Dodaj do ulubionych

Praca na basenie

06.01.14, 21:11
Mam pytanie. Kto jest faktycznym zarządcą powstającego basenu? Pan Burmistrz chwali się nim jako swoim sukcesem, natomiast nie zauważyłam na stronie UM ani MOSiR Ząbki żadnych ogłoszeń o pracy na basenie. Przecież na takim obiekcie musi być zatrudnione kilkanaście a może nawet kilkadziesiąt osób. Jak więc przebiegała rekrutacja pracowników. Jeżeli zatrudnia ich UM to na stronie powinny pojawić się ogłoszenia a tam nic takiego nie znalazłam
Obserwuj wątek
    • husky_ Re: Praca na basenie 06.01.14, 22:12
      Organizowany był przetarg na operatora. Operator ma pewnie swoich pracowników.
    • chudzini Re: Praca na basenie 06.01.14, 23:17
      MOSiR
      • chudzini Re: Praca na basenie 07.01.14, 00:17
        Właściwie to Miejskie Centrum Sportu

robertswiatkiewicz.pl/kryta-plywalnia-zarzadza-mcs/
    • wicz2012 Re: Praca na basenie 07.01.14, 15:31
      Ja byłam w UP w Wołominie z pytaniem o pracę na basenie .Pani w urzędzie stwierdziła ,że nie posiadają ofert pracy na tym obiekcie.
      Będzie jakiś zarządca tego obiektu i zatrudni "znajomych". Tak jak basen jeszcze nie otwarty a już nie którzy mogą z niego korzystać.
      • cocteau99 Re: Praca na basenie 07.01.14, 17:36
        wicz2012 napisał(a):

> Tak jak basen jeszcze nie otwarty a już niektórzy mogą z niego korzystać.

Doskonałe :)))

• ata66 Re: Praca na basenie 07.01.14, 18:06
          Miejskie Centrum Sportu czyli zarządca basenu, jest to spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, w której jedynym udziałowcem jest Miasto Ząbki. Była też jedynym oferentem w konkursie na wyłonienie operatora ośrodka sportowego. Prezesem jest Pan Waldemar Roszkiewicz ( zarząd jednoosobowy) a kapitał zakładowy wynosi 100 000 zł. Nie mogę znaleźć żadnej strony tej spółki więc pewnie stanowiska pracy na basenie już są obsadzone. Pozamiatane. Szkoda. Może wśród mieszkańców byłyby osoby chętne tam pracować :(
          • 0mike0 Re: Praca na basenie 07.01.14, 18:23
            CV były już dawno zbierane, priorytetem z tego co słyszałem to było mieszkać w Ząbkach. A CV było bardzo dużo przed sylwestrem. Bodajże w Moku spokojnie można było składać z tego co znajoma mi mówiła
            • zambek Re: Praca na basenie 07.01.14, 18:43
              0mike0 napisał(a):

> CV były już dawno zbierane, priorytetem z tego co słyszałem to było mieszkać w
              > Ząbkach. A CV było bardzo dużo przed sylwestrem. Bodajże w Moku spokojnie można
              > było składać z tego co znajoma mi mówiła

To bardzo źle, że nie było żadnej informacji o miejscu i terminie składania CV. Zaraz zaczną się tworzyć plotki o załatwianiu pracy po znajomości, kumoterstwie i nepotyzmie. Nabór pocztą pantoflową z tego co mi znajoma mówiła , sorry ale Burmistrz takim postępowaniem strzela sobie samobója. A zatrudnianie w oparciu o kryterium zamieszkania jest chyba niezgodne z prawem.
              • 0mike0 Re: Praca na basenie 07.01.14, 19:07
                Ja osobiście tego nie widziałem więc nie mogę zagwarantować, że tak nie było czy było. Osoba co prawda zaufana, ale pomijając to kryteria zatrudnienia wszędzie są ustalane z góry były i będą. A, że mieszkańcy w pierwszej kolejności są zatrudniani to prawidłowo, są na miejscu i podatek wróci..
                • corrida_pl Re: Praca na basenie 07.01.14, 21:14
                  0mike0 napisał(a):

A, że mieszkańcy w pierwszej kolejności są za
                  > trudniani to prawidłowo, są na miejscu i podatek wróci..

W jakim mieście pracujesz?
            • ata66 Re: Praca na basenie 08.01.14, 08:32
              0mike0 napisał(a):

> CV były już dawno zbierane, priorytetem z tego co słyszałem to było mieszkać w
              > Ząbkach. A CV było bardzo dużo przed sylwestrem. Bodajże w Moku spokojnie można
              > było składać z tego co znajoma mi mówiła

Jestem ciekawa gdzie zostało to ogłoszone. Jakoś nie widziałam zawiadomień o rekrutacji. No cóż, chyba ktoś coś przeoczył a może działał z premedytacją...
    • bestniemiecki Re: Praca na basenie 08.01.14, 09:29
      Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji i Miejskie Centrum Sportu w Ząbkach Sp. z o.o. mają ten sam adres ul. Słowackiego 21 i ten sam numer tel. 22 674 11 64. Nie znalazłam jednak żadnego e-maila do MCS. Moim zdaniem taki basen potrzebuje wielu pracowników - ratowników, szatniarzy, personel sprzątający, obsługę atrakcji. Szkoda, że podmiot zajmujący się rekrutacją jest tak niedostępny dla zwykłych ludzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka