Dodaj do ulubionych

rozwiązali Straż Miejską

16.04.13, 22:31
Zielonka rozwiązała Straż Miejską , www.forum-mieszkancow-zielonka.pl/protest-w-s-strazy-miejskiej-t1408.html
Obserwuj wątek
    • attiya Re: rozwiązali Straż Miejską 17.04.13, 06:58
      oby ząbki były następne
      brawo Zielonka
      • kalbud Re: rozwiązali Straż Miejską 17.04.13, 07:44
        A na ich miejsce niech powołają ORMO !

attiya napisała:

> oby ząbki były następne
        > brawo Zielonka
      • powstaniec60 Re: rozwiązali Straż Miejską 17.04.13, 08:10
        attiya napisała:

> oby ząbki były następne
        > brawo Zielonka

Zielonka i Ząbki to dwa różne światy. Mam krewnych w Zielonce więc mogą łatwo porównać. W Ząbkach są raczej problemy warszawskie, więc Straż Miejska ma co robić. Większy ruch, gęsta zabudowa, bloki na południu miasta tego w Zielonce nie ma.
        • oldboy42wawa Re: rozwiązali Straż Miejską 17.04.13, 08:14
          niby co oni mają takiego do roboty?
        • ek.0 Re: rozwiązali Straż Miejską 17.04.13, 08:14
          powstaniec60 napisał(a):

> attiya napisała:
          >
          > > oby ząbki były następne
          > > brawo Zielonka
          >
          > Zielonka i Ząbki to dwa różne światy. Mam krewnych w Zielonce więc mogą łatwo p
          > orównać. W Ząbkach są raczej problemy warszawskie, więc Straż Miejska ma co rob
          > ić. Większy ruch, gęsta zabudowa, bloki na południu miasta tego w Zielonce nie
          > ma.

Nie zapominaj, że te lenie i darmozjady, w zasadzie niewiele robią.
          W większości petentów spuszczają na drzewo.
          Jak dla mnie pomysł rozwiązania SM w Ząbkach jest strzałem w 10.
          • powstaniec60 pomysł rozwiązania SM w Ząbkach czystą głupotą 17.04.13, 08:57
            ek.0 napisał(a):

>
            > Nie zapominaj, że te lenie i darmozjady, w zasadzie niewiele robią.
            > W większości petentów spuszczają na drzewo.
            > Jak dla mnie pomysł rozwiązania SM w Ząbkach jest strzałem w 10.

Jeżeli są to darmozjady to należy wymienić ludzi na nowych a nie rozwiązywać całą formację. To dwie różne rzeczy, zwłaszcza w kontekście słabości ząbkowskiej policji. Wiem coś o tym.
            Jeżeli jest tak, że strażnicy spuszczają mieszkańców na przysłowie drzewo to oznacza, że nie znają się na tej robocie lub do niej nie nadają. Ale może być i tak że jest tyle zgłoszeń, że nie są w stanie na wszystkie reagować. Oparcie wszystkich spraw i problemów istniejących w Ząbkach o lokalną policję, będzie nieporozumieniem i prawdziwą tragedią.
            • ek.0 Re: pomysł rozwiązania SM w Ząbkach czystą głupot 17.04.13, 10:34
              powstaniec60 napisał(a):

> ek.0 napisał(a):
              >
              > Jeżeli są to darmozjady to należy wymienić ludzi na nowych a nie rozwiązywać ca
              > łą formację. To dwie różne rzeczy, zwłaszcza w kontekście słabości ząbkowskiej
              > policji. Wiem coś o tym.
              > Jeżeli jest tak, że strażnicy spuszczają mieszkańców na przysłowie drzewo to oz
              > nacza, że nie znają się na tej robocie lub do niej nie nadają. Ale może być i t
              > ak że jest tyle zgłoszeń, że nie są w stanie na wszystkie reagować. Oparcie wsz
              > ystkich spraw i problemów istniejących w Ząbkach o lokalną policję, będzie niep
              > orozumieniem i prawdziwą tragedią.

Na kogo zmienisz ekipę? Na następnych kumpli burmistrza?

• route67 Re: pomysł rozwiązania SM w Ząbkach czystą głupot 17.04.13, 10:49

> > Jeżeli są to darmozjady to należy wymienić ludzi na nowych a nie rozwiązy
                > wać ca
                > > łą formację. To dwie różne rzeczy, zwłaszcza w kontekście słabości ząbkow
                > skiej
                > > policji. Wiem coś o tym.
                > > Jeżeli jest tak, że strażnicy spuszczają mieszkańców na przysłowie drzewo
                > to oz
                > > nacza, że nie znają się na tej robocie lub do niej nie nadają. Ale może b
                > yć i t
                > > ak że jest tyle zgłoszeń, że nie są w stanie na wszystkie reagować. Oparc
                > ie wsz
                > > ystkich spraw i problemów istniejących w Ząbkach o lokalną policję, będzi
                > e niep
                > > orozumieniem i prawdziwą tragedią.
                >
                > Na kogo zmienisz ekipę? Na następnych kumpli burmistrza?
                >

Dokladnie.
                Zliwkwidowac darmozjadow z SM, rozwiazac te formacje, zatrudnic do Policji 2-3 osoby na ich miejsce i miec z głowy. SM robi NIC w tym miesice, mialem przyjemnosc obserwowac ich w akcji i akurat w przypadku Ząbkowskiej SM to naprawde potwierdzenie stereotypu, że mamy do czynienia z bezmyslnymi orangutanami.
                • powstaniec60 Re: pomysł rozwiązania SM w Ząbkach czystą głupot 17.04.13, 13:31
                  route67 napisał:

> Zliwkwidowac darmozjadow z SM, rozwiazac te formacje, zatrudnic do Policji 2-3
                  > osoby na ich miejsce i miec z głowy. SM robi NIC w tym miesice, mialem przyjemn
                  > osc obserwowac ich w akcji i akurat w przypadku Ząbkowskiej SM to naprawde potw
                  > ierdzenie stereotypu, że mamy do czynienia z bezmyslnymi orangutanami.

Nic nie będzie z głowy, wręcz przeciwnie. Policja jest państwowa a nie gminna, więc gmina nie może zatrudnić policjanta. Od tego ma właśnie straż miejską. Policja będzie mówić, że nie zajmuję się duperelami typu źle zaparkowany samochód, pijaczek na mrozie lub śmieci w lasie, lecz mają mnóstwo poważnych sprawa jak zabójstwa, włamania, rozboje, kradzieże.
                  • attiya Re: pomysł rozwiązania SM w Ząbkach czystą głupot 17.04.13, 13:37
                    to ja uprzejmie poproszę czymże to zajmuje się w ząbkach owa straż miejska oraz listę ich mega osiągnięć
                    szczególnie te osiągnięcia mnie interesują
        • attiya Re: rozwiązali Straż Miejską 17.04.13, 12:13
          faktycznie dwa różne światy :D
          do ustawiania samochodów z radarami można i policję zatrudnić
          bo jak na razie nie zauważyłam tego ich wkładu w rozwój ekhm wielkomiejskich ząbek
          • mikweg Re: rozwiązali Straż Miejską 17.04.13, 12:45
            Kilka razy dzwoniła do nich w sprawie psów wystawiajacych groxne pyski poza ogrodzenie na chodnik, palenia śmierdzących plastikowych rzeczy, i zawsze rekacja była pozytywna i super.
            U nas w zasadzie policji nie ma, więc chociaż Straz musi być. Chociazby po to, żeby sprawdzać "młodzież" wagarującą, pilnować parkowania i reagowac na takie zgłoszenia jak moje. Dzięki nim jakieś dziecko dalej ma rękę, a ogrodzenia sa zabezpieczone dodatkowo siatką.
            • anusik123 Re: rozwiązali Straż Miejską 17.04.13, 14:01
              ja również uważam, że straż miejska jest potrzebna>
              Przykłady (dwa z mojego własnego doświadczenia):

1. dwa razy zgłaszałam zastawienie mojej bramy wyjazdowej przez jakiegoś debila uniemożliwiajacy mi wyjazd z własnego domu, przyjechali szybko, pomogli przepchnąć samochód i oczywiście wystawili wezwanie do mandatu;
              2. w lesie przy Gajowej w zeszłym roku zgłaszałam leżące zdechłe dwa zwierzaki, jak wracałam z pracy o 15-ej już ich nie było.

Oczywiście wielu osobom nie pasuje, bo straż wystawia mandaty za złe parkowanie, nadmierną prędkość i tym podobne. Ale tak właściwie to są jedne z ich obowiązków. Poza tym jak sobie wyobrażacie zgłoszenie np. złego parkowania na policję. Ilu by trzeba policjantów żeby zajmowali się i poważnymi sprawami i tymi małymi, które również są ważne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka