Dodaj do ulubionych

Britax multi tech

08.01.11, 10:10
Chcemy kupić fotelik montowany tyłem. Mała ma 12 miesięcy, 10kg i około 74cm. Przymierzaliśmy ją do mc mobi, ale nóżki już dość mocno wystają (wiem, że w większości będą wystawać), bardziej niż w dotychczasowym espiro multi.
Zastanawiamy się nad britaxem multi tech, ale nie mamy możliwości, żeby sprawdzić jak dziecko w nim siedzi no i czy będzie pasował do naszej astry combi. Czy mogę kupić taki fotelik gdzieś w polsce (najlepiej na śląsku)? Co możecie mi jeszcze doradzić? A jak wypadają w porównaniu z multi np. hiway, albo two way?
Wcześniej rozważaliśmy kupno recaro young sport i casualplay beat (nie mamy isofixa). Ale jak wspomniałam wolimy, żeby jeździła jeszcze tyłem. Aha no i czy z przodu będzie można w miarę komfortowo siedzieć?
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: Britax multi tech 08.01.11, 13:36
      żeby sprawdzić dziecko można przymierzyć w Britax Evolva to ten sam fotelik tyle że przodem
      hiway, albo two way są niedostępne w Polsce
      co do miejsca dla pasażera to dla jednego będzie wystarczająco a innemu nawet zabrany centymetr będzie problemem
      • 02kaja Re: Britax multi tech 08.01.11, 14:43
        ok, dziecko przymierzę, ale czy będzie mi pasował ten fotelik do astry, bo nie ważne już czy pasażer będzie miał wygodnie. Ewentualnie, czy moge multi techa zamontowac na przednim siedzeniu (oczywiście po wyłączeniu poduszki)?
        • ilhenny Re: Britax multi tech 08.01.11, 14:51
          nie wolno montować fotelików tyłem nawet po wyłączeniu poduszki tak stanowią nowe przepisy
          powinien pasować ponieważ używa się dodatkowych pasów jednak sam nigdy go nie montowałem
          • 02kaja Re: Britax multi tech 08.01.11, 17:40
            Nie widziałam, że takie są przepisy, wydawało mi się, że nie można jeśli jest poduszka włączona. Ale ok. Spróbujemy przymierzyć małą do evolvy i zobaczymy ile taki fotelik zajmuje miejsca. A potem sobie jakoś wymierzymy, czy podejdzie do astry. Nie wiem czy warto tak w ciemno kupować, bo to jednak koszt duży, a chcę mieć pewność, że dobrze kupię. Co radzisz?
            • ilhenny Re: Britax multi tech 08.01.11, 17:49
              do tej pory można było wozić przy wyłączonej poduszce jednak zmieniono przepisy bitabob pewnie odnajdzie odpowiedni przepis
              osobiście zawsze wolę mieć możliwość montowania fotelika w dwie strony jak Besafe Combi i Brio Zento
              • 02kaja Re: Britax multi tech 08.01.11, 18:16
                A multi tech jest w dwie strony prawda? bo m.in. dlatego bierzemy go pod uwagę, żeby w razie czego można było potem większe dziecko posadzić przodem. Czego nie da się w mc mobi.
                • ilhenny Re: Britax multi tech 08.01.11, 18:23
                  obawiam się że nie bo nawet nie ma miejsca na prowadzenie pasa powyżej 15 lg chyba już można
                  www.car-seat.org/showthread.php?t=139414
                  • ilhenny Re: Britax multi tech 08.01.11, 18:31
                    a tu są zdjęcia jak jest zapięty na 9-18 przodem tylko nie wiem jak to zrobili z europejskimi pasami jest to niemożliwe www.car-seat.org/showthread.php?t=78965
                    • bitabob Re: Britax multi tech 08.01.11, 19:22
                      www.kodeksdrogowy.com.pl/obowiazujace/zmianyDzial2.html#rozdzial5
                      Interpretacja jest jedna, albo auto jest wyposażone albo nie. Wyłącznik nie jest równoznaczny z brakiem wyposażenia. Konsultowałem się w tej sprawie z Naczelnikiem Ruchu drogowego w moim mieście.
                      I pytanie dla tych którzy używają wyłącznika, a co jeśli wyłącznik jest wagowy ?(ford c-max)
    • mrukumaster Re: Britax multi tech 08.01.11, 19:15
      Multi0techa i innych fotelików tyłem z britaxa w Polsce z legalnego źródła nie kupisz i nikt tobie porządnie tego nie zamontuje. Mult jest to evolva tyłem więc dla mnie niezbyt wygodne dla małego dziecka. Ogólnie to najlepszym rozwiązaniem byłoby kupienia besafe combi x3 montowany pasami. Podaj jaki rocznik astry i dokładny model.
      • 02kaja Re: Britax multi tech 08.01.11, 19:22
        astra F 2001 combi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka