dundy123 08.03.07, 14:47 Czy w Ząbkach płaci się podatek od psa? Czy psa trzeba rejestrować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bonel Re: Podatek od psa? 08.03.07, 15:24 Poczytaj, zainteresuj się a nie wyręczaj się innymi. Wrzuć do wyszukiwarki, dowiesz się gdzie, co i jak. Jak to że miał to być podatek doraźny wprowadzony aby znaleźć fundusze na wojnę. Wojna się skończyła podatek został tak jak akcyza za prąd która miała doraźnie załatać dziurę w budżecie państwa. Ludzie forum to jest wymiana myśli, opinii a nie wyręczanie się innymi nawet w tak drobnych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
dundy123 Re: Podatek od psa? 08.03.07, 18:51 Forum jest też po to aby ludzie sobie pomagali, ja zawsze pomagam jak coś wiem a nie odsyłam do wyszukiwarki. Moze ktos jednak wie, bo wyszukiwarka nie chce mi nic na ten temat powiedziec. Może ja głupi jestem? Nie to co niejaki bonel Odpowiedz Link Zgłoś
monic18 Re: Podatek od psa? 08.03.07, 19:06 W BIPie Ząbek znalazłam coś takiego. Uchwała nr 105/XIII/99 Rady Miejskiej w Ząbkach Z dnia 21 grudnia 1999 r. w sprawie podatku od posiadania psów Na podstawie art. 14 pkt. 1 i 2 ustawy z dnia 12 stycznia 1991 r. o podatkach i opłatach lokalnych (Dz. U. Nr 9, poz. 31 ze zm.) Rada Miejska uchwala co następuje: § 1 Podatek od posiadania psów, zwany dalej „podatkiem” wynosi rocznie – od każdego psa 20 zł. § 2 1. Podatek płatny jest w dwóch równych ratach, w terminie do dnia 31 maja i do dnia 1 września roku podatkowego. 2. 2. Jeżeli osoba weszła w posiadanie psa po 30 czerwca, podatek płatny jest w wysokości połowy stawki określonej w § 1, w ciągu 14 dni od dnia powstania obowiązku podatkowego. § 3 Podatek należy zapłacić w kasie Urzędu Miejskiego w Ząbkach przy ul. Wojska Polskiego 10, lub w przypadku zarządzenia poboru podatku w drodze inkasa – inkasentowi podczas szczepienia psów. § 4 Wykonanie uchwały powierza się Zarządowi Miejskiemu. § 5 Traci moc Uchwała Nr 29/III/98 Rady Miejskiej w Ząbkach z dnia 17 grudnia 1998 r. w sprawie podatku od posiadania psów. § 6 1. Uchwała wchodzi w życie z dniem ogłoszenia w formie obwieszczenia w miejscach publicznych. 2. Uchwała podlega ogłoszeniu również w lokalnej prasie. PRZEWODNICZĄCY Rady Miejskiej w Ząbkach Marek Połomski Odpowiedz Link Zgłoś
dundy123 Re: Podatek od psa? 08.03.07, 19:11 monic18 dziękuję ci bardzo i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dundy123 Re: Podatek od psa? 09.03.07, 20:55 Po co się wypowiadasz? Nie chcesz pomóc to się nie wtrącaj. Jak mnie tacy denerwują... Odpowiedz Link Zgłoś
dundy123 Re: Podatek od psa? 09.03.07, 21:58 Każdy czasami jest wygodny. Ty się nigdy nikogo o nic nie zapytałeś, nie? Odpowiedz Link Zgłoś