam teraz, że jestem w stanie zapraszać zainteresowane osoby zawsze, kiedy Wasza telewizja nawali.

Teraz za każdym razem kiedy obraz się zatrzyma to nagram filmik z całą procedurą restartu dekodera, co nie zawsze się udaje i często kończy się komunikatem o braku połączenia. Linki do tych filmików będą zamieszczane na tym forum i wtedy wrócimy do rozmowy o tym czyje posty są kłamliwe.
          • kruq_1 Re: JJS - czyli niepowtarzalne usterki 01.01.12, 22:06
            tomasz-zzz, udający mieszkańca naszego osiedla, pewnie wkrótce pojawi się na forum, zapewniając o tej znikomej awaryjności Waszej telewizji :-) oraz o rabatach jakie przyznajecie za brak telewizji, niestety chyba tylko jemu. Gdybyście tutaj mieli przyznawać rabaty za każdą usterkę to do tej pory już Wy musielibyście płacić abonament :-)
            Rozmowa nie jest na temat DEKODERA, tylko na temat awaryjności usługodawcy. Po poprzednich przejściach i nawet trzydniowym braku telewizji, dekoder został przecież wymieniony i co, znowu wszystko jest winą dekodera?
            • jjs_admin Re: JJS - czyli niepowtarzalne usterki 01.01.12, 23:08
              nie ma sprawy zaraz się przeloguje na tomasza zzz

proszę sprawdzić fakturę z marca czy nie otrzymała Pani rabatu możne Pańskie pełnomocnictwo kończy się na zgłaszaniu problemów na forum zamiast do biura, może nie ma Pan dostępu do faktur i korekt ?
          • jjs_admin Re: JJS - czyli niepowtarzalne usterki 01.01.12, 22:59
            Skoro tak kilka razy w tygodniu nie działa telewizja, to dlaczego nie mamy żadnych zgłoszeń od miesięcy od Pana? przecież posiada Pan upoważnienie, którego my nigdy nie widzieliśmy. W dniu dzisiejszym grzecznościowo odebrałem telefon, bo nie jest Pan klientem biznesowym i poinformowałem, że nie jestem w stanie powiedzieć kiedy się skończy awaria. Co do problemów z dekoderem to zgłasza się je do biura-zapraszamy, forum to nie jest miejsce na zgłoszenie awarii, bo tu nikt nie pomoże nie znając np.numeru umowy. Nagrać można wszystko kiedy i jak się chce, wystarczy wyjąc kabelek i tłumaczyć, ze "łoperator" ma kolejna awarie, jeżeli się nie chce z czegoś korzystać to wystarczy zrezygnować, a nie kłamstwa wypisywać, bo akurat ta wysoka awaryjność jest do udowodnienia, że to nie prawda w sądzie. Mam nadzieję, ze na tym etapie zakończymy forumowe wypowiedzi, zapraszamy do biura w celu odszukania chociaż jednego zgłoszenia reklamacyjnego, bo skoro ma Pan upoważnienie, to umowę Pan czytał i wie gdzie-podpowiem, nie na forum:-) - i jak złożyć reklamacje.

Pozdrawiam.
            • kruq_1 Re: JJS - czyli niepowtarzalne usterki 01.01.12, 23:27
              W to, że w biurze niczego nie znajdziecie to akurat nie wątpię :-) Opisywałem tutaj sytuację, kiedy przez trzy dni nie było telewizji i wtedy reklamacje do biura były zgłaszane nie przeze mnie ale przez osobę, na którą jest umowa.
              Pierwsze zgłoszenie zostało przyjęte, przy kolejnym nadal nie było nic wiadomo a trzeciego dnia okazało się, że nic wcześniej nie było zgłaszane.
              Po raz kolejny powtarzam, że zapraszam również na wizję lokalną, podczas której będzie można sprawdzić czy wszystkie kabelki są podłączone jak należy. Ale z pewnością nawet w takiej sytuacji będziecie wmawiać tym, którzy by się o tym przekonali, że to nie JJS nawaliło tylko złośliwy człowiek coś specjalnie rozłączył i zakamuflował :-)
              U operatorów takich jak UPC, Netia, Aster, Telekomunikacja, każdy użytkownik może zgłosić awarię, musi oczywiście podać na kogo jest umowa i podstawowe dane ale nikt nie odmawia mu do tego prawa, bo umowa jest na kogoś innego. Ale to u operatorów, natomiast łoperator zamiast powziąć próby rzeczywistego zminimalizowania awaryjności to woli dyskutować o tym kto może zgłosić awarię a kto nie.
              • morpheus33 Re: JJS - czyli niepowtarzalne usterki 02.01.12, 00:12
                tak czytam te wypociny tego łoperatora, to jest jakaś komedia. poważna firma powinna przyznać się do błedu i obiecać poprawę :) a nie wciskać kitu i oskarżać pozostałych. czekam tylko na stwierdzenie że to jest wina prądu elektrycznego na naszym osiedlu :P bo na innych osiedlach mają leprzy prąd i tam wszystko dziala .... :) :) :) jakaś kpina

proszę tylko pana admina żeby nie komentował mojego postu !!! z chamskimi osobami nie ma co dyskutować !

co do częstotlowości awaryjności jest coś co mnie dziwi.
                wynajmowałem w różnych miejscach w warszawie i w większości miałem operatora UPC, przez okres 3 lat nigdy, ale to nigdy nie miałem problemu z TV. raz nie bylo sygnału przez ok godzinę ale to było podszas tego wielkiego oberwania chmury, ale z tego co wiem to większoć usług nie działała, łącznie z telefonami kom.

tak więc miałem i nadal mam UPC - dosłownie nie ma żadnych problemów
                mój tata ma polsat - problemy występują tylko podczas trudnych warunków atmosferycznych
                moja siostra ma telekomunikację (internet i TV z neostrady) podobnie jak polsat, do tego pilot ma słaby zasięg (ale czy to ma wpływ na oglądanie TV)
                kolega na targówku w warszawie ma ASTER, podobnie jak UPC dosłownie nie ma żadnych problemów

dziwne że z pseudo łoperatorem ciągle są problemy, dowody na to: wpiszcie w google "jjs forum" można znaleźć pokaźne ilości niezadowolonych klientów. czyżby duże ilości osób myliły się, hmmm.... no tak to spisek przeciwko ludzkości .... :) a może tylko przeciwko łoperatorowi.

myślałem żeby przejść z upc do jjs. faktycznie jest to dobra oferta i na internet i na tv, pomyśle o tym jak polepszą się warunki techniczne tej firmy
                • morpheus33 Re: JJS - czyli niepowtarzalne usterki 02.01.12, 00:34
                  jeszcze jedna sprawa,
                  kiedyś dzwoniłem do pańskiej firmy z prośbą o usunięcie naklejek z niedozwolonych miejsc typu: skrzynki pocztowe czy szafki z licznikami elektr. osoba z którą rozmawiałem była konkretna i miała,
                  dostałem odpowiedź że nie będzie problemów żey ktoś z jjs usunął te naklejki ale wspólnota musi napisać pismo do JJS z prośbą o usunięcie tych naklejek, trochę to absurdalne ....
                  ale nie w tym rzecz. otóż ta osoba powiedziała że ta akcja z usuwaniem naklejek to niec innego ale próba wywalenia innego operatora z osiedla czyli "MOBBING"
                  no i tu nie ukrywam że trochę się we mnie zagotowało.

pytanie do wszystkich: "kto z was ma gniazdo TV (możwość przeciągnięcia kabla antenowego bez kucia w ścianie) w innych pomieszczeniach niż salon czy tzw duży pokój"

mam dwa pokoje i z regóły w obudwóch pokojach powinienwem mieć i móc przeciągnąć sobie przewód antenowy (tak jak to jest na większoście nowych osiedli). tak więc w sypialni zamiast gniazda TV mam gniazdo JSS, w dużym pokoju mam gniazdo TV i gniazdo JSS.
                  tak więc jak to nazwać: to jest próba wciśniecia tej usługi jjs nowym nabywcom mieszkań

w normalnym mieszkaniu mam natępująco: w małym pokoju jedno wolne puste gniado (pusta rurka z linką w środku przygotowaną pod przeciągnięcie przewodu) w dużym pokoju powinny być dwa puste gniazda, w przedpokoju jedno wolne puste gniazdo i do tego miejsce w którym te wszystkie gniazda mają wspólne połączenie.

a tu zonk. firma jjs zapchała swoim okablowaniem wolne gniazda, żeby można było podłączyć sygnał TV w sypialni, to trzeba wiercić ściany i puszczać kable w listawach. i to dlatego że jjs uszczęśliwiła nas na siłę, i po co to było tak robić ..... po to żeby utrudnić nam mieszkańcom swobodne podłaczenie TV w różnych pomieszczeniach czy poprostu na siłę wepchnąć nam tą usługę, hmmm prawie jak "monopol"

"jak ktoś sie nie zna to stwierdzi że skoro są gniazda już obsadone to czemu by się nie zdecydować na to jjs"

ktoś kto się zna to bybierze to co jest sprawdzone :) :) :) BINGO..... :) :) i to jest droga do sukcesu, czyli to użytkownik decyduje się na swojego dostarczyciela usługi a nie tak jak w przypadku naszego osiedla to usługodwaca zadecydował za nas !!!!

nawiązując do tematu: czsami warto przyznać się do błędu i przyznać rację klientowi ("klient nasz pan" to już nie te czasy) a wchodzenie w zbędne dyskusje z klientami zwłaszcza na publicznym forum raczej mają jeden wniosek: "skutecznie odpychają potencjalnych nowych klientów"
                  • hoogan Re: JJS - czyli niepowtarzalne usterki 02.01.12, 00:39
                    to i ja się dołącze do postu :P
                    miałem TV od różnych operatorów, teraz mam w UPC, porównanie "niebo a zmiemia"
                    z moich doświadczeń mogę wam powiedzieć że tylko mali operatorzy sprawiają ludziom i swoim klientom spore problemy. internet jako tako działa od rożych operatorów, ale zawsze najgorzej jest w syglałem TV. Mali operatorzy nie wiedzieć czemu nie są w stanie zagwarantować idelanego syglału TV. Zawsze wina leży gdzieś ale nigdy po ich stronie.
                    czyli dokładnie tak samo jak w przypadku tego "łoperatora"
                  • jjs_admin Re: JJS - czyli niepowtarzalne usterki 02.01.12, 10:09
                    witam
                    co do naklejek to czekamy na pismo dodam ze ostatnio byłem na osiedlu i nowe konkurencji naklejki się pojawiły na skrzynkach elektrycznych i nikomu to nie przeszkadza.

UPC oszczędzała i dogadała się z deweloperem ze będzie wykorzystywać istniejące rurowanie które uwzględniło tylko 1 gniazdo tv i 1 gniazdo tel jeśli ktoś dokonał zmian lokatorskich możne mieć więcej gniazd a gniazda JJS są w każdym pokoju ponieważ firma na własny koszt wykonała cała instalacje i nie wykorzystuje peszli położonych przez developera do lokali

nie zaprzeczałem ze mieliśmy awarie ale nie uwierzę ze ma ktoś problemy z odbiorem tv powiedzmy 2 razy w tygodniu i od kilku miesięcy tego nie zgłaszają

moja propozycja na 2 tygodnie mogę udostępnić usługę tv Panu morpheus33, hoogan i komukolwiek kto che się przekonać jak jest naprawdę
                • kruq_1 Re: JJS - czyli niepowtarzalne usterki 02.01.12, 00:35
                  Widać wszyscy klienci tego łoperatora, którzy ośmielą się go skrytykować to kłamią. Poniżej pozwolę sobie zacytować wypowiedź jjs_admina z innego forum, z roku 2009. Podobna sytuacja, grupa niezadowolonych klientów krytykuje usługi oraz sposób prowadzenia rozmów z biurem a Pan admin na to:

Re: JJS dostawca internetu-same problemy!
                  Autor: jjs_admin 21.11.09, 20:00

Panie woluxtr i klika osób napędzający ten wątek piszący nieprawdę którą firma postara się udowodnić przed sądem, nie jesteście anonimowi w internecie.

pozdrawiam
                  JJS
                  ......................................................
                  A tutaj link do wspomnianego forum, gdyby ktoś chciał poczytać więcej:
                  forum.gazeta.pl/forum/w,97,102656930,103320324,Re_JJS_dostawca_internetu_same_problemy_.html
                  Morpheus, nie czekaj na żadną poprawę warunków, bo jeżeli tak samo było dwa lata temu a nawet dawniej to nie ma co liczyć na żadne zmiany.

Panie adminie, gdzie są te wygrane sprawy w sądzie, o którym i teraz zdarzyło się już Panu wspomnieć?? Nigdzie, bo Pan najlepiej wie, że w sądzie nie ma Pan żadnych szans ale liczy się na naiwność ludzi, których można tym postraszyć jeżeli są niepokorni.

Może niedługo będzie Pan miał możliwość się wykazać, bo ten post naruszający Ustawę o Ochronie Danych Osobowych zostanie jutro zgłoszony na Policję i to już oni ocenią, czy narusza tą ustawę czy nie.
                  • hoogan Re: JJS - czyli niepowtarzalne usterki 02.01.12, 00:43
                    to jest tak jak z tym słynnym powiedzeniem: "widzialy gały co brały"
                    żeby zrezygnować to trzeba się bujać aż do wygaśnienia umowy. no chyba że można zrezygnować nie ponosząc żadnych kosztów.....
                    • jjs_admin Re: JJS - czyli niepowtarzalne usterki 03.01.12, 10:05
                      hoogan napisał:

> to jest tak jak z tym słynnym powiedzeniem: "widzialy gały co brały"
                      > żeby zrezygnować to trzeba się bujać aż do wygaśnienia umowy. no chyba że można
                      > zrezygnować nie ponosząc żadnych kosztów.....

można zrezygnować przed upływem umowy bez ponoszenie kary umownej jednak trzeba mieć do tego podstawy na pewno podstawą nie jest użalanie się na forum
                      • kruq_1 Re: JJS - czyli niepowtarzalne usterki 03.01.12, 10:26
                        To proszę się nie użalać, że wszyscy klienci, którzy się na Was skarżą to kłamią. To Wasz koronny argument stosowany od lat, jak ktoś krytykuje to znaczy, że zmyśla.
                        W większości przypadków szkoda mi czasu i nerwów na zgłaszanie kolejnych usterek, żeby potem dowiedzieć się, że żadne zgłoszenie nie miało miejsca, jak to się już zdarzyło, kiedy przez trzy dni nie było telewizji.
                        • kruq_1 Re: JJS - czyli niepowtarzalne usterki 03.01.12, 10:30
                          Ach i dziękuję, za radę, że Vabank mogę sobie wypożyczyć, skoro nie udało mi się go obejrzeć. To świetnie obrazuje sytuację:

OD JJS TELEWIZJĘ MASZ
                          TO NA PEWNO WSZYSTKIE WYPOŻYCZALNIE W OKOLICY DOBRZE ZNASZ!
        • dejvvv81 Re: JJS - czyli niepowtarzalne usterki 27.09.14, 00:43
          "nas nie obchodzi również na kogo jest mieszkanie bardzo ważne jest kto zgłasza"

I tu się Pan myli!!!! - instalacji można dokonać tylko i wyłącznie jeśli lokal jest własnością zamawiającego usługę. Czytanie Prawa Telekomunikacyjnego się kłania
    • jjs_admin Kanał widmo, czyli jak ściemnia kablówka 13.01.12, 22:02
      www.emetro.pl/emetro/1,85648,10955482,Kanal_widmo__czyli_jak_sciemnia_kablowka.html
      • kerajm Sprostowanie 14.01.12, 13:26
        VH1 zmienia się w Comedy Central Family-informacja z 14 stycznia 2011, tak więc "metro" trochę późno informuje czytelników.
        Następnym razem proszę czytać newsy na: www.media2.pl, www.wirtualnemedia.pl, szybko i pewnie.

media2.pl/media/73626-VH1-zmienia-sie-w-Comedy-Central-Family.html

• kruq_1 Re: Sprostowanie 14.01.12, 13:35
          Ja myślę, że to było wiadome dla kogoś, kto tyle czasu spędza w necie, jednak trzeba było choć na siłę pokazać "wady" konkurencji, żeby odwrócić troszkę uwagę od własnych :-)
        • pablo120375 Re: Sprostowanie 14.01.12, 23:43
          kerajm napisał:

> VH1 zmienia się w Comedy Central Family-informacja z 14 stycznia 2011, tak więc
          > "metro" trochę późno informuje czytelników.
          > Następnym razem proszę czytać newsy na: www.media2.pl, www.wirtualnemedia.pl, s
          > zybko i pewnie.
          >
          > media2.pl/media/73626-VH1-zmienia-sie-w-Comedy-Central-Family.html
          >
          >
          metro się nie spóźniło tylko do dni dzisiejszego UPC na stronie informuje ze można nabyć VH1 Polska www.upc.pl/telewizja/porownanie-pakietow/ nawet w epg jest VH1 polska zamiast Comedy-Central-Family sugerując się tylko stroną internetową UPC można nabyć produkt nie ten co się oczekiwało
          • kruq_1 Re: Kolejna usterka 22.01.12, 20:31
            Witam,

Zgodnie z zapowiedzią zapraszam do obejrzenia, krótkiego filmiku prezentującego działania telewizji od JJS.
            O godzinie 20 na TVN jest film Sztos, który chciałem obejrzeć w telewizji a nie brać go z wypożyczalni, co sugerował mi jjs admin, kiedy nie mogłem obejrzeć innego filmu wcześniej. Aby uniknąć niespodzianek, włączyłem telewizor pół godziny wcześniej (to przecież takie normalne w dzisiejszych czasach, że "łoperator" musi się rozbujać) i całe szczęście, bo zmieniając kanały aby dotrzeć do tvn utknąłem na Polsacie :-)
            Proszę zwrócić uwagę na nieznikającą ikonę kanału, mimo że film trwa półtorej minuty to okno informacyjne kanału cały czas się wyświetla i nie ma możliwości zmiany kanału na inny. Dopiero restart dekodera pomógł.

www.youtube.com/watch?v=FuPedtmDfUw
            • kruq_1 Re: Kolejna usterka - reakcja JJS 23.01.12, 12:53
              Ponieważ filmiku nie da się wytłumaczyć wyciągnięciem przeze mnie kabelka, to co robi JJS? Czy próbuje zastanowić się co jest przyczyną wiecznych usterek i rozwiązać problem? A skad :-) JJS dzwoni z wrzaskami i pogróżkami.
              Jeszcze jeden taki telefon a nagranie z tej rozmowy również znajdzie się w internecie.
              • lucija85 Re: Kolejna usterka - reakcja JJS 23.01.12, 19:01
                hehe dobre :) Ja też jestem niezadowolona z JJS, ale już ustawilam przypomnienie w telefonie i wypowiedzenie zawiozę im osobiscie, zeby nie wmawiali mi pozniej, ze zaginelo...
                • kruq_1 Re: Kolejna usterka - reakcja JJS 23.01.12, 20:42
                  Słusznie. Pamiętaj, żeby na kopii potwierdzili Ci przyjęcie z datą, pieczątką i podpisem pracownika :-)
                  • jjs_admin Re: Kolejna usterka - reakcja JJS 23.01.12, 22:12
                    proszę nie pisać kłamstw dziś poinformowaliśmy ze rozwiązujemy umowę z Państwem chcieliśmy odebrać dekoder obiecano nam oddzwonienie czego nie uczono zatem zapraszamy ze sprzętem do biura

• kruq_1 Re: Kolejna usterka - reakcja JJS 23.01.12, 22:25
                      Kogo informowano? Dostaliśmy jakieś pismo? Chyba nie, prawda?
                      • kruq_1 Re: Kolejna usterka - reakcja JJS 23.01.12, 22:40
                        Przejrzyj dokładnie wasza umowę i regulamin i odpowiedz sobie sam na pytanie czy miałeś prawo wyłączyć telewizję. Otóż nie. Pod który punkt chcesz to podciągnąć?
                        Pod zaleganie z płatnością za dwa okresy rozliczeniowe? NIE - bo wszystko jest płacone na bieżąco.
                        Pod cofnięcie Wam koncesji? Chyba nie.
                        Możecie ewentualnie rozwiązać tą umowę z MIESIĘCZNYM WYPOWIEDZENIEM z powodu ważnych przyczyn technicznych lub siły wyższej uniemożliwiającej świadczenie usługi... Hmm ciężko będzie uznać opisywane przeze mnie usterki za "siłę wyższą" ale można próbować.

Złamałeś prawo "kolego" i ręczę Ci, że będą konsekwencje.
                        • kruq_1 Re: Kolejna usterka - reakcja JJS 07.02.12, 00:19
                          Dziś już 7.02 a wypowiedzenia umowy na piśmie, o którym nas tak informowano, ani widu ani słychu. Od 23.01, kiedy to jjs admin "informowal" na forum, a 24.01 pani z biura dzwoniła i zapewniała, że wypowiedzenie umowy zostało wysłane, minęło już dwa tygodnie a tu nic :-) Pewnie idzie pocztą morską.
                          Mail i telefon OD KLIENTKI (bo to jest najważniejsze) też był ale teraz już nikt tam nic nie wie.
                          Nadal jestem strasznie ciekawy, jakież to powody wypowiedzenia umowy będą podane, bo żaden z warunków dających wam prawo do wypowiedzenia, nie został spełniony, o czym dobrze wiecie. Pewnie dlatego wypowiedzenie zaginęło, mimo iż bardzo mądra Pani z biura, zapewniała mnie po wielokroć (aż musiałem zwrócić uwagę, że nie trzeba mi tego samego powtarzać kilkanaście razy), że wszystko jest w "majestacie prawa" bo konsultowane z prawnikami, którzy na marginesie, wyciągną straszne, wprost niewyobrażalne konsekwencje z tego, że śmiałem krytykować takiego "łoperatora"
                          Cóż, wiadomo już z wielu innych for, że od wielu lat straszy się w tej firemce klientów sądami i prawnikami, żeby tylko zamknąć im gęby.
                          • kruq_1 Re: Kolejna usterka - reakcja JJS 13.02.12, 21:11
                            Wypowiedzenia nadal nie ma panie jjs_admin, zatem pewnie zobaczymy jeszcze niejeden filmik obrazujący "wspaniałe" funkcjonowanie telewizji od JJS.
                            • kruq_1 Re: Kolejna usterka - reakcja JJS 10.05.12, 11:10
                              Minęły trzy miesiące a zapowiadanego wypowiedzenia umowy nadal nie otrzymaliśmy :-)
                              Najpirw była informacja, że wypowiedzenie zostało wysłane do nas, miesiąc później było u prawnika a dzisiaj była rozmowa z jakimś pracownikiem tego pseudo łoperatora, który nie miał zielonego pojęcia o co chodzi.
                              Podczas pierwszej rozmowy byłem też straszony konsekwencjami jakie poniosę za moje wypowiedzi na forum na temat tego jak to badziewie często nawala i jakoś do tej pory również cisza :-)
                              No ale straszenie prawnikami i sądami klientów, którzy ośmielili się skrytykować JJS (czyt. Jakość Jest Straszna), to jest norma od wielu lat.
                              • sadul Re: Kolejna usterka - reakcja JJS 15.10.13, 19:42
                                Ja z JJS borykam się od lat. Bałagan nie z tej ziemi. Ostatnio internetu nie ma od tygodnia (!). Całe szczęście, że mam go też od innego nadawcy. Dzwonić do nich nie ma sensu - nic się nie dzieje, a potem każdy kolejny rozmówca nie wie, o co chodzi.
                                Dodatkowo, są opryskliwi i gburowaci.

Mam wielką ochotę zerwać nadajnik z dachu i po prostu przestać płacić.

Absolutnie nie polecam JJS.
                                • dejvvv81 Re: Kolejna usterka - reakcja JJS 27.09.14, 00:51
                                  Ja również NIE polecam
                                  • kruq_1 Re: Kolejna usterka - reakcja JJS 08.08.15, 18:47
                                    Informacyjnie dla wszystkich, którzy śledzili ten wątek, jak również dla wszystkich potencjalnych klientów.

JJS założyło mi sprawę o rzekome pisanie nieprawdy na ich temat i obraźliwe zwroty. Sprawę oczywiście przegrali. Sąd wyższej instancji w ciągu kilku minut odrzucił ich apelację.

Na rozprawie pracownicy tego pseudo-operatora jedynie się ośmieszyli, nieznajomością własnej firmy, procedur w niej panujących i własnego regulaminu. "Najlepiej" wypadł pan Kryński (jjs_admin), który podczas zeznań wymyślał nieistniejące punkty regulaminu aby udowodnić, że składane przez nas reklamacje i zgłoszenia usterek wcale nie były składane. Oczywiście miałem przy sobie ten ich regulamin i na prośbę o wskazanie tych punktów, o których mówił nie było już ani be ani meee :-)

Przy okazji wyszło na jaw jeszcze kilka innych spraw obrazujących ogólny bajzel i totalną amatorszczyznę tego czegoś o nazwie jjs, jak np brak rejestru zgłoszeń telefonicznych itp.
                                    • robertrobo2 Re: Kolejna usterka - reakcja JJS 09.08.15, 21:49
                                      witam
                                      sporo kosztowało cię ta walka z JJS mimo ze ich nie lubię - jak tam licytacja mieszkania ?
                                      • faked Re: Kolejna usterka - reakcja JJS 10.08.15, 08:48
                                        dobrze, że jest ten wątek bo zrezygnowałam właśnie z UPC i mocno się zastanawiałam nad tym na jakiego operatora zmienić. Pamiętałam jeszcze tą kłótnię z JJS sprzed paru lat tu na forum.
                                        Być może właściciel czyta ten wątek więc napiszę tak: wypowidzi samego kruq_1 można by było jeszcze podzielić przez dwa i powiedzieć sobie "ok, niezadowolony klient ale jedna jaskółka wiosny nie czyni i może to wyjątek i wcale nie jest tak źle" - w końcu nie można opierać swoich wyborów na czyjejś wypowiedzi w internecie, każdy chce się przekonać na własnej skórze (bo może w moim przypadku będzie inaczej) ALE:
                                        fakt, że w dyskusję zaangażował się ten człowiek z JJS, sposób w jaki dyskutował i obrażał swojego (bądź co bądź) klienta skutecznie przekreślił tę firmę na zawsze w moich oczach a także w oczach sąsiadów i znajomych.

Dyskusja na temat usług to jedno a obrażanie klientów i wdawanie się w "pyskówki" to drugie.

Na osiedle wchodzi Vectra - może ich przetestuję ;)
                                        • megi.79 Re: Kolejna usterka - reakcja JJS 12.08.15, 01:20
                                          Oj, nie jedna jaskółka.. za niecały miesiąc żegnam się z tą firmą i niewymownie się cieszę że więcej nie będę musiała rozmawiać z żadnym z ich "kompetentnych" pracowników. Niedawno na zgłoszenie, że nie działa u mnie internet najpierw mi odpisano że działa, a na moje ponowne stwierdzenie że nie działa dostałam informację że... tylko ja zgłaszam taką awarię i że u innych w tej lokalizacji działa... żenada! Nie miałam internetu cały weekend, nie wysłali serwisanta mimo moich notorycznych zgłoszeń, serwisant przyjechał do mojego bloku sprawdzić co się dzieje w poniedziałek po godzinie 16! Jak ktoś ma ochotę na niespodzianki typu weekend wolny od internetu to polecam.
                                        • pawcio003 Re: Kolejna usterka - reakcja JJS 06.09.15, 19:11
                                          a propos JJS rzeczywiście dogadam tam sie z kimś to problem nie z tej ziemi, miałem TV i internet i miałem jeden problem z tv przez dwa lata a tak wszystko było spoko a teraz został mi internet tylko ale też bym się chciał przenieść.... wiec czy ktoś coś wie o vectrze u nas na osiedlu?
    • robertrobo2 Re: JJS - czyli niepowtarzalne usterki 17.10.15, 21:55
      nie potrafią zreperować serwera pocztowego i wystawili komunikat na stronie aby pisać do nich na jjs.ulanska30@gmail.com pełna profeska :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka