Dodaj do ulubionych

Blokada adresu w Google

20.02.16, 12:33
Czy po tym, jak Gazeta.pl przestała świadczyć usługę poczty we współpracy z Google, mogę liczyć, że przestanie blokować mój gazetowy adres e-mail jako login do usług Google? Jeszcze zanim poczta Gazety trafiła na Google, miałem tam prywatne konto (bez Gmaila), do którego logowałem się adresem poczty z domeny gazeta.pl. Od czasu przeniesienia poczty gazetowej do Google'a, Google domaga się, abym swoje prywatne konto przepiął na inny adres. Teraz, gdy Gazeta z poczty Google już nie korzysta, powód jednak ustał, więc byłoby doskonale, gdybym mógł z powrotem skojarzyć swoje konto prywatne z adresem e-mail z Gazety.

― Gdabski
Obserwuj wątek
    • bagienny Re: Blokada adresu w Google 21.02.16, 06:52
      Na adresy z domeny gazeta.pl i g.pl można założyć usługę konto google. Jeżeli Twoje konto jest zablokowane - musisz w tej sprawie zwrócić się do administracji Google.
      • gdabski Re: Blokada adresu w Google 21.02.16, 11:32
        No więc mam założone konto. Ale jednocześnie, w związku z niedawnym jeszcze świadczeniem poczty przez Gazetę.pl w porozumieniu z Google, każą mi to konto przepiąć pod inny adres e-mail, na tych samych dokładnie zasadach, co tu, mimo że organizational account, po przeniesieniu gazetowej poczty do innego dostawcy, nie jest już obecnie w żaden sposób wykorzystywany.

support.google.com/a/answer/185186
        Może coś ktoś jeszcze wie.

― Gdabski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka