Dodaj do ulubionych

Gdyby ktos szukal sklepu we Wroclawiu.........

23.02.11, 11:11
Zacytuje wam rozmowe z pania z jednego z wroclawskich sklepow. Sklep znajduje sie na Gajowej (to dla wtajemniczonych), nazwy nie podam. Rozmowa na gg:
11:01:23
raczej nie ma juz fotelikow ktore beda lub nie beda pasowaly
11:03:41
montowalam juz bardzo wiele fotelikow
11:03:49
to kwestia organizacji w aucie
11:04:05
nie znam przypadku abym nie mogla zamonowac fotela w aucie
11:04:14
PRAWIDŁOWO!

Hehe, widzicie, a wy tu piszecie, ze niby fotelik nalezy do auta dobierac, bo nie bedzie pasowal. Moze ta pani niech was poduczy tongue_out
Bo ja przez was siedze juz ktorys z kolei dzien i wertuje forum, a wystarczylo tej pani zapytac smile
Wiec jesli chodzi o foteliki moze kupujcie gdzie indziej....... jesli ta pani ma wam montowac.
Obserwuj wątek
    • marchewkowa77 Re: Gdyby ktos szukal sklepu we Wroclawiu........ 23.02.11, 11:13
      O, jeszcze cos napisala:
      a tak poza tym to kąt pochylenia kanapy ma jedynie wpływ na komfort podróży dziecka
      11:05:48
      nie wiąże się to w żaden sposób z montażem fotelika i bezpieczeństwem
      11:06:12
      będzie po prostu mniej lub bardziej nachylony

Dodam, ze chodzilo o fotelik z grupy I, czyli juz nie o gondolke.
      • ilhenny Re: Gdyby ktos szukal sklepu we Wroclawiu........ 23.02.11, 11:38
        dobry sprzedawca potrafi robić cuda żeby zamontować fotelik, gorzej jak robi cuda żeby tylko sprzedać
        we Wrocławiu jest kilka dobrych sklepów, więc na pewno potrafią montować, gorzej jak spora konkurencja zmusi do montowania źle
        • marchewkowa77 Re: Gdyby ktos szukal sklepu we Wroclawiu........ 23.02.11, 11:46
          Mozesz podac chocby na maila namiary na dobre sklepy, takie ktorym mozna zaufac?
      • mary209 ........a w Zabrzu 23.02.11, 12:14
        .........w jednym sklepie przymierzą ci fotelik do auta "jak już się Pani zdecyduje na zakup",a w drugim przymierzenie fotelik kosztuje 50 pln, które ewentualnie mogą odliczyć od rachunku jak już kupimy od nich fotelik. A co jak będę chciała przymierzyć trzy?
        • ilhenny Re: ........a w Zabrzu 23.02.11, 12:19
          możesz mierzyć do woli i kupić ten który pasuje
          ja na przykład mam wszystkie foteliki u siebie i klient może mierzyć do woli sam, ale jak ja już pójdę do samochodu to pozostaje klientowi pójść do kasy i zapłacić
          • nniebieska77 Re: ........a w Zabrzu 23.02.11, 12:42
            ej, to tez widze profesjonalna pomoc.... a jak klient nie radzi sobie z zamontowaniem to nie podejdziesz bez uzgodnienia, ze podchodzisz tylko w momencie, gdy on wyciaga kase? po tym co tutaj piszesz myslalam,ze firma w ktorej pracujesz faktycznie oferuje profesjonalne uslugi.
            • mrukumaster Re: ........a w Zabrzu 23.02.11, 13:11
              Ja powiem tak, czasem sprzedawca spędza przy fotelach i samochodzie dosłownie 2 godziny po to aby klient sprawdził każdy fotel ze sklepu a potem poszedł do domu i kupił na allegro. Ja nigdy nie pobierałem opłat ale rozumiem tych co to robią.

We Wrocławiu w zależności od marki fotela i od człowieka montującego mogę podać kilka sklepów. Co do sklepu na Gajowej to jest długo działający ale mały sklepik. Nie będę wchodzić w kompetencje tej Pani bo jej nie znam. Ja też potrafię zamontować każdy fotelik w każdym samochodzie tylko pytanie jaka będzie jakość tego montażu wink
              Znam we Wrocławiu paru czarodziejów co tak montowali fotele aż mi się włos na głowie jeżył. Na szczęście już nie pracują w branży wink
              • marchewkowa77 Re: ........a w Zabrzu 23.02.11, 13:31
                ......tak, tylko zauwaz roznice - ta pani napisala wielkimi literami, ze ona mi PRAWIDLOWO zamontuje w kazdym samochodzie smile
                Kupowalam u nich wozek, fotelika nie kupie na pewno.
            • aribeth1 Re: ........a w Zabrzu 23.02.11, 13:12
              Zdarzyło mi się mierzyć foteliki do auta i nie kupić żadnego z nich. Raz, bo chciałam kupić fotelik, który pasowałby do 2 aut - podjechałam jednym z nich, przymierzyłam, a po paru dniach wróciliśmy drugim i kupili tamten fotelik, po przymiarce do auta nr 2. Za drugim razem ja byłam zdecydowana na zakup, ale mąż po zamontowaniu przez sprzedawcę fotelika w aucie uznała, że zgrzyta i klekocze i nie wytrzyma z takim gruchotem a samochodzie (był to Concord Transformer XT). Wyszliśmy wtedy bez fotelika, bo żaden z pozostałych nam nie odpowiadał. Owe "bezproduktywne" przymiarki nie były podyktowane chęcią naciągnięcia sprzedawcy, lecz chęcią wybrania najlepszego, możliwego fotelika. Uważam, że żądanie pieniędzy za możliwość przymiarki do auta to gruba przesadacrying Na szczęście w Krakowie nie spotkałam się z taką sytuacją.
              • mrukumaster Re: ........a w Zabrzu 23.02.11, 15:12
                Gruba to może nie ale trzeba też sprzedawcę z dużą wiedzą traktować na poważnie bo takowych to często ze świecą szukać. Ja np. miewałem takie przypadki, że klienci polowali abym był w pracy i fotelik pomagałem wybierać i tak miałem pare ładnych razy okazje maluszka od 0-13kg do momentu aż dzieciak był na tyle duży że doszliśmy do fotela 15-36kg. Ihenny zapewne także takie przypadki ma.
                • ilhenny Re: ........a w Zabrzu 23.02.11, 15:58
                  ja potrafię nawet na ulicy podejść i zwrócić uwagę że ma źle zamontowany fotelik i poprawić
                  ale nie cierpię klientów mądrzejszych od mnie, z kartką cen z allegro i gwiazdkami
                  sprzedaż sklepowa rządzi się innymi prawami niż sprzedaż internetowa, kilka miesięcy temu pisałem jak montowałem fotelik 1,5 godziny a po roku pan przyjechał i poprosił o przełożenie do drugiego samochodu, u mnie standardem jest ponowne zapinanie fotelików, zakładanie i zdejmowanie tapicerki, podwyższanie pasów i wszystkie tego typu czynności, tylko nie da się pogodzić cen internetowych, super lokalu z profi obsługą
                  trafia mnie jak ktoś chce super obsługę w cenie niższej niż allegro, bo nie muszę płacić kurierowi i prowizji allegro

• aribeth1 Re: ........a w Zabrzu 23.02.11, 16:28
                    Oczywiście, że Wasza wiedza jest bezcenna, ja niestety nie miałam szczęścia spotkać na swojej drodze takiego sprzedawcy. Wiem też, że ceny w sklepie stacjonarnym muszą być wyższe, niż na allegro i akceptuję to - nie kupowałam i nie zamierzam kupować fotelika na allegro, bez przymierzenia do dziecka i auta. Raz kupiłam w sklepie internetowym (tylko dlatego, że akurat te foteliki nie były dostępne nigdzie w mojej okolicy) i skończyło się zwrotem. Po prostu chciałam zaznaczyć, że nie każdy mierzący-nie-kupujący to potencjalny miłośnik allegrosmile
    • annulka79 Re: Gdyby ktos szukal sklepu we Wroclawiu........ 24.02.11, 16:58
      marchewkowa77 napisała:
      > Sklep znajduje s
      > ie na Gajowej (to dla wtajemniczonych), nazwy nie podam.

A ja znam ten sklep smile Mały sklepik z dość ograniczonym asortymentem...

Co do sklepów w okolicy to sprzedawcę znającego się na rzeczy spotkałam w dużym sklepie na ul. Św. Jerzego i innym też dużym w CH na Krzywoustego
      tak dla wtajemniczonych wink
      • marchewkowa77 Re: Gdyby ktos szukal sklepu we Wroclawiu........ 24.02.11, 20:51
        A na Jerzego gdzie? Wtajemnicz mnie moze na maila.......... tongue_out
        A na Krzywoustego to pewnie w Koronie?
        • annulka79 Re: Gdyby ktos szukal sklepu we Wroclawiu........ 24.02.11, 20:59
          A wtajemniczę tongue_out
          róg św. Jerzego i Hubskiej, wtajemniczę że jeszcze ten sam sklep jest na Sztabowej (ale tu obsługa na minus albo ja tak trafiałam) i na Braniborskiej smile

W Koronie wózków brak (Chicco był ale dawno zlikwidowany), zaraz obok obok w CH Młyn.

• nniebieska77 Re: Gdyby ktos szukal sklepu we Wroclawiu........ 24.02.11, 21:40
            A juz wiem o co chodzi na Jerzego. Ale tam mi powiedzieli, ze fotelik mi sprowadza jesli wplace 300 zl zaliczki i jesli do auta niebedzie pasowal to juz nie ich problem.
            Wybieram sie do Astry na Horbaczewskiego, tam maja Besafe X3
            • mientka76 Re: Gdyby ktos szukal sklepu we Wroclawiu........ 27.02.11, 11:06
              W astrze kupowaliśmy besafe. Zamontował nam go sprzedawca (facet 40-50 lat, szczupły). Po przyjeździe do domu zaliczyliśmy obowiązkową lekturę instrukcji montażu i okazało się, że Pan nam kompletnie źle zamontował fotelik...
              Tak więc "zaufałam" UF, UF! i skontrolowałam smile
              • mmala6 Re: Gdyby ktos szukal sklepu we Wroclawiu........ 01.03.11, 19:49
                a ja nie rozumiem jak można nie umieć zamontować fotelika do swojego samochodu. To nie jest budowa promu kosmicznego,ludzie. Na każdym jest naklejka, że nawet 'blondynka' zrozumie jak przeciągnąć pasy. Do każdego jest instrukcja jak należy zamontować, na co zwrócić uwagę etc.
                Ja nigdy nie prosiłam o zamontowanie (mam dwoje dzieci, jedno w kołysce, drugie w trzecim foteliku), pan demonstrował na sklepowym siedzeniu samochodowym, potem wpłacaliśmy pieniądze (bez nabijania na kasę) i sobie próbowaliśmy w samochodzie. Jak nie pasowało to wymienialiśmy na inny. Naprawdę nie wiem po co angażować sprzedawcę do rzeczy tak podstawowej, przecież trzeba to umieć zrobić samemu. A potem jak się coś nie daj boże stanie na drodze to taka sierota nie będzie umiała przestawić fotelika z jednego samochodu do drugiego.
                Inna sprawa, że to chamówa liczyć dodatkową opłatę za zamontowanie fotela. Widać sklepowi nie zależy już na pozyskiwaniu klientów.
                A na Jerzego, Braniborskiej i Sztabowej jest Askot, hehe, wielka tajemnicawink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka