Dodaj do ulubionych

Pytanie o Powstańców

IP: *.bbc.com.pl 20.06.03, 18:42
Szukam mieszkania do kupienia w Ząbkach. Spotykam bardzo dużo ofert, w miare
atrakcyjch finansowo z ulicy Powstańców. jak sie tam mieszka? Najczęściej
chodzi o domy budowane po 98-smym roku.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: KKLL Re: Pytanie o Powstańców IP: 195.94.206.* 23.06.03, 09:03
      Budynki JW, ale wg. mnie trzymają się kupy. Zagęszczone osiedla. Okolica
      spokojna. Dojazd do Warszawy OK. (40 min. własnym samochodem). Zakupy w M1.
      Brak infrastruktury w bezpośredniej okolicy (dobre sklepy, apteki, kina,
      knajpy). Transport publiczny kiepsko.
      Pozdrawiam,
      • Gość: irek.fm Re: Pytanie o Powstańców IP: *.bbc.com.pl 25.06.03, 17:17
        Bardzo dziekuje z odpowiedż w w/w sprawie.
      • Gość: AgentCooper Re: Pytanie o Powstańców IP: *.orasoft.net.pl 26.06.03, 20:14
        Gość portalu: KKLL napisał(a):

Dojazd do Warszawy OK. (40 min. własnym samochodem).

No nie przesadzaj - bez korkow jestes w max. 15 minut na Bankowym, z korkami
        ok. 25. Trzeba znac skróty :).
        >
        >
    • londynka Re: Pytanie o Powstańców 25.06.03, 21:20
      Da się wytrzymać :-)
      Na razie są dwa osiedla-molochy JW i ze 3 mniejsze innych firm (w trakcie
      zasiedlania). Powoli robi się coraz bardziej cywilizowanie. Jest kilka sklepów
      ogólnospożywczych (takie sobie, ale zawsze), powstała chyba kwiaciarnia.
      Otworzyła się nawet niedawno szkoła językowa. Oprócz tego jest też szkoła
      podstawowa-to dla najmłodszych. A! I oczywiście kościół z bardzo głośną
      dzwonnicą.
      Jezdnia z płyt betonowych w miarę się trzyma, tylko niestety od pewnego miejsca
      raptem jeden pas (i przymusowa mijanka). Na dalsze osiedla nie dociera
      komunikacja miejska i wątpię czy w tym stuleciu dotrze.
      W sumie robi się światowo. Jak się wprowadzałam, to najbliższy sklep wymagał
      półgodzinnego brnięcia przez błoto po kostki. A po większym deszczu przejść
      można było tylko w kaloszach rybackich, do tego po zmroku ulica tonęła w
      kompletnych ciemnościach.

• Gość: irekfm Re: Pytanie o Powstańców IP: *.bbc.com.pl 26.06.03, 10:32
        dzieki za kolejna odpowiedz. mam pytanie:a jak stamtad najlepiej podrozowac do
        warszawy. czasem musze byc w pracy o piatej rano, czy można sie jakos dostac
        komunikacja publiczna, na przyklad pociągiem?Pozdrawiam
        • londynka Re: Pytanie o Powstańców 26.06.03, 17:44
          Pierwsze autobusy kursują od ok. 4:30, rano jadą naprawdę szybko. Dużo zależy
          gdzie pracujesz. Bo choć autobusy jeżdżą dość rzadko, to wielu osobom pasuje
          kurs w dowolna stronę. W jedną dojeżdza się do Grochowskiej, Płowieckiej (pętla
          na Wiatracznej), w drugą można dojechać do Radzymińskiej i tam się przesiadać.
          Od której jeżdża pociągi nie mam bladego pojęcia, podejrzewam, że jakoś
          podobnie. Problem w tym, że do stacji kolejowej jest daleko. Chyba, że lubisz
          długie piesze wycieczki.
          • Gość: irekfm Re: Pytanie o Powstańców IP: *.bbc.com.pl 27.06.03, 06:24
            londynka napisała:

> Pierwsze autobusy kursują od ok. 4:30, rano jadą naprawdę szybko. Dużo zależy
            > gdzie pracujesz. Bo choć autobusy jeżdżą dość rzadko, to wielu osobom pasuje
            > kurs w dowolna stronę. W jedną dojeżdza się do Grochowskiej, Płowieckiej
            (pętla
            >
            > na Wiatracznej), w drugą można dojechać do Radzymińskiej i tam się
            przesiadać.
            > Od której jeżdża pociągi nie mam bladego pojęcia, podejrzewam, że jakoś
            > podobnie. Problem w tym, że do stacji kolejowej jest daleko. Chyba, że lubisz
            > długie piesze wycieczki.

Brzmi nieżle!Do pociągów nie jestem spejclanie przywiązany...Z Wiatracznej
            spokojnie dostanę się pod Centralny, a to mi b.pasuje. Dzieki za informacje!
            • londynka Re: Pytanie o Powstańców 28.06.03, 22:37
              Żeby było śmieszniej, pod Centralny szybciej się dostaniesz jadąc w stronę
              Radzymińskiej. Stamtąd jeździ między innymi pospieszny 512, którym zwykle się
              szybciej dostaniesz do Centrum niż z Wiatracznej.
              Niestety odległość do Centrum jest znaczna i nawet w godzinach pozaszczytowych
              podróż do centrum to minimum godzina. :-(
              A z minusów-w godzinach szczytu robią się paskudne korki. A już piątek
              popołudniu może odebrać człowiekowi wszelką wiarę w życie... Tylko gdzie teraz
              nie ma korków?
              • Gość: irekfm Re: Pytanie o Powstańców IP: *.bbc.com.pl 02.07.03, 20:28
                To jest to!Jak mieszkałem na Urusie to zdarzało mi sie jechać w szczycie pod
                Centralny i półtorej godziny, a niby bliżej!
    • sloggi Re: Pytanie o Powstańców 28.04.04, 21:34
      Jeśli jeszcze kiedyś się pojawisz na tym forum to napisz czy transakcja doszła
      do skutku?
      • rawi_pozn Re: Pytanie o Powstańców 17.06.04, 14:11
        Zerknijcie tam - mysle ze to dobry znak, że komuś się chce:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=13446276
        Pozdrawiam
        Rawi
      • rawi_pozn Re: Pytanie o Powstańców 01.07.04, 14:05
        Daj znac czy poszło i za ile !
        Pozdrawiam
        Rawi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka