bagir123 03.06.09, 08:32 Róg 11 listopada i Kuleszy w sklepie spożywczym sprzedaje się alkohol i papierosy nieletnim nikt nie reaguje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_zabki.pl Re: Tam sprzedaje się alkohol nieletnim 03.06.09, 08:45 polecam KLIKEN MACHEN Odpowiedz Link Zgłoś
piotrsson Re: Tam sprzedaje się alkohol nieletnim 03.06.09, 09:15 bagir123 napisała: > Róg 11 listopada i Kuleszy w sklepie spożywczym sprzedaje się > alkohol i papierosy nieletnim nikt nie reaguje No cóż pierwszy raz na forum droga bagir123 i już zabawa w "GUMOWE UCHO"ale taka prawda tacy jak ty zawsze się znajdą.Nawet w każdej pracy wśród przynajmniej 3 osób tam pracujących jedna z nich zawsze jest bliżej szefa... Odpowiedz Link Zgłoś
karla1977 Re: Tam sprzedaje się alkohol nieletnim 03.06.09, 10:31 a wlasnie ze dobrze ze sa takie osoby ktore reaguja na lamanie prawa. taka typowo polska mentalnosc - nie reagowac, mnie to nie dotyczy a wlasnie dotyczy! pozniej napite wyrostki tluka butelki w mojej okolicy, a potem w dodatku wsiadaja za kierownice! i co moze mam nie dzwonic na policje???? tez cos! dobrze ze pani zwrocila uwage na ten problem, proponuje odezwac sie do Panstwowej Inspekcji Handlowej. Jak sklep straci koncesje i zaplaci 100tys. zl to moze nastepnym razem ktos sie zastanowi. pozdrawiam a ty piotrson wez sie lepiej za lekcje! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrsson Re: Tam sprzedaje się alkohol nieletnim 03.06.09, 17:30 Tak się składa że jak ja kończyłem szkołę średnią to ty gdzieś na Podlasiu ją zaczynałaś,także lekcji nie muszę odrabiać..Poczytałem twoje posty i wiem że mieszkasz w Ząbkach niedługo w rejonie ulicy Andersena i narzekasz na wiele tematów (śmieci ,ciężarówki ,drogi,błędy ludzi w pisowni,poczta itd)w wielu kwestiach tylko policja to dla ciebie wyjście.Masz dużo czasu może popracujesz na poczcie na którą też narzekasz,tylko kto z tobą by tam wytrzymał jak wszędzie widzisz problem no chyba że dobrze byś donosiła to kierownictwo cię zatrzyma...ale cóż zawsze na chociaż 3 osoby pracujące jest zawsze jedna która "strzela z ucha".Mieszkam w Ząbkach od urodzenia,znam dobre i złe strony tego miasta,tak samo troche osób ,które coś znaczą w tym mieście,jak i takie osoby którym noga się powinęła i przez myśl mi nie przeszło aby na kogokolwiek coś donieść.Poczytaj swoje stare posty i policz ile też jest tam błędów a już na forum Sochaczewa o toyocie,którą chcesz sprzedać,że w niej nie palono (ale czego?zioła,świateł czy ognia bo głupa to tam palono chyba często)rozbawiło mnie do łez:))A O SWOJE BEZPIECZEŃSTWO SIĘ NIE ZAMARTWIAJ ,te wyrostki pijące i rozbijające szkło mogą zaczepić tylko ATRAKCYJNĄ KOBIETĘ a nie zrzucającą nadwagę i skrywającą cellutis.Aha NERVOSOL masz w apteczce... Odpowiedz Link Zgłoś
bagir123 Re: Tam sprzedaje się alkohol nieletnim 03.06.09, 10:47 Zapene jesteś młodym człowiekiem i narazie takie rzeczy nie przeszkadzają Ci ale tyle się mówi o zakazach a widok dzieci 13-14 letnich za sklepem z puszką piwa i papierosem poprostu super!!!! Rodzice tych dzieci zapewne nie byliby zachwyceni tym widokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kalu217 Re: Tam sprzedaje się alkohol nieletnim 03.06.09, 13:17 reakcja jest potrzebna, najlepiej natychmiastowa w sklepie, oczywiście w razie potrzeby też u odpowiednich organów, bo na forum to wątek potrwa ze dwa dni, kilka osób powiąże go z polityką, kościołem i jeszcze czymś tam..., a jak problem jest to i pewnie pozostanie Odpowiedz Link Zgłoś
szeszol Re: Tam sprzedaje się alkohol nieletnim 03.06.09, 11:34 > Róg 11 listopada i Kuleszy w sklepie spożywczym Jeśli miałbym się czepiać detali to na rogu Kuleszy i 11-go Listopada jest zakład pogrzebowy albo sklep z materiałami budowlanymi, natomiast sklep jest raczej na rogu ulicy Kuleszy i Wyszyńskiego. Zakładam, że o ten sklep chodzi bo 20m dalej jest inny sklep spożywczy (róg 11-Listopada, Rychlińskiego i Szpitalnej) Pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
zulek3000 Re: Tam sprzedaje się alkohol nieletnim 03.06.09, 14:00 A autor tego wątku pewnie jest właścicielem tego drugiego sklepu i chce zaszkodzić konkurencji. Toć takie anonimowe oskarżenie kogoś o przestępstwo to skandal. Jak masz pewną wiedzę o przestępstwie to zgłaszasz na policji, koleś! Odpowiedz Link Zgłoś
bagir123 Re: Tam sprzedaje się alkohol nieletnim 03.06.09, 17:12 nie jestem właścicielem drugiego sklepu tylko zwracam uwage na to co się dzieje nie będe na nikogo donosić na policje.Jestem poprostu rodzicem rodzicem Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: Tam sprzedaje się alkohol nieletnim 04.06.09, 08:03 >tylko zwracam uwage na to co się dzieje nie będe na nikogo donosić na policje To się "rodzicu" zdecyduj chcesz zwracać uwagę a nie donosić ;] "Niech inni za mnie to załatwią ja tylko szepnąłem słówko na forum" hehehe - dobre naprawdę. Widziałeś jak sprzedają nieletnim i jesteś pewien że to nieletni to wykonujesz jeden prosty telefon i pozamiatane a nie piszesz, że tylko informujesz społeczeństwo o niecnym procederze. Rodzicu więcej konsekwencji we własnym działaniu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magda.lena.3 Re: Tam sprzedaje się alkohol nieletnim 04.06.09, 11:50 Dajcie sobie na wstrzymanie. Jak byliście mali to nigdy ojciec nie wysyłał was po papierosy lub piwo? Ja bardzo często kupowałam papierosy tacie w pobliskim kiosku(teraz już nie istniejący przy przychodni na 3-go maja)Pan znał mnie i mojego ojca i nigdy się o nic nie pytał. A jak pózniej zaczełam palic to nie kupowałam w tym kiosku,co by pózniej nie powiedzial ojcu że np już dzisiaj kupowałam mu papierosy:) Jak ktoś chce to i tak kupi sobie piwo czy papierosy. Mieszkałam parę lat na wyspach i powiem wam że tam jest zakaz sprzedaży alkoholu nieletnim i naprawde bez dowodu nie ma szansy żeby nieletni kupił.Ale tylu pijanych małolatów co tam,to w Polsce nigdy nie widziałam!! Rozumiem rodziców ale ekspedientka w sklepie nie wychowa za Was dzieci! To wy musicie tłumaczyc i dawa dzieciom przykład,co by pózniej nie ciągneło ich. Za naszych czasów nie było zakazów i nie przypominan sobie żeby pijane małolaty demolowały miasto,no oże czasem:) Ale z tego co pamietam to prawie każdy z moich znajomych oierwszy raz upił sie w domu! A to na imieninach mamy popijał to jubileusz dziadków był to wesele kuzynki. Nie potrzebny im sklep! może bardziej zacznijcie się martwic tym że w szkolach dzieci sprzedają narkotyki! mój siostrzeniec chodzi do gimnazjum w ząbkach i opowiadał nie raz co tam si dzieje! łatwiej kupic narkotyki niż piwo...a na zakończenie dodam że w co drugim sklepie w ząbkach i nie tylko sprzedają małoletnim alko i papierosy. sama byłam nie raz świadkiem...to co? trzeba chyba zamknąc wszystkiesklepy!pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: Tam sprzedaje się alkohol nieletnim 04.06.09, 12:21 > Dajcie sobie na wstrzymanie. Jak byliście mali to nigdy ojciec nie > wysyłał was po papierosy lub piwo? Ja bardzo często kupowałam > papierosy tacie w pobliskim kiosku Nie ... ;] >ale ekspedientka w sklepie nie wychowa za Was dzieci! prawda >sama byłam nie raz świadkiem...to co? trzeba chyba zamknąc wszystkie sklepy chwalisz się czy żalisz ? bo nie za bardzo rozumiem ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magda.lena.3 Re: Tam sprzedaje się alkohol nieletnim 04.06.09, 13:08 ??? której części nie rozumiesz?? masz problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu,czy po prostu chcesz zabłysnąc na forum? Wydaje mi się po prostu że pisanie postów typu "tam sprzedaje...." jest bezcelowe,ponieważ sklepów takich jak ten jest na pęczki! ogłasznie tego na forum publicznym gazety nic nie da,że niby co? mamy przestac posyłac tam dzieci? może i sami również tam nigdy nie chodzmy! jezeli widział jak sprzedają alko.i przeszkadza mu to wie gdzie to zgłosic,jezeli nie zgłosil to znaczy że akceptuje i dlatego głupotą dla mnie jest pisanie potem takich postów! ze niby taki dobry obywatel. rozumiem że martwi się o swoje dzieci,ale skoro widzal nieletniego kupującego,i nie martwil się wtedy że to też jest czyjes dziecko,a teraz na forum ogłasza...po prostu bez sensu i tyle. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: Tam sprzedaje się alkohol nieletnim 04.06.09, 14:14 > Wydaje mi się po prostu że pisanie postów typu "tam sprzedaje...." > jest bezcelowe,ponieważ sklepów takich jak ten jest na pęczki! to chyba powinno być skierowane do @bagir123 polecam : > której części nie rozumiesz?? masz problemy ze zrozumieniem > czytanego tekstu,czy po prostu chcesz zabłysnąc na forum? Z moje strony EOT Odpowiedz Link Zgłoś
megi2511 Re: Tam sprzedaje się alkohol nieletnim 04.06.09, 15:22 > Wydaje mi się po prostu że pisanie postów typu "tam sprzedaje...." > jest bezcelowe,ponieważ sklepów takich jak ten jest na pęczki! > > ogłasznie tego na forum publicznym gazety nic nie da,że niby co? > mamy przestac posyłac tam dzieci? może i sami również tam nigdy nie > chodzmy! jezeli widział jak sprzedają alko.i przeszkadza mu to wie > gdzie to zgłosic,jezeli nie zgłosil to znaczy że akceptuje rozumiem, że ty też to akceptujesz?????i widziałas na własne oczy takie zachowania w co drugim sklepie w Ząbkach - no gratulacje, jest sie czym chwalić!!!!Poczekaj, az twoje dziecko wróci nawalone do domu po drodze dla zabawy wyrwie torebke staruszce, albo co gorsza napadnie na twojego syna 14 letnia młodzież po kilku piwkach które kilka godzin wczesniej bezkarnie kupiło je w pobliskim sklepie, a ty stałas za nimi w kolejce i nie zareagowałas. Ludzie to sa dzieci, a co robią w domach to jest sprawa rodziny natomiast na to co widzimy w sklepach mamy wpływ i mozemy protestowac przeciwko takim zachowaniom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcineq32 Re: Tam sprzedaje się alkohol nieletnim 04.06.09, 15:25 Nasprowadzało się tego FRAJERSTWA do Ząbek i teraz widać efekty Odpowiedz Link Zgłoś
magda.lena.3 Re: Tam sprzedaje się alkohol nieletnim 04.06.09, 19:12 Ale o jakim frajerstwie mówisz??? Nikt nikomu tu nie ubliża! i o jakie efekty Ci chodzi że niby co?? megi2511-wyrażam tak jak wszyscy tutaj swoją opinię. Wszyscy teraz niby tacy święci tak? i moze mi powiesz że pierwszy raz alkohol piłaś po skończeniu 18-stu lat? każdy był kiedyś mlody i pamiętam jak sie kombinowało zeby kupic piwo,czy wino,zawsze znajdzie się starszy kolega lub brat i kupi,z tym nie ma najmniejszego problemu. także takie zakazy dla mlodzieży to pikuś i możesz mówic co chcesz,ale taka jest prawda! i nie zmieni się to po poscie na forum! I nie chodzi o to czy mam dzieci czy nie,bo doskonale potrafię się postawic w sytuacji rodziców. Raz tylko zwróciłam uwagę sprzedawczyni w kiosku,gdy sprzedawała papierosy jakiemuś na oko 11- sto latkowi,za co nie dośc że od niej usłyszałam żebym się odpier...i jak chce to mogę iśc z tym na policje,to jezcze od tamtego małolata że jestem starą ku...ą i żebym się nie wpier...a bo to nie moja sprawa. Niestety taka jest dzisiejsza młodzież. I wiem że brak reakcji na takie zachowania jest przyzwoleniem na to...no cóż,ja więcej napewno nie zareaguje,mam to gdzieś! A jeżeli nie chcesz by twoje dziecko wracalo do domu pijane,to nie puszczaj go wieczorami żeby się szlajało bez celu,zwracaj uwage z kim się zadaje a przedewszystkim trzeba poświęcac dzieciom czas i dużo z nimi rozmawiac na takie tematy. U mojej siostry jak narazie się sprawdza i problemów do tej pory nie było. Mają tyle zajęc poza lekcyjnych i zainteresowań ze nie mają czasu na głupoty! A napadnięty mój siostrzeniec był trzy razy i wiesz co! to bylo pod szkołą i dzieci były trzezwe! A reakcja ze strony byla taka że wszystkim się zajmą i...do tej pory cisza,a mój siostrzeniec nie chce powiedziec którzy to bo się obawia że znowu ściągną z niego kurtkę,zabiorą telefon i wypłacą kilka plaskaczy! Powiem jeszcze tylko ze każdemu z was jest łatwo oceniac innych,siedzac sobie anonimowo przed komputerem...ale ciekawa jestem ilu z Was,tak naprawde! choc raz zaregowało w takiej sytuacji! a pisac że ja to zawsze,w każdej sytuacji... każdy może,natomiast prawda jest taka że wszyscy i tak udają że nic nigdy nie widzą jezeli nie dotyczy to jego osobiście! bo takim jesteśmy narodem ze widzimy tylko czubek własnego nosa!A potem w internecie jacy to jestesmy dobrzy i wspaniali! Ja nie jestem i moge to otwarcie powiedziec! No i co z tego ze sprzedają tam małolatom piwo itp...jeżeli rodzice sami nie potrafią zainteresowac sie tym co robi ich dziecko i na co wydaje kieszonkowe to nikt inny tego nie zrobi!Prawda jest taka że wszyscy są za bardzo zajęci robieniem"kariery" a dziecko trzeba wychowywac a nie urodzic,dac jeśc i ładnie ubrac!zapytac czy lekcje odrobione!A jezeli coś jest nie tak to szuka się winnych,no bo przeciez ja robie wszystko dobrze!I dziwią się potem że dzieci nie chca rozmawiac i szukaja sposobu żeby odreagowac bo rodzic społeczniak widzi wszedzie zło czychajace na swoje dzieci,tylko nie u siebie,no bo przeciez głodne i brudne nie chodzi wiec o co cho..! najłatwiej jest krytykowac innych!I możecie sobie jechac po mnie jak po łysej kobyle. Ale taka jest prawda! A jeżeli widzicie "zło" w sklepach to reagujcie a nie wypisujecie o tym na forum że tam to to,a gdzie indziej to tamto! i moze ktoś przeczyta i cos z tym zrobi! no bo oczywiscie zrzuca się to na innych,żeby bylo pózniej kogo obwinac,no bo przeciez ja spelnilem swój społeczny obowiązek!smutne ale prawdziwe! tak tak,chwale sie zale....itp,jestem beznadziejna i w ogule najgorsza! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
piotrsson Re: Tam sprzedaje się alkohol nieletnim 04.06.09, 22:47 Oto wypowiedź prawdziwej Ząbkowianki znającej realia.SZACUNEK Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynka570 Re: Tam sprzedaje się alkohol nieletnim 04.06.09, 23:48 magda.leno masz troche racji,ale z jednym sie nie zgodze-ktos napisał anonimowo ,jego sprawa ale najwazniejsze jest to ,ze ktoś wogóle ten problem dostrzegł i rozpoczął dyskusję-to forum przegląda mnóstwo ludzi i na pewno równiez policja,więc moze ktos tym sklepem i innymi sie zainteresuje,bo to jest skandal ,ze małolatom sprzedają alkohol ,widocznie ni mają zadnych zasad-KASIORA jest najwazniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
corrida_pl Re: Tam sprzedaje się alkohol nieletnim 05.06.09, 07:58 tylko co te biedne "małolaty" mają robić... np na boiska szkolne nie mogą się dostać aby pograć w piłkę... Odpowiedz Link Zgłoś
pype Re: Tam sprzedaje się alkohol nieletnim 05.06.09, 09:42 Ludzie opamiętajcie się! Czy każdy wątek musi być napchany personalnymi uwagami i kłótniami? Problem sprzedaży alkoholu i papierosów nieletnim jest poważny. Pomijam tu kwestię, czy rzeczywiście zakaz jest skuteczny, ale jeżeli nawet jedno dziecko ocali (od nałogu, przestępstwa) to warto go "wspierać" - pamiętajcie to może być dziecko każdego z nas. Opisanie problemu w ten sposób (podając adres) to podwójne zło: albo wszystkie małolaty się zlecą, albo sprzedawcy zaczną uważać. Jeżeli rzeczywiście widzisz coś takiego to należy się pofatygować i dyskretnie zgłosić to Policji. Oni mogą zrobić prowokację i sklep idzie z torbami. Pozdrawiam --------------------------------------------------------- "If you tolerate this then your children will be next..." Manic Street Preachers Odpowiedz Link Zgłoś
karla1977 Re: Tam sprzedaje się alkohol nieletnim 09.06.09, 11:28 na pewno nie maja pic! proponuje czytac ksiazki, uczyc sie i ogolenie inwestowac w rozwoj intelektualny i duchowy. pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
robert8882 Re: Tam sprzedaje się alkohol nieletnim 09.06.09, 13:52 To nie wszystko. W epoce globalnego kryzysu, gdy mamy nadmiar cherlawych inteligentów naszym celem powinna być ciężka, fizyczna praca. Już od lat najmłodszych proponuję gracowanie zboża lub przesadzanie ziemniaków. Rozwój fizyczny - oto czego nam trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
5michas121 Re: Tam sprzedaje się alkohol nieletnim 11.06.09, 23:06 Witam ! Nie istotne ile mam lat... Mam pytanie .. Został poruszony tu temat sprzedaży alko. i papierosów nieletnim... tymi nieletnimi są uczniowie naszych szkol.. nauczyciele wiedza o tym ale nie reagują .. czemu ?? - nie możliwe raczej żeby nauczyciele bali się uczniów :p Jest jeszcze jeden problem... mianowicie tzw. "dresiarze".. to oni dają taki a nie inny "przykład".. Nieletni - jak to mówicie - myślą ze to fajne jak z kolegami pójdzie się na piwko albo na szluga.. a to nie prawda .. Skoro myślą ze z piwem lub papierosem są tacy dorośli to czemu się chowają po katach ?? czemu za sklepem a nie ostentacyjnie przed ?? pozdrawiam : 5michas121 Odpowiedz Link Zgłoś