Dodaj do ulubionych

Fotelikowy problem

09.07.10, 20:51
Witam,
Szukam fotelika 9-18 lub 9-36 dla 13-miesięcznej córeczki. Problem jest w tym,
że my nie posiadamy samochodu, ale czasem jeździmy gdzieś z rodziną lub ze
znajomymi. Wolała bym kupić fotelik niż pożyczać, bo takie wyjazdy często
zdarzają nam się znienacka i nie mam od kogo tak na szybko pożyczyć. Wiem, że
fotelik trzeba dopasować do samochodu, ale może jest jakiś taki, który pasuje
do większości? Najczęściej nam się zdarza jeździć opel corsa, VW golf, seat
altea, jeśli to ma jakieś znaczenie. Najlepiej żeby fotelik był do ok. 500-600 zł.
Bardzo proszę o pomoc w wyborze fotelika smile
Obserwuj wątek
    • mrukumaster Re: Fotelikowy problem 12.07.10, 08:21
      Jeżeli uzywany jest sporadycznie to ja bym proponował w tej cenie STM/Recaro
      Starlight SP. Grupa wagowa 9-36kg, w większości samochodów da się zamontować i
      3* bezpieczeństwa. To jest Odpowiednik Recaro Young Sport`a.
      • lotta1 Re: Fotelikowy problem 18.07.10, 15:52
        Bardzo dziękuję Ci za odpowiedź smile A czy ten fotelik dobrze odchyla się do
        spania? Za 3tygodnie czeka nas długa podróż i mała na pewno kilka razy się prześpi.
        • ilhenny Re: Fotelikowy problem 18.07.10, 16:43
          Nie jest to łóżko, bo większość fotelików 9-36kg ma kiepskie odchylenie, jednak
          wystarczające.
          • lotta1 Re: Fotelikowy problem 18.07.10, 19:02
            Zastanawiam się jeszcze nad maxi cosi priori. Przeczytałam wiele wątków z tego
            forum i wnioskuję, że ten fotelik również pasuje do wielu samochodów i jest
            lepsza pozycja "leżąca". No chyba że coś pokręciłam, to proszę mnie sprostować.
            • ilhenny Re: Fotelikowy problem 18.07.10, 19:40
              Dobrze rozumujesz, pamiętaj że w sieci jest bardzo dużo MC Priori z
              nieoficjalnej dystrybucji.
              • mrukumaster Re: Fotelikowy problem 19.07.10, 09:04
                Ja w Twoim przypadku w Prioriego bym się nie bawił ze względu na to że fotel
                jest używany sporadycznie. Recaro starczy na długi okres. Pozycja może w nim nie
                jest mega odchylona ale zagłówek jest tak zrobiony że dziecku głowa nie wisi wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka