zdich 04.02.07, 13:46 Po dzisiejszej mszy na Powstanców o 11:30 to już chyba za niemrawe śpiewy możemy obwiniać samich siebie bo oragnista spisal sie na medal !! BRAWO !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wasyl1978 Re: spiewy w kosciele 04.02.07, 14:31 musisz zrobic liste kto slabo spiewal i dac Panu ksiedzu.... a on juz sie z nimi rozliczy np: podczas wizyt domowych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zdich Re: spiewy w kosciele 04.02.07, 19:05 A nie zamierzam !!! Chcialem tylko nawiazac do dyskusji w ktorej wielu narzekalo na slabe spiewy w kosciele. Ze nudno i zawodzenie. Ale ty Wasylui tak nie zrozumiesz bo przeciesz nie praktykujesz to niby skad masz wiedzec o co chodzi !! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=55494754&a=55674350 Odpowiedz Link Zgłoś
egry Re: spiewy w kosciele 05.02.07, 07:59 Może ten "organista" to Krzysztof Matuszak z Warszawskiej Opery Kameralnej. W każdym razie on grał na mszy o 8. Odpowiedz Link Zgłoś
zrb77 Re: spiewy w kosciele 05.02.07, 10:59 Tak naprawdę to nie ma znaczenia kto prowadzi śpiew na Mszy Św. Czy to jest organista, czy grupa muzyczna działającej wspólnoty, czy Pan Krzysztof. Każdy kto przyszedł do kaplicy jest "wezwany" do wspólnego śpiewu. I to od nas zależy jak ta "godzinna msza" będzie spędzona. Posługując na Mszy Św. o 10:00 staramy się zachęcać do śpiewania innych pieśni niż "tradycyjne" (taka modlitwa poprzez śpiew).I często jest tak, że większość parafian nie włącza się w śpiew tylko słucha. A to nie jest teatr gdzie przychodzę i jestem bierny. Sam muszę coś z siebie dać.To jest spotkanie z Bogiem. Czy jak idę do znajomych /przyjaciół to też milczę i tylko słucham jak ktoś do mnie mówi??? A potem wychodzę i narzekam że było nudno? Odpowiedz Link Zgłoś
egry Re: spiewy w kosciele 05.02.07, 13:14 Masz rację, modlimy sie przez śpiew. Ja śpiewam, ale o wiele lepiej mi to wychodzi, gdy gra p. Krzysztof. Każdy ma swoje upodobania. Ja wolę śpiew w tradycyjnej aranżacji. Odpowiedz Link Zgłoś
clara2 Re: spiewy w kosciele 05.02.07, 14:33 Ja też zwykle śpiewam, a nawet jak nie śpiewam to zdecydowanie łatwiej mi się modlić jak jest dobra oprawa muzyczna (np po Komunii). Nieważne czy tradycyjna czy po nowemu z gitarą. Odpowiedz Link Zgłoś
walach2 coś do posłuchania 07.02.07, 10:50 fragment z niedzielnego koncertu wspólnoty www.parafia-zabki.pl/oddajmy.cda Odpowiedz Link Zgłoś