dziubekj 06.05.09, 11:20 Tutaj proponuję wpisywać problemy i uwagi mieszkańców osiedla przy ul.Powstańców nr.60-62... Zapraszam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulwent Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 06.05.09, 13:26 Jedyna moja uwaga a raczej prośba dotyczy zachowania niektórych osób w bloku nr 60. Czy konieczne jest palenie w windzie? Nie można poczekać aż wyjdzie się na zewnętrz? Kolejna sprawa to zaśmiecanie windy i klatki schodowej ( spotkałem się nawet z sytuacją że na klatce schodowej ktoś zapomniał posprzątać odchody po swoim psie). No i ostatnia rzecz to sytuacja która miała miejsce w ostatni weekend czyli jakieś dzikie krzyki jednego z lokatorów. Nie do końca wiem czym powodowane ale kierowanie gróźb w stosunku do innych osóbto lekkie przegięcie. Poza tym osiedle super;) OLO Odpowiedz Link Zgłoś
esira Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 06.05.09, 13:57 Palenie w windzie czy na klatce to chyba nagminy problem, tzn ma miejsce nie tylko w bloku 60, ale tez 62A... naprawde trzeba byc ograniczonym zeby nie moc wytrzymac 30 sekund do wyjscia n zewnatrz. przytocze przyklad jednego z sasiadow, kopcil na klatce (co sie czesto zdarza, po co sobie w domu smrodzic), po skonczeniu papierosa poszedl do domu po psa po czym wyszedl z nim na spacer... rece opadaja.... a psy to osobny rozdzial.... dziwie sie ze zarzad i ochrona jeszcze nic z tym nie zrobili... po za tym imprezy na laweczkach do poznej nocy... robi sie coraz cieplej i coraz czesciej sie to powtarza.. Odpowiedz Link Zgłoś
tasiolot Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 06.05.09, 18:50 mnie irytuje to, ze jeden samochod nagminnie parkuje pod klatka zamiast na miejscu postojowym i stoi tam caly dzien i cala noc. Jak juz zgromadzi kilkanascie naklejek to je odkleja (bo juz nic by przez szybe nie widzial) i robi dalej to samo. A jeszcze bardziej irytuje mnie to, ze przy trzeciej probie auto powinno byc zholowane - a to sie jakos nie dzieje. Tak na moje oko tych naklejek wychodzilo ok. kilkadziesiat miesiecznie - a to chyba normalne nie jest... A poza tym jest calkiem sympatycznie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
fanta001 Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 06.05.09, 19:50 Jest wiele "niedociągnięć" na tym osiedlu ale jednym z najbardziej uciążliwych i wkurzających rzeczy to psie kupy. Wszędzie - na klatce, na chodniku, na trawniku a ostatnio na samym środku wejścia na osiedle - naprzeciwko budki ochroniarzy! Zdarza się na placu zabaw... Porażka... Korzystając z tego, że ten temat został poruszony zwracam się z prośbą do właścicieli czworonogów- pilnujcie swoich pupilów i sprzątajcie po nich! Apel kieruję zwłaszcza do paniusi z yorkami!!! Czasami pan z nimi wychodzi - też niech się pilnuje! Odpowiedz Link Zgłoś
dziubekj Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 07.05.09, 08:34 Psie odchody i palenie na klatkach schodowych to chyba problem wielu osiedli niestety. Oczywiście jak by każdy przywiązywał do tego większą uwagę, żeby osiedle na którym mieszka było zadbane to chyba by było super. Przecież tutaj mieszkamy, chodzimy na spacery, na place zabaw.. czy to jest taki problem, żeby posprzątać po swoim pupilku lub palić w miejscach, gdzie nie przeszkadza to innym?? Ale najwidoczniej to jest problem ale najlepsze, że problem dla tych co nie palą i nie mają psów, bo tamci tego nie chcą widzieć. Ale chodząc po forum innych osiedli to i tak moim zdaniem na naszym osiedlu ludzie żyją między sobą w zgodzie. Na innych forach osiedli to sąsiad na sąsiada gada, ciągłe sprzeczki i kłutnie... Ja mieszkam tutaj od prawie roku i jestem zadowolony z tego osiedla. Mimo, że mam okna na stronę lasu i na grila osiedlowego, to nie przeszkadzają mi imprezki przy grilu w weekendy. Rozumiem tych ludzi, gdzieś trzeba grilować, pośmiać się, pogadać. Pozytywnie postrzegam, że zawsze jest po takiej imprezie posprzątaneJ Ale plus dla osiedla, że jest takie miejsce do tego wyznaczone a nie jak na innych osiedlach ludzie na balkonach grilująJ Atmosfera osiedla bardzo miła i mam nadzieję, że to się nie zmieniJ Pozdrawiam sąsiadów... Odpowiedz Link Zgłoś
fanta001 Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 07.05.09, 13:24 bo to jest tak, że przede wszystkim ten kto nie ma dzieci a bierze sobie psa to nie widzi problemu w tym, że dzieciaki co chwilę w "coś" wchodzą i że mało przyjemne jest później czyszczenie już nie wspomnę o różnych chorobach... Oczywiście świadczy to o kulturze osobistej takiego właściciela. Jak cham ze wsi przyjechał to niewie jak się w cywilizowanym miejscu zachować. Poza tym na osiedlu jest "wc dla psów", ale każdemu tam za daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
fanta001 Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 07.05.09, 13:31 a...żeby nie było, że tylko się czepiam - rzeczywiście fajnie, że jest miejsce na grilla:-) I wogóle mamy tu sporo fajnych rzeczy: boisko do piłki nożnej, koszykówki, siatkówki, ping-ponga, 2 place zabaw... Młodzież wydaje mi się kulturalna, bo i nie ma jakiś libacji, i posprzątają po sobie... Jeśli można by coś poprawić to tam gdzie nie ma wind i są te poręcze do przypinania wózków to mogłoby być jeszcze takie miejsce wyznaczone dla rowerów, bo tak to ciągle jakieś przepychanki są o wolne miejsce... ale cóż - nie można mieć wszystkiego:-) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7171 Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 07.05.09, 13:26 Mieszkam na osiedlu od samego początku. Z biegiem lat jest tylko gorzej. Ochrona jest (bierze od mieszkania 40pln), ale tak jak by jej nie było. Samochody mimo znaków parkują pod klatkami (np. przed 60a - przez cały majowy weeknd parkowała święta krowa - lexusem, inny "koleś" także parkuje notorycznie pod 60a i chyba jest kolekcjonerem naklejek z których nic sobie nie robi). Psy .... to juz kolejna porażka (choć raz omało co nie dostałem szoku kiedy zobaczyłem pana który po swoim piesku zebrał do woreczka kupy - wielki szacun !). Administracja, zarządzanie blokami, mieszkaniami ... to kolejny dramat. 10 lat po uzytkowaniu lokali dalej jest brak miernikow ciepła...a administrator pełni rolę "boga", który włącza/wyłącza ogrzewanie kiedy mu się podoba. itd itd plusy ?! - malo ich jest ale .... : - szybki internet - cicho i spokojnie pod lasem (uwaga ! - do lasu proponuje nie wchodzi z uwagi na kolekcje psich kup) pozdrawiam sąsiadów (ps ja powoli uciekam z tego "alcatraz" a reszcie życze miłego dnia) ppp Odpowiedz Link Zgłoś
fanta001 Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 07.05.09, 13:38 zgadzam się z przedmówcą - ochrona czasem też mnie wkurza, bo jak ja stanę na dłużej niż 15 minut to już dzwonią a jak taki dupek stoi 3 dni to co? Zresztą te naklejki to się nadają... Powinni holować takie auto. Raz by zapłacił mądrala to następnym razem zastanowiłby się czy warto. Odpowiedz Link Zgłoś
firemka-1 Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 07.05.09, 13:48 Ja czasami zastanawiam się po co są te przepustki do wjazdu na osiedle. Nie raz ktoś do mnie przyjeżdżał i ochrona siedząc w swojej budce tylko szlaban otwiera i nie pyta do kogo. Taką opinię słyszałem tez od sąsiada... A potem mają problem właśnie z takimi osobnikami, którzy stoją po kilka dni przed klatkami nie będąc mieszkańcami tego osiedla a ochrona jak twierdzi nie może kierowcy namierzyć... porażka.. i takim się płaci za otwieranie szlabanu??? :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
termoplast Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 07.05.09, 21:21 >czy to jest taki problem, żeby posprzątać po swoim > pupilku lub palić w miejscach, gdzie nie przeszkadza to innym?? Czy myślisz , że osoby które tak robią potrafią czytać a jeśli nawet potrafią to czy dotrze do nich, że źle robią? Odpowiedz Link Zgłoś
1dzielnicowa Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 08.05.09, 08:22 fanta001 ja tu mieszkam piec lat i zauwazylam ze jest na tym osiedlu wiele kobiet z ''yorkami'' a ty masz zal do jednej, a nie widzisz nigdy zeby szla do lasu to zrob zdjecia bedzie dowod ze to wlasnie jej pies nasral.A propo jaka masz pewnosc ze owa ''paniusia'' jest ze wsi -bo ty rozumiem ze jestes miastowa? z zabek powiat wolominski.I moze wyjasnij dlaczego maja sie pilnowac, masz jakies zamiary w obec nich. zrzera mnie ciekawosc, zeby nie bylo to przyznam sie ze nie mam dzieci,a tym bardziej psa. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 07.05.09, 14:49 tasiolot napisała: > mnie irytuje to, ze jeden samochod nagminnie parkuje pod klatka zamiast na > miejscu postojowym i stoi tam caly dzien i cala noc. Jak juz zgromadzi > kilkanascie naklejek to je odkleja (bo juz nic by przez szybe nie widzial) a mnie to rozśmiesza zawsze, jak obok tego wielkiego czarnego auta przechodzę i myślę sobie: "Ot! Kolekcjoner!" ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 07.05.09, 15:00 Na wiele narzekać nie można, mieszkam od roku i jakoś więcej widze plusów niż minusów, a przeciez na każdym osiedlu znalazłoby się parę "ale". To, co mi przeszkadza, to: 1. Ochrona, a raczej jej brak (otwieranie szlabanu każdemu bez ograniczeń i tak samo jest z boczną bramką - generalnie, każdy wjeżdza i wchodzi komu się tylko żywnie podoba - to po co ochrona, domofony i ogrodzenie? 2. Problemy z ciepłą wodą - trzeba spuścić chyba hektolitr, żeby zaczęła w końcu lecieć ciepła woda. 3. Wszechobecne kupy psie... ale to już wałkowane powyżej. Szlag mnie trafia, jak na parkingu mam problemy z wsiadaniem do własnego samochodu, na własnym miejscu parkingowym, bo pod moimi drzwiami leży gó...! A paniusia z yorkami (ale nie tylko ona) własnie przechadza się za swoim zwierzyńcem między samochodami... wrrrr... zagadnięta i pouczona nie odpowiada w ogóle... ale generalnie nie jest źle ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
zedytka Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 07.05.09, 15:55 Ja również mieszkam tu od roku i ogólnie mi się podoba. Jest kilka denerwujących rzeczy jak np. jeżdżenie po osiedlu motorami i skuterami. Rozumiem, że z osiedla trzeba wyjechać na ulicę, bo nikt nie będzie odpalał sprzętu za bramą, ale są tacy, którzy jeżdżą dookoła bloków, "gazują", piszczą, itd... Niedługo zaczną się wakacje i młodzi wyciągną skutery, które wydają niemiłosierne odgłosy, od których uszy bolą. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7171 Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 07.05.09, 16:24 Szanowni przedmówcy; Skłaniam sie do stwierdzenia, że na osiedlu "kopernika" lepiej juz nie bedzie. Na początku troche mieszkańcom zależało. Teraz każdy tydzień to praktycznie 1 przeprowadzka i 1 wyprowadzka. Co do samochodow. Kolekcja czarnych samochodów (leksus, nissan..) jest pod samym nosem administracji i co ... - wielkie G...Ó...N...O! Co psów... sąsiedzi drodzy nie czarujmy się !! Skoro pan będący chyba członkiem zarządu (zawsze chodzi po mieszkaniach w 60a z listami do podpisu) przechadza się ze swoim pieskiem, który sra między samochodami i idzie dalej to ... nie miejmy złudzeń , że będzie INACZEJ . Co do ochrony ? .... cóż. To jeden wielki kabaret. Koleś w uniformie przechadza się i zapisuje coś do swojego zeszyciku - ha ha . W sumie to współczuje temu "jeleniowi" . :( Jego koledzy zazwyczaj siedzy i pierdzą w stołki w swojej kanciapie. Czasem i na grillu można kogoś z nich spotkać... O ! przepraszam obok grila . Zapomniałem powiedzieć o jednym ważnym plusie ! Ekipa sprzątająca. Klatki, windy praktycznie co-dziennie są myte (chyba poza nd i świetami). Czasem widze , że ekipa sprzątająca stara się kupy psie posprzątać ale przegrywa ilościowo z osiedlowymi psami. Mówie poważnie - dla osób sprzątających - wielkie dzieki. (chyba że to tylko w moim bloku) pozdr ppp Odpowiedz Link Zgłoś
qqq_q Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 07.05.09, 17:42 jak was tak czytam to wszyscy jestescie strasznie mozni w pisaniu jak ktos pisze ze jakis tam samochod parkuje nagminnie pod klatka to trzeba napisac jaki jak sie muwi a to trzeba powiedziec b mi 2 rzeczy woda lejaca sie hekto litrami na trawniki zamias pod wieczor to caly dzien widocznie firma obslogujaca nasze osiedle niezna sie na ogrodnictwie i jeszcze jedno troche za duzo placimy za ochrone Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7171 Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 07.05.09, 21:26 Drogi przedmówco! Jak się mówi A to mówi się B .. ha ha ha - uśmiałem się po pachy Nie wiem jak inni ale nie raz mówiłem o samochodach : 1) ochronie - totalna zlewa tematu 2) administratorowi - że on to mało co może (patrz odholować to już na pewno nie ) 3) przedstawicielowi zarządu - który wprost mi powiedział , że właścicielem jest "bezkarkowiec" który ma głęboko w poważaniu zakaz parkowania Więc wg Ciebie co mam zrobić? zgłosić prezydentowi RP? Inne sprawy ? Proszę bardzo : 1) fakt , iż nie ma ogrzewania wszyscy mają głęboko w d...ie - jak chcesz kolego mogę pokazać Ci bilingi z telefonu z okresu IX,X 2008 2) ciepła woda .. ta sama sprawa ... nie ma wody 1 h ,2 h dzwonie do administratora a koleś mi mówi , że o niczym nie wie bo nikt nie dzwonił - ileś tam ludzi w klatce , w bloku i wszyscy mają w d..ie że nie ma ciepłej wody - ponowie stwierdzenie - chcesz bilingi? Spytaj ile osób ma zapisany w komórce telefon do administratora, ile ma do konserwatora pieców CO2, ile do konserwatora ogrzewania itd. Spytaj ile osób (mieszkańców) osiedla dzwoniła choć raz z jakimś problemem do administratora . Administrator nie jest "kaszpirowskim". Nie wie , że winda nie działa, że nie ma ciepłej wody, że leje się woda cały dzień na trawnik .... itd A ile razy Ty kolego dzwoniłeś ? komu zgłosiłeś tą wodę ? komu zgłosiłeś samochody?.... Piszesz, że dużo płacimy. Nie zgodzę się z Tobą !!!. Gdybym ja był administratorem to kosiłbym mieszkańców o wiele więcej. Gdyby ludzie płacili 3 razy tyle to każdy zaczął by się zastanawiać za co płaci. Każdy by dzwonił, pisał, nachodził administratora i .. egzekwował !!! Każdy chodziłby na zebrania wspólnoty i głosował : - zmienić firmę sprzątającą - zmienić firmę ogrodniczą - zmienić ochronę - ..... A że płacimy tyle ile płacimy to 90% mieszkańców ma głęboko w d..ie wszystkie problemy. Każdy przyjedzie po pracy , walnie sie przed TV z piwem i że nie ma ciepłej wody, że ochrona wszystko zlewa, że nie wdepnąłem dziś w gó..no psa - jest GIT !! siedzę u siebie na 40m2 i jest fajowo ! ps czy Ty kolego należysz do osób które mają zapisany nr do administratora ? odpowiedz sobie na pytanie ppp Odpowiedz Link Zgłoś
misiam14 Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 08.05.09, 08:05 Ojej, to może ja jestem jakaś dziwna. Mieszkam tutaj od 1,5 mies i już do administratora dzwoniłam 2x. upsss. chyba limit wyczerpałam na najbliższy rok:):):) Ale muszę przyznać, że takie telefony pomagają... ja jestem z tych, że jak dzwonię i nic-to robię to do skutku, aż pomoże.. i się sprawdziło. Zgadzam się z piotr7171, że jak by każdy z Nas dzwonił z tym co nam przeszkadza, to widać by było skutki tego. Narzekać każdy umie, ale tutaj trzeba działać. No ale... może to ja jestem dziwna... Pozdrawiam sąsiadów.. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 08.05.09, 15:13 piotr7171 napisał: > 2) ciepła woda .. ta sama sprawa ... nie ma wody 1 h ,2 h dzwonie do > administratora a koleś mi mówi , że o niczym nie wie bo nikt nie dzwonił - ileś > tam ludzi w klatce , w bloku i wszyscy mają w d..ie że nie ma ciepłej wody - Bardzo możliwe, że każdemu tak mówią i dopiero się w tym zorientowałam, bo ja też na interwencję telefoniczna w sprawie braku gorącej wody, usłyszałam, że jestem pierwszą osobą, która zgłasza problem. Może więc jednak więcej osób dzwoni, tylko się im kit wciska?? Odpowiedz Link Zgłoś
mamabarta2 Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 08.05.09, 22:20 Chcę poruszyć inną sprawę a nawet dwie. Po pierwsze: wieczne remonty, nie chodzi mi o te w godzinach "ludzkich", ale te po godzinie 22. Mój sasiad wiercił w scianie, gdzie stoi łóżeczko mojej córki o pierwszej w nocy! Na drugi dzień beztrosko lakierował meble na klatce schodowej. Drugi: palenie na klatkach schodowych i wyrzucanie petów przez okna, balkony. Buractwo! Odpowiedz Link Zgłoś
firemka-1 Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 11.05.09, 14:31 Kolejna bardzo mądra sprawa ze strony zarządu... Od piątku ok godz 16 pod blokiem 62A był podlewany trawnik. Ok 22 podlewał się dalej- no tak w sumie sucha u nas- w sobotę zostało to zgłoszone. Wyłączyli na jakieś 3 h i potem znowu odkręcili. W niedziele przechodził tamtędy Pan Administrator i co??? ok. 14 podszedł do tego, stwierdził, ze tego ręcznie nie zakręci i poszedł... do 23 podlewał się trawnik...Brawo .... Ręce opadają... Ja chyba prześlę ten link "Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i problemy" do Administratora... może otworzy oczy i zobaczy co się dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
motyl69 Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 11.05.09, 15:26 Na czarnego nissana nie ma bata bo...służby nie mają blokady na takie duże koła. Następna sprawa-skutery i ich tłumiki/ponoć sportowe/.Trudno zrozumieć takiemu typowi,że tego typu gadżety doskonale się sprawdzają w dwusuwowych ścigaczach ale na boga-one mają sekwencyjną skrzynię biegów.Skuterek ma przekładnie automatyczną i nierzadko jest tak,że koleś od samego startu gazuje jak nieprzytomny,a w rezultacie "maszyna" więcej hałasuje niż jedzie. Widziałem w zeszłym roku jak trzymając na hamulcu koleżka dawał w gaz.Efekt:Mega hałas,prędkości 0. Panowie w autach,dla których parking to ostatnia prosta mnie zdumiewają.Co oni chcą udowodnić?Głupotę?Nie widzą ile małych szkrabów mieszka na osiedlu? Odpowiedz Link Zgłoś
maximan Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 16.05.09, 13:15 Mieszkam tutaj od trzech miesiecy i po przeprowadzce najbardziej denerwuja mnie sciany, ktore sa, a jakby ich nie bylo, bo wszystko slychac co sasiedzi robia. Wczesniej mieszkalem w bloku, ktory wybudowany byl chyba przez firme budimex i bylo o niebo lepiej z wygluszeniem. Psie kupy na chodnikach nie wygladaja za dobrze, ale zauwazylem, ze ostatnio pojawily sie rekawiczki na psie odchody. Znikaja systematycznie, wiec jak widac czesc osob sprzata po swoich pupilach i mam nadzieje, ze ktos bedzie pilnowal zeby zawsze byly dostepne. Kolekcjonerzy naklejek... moze trzeba niektorym zaczac centralnie przed nosem naklejac, aby ograniczaly widocznosc kierowcom. Malo kulturalne i nie wiem czy tak mozna. Jesli nie mozna nic zrobic to po co w ogole marnowac te naklejki?! Sam sie przekonalem, ze ochrona wpuszcza wszystkich, kiedy pierwszy raz przyjechalem obejrzec mieszkanie. Dopiero za 4-5razem ktorys z ochroniarzy wyszedl i sie zapytal pod jaki numer i to wszystko. U moich znajomych na osiedlu jest dokladnie tak samo. Ale jak kiedys zadzwonilem bo sasiad robil impreze w srodku tygodnia, a ja rano do pracy to szybko zareagowali. Budynki sprzatane faktycznie chyba codziennie i czasami znikaja tez psie odchody, wiec pod tym wzgledem milo. Miejsce na grilla w pewnej odleglosci od budynkow, wiec fajnie, przynajmniej pod samymi oknami nikt nie imprezuje. Najwiekszym plusem to jest dla mnie woda. z tego co slyszalem osiedle ma wlasne ujecie i dla milosnika herbaty takiego jak ja jest rewelacyjna. O niebo lepsza od tej z ujecia miejskiego. Duza wada dla mnie jest niestety komunikacja publiczna. Jestem zmotoryzowany, wiec raczej nie potrzebuje, ale jak by sie chcialo zabalowac czasami ze znajomymi w warszawie to niestety chyba tylko taxi bo spacerek z autobusu nocnego z ulicy skorupki nie do konca mi sie podoba. pozdrawiam wszystich sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
morre Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 17.05.09, 08:35 To się wyprowadź do Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
dziubekj Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 21.05.09, 10:05 Czy otrzymaliście w skrzynkach prośbe o zgłaszanie usterek??? No co sie stało, że administracja się zainteresowała??? Odpowiedz Link Zgłoś
malezeby Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 23.05.09, 10:53 Witam, zgłasza się nowa lokatorka osiedla ;) Ponieważ dopiero będę się przeprowadzać, nie mam jeszcze zbyt wielu uwag, natomiast chyba coś się zmieniło jeśli chodzi o ochronę - wczoraj wjeżdżaliśmy samochodem i ochroniarz podszedł przed otwarciem szlabanu pytając o adres i czas postoju. Mam nadzieję, że to oznaka zmian na lepsze, bo strzeżone - w zamyśle - osiedle, na teren którego może wjechać każdy to jakaś paranoja. P.S. Przy okazji - będę miała do wynajęcia miejsce parkingowe. Jakby ktoś był zainteresowany, proszę na gazetowego. Odpowiedz Link Zgłoś
firemka-1 Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 25.05.09, 08:00 Witamy nową lokatorkę:) Odnosnie ochorny to ręce opadają:( Musiałaś trafić na lepsza chwilę:) W weekend poprostu koszmar... Przyjechali do mnie znajomi i to nie jedni i nawet nie musieli się zatrzymywać ponieważ szlaban był non stop otwarty... No bo po co się wysilać i otwierć wszystkim... Za co im się płaci?? Ale widocznie na tym polega ich praca...ZAŁAMKA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
malezeby Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 25.05.09, 21:39 Niestety muszę Ci przyznać rację.. Dziś, kiedy wjeżdżałyśmy z koleżanką, szlaban był po prostu podniesiony. Odpowiedz Link Zgłoś
motyl69 Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 19.06.09, 16:05 Pozdrawiam kierowcę skutera,który rano startuje z klatki bloku Powstańców 60(od strony ulicy).Drogi Kolego,zamiast budzić odgłosem wiertarki udarowej pół osiedla(bo taki dźwięk zostawiasz za Sobą),wyprowadź proszę sprzęt przez furtkę a wtedy..........wilk syty i Manchester City.Pozdrawiam-Motocykle są wszędzie............ Odpowiedz Link Zgłoś
fanta001 Dla Bezmózgowców! 19.06.09, 22:12 DLA BEZMÓZGOWCÓW - czyli ludzi, którzy nie sprzątają kup swoich czworonogów!!!!! Wiecie do czego to służy?: www.allegro.pl/item652272093_wucepsinka_zestaw_sprzatanie_po_psie_kupozbieracz.html www.allegro.pl/item659958505_as_kupozbieracz_czysty_ogrod_czytaj_opinie.html www.allegro.pl/item658329944_kupozbieracz_lapka_raz_dwa_trzy_hit.html Odpowiedz Link Zgłoś
1dzielnicowa Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 10.07.09, 21:41 Mi na tym osiedlu nie podoba się to ze ludzie zarządzający naszym osiedlem plotkują na mieszkanców i opowiadają wszystko ze szczegółami oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
esira Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 24.07.09, 09:48 Do Pani blondynki z wilczurem: kurde, to jest przegięcie. spacerowanie z psem po parkingu pomiedzy samochodami... piesek beztrosko leje na samochody i wali kupy gdzie popadnie. a potem wsiadajacy do swoich samochodow na PRYWATNYCH miejscach maja niespodzianke pod nogami. a moze ktos pani powinien narobić przed drzwiami zeby pani zrozumiala?? nie mozna isc kilka metrow dalej do lasu?? Czy ludzie nigdy sie nie naucza???? Jak juz chca miec psa w bloku niech to nie bedzie uciazliwe dla wszystkich dookola!! Paring to nie kibel dla psow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
faustynaa Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 24.05.10, 13:32 Zmieńcie firmę zarządzającą firma Atrium 21 jest na rynku ząbkowskim jedną z najgorszych firm zarządzających.Jeżeli ktoś potrzebuje jakiś wskazówek chętnie pomogę proszę o telefon 501 583 288 Odpowiedz Link Zgłoś
aga19773 Właściciele psich kup!!!!!! 25.07.09, 23:12 Ludzie co z wami jest nie tak!!!!! Niektórzy z naszych sąsiadów (najprawdopodobniej to ci, którzy przeprowadzili się ze wsi do miasta!!!!!)wyprowadzają pieski chyba raz na tydzień bo załatwiają swoje potrzeby na wycieraczce przy wejściu (blok 62)!!!!!Właściciel psa nie sprząta po swoim pupilku!!!!!! S K A N D A L!!!!!!!!!!!!! Mamusia nie powiedziała, że trzeba posprzątać po swoim psie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
samplers GRILL 27.07.09, 13:12 Cześć Mam pytanie w kwestii grilla znajdującego sie na naszym uroczym osiedlu , czy na korzystanie z tegą kącika grillowego są jakieś zapisy czy też kto pierwszy ten lepszy oraz czy ktoś już korzystał z grilla murowanego znajdującego się tam ? Bo mam wrażenie że on już chyba raczej nie spełnia swoich funkcji . Odpowiedz Link Zgłoś
tofeek Re: GRILL 27.07.09, 16:21 No i chyba sluszne wrazenie... Lepiej grillowac na balkonie albo na trawce pod blokiem pow. 64 (i przy okazji wpuszczac samochody gosci na parking i blokowac miejsca postojowe...). A grill sasiadki na balkonie nizej - autentyk. Odpowiedz Link Zgłoś
e-dorta Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 28.07.09, 21:45 Czy wy ludzie MIESZKANCY KOPERNIKA jestescie POWAZNI? Interesuje was to ze narobil jakis pies gdzies ? a moze tak naprawde to nie byl pies? Nie intersuje was to ze nie dzialaja domofony ,ze nie wiecie co sie dzieje z waszymi dziecmi,ze nie macie gdzie usiasc, i porozmawiac, chciaz by miec gzie sie zastanowic nad wlasnymi myslami ,ze ktos kogos non stop obgaduje ,ze musicie sie podporzadkowac zeby owas nie gadali? Psy -wiele wlascicieli sprzata po nich -ale jak sprzata to nic nie mowimy. Domofon nie dziala -to nic nie robimy mimo ze widzimy jakiegos wala ktory pstryka klawiszami az trafi na jakis kod- Dzieci co robia kiedy sa wakacje a ty jestes w pracy? pomysl zastanow sie? Kiedy wiadzialam ostatnio dziecko ktore wracalo z ;osiedlowego grilla jak to stwierdzilo''to zastanowilam sie czy BÓG istnieje ,choc ktos powie zeby BOGA w to nie mieszac.. OK ale co mieszac kiedy to dziecko ucieka z domu gdzie sie caly czas kloca i nie moze sobie poradzic z tym wszystkim. A poza tym prosze sie zastanowic co u nas robi ten czlowiek w czapce koloru jasnego i czesto wyjmuje cos z kieszeni kiedy sie wita z dziecmi z naszego osiedla? Ale tak jak juz wspomnialam DLA NAS MIESZKANCOW KOPERNIKA JEST WAZNE CO KTO POWIEDZIAL. I WIELKI WSTYD MI ZE JESTEM JEDNA Z WAS ZE SLUCHAM TAKICH OKROPNY PLOTEK ZE AZ USZY WIEDNA. ALE MAM NADZIEJE ZE KIEDY PRZESTANE SLUCHAC TYCH OKROPNYCH SLOW WYPOWIEDZIANYCH NA NIEKTORYCH MIESZKANCOW<BEDE miala spokoj po drugiej stronie czego i wam zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 29.07.09, 11:10 pytanie: a co Ty robisz?! Szczególnie w sprawie tego pana w niebieskiej czapce?? Ja nie widziałam nikogo niepożadanego o takim rysopisie, ale może dlatego, że moje dziecko jest jeszcze za małe na szwędanie się samopas po osiedlu. Ale dzięki za spostrzeżenia, będę się uważniej rozglądać po naszym osiedlu. Jeżeli uważasz, że odchody (czyjekolwiek) na Twojej wycieraczce, albo na wycieraczce Twojego sąsiada, to nic, to zyczę miłego dnia ;-) Wszystkie instalacje, które są zepsute, zawsze zgłaszam administratorowi, również zamykam drzwi, nawet, jeżeli są zablokowane przez wycieraczkę, co często się zdarza przynajmniej w mojej klatce, a potem się ludzie dziwią, że sa kradzieże. Odpowiedz Link Zgłoś
firemka-1 Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 19.08.09, 14:21 Wielu sąsiadów ma obudowane balkony:) Czy ktoś może podac koszt takiej zabudowy i ew nr tel do firmy, która zajmuje sie tym?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamabarta2 Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 04.09.09, 22:38 Ludzie kochani!!! CZy naprawdę nie przeszkadza Wam nieczynny przez trzy tygodnie domofon? Imprezy weekendowe? Psie kupy, w które wchodzą Wasze małe spacerujące dzieci ??? Zapełnione boisko do koszykówki do póżnych godzin nocnych??? Motocykle jazgoczące o szóstej rano??? Prace remontowe do pólnocy ??? Bo mi tak. Mam małe dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiadab Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 05.09.09, 07:30 tak sobie czytam i mam dla was radę:) Mieszkam na osiedlu powstańców 15 i mamy ochronę ale mamy również karty magnetyczne czy jak je nazwać do otwierania szlabanu:) problemu nie ma było to nie do ogarnięcia płacisz za miejsce parkingowe czy za garaż dodatkową kasę za to że łosie wjeżdzają stoją pod klatkami i na drodze pożarowej. A co do osiedla nie narzekajce bo macie i tak full wypas. U nas żeby nie plac miejski o który taka walka z jednym z bloków nie było by nic. Odpowiedz Link Zgłoś
malezeby Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 05.09.09, 09:37 [quote}> CZy naprawdę nie przeszkadza Wam nieczynny przez trzy tygodnie > domofon?[/quote] Spokojnie, wystarczyłoby zadzwonić do administratora i już wiedziałabyś, co się stało. Awaria była poważna. Domofon już działa. A z całą resztą to to są rzeczy, nad którymi można zapanować, ale dziamganiem na forum niestety wiele nie zdziałasz. Nie wspominając już o tym, że może jest to dość uciążliwe, ale naprawdę nie jakieś wyjątkowe i występujące tylko na naszym osiedlu. Nie mieszkamy na pustyni. Odpowiedz Link Zgłoś
samplers Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 05.09.09, 22:03 mamabarta2 napisała: > Ludzie kochani!!! > CZy naprawdę nie przeszkadza Wam nieczynny przez trzy tygodnie > domofon? > Imprezy weekendowe? > Psie kupy, w które wchodzą Wasze małe spacerujące dzieci ??? > Zapełnione boisko do koszykówki do póżnych godzin nocnych??? > Motocykle jazgoczące o szóstej rano??? > Prace remontowe do pólnocy ??? > Bo mi tak. Mam małe dzieci. PSIE KUPY MNIE DENERWUJA mimo że nie mam samochodu ale irytują mnie swobodne spacer szczególnie z dużymi pieskami po parkingu najgorsze że wlaściciele patrzą czy już poszlo czy nie ... i zawijają się do domku. Co innego by było gdyby chociaż sprawdzili czy już po i... posprzątali po przyjacielu. DOMOFON mnie denerwował ale sie przyznaje czekalem na samoistny rozowj sytuacji ;) ech takie podejście złe :( IMPREZY WEEKENDOWE powiedzmy ze meczy mnie glośna muzyka gdy probuje zasnąć ale rozumiem ludzi bawiacych sie , tym bardziej w weekend, ale nie toleruje grilii o połnocy i drzwi otwarte samochodu i łubu dubu , prostaki KOSZYKÓWKA a co maja młodzi robić , lepszy sport nawet do północy niż spacery nocne bez celu, i głupoty w głowie MOTOCYKLE jazgoczace no to chyba sporadyczne przypadki PRACE REMONTOWE kwestia porozumienia miedzy sasiadami autorka powyższych zagdnien nieco tak moherowo podeszła do tematów Odpowiedz Link Zgłoś
motyl69 Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 06.09.09, 01:49 Problem z umca umca na parkingu nocą jest. Jeśli czyta to ktoś ,kto nie może się bez tego obejść-mam propozycję: Autka stawiajcie tyłem do lasu.Będziecie zdumieni jak naprawdę niewiele trzeba mocy sprzętu aby było OK.Otwarte dzrzwi po pierwsze kierują do zainteresowanych strumień muzy,po drugie właśnie otwarte drzwi swoją geometrią wzmacniają ciśnienie akustyczne.Podobnie się dzieje kiedy krzyczymy z dłońmi przy ustach- stwarzamy tzw.tubę.ew.trąbkę :-/Po trzecie las gasi odbicia dźwięku.Trzeba pamiętać,że wieczorne,wilgotne powietrze od lasu"przemyca"głos ludzki z taką samą energią jak tafla wody na jeziorze. Efekt jest taki,że śmichy-chichy z "grilowego zagłębia"słyszalne są wyraźnie nawet między blokami 60&62. Wspomniane umca umca stwarza tak naprawdę najwięcej dolegliwości. Jest to zakres (niskich)częstotliwości najgorzej chłonących się w otoczeniu.Bezpośredni odbiorca będzie się cieszyć z dobrego dźwięku,natomiast im dalej od niego soprany ulegają stłumieniu i w rezultacie po stu metrach słyszać tylko dudnienie. Na naszym osiedlu mieszkają w przewazającej części rodziny z małymi dziećmi.Po całodziennych zmaganiach,poźniej próbach usypiania i wreszcie wieczornej chwili na odpoczynek odgłosy spontanicznego,piwnego spotkania mogą doprowadzić do wkurwu. Nie dzieje się to,niestety rzadko.Jak podczas gorącej nocy pozamykać wszystkie okna kiedy nie ma czym oddychać?Czy kilkuletnie dzieci przebywające tam,muszą brać bezkrytyczny przykład ze swoich rodziców? Nie wiem,czy zdajecie sobię sprawę,że nasze osiedle należy do bardzo cichych.Spróbójcie pstryknąć palcami ok 22-23.Jaki będzie efekt? Zróbcie to na warszawskim terenie-wtedy poczujecie róźnicę.Niech użytkownicy moto mają to również na uwadze.Niniejszym wielkie dzięki za przeparkowanie maszyn na nowy parking:-) No cóż,mam nadzieję,że doprowadzimy sprawy do pomyśnego rozwiązania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ulazabki Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 12.11.09, 23:40 Witam Mam pytanie do mieszkańców naszego osiedla jak oceniacie pracę Zarządu? Jak oceniacie podejscie członków Zarządu do nas mieszkańców. Ja niestety mam wiele zastrzeżen, chociażby do tego, że Zarząd nie interesuje sie tym jak wydawane są nasze pieniądze. Mam pytanie czy to nie leży w gesti Zarządu ? Czy Zarząd nie jest od kontroli? Odpowiedz Link Zgłoś
dziubekj Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 13.11.09, 08:16 Zarząd moim zdaniem raz jest zaangażowany w cos co nie trzeba a jak trzeba sie czymś zająć to cisza:(( Przykładem jest np.ochrona i wiecznie otwarty szlaban..brak reakcji... Ale w bloku 62a ostatnio przedstawiciel Zarządu chodził i zbierał podpisy w spr. kamer. Przty liście był wykaz kosztów i na co wydają i na co pieniądze są wydawane... I jeszcze jedno pytanie odnośnie latarni, które od kilku dni nie świecą wieczorami...to jest trochę niebezpieczne bo od strony lasu jest ciemno jak... Odpowiedz Link Zgłoś
ulazabki Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 13.11.09, 20:25 dziubekj jak najbardziej zgadzam sie z Tobą, wiec po co są te nowe przepustki jak i tak ochrona tego nie egzekwuje. A szkoda ! U mnie jeszcze nie był w sprawie kamer. Dobrze że jest wykaz na co wydają pieniądze, ale czy ten wykaz odzwierciedla prawdę, nie wiem. Dlatego uważam iż Zarząd, powinien dość uważnie przyglądać takie kosztorysy i pożniej kontrolować to z rzeczywistością. Bo jeżeli sie nie myle od tego jest. ! Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 13.11.09, 09:01 Ostatnio w skrzynkach była ankieta nt. działalności zarządu, więc myślę, że warto i trzeba się wypowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
samplers Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 21.12.09, 20:33 Witam Od godziny 19 z minutami zauważyłem brak wody , blok 60a. Czy ta sytuacja dotyczy całego osiedla zna ktoś może szczegoły? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7171 Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 22.12.09, 09:32 Kolego ! super, że zauważyłeś ! gratulacje A teraz zastanów się i napisz co powinieneś zrobić: 1) napisać sms's do "szkła kontaktowego" w TVN24 2) napisać post na forum 3) zadzwonić do administratora osiedla Gratulacje ! Wygrałeś !!! Odpowiedz Link Zgłoś
qqq_q Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 14.11.09, 12:40 mi tam sie fajnie tutaj mieszka nierozumie poco wam wiecej kamer w blokach a moze w mieszkaniach sobie pozakladajcie bedzie ciekawiej ja bym sie sklonil do bardziej efektywnej pracy panom z ochrony a moze drut kolczasty psy i dluga bron Odpowiedz Link Zgłoś
dziubekj Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 14.11.09, 18:08 Mi też się dobrze mieszka, ale co innego jest kwestia czy dobrze czy nie a co innego gdzie idzie nasza kasa... Odnosnie kamer to nie jest tak, ze my chcemy nie wiem ile tego,ale chodzi tu o bezpieczeństwo i wiecznie coś z klatek schodowych znika jak nie kontakty, wycieraczki,wózki, rowery, dewastują klatki, windy to okradają mieszkania albo napadają na mieszkańca jak otwiera drzwi... więc uważam, że kamery powinny być..przynajmniej nasza kasa się przydadza do czegoś pozytecznego, bo na ochronę jak widać nie mozna liczyć... a zmiana przepustek to był taki gest zarządu, że niby coś działają...a jak czytam, ze bez aktualnych przepustek nie będą wpuszczani mieszkańcy to się się nieźle bawię bo termin tego ogłoszenia się zmienia co chwilę:)) Są jednak słowni:))) Odpowiedz Link Zgłoś
dziubekj Co z tymi latarniami?????? 18.11.09, 07:56 Czy ktoś może wie co się dzieje z latarniami od strony lasu tu przy grilu i przy boiskach?? Na tej części osiedla jest ciemno jak...Czasami świecą, ale większość nocy nie. Szybko się robi ciemno i jest tam mało przyjemnie... To już tak ma być?? Jakaś oszczędność?? Może na super ochronę im kasy zabrakło?? hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
ulazabki Re: Co z tymi latarniami?????? 18.11.09, 19:49 szkoda,że Zarząd nie informuje mieszkanców o planach np. odłączeniu pilotów do szlabanów. No tak ale to norma,że władza nie chce dyskutować i informować "szarego człowieka". Pewnie też tak jest z latarniami im nie są potrzebe więc nie swiecą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aniszbestbud Jakie jest Twoje zaufanie? Nam nie musisz ufać... 23.05.10, 17:14 ...Możesz nas sprawdzić! Jeśli w dalszym ciągu zastanawiasz się nad tym, w jaki sposób wykończyć lub wyremontować mieszkanie, jeśli zastanawiasz się w jakie meble wyposażyć kuchnię, łazienkę, sypialnię, to usiądź wygodnie i odetchnij z ulgą. Zapoznaj się z naszą ofertą – wymagaj i bądź zadowolony. Oferujemy: GRUNTOWNE WYKOŃCZENIA WNĘTRZ, REMONTY, MEBLE KUCHENNE, SZAFY WNĘKOWE I INNE MEBLE POD WYMIAR kontakt - 607468213 Darek - Powstańców 62 Odpowiedz Link Zgłoś
jolik_3 Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 23.05.10, 19:41 prasowanienatelefon.republika.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
jolik_3 Re: Osiedle przy ul. Powstańców 62...uwagi i prob 23.05.10, 19:42 www.prasowanienatelefon.republika.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś