Dodaj do ulubionych

Recaro Milano

30.06.11, 16:35
Witam,

Muszę kupić fotelik dla syna.
Do tej pory jeździ w MC Priori.
Ma około 116cm i waży 18-19kg.
Rozglądam się i upatrzyłam Recaro Milano. Czy warty zachodu, a może wybrać coś innego (droższego)

Samochód Astra II
Czekam na wasze sugestie propozycje.
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: Recaro Milano 30.06.11, 16:41
      Recaro Milano z całym szacunkiem dla firmy Recaro jest ich najsłabszym fotelikiem z tej kategorii, niby ma 4*, a Monza 3*, to i tak cieszy się większym powodzeniem klientów i sprzedawców 116 cm i 19 kg to sporo więc jeśli już to również Monza jest lepszym wyborem ze względu na wymiary
      • poziomp Re: Recaro Milano 30.06.11, 16:54
        Dzięki za błyskawiczną odpowiedz.
        Tak przypuszczałem. A może Cybex Solution X albo któregoś Concorda.
        Ten Cybex to mi wizualnie jakoś nie podchodzi.
        Co do Concorda to mowa o Lift Evo i Core ( czym w skrócie różnią się te daw modele).

Pozdrawiam PoziomP
        • ilhenny Re: Recaro Milano 30.06.11, 17:24
          przy tak sporym dziecku Concord też jest dobrym wyborem, a jeśli Cybex to Free jest "luźniejszy"
          • poziomp Re: Recaro Milano 30.06.11, 17:36
            Okej dzieki.
            Jedna rzecz mnie zastanawia.
            Jezeli piszesz, ze to duze dziecko to jak on sie zmiesci jak bedzie wazyl 30kg.
            • ilhenny Re: Recaro Milano 30.06.11, 17:44
              zmieści się początki są tylko trudne później już jest przyzwyczajenie
              ale ja faktycznie dla większych dzieci proponuję foteliki które od razu zostały skonstruowane nie rozbieralnymi jak Besafe Izi Up X2 Protector
              trzeba pamiętać że 15-36 jest połączeniem grupy II i III a trzecia grupa do tej pory jeździła na poddupnikach i nie wszystkie foteliki pozwalają na 150 cm z oparciem
              • mrukumaster Re: Recaro Milano 30.06.11, 20:19
                No i jeszcze Sunshine kids monterey, który przeszedł w stanach crashtest dla dziecka do 54kg wink
          • poziomp Re: Recaro Milano 01.07.11, 14:22
            Fotelik wybrany
            Concord LC
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka