grzegorzlubomirski 23.10.06, 17:20 Jak sie tam zyje, czy to sie w ogole oplaca, tak na wsi daleko od miasta? Jak jest z dojazdem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hellas1 ????????????????????????????????? ????????????? 23.10.06, 18:08 grzegorzlubomirski napisał: > Jak sie tam zyje, czy to sie w ogole oplaca, tak na wsi daleko od miasta? Jak > jest z dojazdem? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzlubomirski Re: ????????????????????????????????? ??????????? 23.10.06, 18:32 Koles! od zadawania pytan to ja tu jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
wasyl1978 Re: ????????????????????????????????? ?????????? 23.10.06, 20:48 mamy dla Ciebie zrezerwowany pokoj w szpitalu w Drewnicy - nie bedziesz musiał nigdzie dojezdzac (a nawet nie bedziesz mógł) . . . Odpowiedz Link Zgłoś
palio9 Re: ????????????????????????????????? ?????????? 24.10.06, 13:14 Od czego ty tu będziesz to się okaże, koleś!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ktosiuf Re: Ludzie zamierzam kupic mieszkanie w Ty Zabkac 23.10.06, 18:26 Tak proszę Pana Ząbki to wieś daleko za miastem położona blizej Warszawy niż takie wsie jak Tarchomin, Natolin, Kabaty, Radość, Międzylesie itp.... Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzlubomirski No bez przesady!!!!!! Mi sie zawsze wydawalo ze 23.10.06, 18:31 gdzies pod Brzesciem. Dobra mniejsza o odleglosc, jak dlugo zajmuje dojazd? Praktycznie a nie teoretycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
robert8882 w miarę obiektywnie cz 1 - komunikacja 23.10.06, 18:34 dojazd: wileńska sprawia że komunikacja jest koszmarem po 2012 może będzie już metro z wileńskiej, lecz nie jest to pewne samochód - w każdym kierunku korki po 2011 może będzie obwodnica, lecz nie jest to pewne Odpowiedz Link Zgłoś
robert8882 w miarę obiektywnie cz 2 - ludzie 23.10.06, 18:39 zalety - naród prężny, dużo działalności gospodarczych wady - poziom w szkołach poniżej średniej warszawskiej i nie można winy zrzucać na nauczycieli Idąc nocą przez miasto zobaczysz, że każdy ma psa, bramy są zamknięte, a samochodu na ulicy jak na lekarstwo - lęk panuje przed utratą cennego dobra. Czy uzasadniony - nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
epti1 Re: w miarę obiektywnie cz 2 - ludzie 24.10.06, 13:02 troche przygnebiajaca wizja...ja do zabek zawitam w przyszlym roku. Nie zamierzam miejsca traktowac jedynie jako "sypialnie" i ciezko mi uwierzyc w ten czarny opis... Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzlubomirski Z tego opiu wynika ze tam tylko desperaci mieszkaj 24.10.06, 15:29 Dodatkowo wies lezy po niewlasciwej stronie Wisly. Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: Z tego opiu wynika ze tam tylko desperaci mie 24.10.06, 18:26 rany, a ja właśnie jutro planuję kupić tam mieszkanie... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzlubomirski Tak? jakie, nowe czy wtorne? 24.10.06, 18:35 Moze ty cos mi powiesz o tych Zabkach. Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: Tak? jakie, nowe czy wtorne? 24.10.06, 19:20 nowe, dla ząbek rzucę wawę ;-) ale nie sprzedaję obecnego (tak na wszelki...) :) Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-max Re: Tak? jakie, nowe czy wtorne? 24.10.06, 19:54 Witam ,ja też porzuciłam stolicę dla tej ,,wioski" :-) I nie żałuję! Są tu lasy i mnóstwo miejsca na spacerki z małym dzieckiem.Dojazd jest naprawdę ok i bliziutko do Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
robert8882 w miarę obiektywnie cz 3 - ulice 23.10.06, 18:43 niech pozory Cię nie zmylą. Dziury nie są winą niegospodarności. Po prostu najpierw planowane są media - kanalizacja, woda, telefon... Asfalt i chodniki muszą poczekać. Bezpieczeństwo? Jak wszędzie. A teraz zalety miasta. Po 2012 o ile plany nie ulegną zmianie może to być całkiem ciekawa lokalizacja. O ile pociągu jakiś idiota nie puści na wschodnią i nie zwiną torów z Wileńskiej do Zielonki. Ale kto nadąży za PKP? Odpowiedz Link Zgłoś
robert8882 w miarę obiektywnie cz 4 - przyjezdni 23.10.06, 18:50 No to, to jest dramat. Strasznie cierpią z powodu tego, że na willę na mokotowie ich nie stać. Można ich rozpoznać po twarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzlubomirski No to kaszana, jak wszedzie. Dzieki 23.10.06, 19:15 to uz chyba z Milanowka latwiej jest sie dostac do stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
ktosiuf Re: No to kaszana, jak wszedzie. Dzieki 23.10.06, 20:32 Wystarczy, ze przekroczysz linię graniczna pomiędzy Ząbkami i juz dojechałeś do Warszawy..... Odpowiedz Link Zgłoś
adi215 Re: No to kaszana, jak wszedzie. Dzieki 23.10.06, 21:03 ciekawe co takiego "światowca" zainteresowało w naszym mieście????????? Odpowiedz Link Zgłoś
gapciams Re: No to kaszana, jak wszedzie. Dzieki 23.10.06, 21:16 szczerze polecam milanówek !!! idealne miejsce na piękny dom z dużym ogrodem a przede wszystkim masz baaaardzo dużo czasu w trakcie dojazdu do stolicy :) ząbki tak sobie myślę są całkiem dobrą lokalizacją oczywiście patrząc na możliwości finansowe potencjalnych nowych nieszkańców ( ceny mieszkań jednak są dużo niższe ), w sumie bardzo blisko wawy ( jest kilka możliwości dojazdu do różnych dzielnic ), korki są wszedzie więc czy stoisz tu czy w innej części miasta to chyba jest obojętne :) generalnie mi się tu podoba - dla bardziej wybrednych proponuje stary mokotów :)a dla narzekających na korki mam propozycje : miesiąc w los angeles w californi-gwarantuje 2 czasem 3 godzinne codzienne stanie na 6-scio pasmowej autostradzie pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzlubomirski Z tego co slyszalem to dojazd do miasta w godz 24.10.06, 15:27 szczytu trwa prawie tyle co dojazd z Sochaczewa. Czy to jest normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
gapciams Re: Z tego co slyszalem to dojazd do miasta w god 24.10.06, 17:05 tak - normalne do miasta jedzie sie 4 godziny a na rogatkach specjalne służby sprawdzają czy auto jest czyste ( kierowca musi pokazać czyste skarpetki na zmiane ) Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: Z tego co slyszalem to dojazd do miasta w god 25.10.06, 16:24 Ząbki tym się różnią od innych podwarszawskich miejscowości, że tu ludzie wyrzucają śmieci nie tylko do lasu (jak wszędzie), ale tworzą urocze wysypiska na wszystkich możliwych niezamieszkałych działkach. Ale ta atmosfera rodem z Delikatessen na pewno Cię zauroczy. Niech się miło mieszka! Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia100 Re: Z tego co slyszalem to dojazd do miasta w god 27.10.06, 17:08 Niezbyt pieknie Cie tu przyjeto, ale nawet wiem dlaczego...Wyobraz sobie, ze Zabki to takie samo miasto jak np. Piaseczno. Tu tez mieszkaja normalni i fajni ludzie.Mamy tu nawet sklepy, a kilku mieszkancow jezdzi samochodami Do miasta jedziemy krocej niz godzine. Rano ok. 8-ej jade 40 min. do pl. Bankowego, ale nie wiem, czy taki wynik Cie zadowoli. Czy chcesz jeszcze poznac srednia naszych zarobkow i wyksztalcenie...? Mimo wszystko...witaj w Zabkach! Odpowiedz Link Zgłoś