Dodaj do ulubionych

nowe osiedle dolcan?

17.08.05, 12:15
czy ktoś się orientuje jak nazywa się osiedle prawie naprzeciwko bazaru(boczna
ulica od skorupki;jest tam budowane nowe osiedle ,bodajże 3 bloki;czy jest to
wogóle dolcana?
jestem zainteresowan kupnem mmieszkania w tamtej okolicy i nie wiem gdzie się
zgłosić;
interesuje mnie również mieszkanie w już wybudowanych blokach nad sklepem
heman? czy ktos moze mi podac orientacyjnie, cenę za metr i koszt opłat?,i czy
sa tam wykorzystane piecy jak na orlej1,dla każdej rodziny odzielnie na
klatce, czy jest inne rozwiązanie?

nie moge informacji znaleźć na stronie dolcana
z góry bardzo dziękuję:)
Obserwuj wątek
    • 1aga Re: nowe osiedle dolcan? 17.08.05, 13:21
      deweloper ANŁUK Sp. z o.o.,znalazłam,ale cena za metr mnie przeraża i dość
      blisko stadionu:(; a jak się mieszka osobom z dolkana nad hemenem?
      czy ktos się orientuje co to za deweloper?
      • arek-zabki Re: nowe osiedle dolcan? 27.09.05, 13:24
        Witam. Jestem mieszkancem bloku DOLKANU na Skorupki nad HEMANEM. A bloki koło
        bazarku to też inwestycja dolkana. Szczerze i z całego serca nie polecam.
        Wszystko jest pięknie i kryształowo w momencie zakupu mieszkania. Obiecują złote
        góry. Gożej jest póżniej.(Deweloper zachowuje się jak prezes spółdzielni z filmu
        "Alternatywy 4".) Wyegzekwowanie czego kolwiek to droga przea mękę. Nie mówiąc
        już o czymś takim jak zagwarantowane ustawowo prawo do napraw gwarancyjnych.
        Robią je jak chcą, kiedy chcą, albo wogule. A i tak po każdej naprawie(a jest
        ich zadziwiająco dużo jak na roczny blok), trzeba na własny koszt wezwać
        fachowca i poprawiać. Co do reszty postawionych bloków tej firmy(także
        naszych),to radze przejść sie po osiedlach i popatrzyć na te nie dokończone
        chodniki, klatki schodowe, brak oświetlenia itp.
        • m.dzinkans Re: nowe osiedle dolcan? 28.09.05, 17:07
          Rzeczywiście jest to osiedle ORLA II, które buduje DLOCAN II. Nie jest to
          jeszcze koniec inwestycji, a tylko jej drugi etap. Oznacza to, że jeszcze będą
          budowali dalej. Zabudowane będzie całe to śmietnisko obok bazarku. Coś
          słyszałem, że chyba dni bazarku mogą być policzone, bo w planach jest tu nowy
          Ratusz Ząbek. Oczywiście na 100% tego nie gwarantuję, może są to tylko pogłoski.
          Pozdrawiam!!!
    • marand3 Re: nowe osiedle dolcan? 29.09.05, 09:11
      Odradzam Dolcana - po pierwsze gdy zaczalem szukac mieszkania w Zabkach
      pogrzebalem troche na forach i wszystkie znalezione opinie byly bardzo
      negatywne. Bylem zainteresowny kupnem mieszkania w Dolcan 2 i cale szczescie ze
      tego nie zrobilem - budynek, ktory mial byc oddany w czerwcu jest jeszcze nawet
      nie wykonczony na zewnatrz. Ja zdecydowalem sie na Anluk - tez maja opoznienie,
      ale mieszkanie (tez mialo byc gotowe na czerwiec) odebralem miesiac temu i juz
      nie dlugo mam zamiar sie wprowadzic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka