Dodaj do ulubionych

INDIA PALACE -kuchnia indyjska, ul orla 6/65 ząbki

23.11.13, 22:02
Namaste. Serdecznie zapraszamy do knajpki INDIA PALACE położonej w samym sercu Ząbek
ul. Orla 6 lok 65, w pasażu, tel. 886- 52- 52- 73.
Oferujemy:
- oryginalne indyjskie smaczne potrawy, ( przyprawy sprowadzane są z Indii)
- dania na wynos,
- catering: dla firm, do domu, na przyjęcia oraz na wyjątkowe spotkania z najblizszymi,
- od poniedziałku do piątku lunch,
- w lokalu odbywają się również spotkania firmowe,
Serdecznie zapraszamy. Przyjdź i poznaj smak Indii.
Obserwuj wątek
    • route67 Re: INDIA PALACE -kuchnia indyjska, ul orla 6/65 23.11.13, 22:33
      Chetnie sprawdze.
      Jest jakieś www? menu?
      • indiapalace Re: INDIA PALACE -kuchnia indyjska, ul orla 6/65 24.11.13, 18:41
        Zapraszam.
        Jeszcze nie ma www , jest w trakcie tworzenia, a menu mogę wysłać na maila.
        Pozdrawiam.
        • attiya Re: INDIA PALACE -kuchnia indyjska, ul orla 6/65 24.11.13, 22:21
          uprzejmie poproszę na gazetowego a gdy pojawi się strona, także poproszę o jakąś wiadomość
    • ss-85 Re: INDIA PALACE -kuchnia indyjska, ul orla 6/65 26.11.13, 21:36
      Fajnie.
      Chętnie odwiedzimy pewnego dnia.
      • indiapalace Re: INDIA PALACE -kuchnia indyjska, ul orla 6/65 26.11.13, 22:44
        czekamy ;-)
        jeśli potrzebna będzie rezerwacja prosimy o kontakt pod nr tel. 886-52-52-73, zapraszamy każdego dnia od godz 12.00.
        do zobaczenia...
        • sylwina128 Re: INDIA PALACE -kuchnia indyjska, ul orla 6/65 27.11.13, 16:17
          mogę prosić menu na maila sylwina_k1@wp.pl. Dziękuję
        • liskowa7 Re: INDIA PALACE -kuchnia indyjska, ul orla 6/65 19.12.13, 21:46
          Jedzonko pyszne, świeże. Prawdziwa baranina. Boskie placuszki choć ciut za tłuste ale nie są takie "łamliwe" jak niektóre. Jedliśmy w stolicy w niby bardzo dobrej restauracji indyjskiej i do tej ząbkowskiej knajpy nawet się nie umywa, serio!
          • indiapalace Re: INDIA PALACE kuchnia indyjska, ul orla 6/65 21.12.13, 20:28
            Witam. Dziękujemy za opinię, staramy się robić wszystko żeby Państwa zadowolić. Przede wszystkim jest to miejsce stworzone z serce i z pasji, otworzyliśmy tę knajpkę dlatego, bo chcieliśmy aby Państwo również poznali wspaniałą kuchnię indyjską, posmakowali pysznych dań, i na chwilę przenieśli się do niesamowitego kraju..... jakim są Indie. Kraj ten od wieków znany jest ze swojej kultury i kuchni, to dzięki aromatycznym przyprawom dania tak właśnie smakują .... i dzięki kucharzowi ; -) który przeniósł się z restauracji z Warszawy do Ząbek... aby dla Was gotować. Kucharz jest jednym z najlepszych. Zapraszam, przyjdźcie i spróbujcie.
    • dolorespromesas Re: INDIA PALACE -kuchnia indyjska, ul orla 6/65 27.11.13, 21:47
      jakiej narodowości jest kucharz? czy macie okrę? w jakiej cenie jest naan? :)
      • indiapalace Re: INDIA PALACE -kuchnia indyjska, ul orla 6/65 27.11.13, 23:38
        dolorespromesas napisał(a):

> jakiej narodowości jest kucharz? czy macie okrę? w jakiej cenie jest naan? :)
        okre (bhindi) w tym czasie nie ma i naan kostuje 7 zl, kucharz jest z nepal.
        • indiapalace Re: INDIA PALACE -kuchnia indyjska, ul orla 6/65 27.11.13, 23:39
          indiapalace napisał(a):

> dolorespromesas napisał(a):
          >
          > > jakiej narodowości jest kucharz? czy macie okrę? w jakiej cenie jest naan
          > ? :)
          > okre (bhindi) w tym czasie nie ma i naan kostuje 4 zl, kucharz jest z nepal.
    • dolorespromesas Re: INDIA PALACE -kuchnia indyjska, ul orla 6/65 28.11.13, 15:07
      to ja też poproszę menu: dolorespromesas@wp.pl
      • kaz-am Re: INDIA PALACE -kuchnia indyjska, ul orla 6/65 03.12.13, 15:16
        poprosze o menu na adres : a.halas79@o2.pl
    • blawatek33 Re: INDIA PALACE -kuchnia indyjska, ul orla 6/65 02.12.13, 10:48
      Witam,
      byłem w tej knajpeczce niedawno i moge ją z czystym sumieniem polecić. Kuchnia smaczna, porcje takie jak w innych "renomowanych" restauracjach w Warszawie a ceny o połowę niższe (Dania główne tak w okolicach 14-20 zł, jeden naan z masłem 4 zł, raita (jogurt z warzywkami) 8 zł). Bardzo miła obsługa, starająca się z tego miejsca stworzyć cos więcej niż barek. Alkoholu brak ale po dogadaniu się z obsługa można zastosować zasadę BYOB (bring your own bottle). Wystrój raczej nieciekawy no i samo miejsce raczej nieduże (tam jest raptem tylko 4 czy 5 stolików). A ha mozliwe jest zamawianie dań na wynos!.
      Polecam, warto spróbować!
      • kasiakl3 Re: INDIA PALACE -kuchnia indyjska, ul orla 6/65 20.12.13, 10:56
        Można poprosić menu na kasiakl3@gazeta.pl
        • indiapalace INDIA PALACE -kuchnia indyjska, ul orla 6/65 22.12.13, 18:47
          SZANOWNI PAŃSTWO
          W dniach 24 XII, 25 XII, 26 XII, INDIA PALACE będzie nieczynne.
          Zapraszamy 27 XII od godz. 12.00.
          Do zobaczenia.
    • indiapalace INDIA PALACE -życzenie świąteczne 24.12.13, 14:27
      Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia oraz zbliżającego się Nowego Roku 2014,
      składamy naszym Klientom i Przyjaciołom najserdeczniejsze życzenia,
      wielu radosnych i spokojnych chwil w rodzinnym gronie
      oraz szczęścia i nadziei w nadchodzącym roku.

Życzą pracownicy firmy INDIA PALACE
      • 0mike0 Re: INDIA PALACE -życzenie świąteczne 30.12.13, 12:22
        Byłem pierwszy raz jadłem kuchnie indyjską ale powiem szczerze znakomite jedzenie za rozsądne pieniądze! Aby lokal się utrzymał mam nadzieję, że będę miał okazje więcej potraw spróbować
        • indiapalace Re: INDIA PALACE -zapraszamy 30.12.13, 17:53
          Witam, dziękujemy za opinie, również staramy się aby lokal się utrzymał,
          mamy nadzieję że tak będzie, to zależy od Państwa ;-).
          Jeśli macie jakieś pytania lub sugestie to proszę czekamy.
          Zapraszamy do orientalnej kuchni indyjskiej.
          INDIA PALACE czeka na Was.
          nr tel. 886-52-52-73, ul. Orla 6 lok 65
          • lasic01 Re: INDIA PALACE -zapraszamy 30.12.13, 18:43
            poprosiłbym też to menu na peewee(małpa)o2.pl
            • montechristo4 Re: INDIA PALACE -zapraszamy 04.01.14, 20:02
              Byliśmy dzisiaj na małej przekąsce (obiad wzięliśmy na wynos) i bardzo, bardzo polecamy! Sympatyczny właściciel, przepyszne jedzenie i niskie ceny. Jestem wege, więc dla mnie takie miejsce to raj :-) kilkanaście propozycji wegetariańskiego jedzenia. Rozbudowałabym propozycję deserów, bo 2 pozycje to zdecydowanie za mało :-)
              Też mam nadzieję, że knajpka się trzyma, my na pewno będziemy często wpadać i reklamować wśród znajomych.
              • mirkobury Re: INDIA PALACE -zapraszamy 17.01.14, 14:51
                Ja też gorąco polecam to miejsce. Jestem fanem kuchni indyjskiej i znam się trochę na temacie. Curry z serem paneer, które dzisiaj zamówiłem na lunch było obłędnie smacznie, super przyprawione a porcja dość pokaźna - smakowało tak jak w Indiach a ceny naprawdę niskie. Bardzo miły i przyjazny właściciel z Nepalu. Na pewno będę du często zaglądał i polecał znajomym.
      • lasic01 Re: INDIA PALACE -życzenie świąteczne 04.01.14, 20:59
        Skoro już mam okazję to zapytam. Dlaczego w Polsce jest tak:

Bierzemy kotlet z piersi kurczaka w panierce z mąki kukurydzianej, smażymy w ręcznie przygotowanym sosie Hoisin + trawa cytrynowa, kolendra, imbir, świeża cebulka, papryczka, orzeszki ziemne i jeszcze wiele innych przyprawa, dodajemy do tego ryż, surówkę, przystrajamy wycinaną papryką i świeżą kolendrą <- koszt w Warszawie 10zł.

A teraz bierzemy kawałki piersi kurczaka, dodajemy trochę gotowego garam masala, sos śmietanowo pomidorowy + jeszcze trochę garam masala, dodajemy ryż i potrawa nawet na przedmieściach kosztuje minimum 24zł. To prawie dwa i pół razy tyle...

I nie, nie jestem ukrytą bojówką wietnamską, bo kuchnię indyjską uwielbiam, ale i turcy i wietnamczycy są w stanie oferować jedzenie z podobnych składków za minimum połowę ceny. Dlaczego?
        • montechristo4 Re: INDIA PALACE -życzenie świąteczne 04.01.14, 23:01
          podaj proszę namiary na bar, gdzie wszystko przygotowane jest ze świeżych i dobrej jakości produktów i danie kosztuje 10 zł.
          Za tą kwotę jadam w budkach makaron z warzywami i naprawdę nie jest to żadna rewelacja.
          • robertrobo Re: INDIA PALACE -życzenie świąteczne 05.01.14, 12:27
            "Zapętlona" - drugie danie 12zł,
            "Gmina" Bródno - drugie danie 14zł

Jeszcze parę by się znalazło, może to nie 10zł, ale na pewno nie 25zł :)

montechristo4 napisała:

> podaj proszę namiary na bar, gdzie wszystko przygotowane jest ze świeżych i dob
            > rej jakości produktów i danie kosztuje 10 zł.
            > Za tą kwotę jadam w budkach makaron z warzywami i naprawdę nie jest to żadna re
            > welacja.
          • lasic01 Re: INDIA PALACE -życzenie świąteczne 06.01.14, 12:56
            Marywilska 44, C205. Kurczak po tajlandzku duża porcja 10zł, mniejsza 8zł. Dużą facet około 90kg najada się bez problemu. Jadam tam 2 lata i powiem więcej, na Marywilską jeżdżę często specjalnie, tylko po to, żeby tam zjeść, mimo, że mam tam 10km w jedną stronę. Podobna sytuacja jest z Amritem (6 kebabów z kurczakiem (u nich ciężko, żeby coś było nieświeże) za 50zł) lub duże danie z kurczakiem (4 kotlety) w płatkach kukurydzianych, frytkami/ryżem i sałatką grecką za 17zł (po 5 wizytach, kebab gratis). A oba te lokale są w Warszawie, a Amrit jest dodatkowo w centrum Warszawy (ceny te same, czynsz zdecydowanie nie).

I żeby nie było, nie mam pretensji stricte do tego lokalu, bo stety/niestety nie odstaje od innych indyjskich knajpek, tylko ogólnie do trendu, że kurczak w sosie z ryżem robi się magicznie 2.5 raza droższy jak tylko powiesi się nad nim indyjską tabliczkę.
            • montechristo4 Re: INDIA PALACE -życzenie świąteczne 06.01.14, 22:48
              może ja mam inne spojrzenie, bo jestem wege i miejsc, gdzie można zjeść smacznie i niedrogo, jest naprawdę mało. W knajpkach wietnamskich ryż lub makaron z warzywami i ogromną porcją glutaminianu sodu do tego :-(
              W kebabowni nie ma nic, więc dla mnie miejsce, gdzie jest kilkanaście dań wegetariańskich to raj :-)
              • lasic01 Re: INDIA PALACE -życzenie świąteczne 07.01.14, 11:04
                A falafel, a hommus, a byraki, a dulma, a pieczony bakłażan? Kebabownia to nie tylko kebab z mięsiwem :). No i moim zdaniem dania wegetariańskie powinny być tańsze od mięsnych, jako że per kilo dowolne mięso jest znacznie droższe od warzyw.
                • montechristo4 Re: INDIA PALACE -życzenie świąteczne 08.01.14, 09:07
                  jeżeli dasz mi namiary na kebabownię, w której te dania są i są jadalne, będę wdzięczna. Kiedy ostatni raz jadłeś DOBRY, nie mający kilku tygodni falafel? Pieczone bakłażany? Tak, ale przeważnie są nadziane mięsem.
                  I nie zgodzę się - dobre (szczególnie o tej porze roku) warzywa są znacznie droższe niż mięso.
                  • lasic01 Re: INDIA PALACE -życzenie świąteczne 08.01.14, 09:18
                    amrit.pl/menu-dania_weg.php
                    amrit.pl/menu-przystawki.php
                    Bakłażany nadziewane są warzywami, rotacja tam jest taka, że nie ma fizycznej możliwości, żeby coś było stare, praktycznie przez cała dobę lokal jest pełny, a popołudniu trzeba walczyć o krzesło :) (zwłaszcza zimą, bo latem mają duży ogródek). Ale tak jak pisałem, nie reklamuję konkretnie lokalu, bo nie o to mi chodziło w tym poście. Byłem/jestem po prostu jak innym się opłaca, a w indyjskich knajpach nie.
                    • montechristo4 Re: INDIA PALACE -życzenie świąteczne 08.01.14, 09:34
                      JEDNO danie z bakłażanem i JEDNO z falafelem. Są oczywiście przystawki - tutaj ceny nie różnią się znacząco od tych z knajpki indyjskiej.
                      Najbliżej jest na Kondratowicza.

Nie lobbuję na rzecz tej konkretnej knajpki indyjskiej, ale jak mam jechac kawał drogi, żeby mieć do wyboru aż 2 dania, to jednak wolę zapłacic kilka złotych więcej i zjeść na miejscu.
                      • lasic01 Re: INDIA PALACE -życzenie świąteczne 08.01.14, 12:10
                        Te przystawki są całkiem duże, a ja jeżdżę tamtędy codziennie. Mimo to, nie chodzi mi zupełnie o to, żeby kogoś zachęcać do amritu, czy marywilskiej (daleki jestem od tego bo i tu i tu nie ma miejsc ;) ). Chodziło mi bardziej o to, żeby właściciel (choć jak ktoś wie, to chętnie posłucham każdego ;) ) wypowiedział się, co stoi za tym, że (każda, niekoniecznie tylko ta) indyjska knajpa, ma ceny średnio 2x wyższe niż miejsca z inną kuchnią serwującą dania z podobnych składników, o podobnej trudności podania.

I piszę to jako fan kuchni indyjskiej, który cierpi na to, że taniej jadłem w indyjskiej restauracji w centrum Londynu, niż w Warszawie
              • przemsoon Re: INDIA PALACE -życzenie świąteczne 24.02.14, 16:23
                też jestem wege. jeśli chodzi o Ząbki to dużego wyboru nie ma, a przynajmniej nie było do tej pory.
                U mnie na pierwszym miejscu jest India Palace, na drugim curry z tofu z małej knajpki wietnamskiej "Wok away" na ul. Skorupki. I w zasadzie tyle, żadnen z ząbkowskich Turków nie ma dobrych falafeli :( jeśli mam ochotę to jedynie falafel w kanapce w Damascus się jako tako nadaje.
                Jeśli masz jakieś namiary na dobre jedzenie wege daj znać! chętnie wymienię się adresami :)
    • indiapalace INDIA PALACE - Walentynki 13.02.14, 22:25
      Serdecznie zapraszamy wszystkich Państwa na romantyczną kolację Walentynkową w India Palace.
      Poczuj magię aromatycznych indyjskich potraw oraz przenieś się w świat orientalnych, oryginalnych przypraw,
      które działają jak afrodyzjak ;-)
      Przyjdź. Spróbuj. Dla każdej pary przewidziana jest niespodzianka.
      Zapraszamy wszystkich zakochanych i życzymy dużo, dużo miłości ;-*
      nie tylko w Walentynki, ale również na co dzień.
      Tel. 886-52-52-73
      Nasza strona internetowa www.indiapalace.pl
      • indiapalace Re: INDIA PALACE - www.indiapalace.pl 23.02.14, 14:21
        Witamy.
        Informujemy wszystkich o naszej stronie internetowej www.indiapalace.pl
        Zapraszamy do zapoznania się z ofertą.
        Od pon.- pt. oferujemy lunch w cenie 15 zł.
        INDIA PALACE
        Prawdziwa Kuchnia Indyjska
        ul. Orla 6 lok 65
        tel. 886-52-52-73
        Przyjdź i poznaj smak Indii.
        ZAPRASZAMY
      • indiapalace INDIA PALACE - wystawa Sari 02.03.14, 19:15
        Pragnę serdecznie Państwa zaprosić na wystawę pod tytułem „Sari – Magia indyjskiej tkaniny”. Z kolekcji Rity Kapur Chishti. Wystawa odbywa się w Muzeum Azji i Pacyfiku w Warszawie, trwa do 24.03.2014. Więcej informacji na naszej stronie.
        www.indiapalace.pl

INDIA PALACE
        Prawdziwa Kuchnia Indyjska
        ul. Orla 6 lok 65
        tel. 886-52-52-73
        Przyjdź i poznaj smak Indii.
    • kasiakl3 Re: INDIA PALACE -kuchnia indyjska, ul orla 6/65 23.02.14, 20:36
      Czy można zamówić coś z dostawą do domu?
      • indiapalace Re: INDIA PALACE -kuchnia indyjska, ul orla 6/65 23.02.14, 20:43
        Oczywiście.
        Menu dostępne jest na stronie internetowej, jak również możemy przesłać na maila.

Pozdrawiamy
        India Palace
        • kasiakl3 Re: INDIA PALACE -kuchnia indyjska, ul orla 6/65 23.02.14, 20:47
          a ile dostawa kosztuje?
    • przemsoon Re: INDIA PALACE -kuchnia indyjska, ul orla 6/65 24.02.14, 15:18
      Bywam tam dość regularnie i wszystkim polecam!
      Jedyny minus to mało miejsca w środku i słaba wentylacja... ale i tak warto się tam przejść.
      • kortland Re: INDIA PALACE -kuchnia indyjska, ul orla 6/65 28.02.14, 11:49
        Także polecam. Dwukrotnie brałem już obiad na wynos (miejsca w środku faktycznie jest niewiele i nie wszycy lubią jeść przy tak intensywynych zapachach z kuchni). Za każdym razem jedzenie było smaczne i świerze a porcje ok.
    • indiapalace INDIA PALACE -Holi- święto kolorów. 17.03.14, 21:59
      India Palace życzy dużo radości i miłości w dniu Holi.

Holi- festiwal kolorów.

To indyjskie święto kolorów obchodzone z nadejściem wiosny, kojarzone z odejściem zimy. Według mitologii indyjskiej to święto zwycięstwa dobra nad złem. W tym dniu wszyscy obsypują się kolorowym proszkiem i tańczą z radości.
      Zapraszamy na świętowanie holi do India Palace.
      Prawdziwa kuchnia indyjska.
      ul. Orla 6 lok 65.
      tel. 886-52-52-73
      • aledostojny Re: INDIA PALACE -Holi- święto kolorów. 18.02.16, 11:29
        Czy ktos wie gdzie przeniosł się kucharz? kuchnia była pyszna, szukam tego smaku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka