Dodaj do ulubionych

Jaki fotelik

07.02.11, 16:25
Nie wiem jaki fotelik kupić. Syn ma 9 kg ale jest dłuuuugi, więc wyrasta z fotelika 0-13, koniecznie przodem do kierunku jazdy (wiem wiem powinien tyłem ale on sie wyrywa z niego i ryczy jak opętany więc już wole przodem byle tylko w nim siedział). Często zmieniamy samochody więc fotelik uniwersalny bez isofixu bo akutalnie w T5 isofixu nie mam. Moja niania namiawia mnie na fotelik z przedziału 9-36 i też się ku takiemu skłaniam bo jakoś tak ten mój syn w tym foteliku sie mieści i boję się ze ten mniejszy bedzie ciasny. Prosze o rady. smile
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: Jaki fotelik 07.02.11, 18:47
      faktycznie jeśli dziecko jest długie rozwiązaniem jest fotelik 9-36 jak Recaro Young Sport i trzeba go po prostu traktować jak 9-18 i później zmienić na 15-36
      dzieci płaczą nie dlatego że jeżdżą tyłem, ale dlatego że nic nie widzą i się nudzą, mam nadzieję że ma już 9 miesięcy i siedzi samodzielnie
      • free.groszek Re: Jaki fotelik 07.02.11, 20:02
        Dokładnie. Marudzą bo nic nie widzą. Przesadziliśmy córkę do Besafa tyłem. Widzi wszystko i mogę jechać 1,5 godz i ani jednego mruknięcia. Na razie dłużej sama z nią nie jechałam smile
    • smerffi Re: Jaki fotelik 08.02.11, 09:41
      Dziekuję za odpowiedź,
      wożę ze sobą arsenał zabawek ale on i tak po jakimś czasie wyrywa się z tego fotelika, wygina sie łuk zeby widzieć co tam za głową w ogóle to tragedia bo to samo miałam w głębokim wózku - zmieniłam na spacerowy i jak ręką odjął.
      Syn ma 9 m-cy (wczesniak, miałby 7) i siedzi wiec nie powinno być problemu, martwie się tylko czy ten fotelik da się ustawić w pozycji chociaż półleżącej bo wiadomo że na dłuższe trasy taki dzieciak w pozycji siedzącej non stop..
      Tak tylko jeszcze mnie cena tego fotelika męczy bo nie ukrywam ze dla mnie to dużo. A z tańszych to nie wiem czy się znajdzie coś rozsądnego.
      • najszczesliwsza Re: Jaki fotelik 08.02.11, 09:47
        Maxi Cosi Priori XP.
        Foteliki od 9 do 36 kg nie rozkładają się do spania, ten co polecam się bardzo fajnie rozkłada, że dziecko jak śpi to leży, nie siedzi i jest kilkustopniowa regulacja.
        I jak wcześniak to tym bardziej bym była za fotelikiem 9-18 kg.
        A jaki fotelik masz do tej pory?
        I ile wzrostu ma dziecko?
        • smerffi Re: Jaki fotelik 08.02.11, 10:31
          aktualnie mam taki do 13 kg i na długość niestety wyrasta. A teraz oglądam te recaro i sa jedne z zamszu a drugie z mikrofibry. I znowu dylemat.
          • najszczesliwsza Re: Jaki fotelik 08.02.11, 10:42
            Ale w Recaro nie pośpi, a przecież dzieci śpią dużo w podróży...
            Wiem, że masz do 13 kilo, nie ma za bardzo innej możliwości, napisz model, marka jaki.
            I jak wyżej ile dziecię ma wzrostu w tej chwili.

• smerffi Re: Jaki fotelik 06.04.11, 11:40
      Zakup fotelika Recaro to był strzał w dziesiątkę smile Syn polubił wycieczki. smile Bardzo dziękuję za pomoc!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka