jedyny-michal 11.01.12, 11:23 Na stronie burmistrza pojawiala sie informacja o wprowadzeniu darmobusu takze dla placacych podatek w naszym miescie. dobre posuniecie i decyzja naszego urzedu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malezeby Re: Darnobus dla placacych podatek od 1maja 11.01.12, 12:52 Dobry ruch. Chyba podczytują forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny-michal Re: Darnobus dla placacych podatek od 1maja 11.01.12, 14:40 Dlatego warto pisac tu i wyrazac swoje opinie to troche dotrze informacji do urzedu.. Odpowiedz Link Zgłoś
corrida_pl Re: Darnobus dla placacych podatek od 1maja 11.01.12, 14:49 dobrze by było gdyby przemyśleli jeszcze sens puszczania 2 Darmobusów przez Piłsudskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
abc.321 Re: Darnobus dla placacych podatek od 1maja 11.01.12, 15:52 moim zdaniem piłsudskiego to dobry pomysł, ale dalej nie do m1 tylko do młodzieńczej. W północnej części miasta mieszkańcy nie korzystają praktycznie z darmobusa, przeważnie wsiadają do kolejki. Najwięcej mieszkańcy południowych ząbek skorzystaliby z takiego połączenia Odpowiedz Link Zgłoś
etam2.0 Re: Darnobus dla placacych podatek od 1maja 11.01.12, 20:49 :) do Młodzieńczej "od zawsze" kursuje 145; od osiedli południowych bezpośrednio do Młodzieńczej; nie można dyskryminować północy; Odpowiedz Link Zgłoś
forumowy_wyjadacz Re: Darnobus dla placacych podatek od 1maja 12.01.12, 09:05 abc.321 napisała: > moim zdaniem piłsudskiego to dobry pomysł, ale dalej nie do m1 tylko do młodzie > ńczej. W północnej części miasta mieszkańcy nie korzystają praktycznie z darmob > usa, przeważnie wsiadają do kolejki. Najwięcej mieszkańcy południowych ząbek sk > orzystaliby z takiego połączenia Słoik, typowy słoik. Przyjechał (lubelskie?), to i wymaga czegoś niestworzonego. Zabrać ludziom z północnej części Ząbek autobus... Nawet nie wiesz, jak sporo osób dojeżdża sobie nim do Centrum Handlowego M1, do 190... Odpowiedz Link Zgłoś
abc.321 Re: Darnobus dla placacych podatek od 1maja 12.01.12, 10:10 Pomyliłeś się, przyjechałam z warszawy, gdzie się urodziłam i wychowałam. Świadomie zamieszkałam w Ząbkach. Ile w Tobie jadu. Czujesz się lepszy, że mieszkasz w północnej części Ząbek od tych osób, które mieszkają w południowych, że wychowałeś się w tym mieści i co z tego, nie szanujesz ludzi z tego powodu że pochodzą z innego regionu. Wyprowadź się w inne miejsce gdzie będą rdzenni mieszkańcy, ale to chyba musiałby być Mars, bo tam najpewniej nie ma migracji. Masz kompleksy człowieku i tyle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
forumowy_wyjadacz Re: Darnobus dla placacych podatek od 1maja 12.01.12, 10:26 abc.321 napisała: > Pomyliłeś się, przyjechałam z warszawy, gdzie się urodziłam i wychowałam. Świad > omie zamieszkałam w Ząbkach. > Ile w Tobie jadu. Czujesz się lepszy, że mieszkasz w północnej części Ząbek od > tych osób, które mieszkają w południowych, że wychowałeś się w tym mieści i co > z tego, nie szanujesz ludzi z tego powodu że pochodzą z innego regionu. Wyprowa > dź się w inne miejsce gdzie będą rdzenni mieszkańcy, ale to chyba musiałby być > Mars, bo tam najpewniej nie ma migracji. Masz kompleksy człowieku i tyle!!! Zabawne. Ty za to nie czujesz się lepsiejsza chcąc odciąć północ miasta od autobusu. Bo południe najważniejsze, bo tam się sprowadzacie. Spalić północną cześć miasta - nie będą wtedy przeszkadzać południowcom... :] Odpowiedz Link Zgłoś
corrida_pl Re: Darnobus dla placacych podatek od 1maja 12.01.12, 10:40 od autobusu jak od autobusu... ale darmowego to dopiero skandal ;) Odpowiedz Link Zgłoś
abc.321 Re: Darnobus dla placacych podatek od 1maja 12.01.12, 11:13 wiele razy jechałam darmobusem 1 do CH Marki w różnych godzinach ale zawsze ilość osób wsiadających w północnej części była bardzo mała (dosłownie 2 osoby). Mam też znajomych w północnej części, którzy jednoznacznie mówią że korzystają z kolejki, jak nie to idą na autobus 190 lub korzystają ze 199, z darmobusa wcale. Wniosek na podstawie obserwacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanieczabek-5 Re: Darnobus dla placacych podatek od 1maja 12.01.12, 11:34 Autobus powinien jeździć tam gdzie jest najwięcej mieszkańców na kilometr kwadratowy Odpowiedz Link Zgłoś
forumowy_wyjadacz Re: Darnobus dla placacych podatek od 1maja 12.01.12, 11:43 Czyli tylko po Powstańców. Odpowiedz Link Zgłoś
etam2.0 Re: Darnobus dla placacych podatek od 1maja 12.01.12, 11:53 Nonsens. Nie można decydować o trasach busów tylko wg gęstości zamieszkania (którego? faktycznego, zameldowanych + pitowców, tylko zameldowanych). Musi być także dostępność dla pozostałych. Odpowiedz Link Zgłoś
abc.321 Re: Darnobus dla placacych podatek od 1maja 12.01.12, 11:58 Dlaczego mówi się wiele o tym, że południowa część miasta ma autobus 145 i 199, które sa przepełnione a ten ostatni jeździ bardzo rzadko, a nie mówi się o tym, że północne Ząbki mają kolejkę w godzinach szczytu co 10 min., też autobus 199, również darmobus, i dostępność do 190 a korzystających z komunikacji jest zdecydowanie mniej Odpowiedz Link Zgłoś
etam2.0 Re: Darnobus dla placacych podatek od 1maja 12.01.12, 12:15 Mieszkam w północnej części. Mam 7 minut do PKP Ząbki (kolej, 199, darmobus, x) - i ok. Są jednak części Ząbek, której mieszkańcy mają dalej do komunikacji od któregokolwiek mieszkańca osiedli południowych (zerknięcie na mapę). Piszesz o przepełnieniu - kolej nie jest przepełniona? Odpowiedz Link Zgłoś
corrida_pl Re: Darnobus dla placacych podatek od 1maja 12.01.12, 12:21 etam2.0 napisał: > Mieszkam w północnej części. Mam 7 minut do PKP Ząbki (kolej, 199, darmobus, x) > - i ok. Są jednak części Ząbek, której mieszkańcy mają dalej do komunikacji od > któregokolwiek mieszkańca osiedli południowych (zerknięcie na mapę). Piszesz o > przepełnieniu - kolej nie jest przepełniona? Ale co innego jest jak jedziesz w ścisku 7 min do Wileńskiego, a co innego jak czekasz po 15 min marszu na zatłoczone 199 (nie wiesz czy wsiądziesz), dalej przesiadka w kolejkę... albo podróż dookoła Darmobusem (również zatłoczonym). Lini X pewnie od 1 marca nie będzie - a to jest jedyna rozsądna opcja dojazdu do Wileńskiego z południowych Ząbek. Pytanie jeszcze co będzie jak od 1 marca zostanie zlikwidowany wspólny bilet - wtedy wszyscy będą na lodzie, a zwłaszcza Ząbki południowe. Mi osobiście droga do pracy wydłuży się o około 30 min w każdą stronę (pomijam już teraz fakt wygody transportu). Zawsze jest ktoś kto ma daleko, pytanie tylko czy jest to 10 osób czy 100. Ja bardzo długo chodziłem do przystanku 15 min i było OK, ale na przystanku miałem ok 5 linii i wiedziałem że w szczycie porannym się zmieszczę. Odpowiedz Link Zgłoś
nunez_3 Re: Darnobus dla placacych podatek od 1maja 13.01.12, 10:24 Typowe "bloczkowe" myślenie - "mieszkam w blokach, to mi sie należy komunikacja, itp." - nic bardziej mylnego, kupujac mieszkanie na Powstańców trzeba było sie wtedy zastanawiać jak z tamtąd dojechać i nie obwiniac innych za ten stan rzeczy... zawsze można sie przeprowadzić, jak nie pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
corrida_pl Re: Darnobus dla placacych podatek od 1maja 13.01.12, 10:41 nunez_3 napisał: > Typowe "bloczkowe" myślenie - "mieszkam w blokach, to mi sie należy komunikacja > , itp." - nic bardziej mylnego, kupujac mieszkanie na Powstańców trzeba było si > e wtedy zastanawiać jak z tamtąd dojechać i nie obwiniac innych za ten stan rze > czy... zawsze można sie przeprowadzić, jak nie pasuje... dziękuję za bardzo mądra wypowiedź i wkład do dyskusji dzięki osobom takim jak TY świat idzie do przodu... Odpowiedz Link Zgłoś
michal0510 Re: Darnobus dla placacych podatek od 1maja 12.01.12, 16:02 > Dlatego warto pisac tu i wyrazac swoje opinie to troche dotrze informacji do ur > zedu.. Skoro tak i skoro władze miasta zrozumiały, że udział w dochodach z PIT nie równa się meldunek, to żeby wykazać się maksymalnie roszczeniową postawą napiszę, że warto by było utworzyć filię US w Ząbkach. Na pewno wiele osób zachęciłoby to do składania NIP3. Może władze powinny spróbować lobbować w organach administracji podatkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
mikweg Re: Darnobus dla placacych podatek od 1maja 13.01.12, 10:48 Bardzo fajnie, bardzo dziękuję władzom Miasta. Ad filii US nie przesadzajmy, można wysłac listem :) Odpowiedz Link Zgłoś
lalamido28 Re: Darnobus dla placacych podatek od 1maja 16.01.12, 20:35 dobreeeeeeeeeeeeee! w ogóle proponuję zrobić filię US na Powstańców, przy przystanku autobusowym z nowo powstałymi 5 liniami autobusowymi jeżdżącymi na skróty (np. przez Skrajną i działki) pod pałac kultury! p.s. potwierdzam podpowiedź: MOŻNA korzystać z poczty lub telefonu - w żadnym urzędzie nie spotkałam tak miłych pracownikow jak w tym urzędzie - POLECAM!! (której to - a'propos - mogliby dorobić ze 2 filie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
abc.321 Re: Darnobus dla placacych podatek od 1maja 12.01.12, 12:09 poza tym 145 jeździ też - można powiedzieć, w środkowej części miasta, a południową tylko przejeżdża, tak że osoby mieszkające bliżej żołnierskiej z niego nie korzystają, więc nie widzę związku Odpowiedz Link Zgłoś
lalamido28 Re: Darnobus dla placacych podatek od 1maja 16.01.12, 20:37 moim zdaniem 145 jest z każdej strony daleko! pewnie głownie służy mieszkańcom Wygody w przedostaniu się na Pragę... Odpowiedz Link Zgłoś
5-agata Re: Darnobus dla placacych podatek od 1maja 23.01.12, 21:24 NOWE LINIE AUTOBUSOWE W ZĄBKACH POTRZEBNE OD ZARAZ !!! Ząbki w ostatnich latach bardzo się rozbudowały. Oprócz nowoczesnych osiedli pojawiło się też jedyne na całe województwo najnowocześniejsze publiczne przedszkole dla dzieci. Wyremontowano kilka głównych ulic i poprawiono chodniki. Powstało mini Centrum Handlowe oraz wiele innych sklepów np. Biedronka, Kaufland. Cały czas powstają nowe miejsca pracy. Ale gdzie w tym wszystkim jest rozszerzenie komunikacji ... biorąc pod uwagę ilość osób dojeżdżających do pracy w Warszawie i nie tylko przez Ząbki powinno kursować więcej autobusów, a te które już są 145 i 199 ich rozkłady jazdy powinny zostać zagęszczone. DARMOBUS POWINIEN ZOSTAĆ GIMBUSEM CZY AUTOBUSEM SZKOLNYM !!! Odpowiedz Link Zgłoś