Dodaj do ulubionych

Ferrari Cosmo SP czy Chicco Key??

25.07.11, 16:21
Witam, potrzebuję kupić fotelik dla dziecka do 18kg, fotelik niestety nie będzie narazie przypisany do konkretnego samochodu (nie mamy swojego) więc musi być w miarę "uniwersalny", z regulacją oparcia, dobrą tapicerką no i przede wszystkim testowany...Fundusze są niestety ograniczone a fotelik będzie używany sporadycznie więc cenowo te dwa modele wydają mi się ok (do 400zł), tylko który wybrać??a może jakiś inny?Dziecko ma 2 lata, do mega szczuplaków nie należy, waży max.ok.14kg, mierzyłąm go do Chicco i siedział swobodnie, nie był ściśnięty, natomiast nie mam możliwości zmierzyć dziecka do Cosmo Ferrari, czy jest w miarę podobny czy raczej dla drobniejszych dzieci?za wszelkie info będe wdzięcznasmile
Obserwuj wątek
    • mrukumaster Re: Ferrari Cosmo SP czy Chicco Key?? 25.07.11, 18:04
      A nie lepiej odpuścić funkcję odchylania jak sporadycznie używany i kupić 9-36kg. W tej cenie nie będzie foteli z jakimiś super tapicerkami. Z 9-36kg np. jest Ferrari Beline SP.
    • victoria221 Re: Ferrari Cosmo SP czy Chicco Key?? 25.07.11, 22:37
      Hmm no tak, rzadko używany ale w dłuższe trasy, po ok.8 h....Zastanawiam się tylko czy nie za duża jest ta rozpiętość wagowa 9-36 kg...czy nie warto kupić najpierw fotelika do 18 kg a potem dopiero przeskoczyć na wyższe, czytałam że w wielu wątkach polecacie Ferrari Cosmo SP i nie ukrywam że tym też się sugerowałam
      • victoria221 Re: Ferrari Cosmo SP czy Chicco Key?? 25.07.11, 22:42
        tymbardziej jakoś ciężko mi uwierzyć że fotelik będzie teraz dobry dla 2-latka jak i potem dla 10-12 latka...chyba nie ma regulacji zagłówka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka