Dodaj do ulubionych

mieszkania

07.04.09, 12:07
dzisiaj usłyszałem od developera ze mieszkania beda oddawane w
kwietniu i ze odrazu bedzie podpisywanie aktu notarialnego, czy kotś
ma jakies inne informacje.
Obserwuj wątek
    • klient3 Re: mieszkania 07.04.09, 12:17
      A odbiór przez PINB??
    • makplastikbombastik Re: mieszkania 07.04.09, 12:35
      uważam, że to kolejne zbycie...
      kwiecień jest nie realny do oddania bloków E i F
      mówili mi że wrzesień 08, grudzień 08, luty 09, marzec 09, teraz kwiecień 09

czerwiec może nam się uda odebrać
      • kubamatusiak Re: mieszkania 07.04.09, 17:41
        A co to jest to PINB??
        moze oddadza w kwietniu tak jak moje mieszkanie jest małe i 2 tygodnie temu jak
        byłem to robili wylewki ale ja to mysle ze w wakacje oddadza
        • klient3 Re: mieszkania 07.04.09, 18:14
          Odbior budowlany PINB to skrot od Panstwowa Inspekcja Nadzoru Budowlanego
    • wizard75 Re: mieszkania 07.04.09, 22:13
      W garażach wiatr, na klatkach wiatr, odbioru PINB-u brak, pozwolenia na
      użytkowanie brak, że nie wspomnę ile czasu czeka się na uprawomocnienie
      pozwolenia na użytkowanie, a developer o aktach notarialnych mówi, ze będą w
      kwietniu.....dobre, hahahahahahahahaha. Chciałbym poznać Inspektora Nadzoru
      Budowlanego, który odda osiedle do użytkowania w takim stanie....hahahahahahaha.
      Traktuje się nas jak małe dzieci, które nic nie wiedzą i widzą.........
    • wizard75 Re: mieszkania 07.04.09, 22:18
      I jeszcze jedno, kwiecień to już mamy i do tego 7, więc dev zapewne chodziło o
      kwiecień ale 2010r. ....... hahahahahahahahahaha( śmiech, bo już tylko tyle
      pozostało)
      Kto pyta wielbłądzi!
      • columbiamylove Re: mieszkania 08.04.09, 08:21
        A ciekawe co na to nasz demagog Pan lokator0 ? On jest przecież zachwycony i
        nawet daje temu wyraz za pomocą kilka kont. Z całą pewnością teraz widzi ze
        swojego okna całe zastępy i brygady tyrające jak woły na II etapie. Przykre, bo
        trzeba być ślepym nawet będąc tam tylko raz, żeby nie zauważyć, że pieniążki się
        skończyły na dokończenie. A woda w garażach nadal stoi i stać będzie przez
        caaaały rok... czyżby za
        Panie lokatorO i Pani lokatorko11 i Pani paulawysocka a jak u Pana i kogokolwiek
        z aktami? hm? Dopiero co Pan szydził, że już podpisują...
        I jak dzisiaj ruch na budowie? :))))

Czas tym draniom wypowiedzieć umowę, właśnie konsultujemy to z prawnikiem,
        podobno jeśli nie oddadzą pieniędzy (a na takich mi wyglądają) w ciągu 14 dni
        trzeba natychmiast założyć sprawę w sądzie. Tylko ile to będzie trwało i jeszcze
        jaka zabawa z bankiem do tego?
        • bimbaliona Re: mieszkania 08.04.09, 09:01
          Obecnie dew na problem z podwykonawcą i niestety jest wmieszany w to komornik.
          Może się skończyć egzekucją ale nie musi. No i teraz pytanie do Columbiamylove -
          jeśli zrezygnujesz to jak "mocna" jesteś w prawie.

1. Czy masz roszczenie w dziale III Księgi Wieczystej z ujawnionym wpisem przed
          wpisem komornika (grudzień 2008) ???
          2. czy masz umowę w formie notarialnej ????

Jeżeli na któreś z tych dwóch pytań jest odpowiedz nie to w przypadku sprzedaży
          nieruchomości (komornik wystawia za 2/3 ceny) najpierw spłacani są wierzyciele,
          typu bank, podwykonawcy, urząd skarbowy, zus i podmioty wg kolejności roszczeń i
          wpisów w KW a na końcu klienci z umowami Cywilno Prawnymi. Sama określ w której
          grupie jesteś i pomyśl o tym że wypowiedzenie umowy może przyspieszyć upadek
          dewelopera co może oznaczać że nie będziesz miała mieszkania ani pieniędzy. Inna
          sprawa że jak wypowiesz umowę i pochwalisz się tym na forum to pojawi się efekt
          domina - wiekszość czekająca wypowie umowy i skończy się katastrofą.

Do prawnika/notariusza to trzeba było iść przed zawarciem umowy z deweloperem a
          teraz to trochę za póżno.

Teraz pozostaje Ci tylko czekać, naciskać dewelopera i jak najszybciej podpisać
          akt notarialny. Osobiście myśle że lepiej mieć jakąś włąsność nawet z
          niepomalowana klatka niż dochodzić przez kilka lat pieniędzy w sądzie.

Pozdrawiam
          Bimbalina Kowalska
          • klient3 Re: mieszkania 08.04.09, 09:08
            A czy ten problem z podwykonawcą nie dotyczy tylko pierwszego etapu?
            Z tego co wiem to II jest na innej działce.
            • bimbaliona Re: mieszkania 08.04.09, 10:09
              Zastanówmy się jaki aspekt będzie istotny dla komornika - "Z której działki" czy
              też z "Czyjej działki" będzie wykonywał egzekucję.

Dla zwycięzców quizu przewidziane nagrody :) Zartowałam.

Pozdrawiam
              Bimbalina Kowalska
              • klient3 Re: mieszkania 08.04.09, 10:13
                Oczywiście z czyjej. Natomiast deweloper ma chyba jeszcze jedną
                działkę obog Garden Plazy która miała byc pod III etap
                • bimbaliona Re: mieszkania 08.04.09, 11:48
                  Deweloper ma jeszcze działki w Józefowie.
                  Tak na zdrowy rozum to komornik ma odzyskać pieniądze więc wystawi wszystko to
                  na licytację co jest własnością dewelopera lub na co stworzył zapis w KW.
                  Proponuję sprawdzić swoją KW robiąc wypis np w Sądzie na Czerniakowskiej - czy
                  na Waszej KW jest zapis w dziale III KW o rozszerzeniu komorniczym.

Sugeruje też poradzić się prawnika.

Pozdrawiam
                  Bimbalina Kowalska
        • lokator0 Re: mieszkania 08.04.09, 15:50
          • lokator0 Re: mieszkania 08.04.09, 16:06
            Witam
            Informuje Pania columbie ze nie posiadam konta lokator 11 oraz
            paulina wys (ta pani chyba podala swoj numer) Szanowna pani
            przejrzalem pani wpisy na forum i widze ze notorycznie atakuje pani
            wszystkich którzy osmiela sie cos napisac w ogóle albo w innym tonie
            niz pani ( wiele osób na które pani naskoczyla przestalo pisac)
            proponuje własne forum wychwalajace swoja osobe . myske ze mania
            przesladowcza kwalifikuje sie do leczenia prosze skontaktowac sie z
            jakims specjalista to zaden wtyd lekarz jest po to zeby pomóc o i z
            nim mozna tez poruszyc tematy na które na forum nie ma miejsca
            Napewno to pomoze i bedzie sie pani czuła duzo lepiej z calego
            serca zycze powrotu do zdrowia!!!
            a zeby zaliczyc sie do wiarygodnych i cenionych forowiczów pzwole
            sobie napisac DEVELOPER JEST GŁUPI!!
            PS dla zainteresowanych na pow mam akt w czwartek
            • lokator0 Re: mieszkania 08.04.09, 16:13
              witam
              akty przeniesiena wlasnosci mozna podobo robic na e i f tyle ze bez
              odbioru wlasnosc bedzie przeniesiona i to najw. a na odbi. zobaczymy
              • bimbaliona Re: mieszkania 08.04.09, 16:19
                Witam,

Ja bym nie podpisała aktu bez odbioru przez PINB. Bo jaki ma interes deweloper
                aby blok odebrać w PINB'ie - no chyba że sobie zastrzeżecie karę umowną w Akcie
                Notarialnym. W mieszkaniu które nie jest odebrane przez PINB nie można legalnie
                mieszkać i można dostać słoną karę (kare dostaje właściciel nieruchomości)

Pozdrawiam
                Bimbalina Kowalska
                • lokator0 Re: mieszkania 08.04.09, 16:31
                  racja ale miszkanie jest juz moje i nie mam nerwów a pnib musi
                  zrobic bo go zlinczuja pat P COLUMBIA np
                  a moze niech pani oswiadczy ze pani to nie ja -)
                  no bo moge przecie pisac sam do siebie !!!!
                  • bimbaliona Re: mieszkania 09.04.09, 06:22
                    lokator0 napisał:

> racja ale miszkanie jest juz moje i nie mam nerwów a pnib musi
                    > zrobic bo go zlinczuja pat P COLUMBIA np
                    > a moze niech pani oswiadczy ze pani to nie ja -)
                    > no bo moge przecie pisac sam do siebie !!!!

PINB nic nie musi. Albo bloki będa się nadawały do zamieszkania albo nie.
                    Jeśli nie to pewnie powstanie lista życzeń co się nie podoba i co należy
                    poprawić. Pytanie do lokator0 - czy po podpisaniu aktu jako właściciel
                    mieszkania będziesz naprawiał blok jeżeli PINB coś znajdzie ??? No bo czemu ma
                    to robic dew - skoro blok juz nie jest jego ???

Pozdr
                    Bimbalina Kowalska
                • lokator0 Re: mieszkania 08.04.09, 16:32
                  Kara moze byc pomysl ok
    • lokator0 Re: mieszkania 08.04.09, 16:19
      mam kw na e i f nie ma komornika brednie brednie znowu nie
      sprawdzone informacje ps kw moze dostac osoba prywatna bez niczego w
      s kw
      ludzie nie piszcie głupot
      jak masz akt lub wzmianke w dziale 3 to moze was komornik pocaloowac
      w d.... jesli sie taki trafi
      • makplastikbombastik Re: mieszkania 08.04.09, 16:31
        Wpis był w KW na I etap i to prawda.

• lokator0 Re: mieszkania 08.04.09, 16:33
          był ja pisze o e i f nie ma mam kw
          pozdrawiam
          • pioneerek1 Re: mieszkania 08.04.09, 21:31
            Ktoś znowu próbuje zasiać panikę pisząc nieprawdziwe informacje. Jeśli chodzi o
            II etap budowy, to należy sprawdzić czy została założona hipoteka na działki pod
            II etap. Z informacji, jakie wcześniej posiadałem, hipoteki nie było.
            • bimbaliona Re: mieszkania 09.04.09, 06:18
              Yello moi drodzy,

Hipoteka jest w dziale IV KW a roszczenie m.in komornicze w dziale III KW. Nie
              twierdzę że jest wpis na działce w bloku E i F ale sugeruję sprawdzić.
              Wystarczy że jedna osoba pojedzie na Czerniakowską do Sądu i sprawdzi i voila.

Proszę nie mylić hipoteki z wpisem w dziale III bo to zupełnie dwa różne aspekty.

Pozdrawiam
              Bimbalina Kowalska
              • lokator0 Re: mieszkania 09.04.09, 17:27
                W związku z faktem, iż w dniu dzisiejeszym developer przenosił na
                mnie własność notariusz sprawdził KW na dzień dzisiejszy, informuję
                wszystkich zainteresowanych budynkiem E i F że nie ma żadnych wpisów
                obciążających dział III i IV. Wzmianki jakie się uwidoczoczniły
                (jest ich dziewięć) dotyczą umów zobowiązujących developera do
                przekazania lokali zgodnie z podpisanymi umowami.

Pozdrawiam
                • bimbaliona Re: mieszkania 09.04.09, 18:18
                  A czy mieszkanie zostało odebrane przez PINB ???

Pozdrawiam
                  Bimbaliona Kowalska
                  • lokator0 Re: mieszkania 09.04.09, 20:06
                    nie ale moge juz czekac spokojnie na odbiór -) moze czerwiec...
                    • iqcyco Re: mieszkania 09.04.09, 22:12
                      Nie rozumiem... Dopóki trwa budowa (budynek nie jest oddany do użytkowania)
                      zgodnie z prawem budowlanym nie może nastąpić wyodrębnienie samodzielnego lokalu
                      mieszkalnego i założenie dla
                      niego osobnej KW wyodrębnionej z KW gruntu na którym ten budynek usadowiono.

Więc albo opowiadasz bajki, albo bajki opowiada twój notariusz albo bajki
                      opowiada macplast.

• bimbaliona Re: mieszkania 10.04.09, 06:37
                        To jest troche inaczej.
                        Lokator0 podpisując akt notarialny bez odbioru przez PINB stał się posiadaczem
                        lokalu w którym nie może legalnie mieszkać. W przypadku gdyby mieszkał PINB może
                        na nałożyć na właściciela karę (choć nie musi i często jest praktykowane że
                        ludzie mieszkają bez odbioru)
                        Zakładam że lokator0 zastrzegł sobie w akcie iż deweloper mimo iż sprzedał lokal
                        będzie dążył do jego odbioru przez PINB.

Pozdrawiam
                        Bombalina Kowalska
                        • wizard75 Dziwna sprawa 10.04.09, 08:06
                          Jak to wydzielenie własności na lokal wygląda fizycznie, bo w czasie takiego
                          wydzielania sędzia wpisuje w księdze wieczystej budynku, że lokal zostaje
                          wydzielony. W chwili kiedy nie ma pozwolenia na budowę budynek nie ma jeszcze
                          swojej księgi (tak myślę), więc gdzie jest wpisywane, że lokal został wydzielony?
                          • bimbaliona Re: Dziwna sprawa 10.04.09, 09:07
                            Witam Szanowne Audytorium,

Z lektury niektórych wypowiedzi doszłam do wniosku iż niezbędne jest kilka słów
                            wyjaśnienia (uwaga długie to i pewnie czytać niewarto):

Księga wieczysta opisuje działkę oraz jej stan prawny (właściciele, roszczenia,
                            obciążenia). Jak już mamy działkę to możemy sobie coś na niej wybudować. W tym
                            celu Szanowny Pan Deweloper zleca lub robi projekt (w zależności od
                            umiejętności) i udaje się po wydanie pozwolenia na budowę.
                            Na działce można zbudować budynek gdy jest wydane uprawomocnione pozwolenie na
                            budowę. W tym momencie deweloper zaprasza panów murarzy którzy budują domek. Jak
                            już powstanie budynek to musi być odebrany tak aby można było z niego korzystać.
                            Odbiór oznacza nic innego niż że budynek spełnia normy i można w nim bezpiecznie
                            zamieszkać. W tym względzie PINB, który zajmuje się tymi odbiorami nie wierzy
                            Szanownemu Panu Deweloperowi na słowo i wysyła swojego specjalistę który wydaje
                            odpowiedni dokument. Czasem specjalista pomarudzi i trzeba zmienić/poprawić to i
                            owo bo np. pan murarz nie wmurował cegły jak trzeba i komuś ona może na głowę
                            spaść. Jak już specjalista z PINB cyrograf podpisze i własna krwią
                            przypieczętuje to wtedy należy czekać aż dokument się uprawomocni. Zwykle dzieje
                            się to po dwóch tygodniach od wydania dokumentu - jest to zwyczajowy czas na
                            odwołanie od decyzji; po tym terminie dokument uprawomacnia się co oznacza
                            oznacza okrągłą pieczątkę którą zostaje przybita do dokumentu potwierdzającego
                            odbiór.

Koniec wprowadzenia - czas na konkurs audiotele:

Pytanie: Jaki jest interes deweloper aby odebrać w PINB budynek, który jest
                            sprzedany i akty podpisane ?

1. Pomimo, że budynek NIE jest już właśnością dewelopera (wszystkie lokale
                            sprzedane), to Pan deweloper to dobry wujcio co ma ma dużo pieniążków i budynek
                            będzie dopieszczał (poprawki itp) aż pozwolenie na użytkowanie będzie wydane.

2. Bo nabywca nieruchomości zastrzegł sobie to notarialnie i w przypadku
                            niespełnienia tego warunku Pan Deweloper zapłaci srogie kary finansowe.

3. Deweloper nie zrobi nic i zostawi wszystko tak jak jest. Brakuje mu
                            pieniążków i pozbywa się lokali jak gorącego kartofla.

Za udział w konkursie nagrody nie zostały przewidziane więc proszę nie dzwonić.

Bimbaliona Kowalska
                            • bimbaliona Re: Dziwna sprawa 10.04.09, 09:18
                              Tak nawiasem to się dziwuję ogromnie jak ten świat dziwny jest.

Jak ludziska kupują samochód za 20 tysięcy z giełdy/ogłoszenia to ekspertów
                              biorą, własnych mechaników, zamawiają ekspertyzy w serwisach. Lakiera i
                              blacharkę testują rozmaitemi narzędziami.

Ale jak już mieszkania kupują po 250 000 - 400 000 to już wszystko wiedzą,
                              mieszkań nie oglądają, w ciemno dziure w ziemi kupują a i ekspertów żadnych nie
                              trzeba bo oczajdusze eksperci (prawniki i rejenci) pieniądze biorą przecie za
                              kawałek pergaminu czyli za nic no bo przecie mieszkania nie sposób nabyć z
                              przekręconym licznikiem i po naprawach blacharskich.

Wesołych Świąt
                              Bimbaliona Kowalska

PS
                              Rada dla szcześliwych posiadaczy kredytów na mieszkania a nie chcących wykładać
                              pieniędzy na prawników. Proponuję zapytać swojego doradcy z banku czy można
                              podpisać akt notarialny bez odbioru przez PINB. Doradca niejako odpowiada za
                              Wasz kredyt i zależy mu aby wszystko było w porządku.

• attache1974 Kiedy następne wykłady :) 10.04.09, 10:50
                                To ja poproszę jeszcze wykład o poszczególnych działach w księdze
                                wieczystej (dla mojej Pani) i o tym jak działa hydrauliczne serwo
                                kierownicy (może w końcu zajarzę jak przeczytam napisane przystępnym
                                językiem).
                                • bimbaliona Re: Kiedy następne wykłady :) 10.04.09, 11:17
                                  Proszę bardzo

Dane wpisywane do księgi wieczystej dzieli się tradycyjnie według działów, w
                                  których są wpisywane. Księga wieczysta składa się z 4 działów (w rzeczywistości
                                  z pięciu, bo dział pierwszy dzieli się na dwa), w których wpisuje się:

1. dział I:
                                  1. dział I-O "Oznaczenie nieruchomości" - dane pochodzące z ewidencji
                                  gruntów, pozwalające na dokładne oznaczenie nieruchomości,
                                  2. dział I-Sp "Spis praw związanych z własnością" - ewentualne prawa
                                  związane z prawem własności wpisanej nieruchomości,
                                  2. dział II - oznaczenie właściciela (właścicieli) lub użytkownika wieczystego,
                                  3. dział III - ograniczone prawa rzeczowe (z wyjątkiem hipotek), ograniczenia
                                  w rozporządzaniu nieruchomością lub użytkowaniem wieczystym oraz prawa osobiste
                                  i roszczenia ciążące na nieruchomości (z wyjątkiem roszczeń dotyczących hipotek),
                                  4. dział IV - hipoteki, z dokładnym określeniem wysokości, waluty, zakresu,
                                  rodzaju, pierwszeństwa i ewentualnych innych cech hipoteki.
                                  źródło: pl.wikipedia.org/wiki/Ksi%C4%99ga_wieczysta

Temat serwa jest niezgodny z tematyka tego forum.

Pozdrawiam
                                  Bimbaliona

attache1974 napisał:

> To ja poproszę jeszcze wykład o poszczególnych działach w księdze
                                  > wieczystej (dla mojej Pani) i o tym jak działa hydrauliczne serwo
                                  > kierownicy (może w końcu zajarzę jak przeczytam napisane przystępnym
                                  > językiem).
                            • wizard75 Re: Dziwna sprawa 10.04.09, 11:35
                              W sumie to jeszcze nie dostałem odpowiedzi na pytania mnie nurtujące ... a
                              mianowicie w którym etapie powstawania budynku można utworzyć dla niego księgę
                              wieczystą i czy wydzielenie lokalu w czasie gdy trwa jeszcze budowa jest w ogóle
                              możliwe?
                              • bimbaliona Re: Dziwna sprawa 10.04.09, 12:30
                                Witam,
                                Odpowiedzi byly parę postów wyżej, ale nie czytałeś więc opiszę Ci w skrócie

KW jest na działce, pozwolenie na budowę masz przed rozpoczęciem prac
                                budowlanych, pozwolenie na użytkowanie jest wydawane po wybudowaniu budynku i
                                odbiorze lokalu przez PINB.

KW początkowo było na gruncie ponieważ nie było na nim żadnego budynku. Potem
                                jak deweloper budynek zbudował to KW dotyczy także budynku. Następnie KW budynku
                                zostanie podzielona na cząstkowe KW lokali (po podpisaniu aktu notarialnego)

Pozdr.
                                Bimbaliona

• bimbaliona Re: Dziwna sprawa 10.04.09, 12:35
                                Podpisać akt możesz bez odbioru przez PINB. Księgę wieczysta pewnie Ci
                                wyodrębnia - bo na podstawie aktu notariusz wysyła wniosek do Sadu
                                Wieczystoksiegowego więc sądze że w sądzie nie będa zapewne wnikać czy jest
                                pozwolenie na użytkownianie czy nie i księgę zapewne wyodrębnią. Podchodząc do
                                problemu z drugiej stronty - jeżeli miałbyś nie mieć KW dla lokalu, po
                                podpisaniu aktu to podpisanie aktu nie ma sensu bo nie ma żadnych skutków.

Myślę że będziesz właścicielem lokalu niemieszkalnego.

Kolejne pytanie audiotele - czy będziesz mógł się zameldować ?

1. Tak
                                2. Nie

Pozdrawiam
                                Bimbaliona
                                • wizard75 Re: Dziwna sprawa 10.04.09, 13:25
                                  Piszesz że z KW budynku wyodrębnia się lokal ale czy budynki II-go etapu mają
                                  swoje KW?
                                  • bimbaliona Re: Dziwna sprawa 10.04.09, 13:45
                                    Witam,

Jeżeli KW E i F to osobna działka to musi miec KW. Zapewne masz nr KW w umowie.
                                    Ostatnio lokator0 pisał że podpisał akt na blok E/F oraz zweryfikował czy jest
                                    obciążenie na budynku E/F.
                                    Prośba do pana lokator0 o podanie nr KW dla bloków E/F.

Pozdrawiam
                                    Bombalina
                                    • bimbaliona Re: Dziwna sprawa 10.04.09, 13:46
                                      Działka nie musi miec KW jedynie jeśli powstaje w wyniku podziału lub scalenia
                                      innych działek - wtedy KW jest w zakładaniu i do czasu jej rozpatrzenia jest wniosek

B.

bimbaliona napisała:

> Witam,
                                      >
                                      > Jeżeli KW E i F to osobna działka to musi miec KW. Zapewne masz nr KW w umowie.
                                      > Ostatnio lokator0 pisał że podpisał akt na blok E/F oraz zweryfikował czy jest
                                      > obciążenie na budynku E/F.
                                      > Prośba do pana lokator0 o podanie nr KW dla bloków E/F.
                                      >
                                      > Pozdrawiam
                                      > Bombalina
                                      • lokator0 Re: Dziwna sprawa 10.04.09, 18:26
                                        witam
                                        jak milo wreszcie spotkac tu kogos piszacego merytorycznie i do
                                        rzeczy UWAGA INF DO COLUMBIA NIK BOMBOLINA TO NIE JA !!!-)
                                        podaje kw wa1w/00090375/8 ptwierdzam osobna ksiega i poz na budowe
                                        zał. kartoteka lokali i mozna wydzielac i przenosc wlasnosc
                                        to tyle w temacie moich bajkowych opowiesci. ps notariusz nie
                                        przniesie wlasnosci bez komletnych dokumetów szanowny Panie !!!
                                        pps szanowna Pani milo czytac Pani korespondencje prosze uwazac
                                        columbia nie spi i niedlugo padnie Pani ofiara spektakularnego ataku
                                        prosze sie przygotowac...-)mam nadzieje, ze sie Pani nie zniecheci.
                                        • pioneerek1 Nr KW działki 11.04.09, 11:50
                                          Pytanie do lokator0:
                                          Do której inwestycji należy podany przez Ciebie nr Księgi Wieczystej?

Na umowie posiadam odmienny numer KW WAW1W/00016801/2 - KW działki, na której
                                          deweloper wybuduje zespół dwóch budynków II etapu. Stąd prośba do pozostałych
                                          posiadaczy umów sprzedaży w II etapie o sprawdzenie nr KW działki.

lokator0 napisał:
                                          ....
                                          > podaje kw wa1w/00090375/8 ptwierdzam osobna ksiega i poz na budowe
                                          > zał. kartoteka lokali i mozna wydzielac i przenosc wlasnosc
                                          • wizard75 Re: Nr KW działki 11.04.09, 12:02
                                            A kiedy podpisałeś umowę?
                                            • pioneerek1 Re: Nr KW działki 11.04.09, 12:13
                                              pod koniec 2006. U Ciebie widnieje inny nr KW na umowie?
                                              • wizard75 Re: Nr KW działki 15.04.09, 12:37
                                                Jaką masz datę zakończenia- podpisania aktu?
                                          • lokatorka11 Re: Nr KW działki 11.04.09, 13:09
                                            Ja też mam nr KW WAW1W/00016801/2 na umowie.
                                            • wizard75 Re: Nr KW działki 11.04.09, 13:49
                                              Kiedy lokatorka11 podpisywałaś umowę?
                                              • quite Re: Nr KW działki 11.04.09, 15:01
                                                mamy ten sam numer KW co lokator0. Podpisywaliśmy umowę not. w wakacje 2007.
                                                Może my mówimy o dwóch różnych blokach?
                                                • lokatorka11 Re: Nr KW działki 11.04.09, 15:24
                                                  Mam umowę z listopada 2006 i dotyczy mieszkania w budynku E
                                                  • wizard75 Re: Nr KW działki 15.04.09, 12:36

Jaką masz datę zakończenia- podpisania aktu?
                                                  • bimbaliona Re: Nr KW działki 15.04.09, 18:58
                                                    Szanowni Państwo,
                                                    Skoro już każdy wie jaki jest jego nr działki to proponuję aby któryś z
                                                    przyszłych właścicieli przejechał się do sądu na Czerniakowską wziął wypis
                                                    opisał jakie są wnioski w dz III i IV KW.

Bombalina
                                                  • wizard75 Re: Nr KW działki 16.04.09, 07:58
                                                    Dlaczego na Czerniakowską, a nie do Wołomina?
                                                  • attache1974 Bo tam jest sąd wszystkich sądów dla ksiąg :) 16.04.09, 08:11
                                                  • bimbaliona Re: Bo tam jest sąd wszystkich sądów dla ksiąg :) 16.04.09, 08:32
                                                    Bo na Czerniakowskiej jest komputeryzacja i zajmie to 20 minut.
                                                    A w sądzie w Wołominie jest jak za króla Ćwieczka.
                                                    Wybór zostawiam Szanownym Forumowiczom.

Pozdrawiam
                                                    Bimbaliona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka