Dodaj do ulubionych

poranny inteligent

12.12.14, 10:04
Od jakiś 2-3 tyg zauważyłam bardzo inteligentne zachowanie pewnego kierowcy srebrnego samochodu marki Dodge o rej. WZ… Ok. godz 6.50 pomyka pod prąd ul. Powstańców w stronę ul. Żołnierskiej pomysłowy kierowca, który nie zna przepisów ruchu drogowego i nie wie, że u nas obowiązuje ruch prawostronny. Ten „inteligentny inaczej” kierowca nigdy nie stoi normalnie jak wszyscy, tylko swoim cwaniactwem jedzie do samej Żołnierskiej lewym pasem omijając korek i wpycha się do ruchu. Dzisiaj zajechałem mu drogę, aby normalnie włączył się do ruchu to trąbił na mnie jak by tragedia się stała. Od dzisiaj zakładam kamerkę w samochodzie i mam zamiar pana nagrać. Nie jest to normalne zachowanie a do tego stwarza zagrożenie jadąc pod prąd. No może dla niego to dobra zabawa ale cwaniak długo się bawić nie będzie. Ręce opadają …
Obserwuj wątek
    • rukwiak Re: poranny inteligent 12.12.14, 10:30
      Pamiętaj o tym, że jak zgłosisz ten filmik policji to może się to skończyć na sprawie sądowej, jeżeli ten kretyn nie przyjmie mandatu, no i będą Cie ciągać do sądu jako świadka.
      No ale spraw słuszna bo po za tym, że to zwykle buractwo to jest to spore zagrożenie dla innych uczestników ruchu i pieszych.
      • dziubekj Re: poranny inteligent 12.12.14, 10:35
        własnie zastanawiam sie co z tym faktem zrobić :( zagrożenie jest bo on leci jak szalony a tam przejscie dla pieszych jest.
        • rukwiak Re: poranny inteligent 12.12.14, 10:37
          Jeżeli robi to notorycznie i codziennie o tej samej porze to warto zadzwonić na policję i powiedzieć o tym, może przyjadą...
          • oddambiurko Re: poranny inteligent 12.12.14, 14:56
            Nagrać i wrzucić do netu a linka zapodać na forum. Zrobić zdjęcie tak, by były widoczne nr rej., albo morda (bo przecież nie twarz), wydrukować i porozklejać na słupach w Ząbkach po tytułem: ON MOŻE ZABIĆ TWOJE DZIECKO NA DRODZE. Niech mieszkańcy znają swoich lokalnych bohaterów. Mamy tu w Ząbkach chłopaków którzy wieczorami się nudzą, więc może rozpoznają debila i wytłumaczą mu zasady ruchu drogowego obowiązujące w Polsce.
            • 0mike0 Re: poranny inteligent 12.12.14, 15:57
              Popieram
            • madameblanka Re: poranny inteligent 12.12.14, 21:20
              Dokładnie, to sa takie cwaniaki których nie cierpie najbardziej. Nie chodzi mi o to ze szybko, płynnie wcisną się w korek....tylko takie cwaniakowanie. Wymuszanie na chama.
              Znajoma ostatnio miała taki przypadek w Ząbkach, cwaniak wjechał jej przed maskę w taki sam sposób. Ta zatrabiła, gościa rozsierdziło i wysiadł do niej. Tak, wstrzymał ruch. Zaczął machać łapami wyzywajac ją od k#rew i że jak jeszcze wysiądzie z samochodu to dostanie. Od tej pory jeżdzi z gazem, a facet jeździ ciemną BMW - osobiście często to BMW widziałam jak wracałam ze szkoły z Batorego. Podejrzewam, że ten sam gość szaleje pod gimnazjum nr 2. Nie raz go tam widziałam jak gazuje swoją bemkę.
    • drugidundy Re: poranny inteligent 18.12.14, 18:30
      A tępak podobno dalej tak samo jeździ... pewnie dopiero jak kogoś przejedzie na pasach to będzie afera.
      • route67 Re: poranny inteligent 18.12.14, 22:45
        pewnie tak jeździ bo go nikt nie nagrał i nie przekazał nagrania do tvn24/tvnwarszawa.

choć z drugiej strony patrząc na karę jaka w naszym chorym kraju dostaje "frog" z białego bmw m3 to i ten sobie nic z policji nie zrobi.
        • dziubekj Re: poranny inteligent WZ 6790L 19.12.14, 08:35
          inteligent ma rej WZ 6790L i jeździ tak nadal. Chętnie prześle nagranie do tvn24/tvnwarszawa :) a co jak tak kozaczy to chce być sławny :) ma to jak w banku:)
          • forumowy_wyjadacz Re: poranny inteligent WZ 6790L 19.12.14, 09:28
            dziubekj napisał:

> inteligent ma rej WZ 6790L i jeździ tak nadal. Chętnie prześle nagranie do tvn2
            > 4/tvnwarszawa :) a co jak tak kozaczy to chce być sławny :) ma to jak w banku:)
            >

Wyślij do "Polskich Dróg" - polskiedrogi-tv.pl/kontakt/
            • kriis.borowski Re: poranny inteligent WZ 6790L 19.12.14, 10:47
              Tak, tak ,on jeszcze wrzuca na wykop, a jak material jest dobry to TV lyka jak pelikan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka