Dodaj do ulubionych

prywatna komunikacja do centrum W-wy

18.02.09, 14:18
Witam.
Zastanawiam się nad przeprowadzką do Ząbek. I tu zaczyna się mój dylemat. Czy
jest jakieś bezpośrednie połączenie z Ząbek w okolice DT Centrum? Wiem, że
jeździ autobus S, ale czy coś jeszcze? Z góry dziękuje za odp. :)
Obserwuj wątek
    • anka.k76 Re: prywatna komunikacja do centrum W-wy 18.02.09, 19:06
      Bezpośredniego niestety nie ma, ale pociągiem do wileńskiego na kartę miejską w
      7 minut, potem tramwajem. W Ząbkach z np. z okolic Powstańców do pociągu
      autobusem 199. Dużo osób parkuje samochód w okolicy stacji PKP i dojeżdża do
      wileńskiego pociągiem. Można dojechać też prywatnym autobusem X, ale tylko do
      wileńskiego.
      • mpkf10 Re: prywatna komunikacja do centrum W-wy 19.02.09, 09:34
        Ja proponuję autobusem 199 do Rembertowa i dalej pociągiem. Moim
        zdaniem najszybsza podróż do Centrum
        • ktosiuf Re: Są prywtane połączenia 19.02.09, 10:26
          Główną ulicą Ząbek tj. Skorupki i Warszawską jeżdżą bezpośrednio do centrum
          autobusy linii prywatnych A,W,Z,S- cena 3,5 lub 4 zł. Ale możesz wybrać też
          komunikację miejską w postaci linii autobusowych 145, 199, bądź kilku linii z
          pętlą CH Marki. Do wyboru także pociągi Kolei Mazowieckich w których można
          jeździć na podstawie biletów ZTM. Wszystko zależy od tego w jakiej części Ząbek
          zamieszkasz. Oczywiście komunikacja prywatna wychodzi drożej, a pozatym autobusy
          stoją w korku na mości Śląsko-Dąbrowskim.
          • tomkrt Re: Są prywtane połączenia 19.02.09, 13:19
            Jeszcze może uzupełnie.
            W tym roku ma zostać wytyczony buspas w ul. Radzymińskiej na odcinku Łodygowa - Targowa.
            Prace na moście Śląsko Dąbrowskim które zaczną się 15 marca a zakończą w połowie września mają na celu oprócz wymiany torów i modernizacji trakcji, również wytworzenie wspólnego pasa tramwajowo-autobusowego (oba środki transportu będą miały te same przystanki).
            Czyli powstanie ciąg uprzywilejowanej komunikacji publicznej od Radzymińskiej, do centrum (do Feminy) autobusy przestaną stać w korkach na moście ŚD.

Jest też niestety druga strona medalu Warszawa podjęła politykę ograniczania ruchu prywatnych autobusów w centrum.
            W szczególności ma zniknąć "dworzec autobusowy" na Marszałkowskiej wzdłuż ściany wschodniej.
            Więc S, Z, A , W już długo nie będą miały takich tras jak obecnie.
    • n_efra73 Re: prywatna komunikacja do centrum W-wy 19.02.09, 12:59
      Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi. Mieszkając pod W-wą sprawdziłam i ZTM i pryw.
      Wygodniejsze są linie prywatne :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka