Dodaj do ulubionych

Pytanie o inwestycje Powstanców 33 LCC

06.03.14, 10:12
Mam pytanie do osób, które zamieszkują już wybudowany i oddany do użytkowania blok przy Powstańców 33 - w jakim czasie po zakończeniu budowy deweloper rozpoczął wydawanie kluczy? Czy było to sporo przed ostatecznym terminem zapisanym w umowie czy też bezpośrednio przed? Planuję zakup mieszkania w II etapie, zależy mi jednak by wczesną jesienią już tam zamieszkać - stad chciałabym mieć jakiekolwiek rozeznanie jak postępuje ten konkretny deweloper.
Obserwuj wątek
    • xsqr Re: Pytanie o inwestycje Powstanców 33 LCC 06.03.14, 15:18
      Ja nie zdecydowałem się na mieszkanie w LCC po tak zwanym pierwszym wrażeniu. Handlowiec kazał na siebie czekać w listopadowy wieczór prawie godzinę, byłem z dzieckiem. Kiedy chciał mi pokazać mieszkanie stwierdził, że nie mają w lokalach żarówek i muszę sobie świecić żarówką.

Oni chyba w ogóle nie "grają fair": lccdeweloper.pl/
      • xsqr Re: Pytanie o inwestycje Powstanców 33 LCC 06.03.14, 15:19
        Chodzi oczywiście o latarkę :)
        • zuzanna807 Re: Pytanie o inwestycje Powstanców 33 LCC 06.03.14, 18:59
          Nie wiem jaki był termin oddania bloku bo kupiłam mieszkanie, z którego ktoś zrezygnował i klucze dostałam miesiąc po wpłaceniu! Jestem bardzo zadowolona, mieszkanie jest piękne, dobrze wykończone! Mam bardzo pozytywne wrażenia z kontaktów z pracownikami biura LCC Corp - umawiałam się i byli super punktualni!
    • krispela Re: Pytanie o inwestycje Powstanców 33 LCC 06.03.14, 22:58
      Lepiej się nie spiesz i obejrzyj na spokojnie mieszkanie w zimie. Wtedy jest większe prawdopodobieństwo sprawdzenia poprawności działania wentylacji. Łatwiej poczujesz czy Ci nie leci lodowate powietrze z zewnątrz do mieszkania (chociaż nie odbywa się to w sposób ciągły, a raczej są to często występujące, okresowe cofki). W I etapie większość mieszkań z wentylacją grawitacyjną ma ten problem. Zimne powietrze zaciągane jest do mieszkań z kratek wentylacyjnych (nie dość, że śmierdzi okolicznymi kominami, to wwiewa z zewnątrz mróz). Pomijam fakt, że "dzięki" wentylacji, sąsiedzi wiedzą co kto przyrządza na obiad. Postępowanie reklamacyjne trwa już prawie rok i końca nie widać, bo to nie ludzie z Lcc marzną i wąchają smrody. Mało tego próbuje się zrzucić winę na mieszkańców. To tak jeśli chodzi o podejście do klientów firmy Lcc :(
      • nazir_brooklyn Re: Pytanie o inwestycje Powstanców 33 LCC 11.03.14, 10:02
        Bardzo szybko budowane osiedle. Fundamenty i sciany nie mają czasu na to aby osiąść w ziemii.
        Przez to można się spodziewać, że będziesz mieć problem z pęknięciami ścian np.
        Pewien czas temu na forum pojawiły się posty właścicieli, którym to obiecywano, że żadne punkty typu piekarnia czy kebab nie powstaną na parterze, a co za tym idzie nie można mieć pełnego zaufania do developera. Obejrzyjcie miejsca garażowe, podobno są bardzo małe.
        Nie polecam kupowania mieszkania w Ząbkach, zwłaszcza południowych, gdzie władze lokalne niewiele się interesują potrzebami mieszkańców. Chodniki zapiaszczone, brak koszy na śmiecie, komunikacja lipna, wielkie korki, bałagan infrastrukturalny. Wszystkie pieniądze mieszkańców są wydawane na basen i tunel w drugiej części Ząbek. W lecie często brakuje wody, lub jest bardzo małe ciśnienie w kranach. Braki szkół, przedszkoli. Nie potrafiono przekonać projektantów przebudowy Żołnierskiej, aby zrobić normalne skrzyżowanie z Powstańców, także jadąc od strony Rembertowa trzeba będzie jechać aż do Szwoleżerów i robić kółko, aby podjechać pod swój blok LCC.
        Południowe Ząbki czyli hamburg (hamy i buraki), jak są podobno nazywane, co czytałem na forum kilkukrotnie, na obecną chwilę jest wyłącznie placem budowy nowych osiedli i z miesiąca na miesiąc mieszka się tu coraz gorzej.
        Jeśli zamierzacie się wprowadzać tu na jesieni bieżącego roku, to szczerze współczuję. Pluję sobie w brodę, że tu zakupiłem mieszkanie.
        Być może za kilka lat sie poprawi, być może na jesieni zmieni się władza, która będzie umiała lepiej się wsłuchać w potrzeby mieszkańców, zwłaszcza południa i wyjść im naprzeciw.
        Na dzień dzisiejszy jednak radzę sie mocno zastanowić nad decyzją.
        • xsqr Re: Pytanie o inwestycje Powstanców 33 LCC 11.03.14, 10:15
          nazir_brooklyn napisał(a):

> Bardzo szybko budowane osiedle. Fundamenty i sciany nie mają czasu na to aby os
          > iąść w ziemii.
          Niestety to prawda, osiedle jest budowane bardzo szybko i niedbale, w drugim etapie inwestycji (te obecnie budowane bloki w głębi) podmurówki bloków przed zasypaniem ich ziemią zdążyły zazielenić się grzybem, a po deszczu woda w garażach stała po sufit.

> Przez to można się spodziewać, że będziesz mieć problem z pęknięciami ścian np.
          > Pewien czas temu na forum pojawiły się posty właścicieli, którym to obiecywano,
          > że żadne punkty typu piekarnia czy kebab nie powstaną na parterze, a co za tym
          > idzie nie można mieć pełnego zaufania do developera. Obejrzyjcie miejsca garaż
          > owe, podobno są bardzo małe.
          Są tam tylko kebaby, piekarnie, sklepy alkoholowe. Nie myśl też żeby puścić tam samemu dziecko, pełno tam Bułgarów - chyba alfonsów albo mafii narkotykowej.

> Nie polecam kupowania mieszkania w Ząbkach, zwłaszcza południowych, gdzie władz
          > e lokalne niewiele się interesują potrzebami mieszkańców. Chodniki zapiaszczone
          > , brak koszy na śmiecie, komunikacja lipna, wielkie korki, bałagan infrastruktu
          > ralny. Wszystkie pieniądze mieszkańców są wydawane na basen i tunel w drugiej c
          > zęści Ząbek. W lecie często brakuje wody, lub jest bardzo małe ciśnienie w kran
          > ach. Braki szkół, przedszkoli. Nie potrafiono przekonać projektantów przebudowy
          > Żołnierskiej, aby zrobić normalne skrzyżowanie z Powstańców, także jadąc od st
          > rony Rembertowa trzeba będzie jechać aż do Szwoleżerów i robić kółko, aby podje
          > chać pod swój blok LCC.
          To też niestety prawda. Powstańców i Andersena (jak i okoliczne uliczki) to wielki plac budowy. Chodniki rozpadają się, studzienki są pozapadane na kilkanaście centymetrów - można urwać koło albo rozwalić samochód na latarni. Nie ma w ogóle melioracji, nie ma studzienek, rynsztoki pełne są błota i piachu, a lasy w okolicy to jeden wielki śmietnik. Sam bardzo żałuję teraz, że kupiłem mieszkanie w tej okolicy. Wtedy wydawała się to ciekawa i spokojna okolica, teraz kiedy wiem, że Powstańców nie doczeka się remontu w ciągu najbliższych kilku lat zaczynam liczyć ile będę wydawał na remont zawieszenia w aucie.

> Południowe Ząbki czyli hamburg (hamy i buraki), jak są podobno nazywane, co czy
          > tałem na forum kilkukrotnie, na obecną chwilę jest wyłącznie placem budowy nowy
          > ch osiedli i z miesiąca na miesiąc mieszka się tu coraz gorzej.
          > Jeśli zamierzacie się wprowadzać tu na jesieni bieżącego roku, to szczerze wspó
          > łczuję. Pluję sobie w brodę, że tu zakupiłem mieszkanie.
          > Być może za kilka lat sie poprawi, być może na jesieni zmieni się władza, która
          > będzie umiała lepiej się wsłuchać w potrzeby mieszkańców, zwłaszcza południa i
          > wyjść im naprzeciw.
          > Na dzień dzisiejszy jednak radzę sie mocno zastanowić nad decyzją.
          W tej części Ząbek nie dzieje się zupełnie N I C ! Miasto inwestuje we wszystkie inne rejony, tylko nie te nowo budowane, tam nawet w akcji wiosennego sprzątania nie zebrali piachu z chodników! Nawet budowa "kanalizacji" na Powstańców to jakiś cyrk, dziury, tłuczeń kolejowy zamiast równej nawierzchni i dziury...

NIE POLECAM!
      • edytamc1988 Re: Pytanie o inwestycje Powstanców 33 LCC 24.07.15, 16:20
        witam czy ktoś z osob które kupily mieszkanie w I etapie na powstancow 33 moglby wyslac mi rozkład mieszkania 3 pokojowego? w 5 etapie ma być taki sam blok ale w biurze nie maja jeszcze planow a archiwum nie udostepniaja
    • dolorespromesas Re: Pytanie o inwestycje Powstanców 33 LCC 11.03.14, 13:14
      dziewucha, która pracuje w biurze LCC w Ząbkach to straszna chamica, ponad rok temu oglądałam tam mieszkanie (na szczęście nie kupiłam), zero profesjonalizmu, opowiadała bujdy, że na parterze nie będzie żadnej restauracji tylko banki, apteki itp. same kłamstwa, kompletnie nie miała pojęcia o wielu kwestiach, istny koszmar - w tym roku znajomi chcieli tam obejrzeć mieszkanie w nowym budynku - zostali potraktowani jak śmiecie, wręcz wyrzuceni z biura i obśmiani - ta panienka chyba ma problemy natury psychicznej, nie powinna tam pracować, choć z drugiej strony traktuje ludzi jak czarnecki ....
      • xsqr Re: Pytanie o inwestycje Powstanców 33 LCC 11.03.14, 13:16
        Przeczytaj co ja napisałem kilka dni temu:

> Ja nie zdecydowałem się na mieszkanie w LCC po tak zwanym pierwszym wrażeniu.
        > Handlowiec kazał na siebie czekać w listopadowy wieczór prawie godzinę, byłem z dzieckiem.
        > Kiedy chciał mi pokazać mieszkanie stwierdził, że nie mają w lokalach żarówek i muszę sobie
        > świecić żarówką.
        • dolorespromesas Re: Pytanie o inwestycje Powstanców 33 LCC 11.03.14, 13:32
          może mają za dużo chętnych i tak się pozbywają, bo nic innego mi nie przychodzi do głowy, słyszałam również bardzo niepochlebne opinie o firmie, która jest tam administratorem, o ochronie i że straszny grzyb jest już w tym bloku, dodatkowo podobno miejsca parkingowe są jakieś wąskie, ja kupiłam mieszkanie od najlepszego ząbkowskiego dewelopera, choć też nie jest za kolorowo...za często się wszystko psuje
          • xsqr Re: Pytanie o inwestycje Powstanców 33 LCC 11.03.14, 13:40
            Od Dolcana?
            • dolorespromesas Re: Pytanie o inwestycje Powstanców 33 LCC 11.03.14, 13:57

o nieeee :/ od Dolcana bym za darmo nie chciała... (pewnie zaraz komuś podpadnę) ale mam silne argumenty żeby nie
              inny :)
              nie chcę reklamować, bo nawet nie trzeba... ale rodowici Ząbkowianie powinni wiedzieć :)

xsqr napisał(a):

> Od Dolcana?
              • xsqr Re: Pytanie o inwestycje Powstanców 33 LCC 11.03.14, 13:58
                Od tych braci na W. ?
          • piokow6 Re: Pytanie o inwestycje Powstanców 33 LCC 11.03.14, 13:46
            LCC corp nie wiem nie znam nie będę sie wypowiadal.
            Zabki Poludniowe natomiast uważam za dobry wybór. Wybór w przeciwieństwie do polnocnych jest komunikacja 5 różnych autobusów. Są knajpy i sklepy czynne do 22 lub 23. Są drogi pobudowane ze Schetynówek. Za rok bedzie poszerzona Zolnierska. Jest w pobliżu las. Budowy to oczywiście jest pewien chwilowy dyskomfort ale za rok czy dwa sie skończą. A mieszkanie to nie mikrofalowka co sobie można zmieniać co 2 lata tylko inwestycja wieloletnie i z takiej perspektywy trzeba na to patrzeć.
            Zabki polnocne to w zasadzie tylko stacja kolejowa i male sklepiki nic więcej. Bliskość M1 zludna i tak trzeba jechać samochodem lub autobusem.
            Ja polecam to miejsce jako mieszkaniec. Jak ktoś woli wieś to polecam Tłuszcz i okolice a miasto to oczywiście centrum Warszawy.
            • dolorespromesas Re: Pytanie o inwestycje Powstanców 33 LCC 11.03.14, 13:59
              w sumie można się prawie ze wszystkim zgodzić :)
              ja całe życie mieszkałam w WAW i chyba za nią tęsknię...

piokow6 napisał:

> LCC corp nie wiem nie znam nie będę sie wypowiadal.
              > Zabki Poludniowe natomiast uważam za dobry wybór. Wybór w przeciwieństwie do po
              > lnocnych jest komunikacja 5 różnych autobusów. Są knajpy i sklepy czynne do 22
              > lub 23. Są drogi pobudowane ze Schetynówek. Za rok bedzie poszerzona Zolnierska
              > . Jest w pobliżu las. Budowy to oczywiście jest pewien chwilowy dyskomfort ale
              > za rok czy dwa sie skończą. A mieszkanie to nie mikrofalowka co sobie można zm
              > ieniać co 2 lata tylko inwestycja wieloletnie i z takiej perspektywy trzeba na
              > to patrzeć.
              > Zabki polnocne to w zasadzie tylko stacja kolejowa i male sklepiki nic więcej.
              > Bliskość M1 zludna i tak trzeba jechać samochodem lub autobusem.
              > Ja polecam to miejsce jako mieszkaniec. Jak ktoś woli wieś to polecam Tłuszcz i
              > okolice a miasto to oczywiście centrum Warszawy.
              • aloneczka Re: Pytanie o inwestycje Powstanców 33 LCC 17.03.14, 12:13
                A czy ktoś może kupił mieszkanie na ul.Powstańców 35, na osiedlu Neptun?
                Będę wdzięczna za info!
              • mala_kasia182 Re: Pytanie o inwestycje Powstanców 33 LCC 16.05.14, 20:28
                kupiłam w II etapie w praktyce wszystko się okaże
                strona na fb: www.facebook.com/powstancow33
            • wsadomski Re: Pytanie o inwestycje Powstanców 33 LCC 17.03.14, 12:12
              Zgadzam się. Trudno oczekiwać, że zrobią drogę z chodnikami i ścieżkami rowerowymi jak na około pełno bloków stawiają i zaraz wszystko zniszczą. Pozwolenia są tak wydawane że miejsce na drogę zostaje i jak większe budowy się skończą(a to już nie potrwa długo bo najzwyczajniej w świecie skończy się miejsce) wtedy remont drogi. Bardzo rozsądne podejście, nie trzeba zaraz nowej drogi remontować. Jeśli chodzi o skręt z Żołnierskiej w pierwszej chwili wydawało mi się to utrudnieniem ale z drugiej strony ruch też będzie znacznie mniejszy dzięki temu bo na Powstańców będą pojawiać się tylko mieszkańcy. Nie będzie to droga przelotowa. Jeśli chodzi o sklepy, gastronomie, apteki to też na powstańców jest znacznie lepiej niż w północnych Ząbkach. Las nie jest zaśmiecony pod warunkiem że się w niego wejdzie dalej niż 30m. Jedyny minus południowej okolicy to tragiczna komunikacja miejska. Ale to jest związane z remontem ul. Powstańców. droga w tej chwili się nie nadaje na przegubowe autobusy(taką dostałem odpowiedź od ZTM) i dopóki nie skończą się budowy i nie wyremontują drogi komunikacja pozostanie niestety zła. A jeśli chodzi o dobrego dewelopera to czy chodzi o tego co postawił ostatnio blok na rogu Andersena i Wybickiego?
              • dolorespromesas Re: Pytanie o inwestycje Powstanców 33 LCC 18.03.14, 14:26
                to chyba za sto lat będą remontować Powstańców... a co do dobrego dewelopera to nie ten, aczkolwiek ten, o którym piszę, też niedawno wybudował bloki :)
                ja sobie tak myślę, że jak na skrzyżowaniu Szwoleżerów i Żołnierskiej zrobią światła, to się wszystko już totalnie zakorkuje..

wsadomski napisał(a):

> Zgadzam się. Trudno oczekiwać, że zrobią drogę z chodnikami i ścieżkami rowerow
                > ymi jak na około pełno bloków stawiają i zaraz wszystko zniszczą. Pozwolenia są
                > tak wydawane że miejsce na drogę zostaje i jak większe budowy się skończą(a to
                > już nie potrwa długo bo najzwyczajniej w świecie skończy się miejsce) wtedy re
                > mont drogi. Bardzo rozsądne podejście, nie trzeba zaraz nowej drogi remontować.
                > Jeśli chodzi o skręt z Żołnierskiej w pierwszej chwili wydawało mi się to utru
                > dnieniem ale z drugiej strony ruch też będzie znacznie mniejszy dzięki temu bo
                > na Powstańców będą pojawiać się tylko mieszkańcy. Nie będzie to droga przelotow
                > a. Jeśli chodzi o sklepy, gastronomie, apteki to też na powstańców jest znaczni
                > e lepiej niż w północnych Ząbkach. Las nie jest zaśmiecony pod warunkiem że się
                > w niego wejdzie dalej niż 30m. Jedyny minus południowej okolicy to tragiczna k
                > omunikacja miejska. Ale to jest związane z remontem ul. Powstańców. droga w tej
                > chwili się nie nadaje na przegubowe autobusy(taką dostałem odpowiedź od ZTM) i
                > dopóki nie skończą się budowy i nie wyremontują drogi komunikacja pozostanie n
                > iestety zła. A jeśli chodzi o dobrego dewelopera to czy chodzi o tego co postaw
                > ił ostatnio blok na rogu Andersena i Wybickiego?
                • ek.0 Re: Pytanie o inwestycje Powstanców 33 LCC 18.03.14, 15:55
                  Ruch, przynajmniej częściowo przeniesie się z Powstańców na Szwoleżerów więc takiej tragedi nie będzie, zwłaszcza że Żołnierska będzie miała 2x2 + pasy do skrętów, przynajmniej w części za która odpowiada Mazowsze.

Co prawda ranga Powstańców nieco spadnie, ale to raczej na + w kwestii ilości samochodów, szczególnie tych, które ulicę tą traktują jako tranzytową. Ponadto na Powstańców chętnie zobaczył bym zakaz wjazdu dla pojazdów ponad 3,5t oraz progi spowalniające dla zbyt krewkich kierowców.
                  • kahaniel Re: Pytanie o inwestycje Powstanców 33 LCC 18.03.14, 16:33
                    Też mi się tak wydaje, że stopień zakorkowania się nie zwiększy. W tej chwili korek jest rano w stronę Żołnierskiej, a po południu na Żołnierskiej ruch blokują ludzie skręcający właśnie do Ząbek. Po rozszerzeniu Żołnierskiej do 2x2 samochody dotychczas skręcające w Powstańców oraz Szwoleżerów będą miały światła(nie wiem czy bezkolizyjne) i nie będą blokowały ruchu jadącego dalej. Wyjazd z Powstańców rano też się uprości ponieważ będą dwa pasy i pewnie trzeci rozjazdowy na Żołnierskiej. Szkoda tylko, że inwestycja z przebudową warszawskiego odcinka się opóźni, z racji problemów z... wiaduktem na Marsa, jakby nie mogli rozdzielić tych szalenie związanych ze sobą inwestycji. Jeśli chodzi o Powstańców to progi raczej nie przejdą bo nie jest to droga lokalna, bardziej radar jakiś. A ciężarówki poza dostawami do sklepów i dojazdami na budowy, to wcale tak bardzo nie wjeżdżają, bo na wysokości kościoła to już osobówka ciężko się przebić.
                    • ek.0 Re: Pytanie o inwestycje Powstanców 33 LCC 18.03.14, 16:59
                      Domyślam się że o progach mogę jedynie pomarzyć. Co do radaru, to jeszcze jakiś czas temu stał znak ze stosowną informacją. Od około dwóch-trzech tygodni leży jednak przewrócony.
                      Ponadto co do stosowania fotoradarów, to uważam, ze służą one bardziej do nabijania skarbonki niż do poprawy bezpieczeństwa ruchu.
                      BTW.
                      Czy na forum są osoby które poparł by likwidację zlewni ścieków przy cmentarzy?

• kahaniel Re: Pytanie o inwestycje Powstanców 33 LCC 18.03.14, 17:17
                        Maszynki do zarabiania to są jak stoją radary na siódemce razem ze znakiem 50km/h w wiosce gdzie są trzy domy. Tutaj jakby stał pracujący radar to każdy by go mijał powoli. A faktycznie by się przydało ostatnio wracałem sobie z Kauflandu to gość jakimś BMW chyba chciał jakiś rekord pobić... zawsze mam ochotę zasymulować wtargnięcie ale potem sobie myślę, że skoro debil tak zapiernicza to pewnie i reakcja byłaby, co najmniej zaskakująca... np. wjechałby komuś do ogródka...
                        a co do zlewni to nie znam tematu jaki jest problem z tym i jaka alternatywa?
                        • ek.0 Re: Pytanie o inwestycje Powstanców 33 LCC 18.03.14, 17:27
                          Zlewnia... to mówiąc krótko to problem śmierdzący. W miejscu w którym mieszkam na szczęście go nie czuć, ale już w okolicach Piłsudskiego czuć unoszącą się woń.
                          Najgorzej jest przejeżdżając Skrajną/ks. Zycha.
                      • krispela Re: Pytanie o inwestycje Powstanców 33 LCC 18.03.14, 19:48
                        Jak już sobie wymarzycie te progi, to zaczniecie od razu marzyć o autobusach pod nosem, bo obecne zostaną poprzenoszone tam, gdzie progów nie ma. Brak progów był zresztą jednym z warunków warszawskiego ZTM dla jeżdżenia po Ząbkach. Co do zakazu wjazdu dla samochodów powyżej 3,5t to na Powstańców jest zakaz dla jeżdżenia powyżej 2,5t i nic to nie zmienia, bo albo jeżdżą małe dostawcze, albo ciężarówki z przepustką C14. Poza tym i tak nikt tego nie kontroluje. Najskuteczniejszym aktualnie spowalniaczem jest rozpierducha przy układaniu kanalizacji.
                        • ek.0 Re: Pytanie o inwestycje Powstanców 33 LCC 19.03.14, 09:40
                          Jak już pisałem, progi chętnie bym widział, ale zdaję sobie sprawę z tego że jest to nierealne.
                          Co do samochodów ciężarowych to chyba ci się tylko tak wydaje.
                          • krispela Re: Pytanie o inwestycje Powstanców 33 LCC 19.03.14, 12:43
                            Nie, nie wydaje mi się. Nie ruszając tyłka sprzed kompa, można wpisać w google maps ul. Powstańców Ząbki i powiększając aż do zdjęć zobaczysz, że stoi znak od strony Żołnierskiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka