lenek51 08.09.09, 10:09 niedawno rzuciło mi się w oczy ogłoszenie o spotkaniu z dzielnicowym bodajże w filii szkoły na Kościelnej, czy ktoś wie kiedy to spotkanie i o której? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotrsson Re: Spotkanie z dzielnicowym 08.09.09, 10:16 a co chcesz go przytulić?....-)) Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszkalata Re: Spotkanie z dzielnicowym 08.09.09, 10:50 Witam Zapraszamy Mieszkańców Ząbek na spotkanie z przedstawicielami miejscowego Komisariatu Policji. Spotkanie odbędzie się pod hasłem „Poznaj swojego Dzielnicowego”. Temat to: „Rodzaje zagrożeń występujących w Naszym Mieście i sposoby ich zabezpieczania”. W sposób szczególny zapraszamy na spotkanie Wszystkich zamieszkałych w obszarze ulic: Szwoleżerów (bez tej ulicy) do Różanej i Herberta włącznie, dalej do granic Miasta w kierunku południowym oraz do ul. Żołnierskiej. Mieszkańcy z pozostałych ulic również będą bardzo mile widziani. Spotkanie odbędzie się dzisiaj, tzn.: w dniu 8 września 2009 r. o godz. 19.30 w Filii Szkoły Podstawowej Nr 1 przy ul. Kościelnej 2 w Ząbkach. Obecni na nim również będą: radny powiatu wołomińskiego, oraz radni miasta Ząbki Serdecznie Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_az14 Re: Spotkanie z dzielnicowym 08.09.09, 11:16 Mam pierwszy i myslę bardzo istotny wątek na to spotkanie a mianowicie "młodzież" przesiadująca godzinami pod apteką "Bajkową" przy ul. Sikorskiego. To co się tam dzieje pokazuje, iż w tym mieście nikt nie panuje nad takimi ludźmi, strach przejść w ciągu dnia a co dopiero w godzinach wieczornych, wszystko do okoła zaśmiecone, oplute, pomazane, standardem są puste butelki walające sie rano w okolicach apteki. Ktoś wreszcie powinien zająć się tym towarzystwem skoro ich rodzice nie dają sobie rady. Odpowiedz Link Zgłoś
anka.k76 Re: Spotkanie z dzielnicowym 08.09.09, 17:28 A to co się tam działo sobotniej nocy po meczu Dolcanu z Widzewem było chyba szczytem ich możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
villeroy Re: Spotkanie z dzielnicowym 08.09.09, 22:24 Mam wielką nadzieję, że ktoś poruszył tę sprawę na spotkaniu z dzielnicowym. Przed godziną przechodziłam koło apteki na Bajkowym i aż mnie zmroziło na widok CHLEWU pozostawionego przez "towarzystwo" przesiadujące tam co wieczór. Nie dość, że brudzą, plują na chodniki, to jeszcze ciężko przejść obok, żeby nie usłyszeć całych wiązanek najgorszych bluzg. Oj, zdziwiliby się co niektórzy rodzice, gdyby wiedzieli, że ich pociecha z "dobrego" (a jakże!) domu zachowuje się jak zwyczajna żulia. I żeby była jasność, drodzy rodzice, dotyczy to również waszych córeczek! Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_az14 Re: Spotkanie z dzielnicowym 09.09.09, 08:16 Poruszyłam ten wątek na forum, gdyż pracuję do 20 i nie dałam rady dojechać z warszawy na to spotkanie ale mam ogroną nadzieję, iż ten wątek został równiez poruszony i ktoś wreszcie zrobi z tym porządek. Czy ktoś z was był na tym spotkaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszkalata Zgłoszenie na Policję 09.09.09, 13:22 Witam W dniu dzisiejszym problem ludzi zbierających się przy Aptece "Bajkowej" został zgłoszony do Komisariatu Policji w Ząbkach - również pisemnie. Tekst oficjalnego pisma można znaleźć na tomaszkalata.blog.onet.pl/ Pozdrawiam Tomasz Kalata www.zabki.platforma.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
villeroy Re: Zgłoszenie na Policję 09.09.09, 14:12 "Tekst oficjalnego pisma można znaleźć na tomaszkalata.blog.onet.pl" A w którym miejscu dokładnie, bo jakoś nie mogę znaleźć...? Odpowiedz Link Zgłoś
hellas1 Re: Zgłoszenie na Policję 09.09.09, 15:32 Mozna znaleźc to w 'zdjeciach' na blogu pana Kalaty Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_az14 Re: Zgłoszenie na Policję 10.09.09, 09:59 Dziękuję bardzo za pomoc w tej sprawie, mam nadzieję, że teraz coś wreszcie w tej sprawie się ruszy i zarówno my mieszakńcy okolic jak i nasze dzieci oraz osoby tam pracujące, będziemy czuli się bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
hellas1 Relacja ze spotkania 09.09.09, 15:27 Relacja ze spotkania Przedruk ze strony PO w Ząbkach www.zabki.platforma.org/index.php?option=com_content&view=article&id=37&Itemid=11 Spotkanie Mieszkańców południowo-wschodnich Ząbek z Policją i Samorządowcami W dniu 8 września 2009 roku w sali gimnastycznej Filii Szkoły Podstawowej Nr 1 w Ząbkach miało miejsce spotkanie mieszkańców z Policjantami z miejscowego Komisariatu oraz z Samorządowcami. Miejscową Policję reprezentowali: Pani koordynator rewiru dzielnicowych w Ząbkach, Pani mł.asp. Sylwia Borzymek, oraz dzielnicowy tej części Miasta, Pan mł.asp. Sylwester Gromek. Ze strony Samorządowców udział wzięli: Radny Rady Powiatu Wołomińskiego, Pan Janusz Chibowski a także Radny Rady Miasta Ząbki, Pan Tomasz Kalata, który, notabene jest mieszkańcem tego rejonu. Na początku organizatorzy spotkania, Radni, przedstawili zebranym cel i zamierzenia takich meetingów, które pod hasłem: „Poznaj swojego dzielnicowego” będą odbywać się cyklicznie. Radny Janusz Chibowski zaznaczył, iż informacje na temat bezpieczeństwa w Mieście przekazywane Mieszkańcom z pierwszej ręki, czyli przez samego dzielnicowego, są bardzo istotnym czynnikiem w budowaniu m.in. mocnych więzi społecznych w Mieście. Następnie przedstawiciele ząbkowskiego Komisariatu Policji, młodsi aspiranci: Sylwia Borzymek i Sylwester Gromek przekazali zebranym najistotniejsze dane na temat istniejących zagrożeń w tym rejonie oraz przedstawili w jaki sposób, poprzez różnorakie działania można tych zagrożeń uniknąć. Dyskusja między Policjantami a Mieszkańcami, która w pewnym momencie się wywiązała, stała się bardzo burzliwa i dosadna, choć utrzymująca się w bardzo przyjaznej i życzliwej atmosferze. Głównymi tematami, którymi dzielnicowy Sylwester Gromek podzielił się z Zebranymi były m.in.: program „bezpieczna droga do szkoły”, problem z dealerami narkotyków w rejonie, wypadki drogowe, włamania do mieszkań, kradzieże samochodów i wiele innych. Mieszkańcy mieli również wiele pytań do obecnych tam Samorządowców. Pan Radny Tomasz Kalata podzielił się z Zebranymi informacjami na temat przyszłej budowy ulicy Gen. Maczka oraz o planowanym przez Urząd przedłużeniu w tamtą okolicę linię autobusową z Warszawy. Obaj Radni zostali zobligowani przez Mieszkańców do interwencji w wielu sprawach obecnie nurtujących tę część Ząbek. Pan Janusz Chibowski i Pan Tomasz Kalata zanotowali wszystkie te uwagi, które uczestnicy spotkania Im przekazali. Na zakończenie, wszyscy zgodnie stwierdzili, iż takie spotkania są szalenie potrzebne w każdym z czterech ząbkowskich rewirów dzielnicowych. W dzisiejszych, trudnych czasach, uświadamianie wszystkim jakie mamy możliwości do wystrzegania się zagrożeń na nas czyhających jest bardzo cenne. Rozchodząc się, zarówno Mieszkańcy jak i organizatorzy zadeklarowali, że w niedalekiej przyszłości będzie dochodziło do kolejnych takich spotkań. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_greda Relacja ze spotkania w Faktch WWL 24.09.09, 15:02 fakty.wwl.pl/?a=2853 Odpowiedz Link Zgłoś
hellas1 Re: Spotkanie z dzielnicowym 17.09.09, 13:15 Gdzie i kiedy będzie następne spotkanie? Odpowiedz Link Zgłoś