Dodaj do ulubionych

casualpalay beat fix

08.08.11, 09:00
zaczynamy poszukiwania fotelika
jeszcze jakiś czas synek pojeździ w tym co jest, ale już niebawem czeka nas zakup kolejnego fotelika,
wstępnie wybraliśmy casualplay beat fix (9-25) samochody to citroen c3 i xsara picasso
poproszę o opinie na temat fotelika i jego dopasowania do tych samochodów,
synek jest dużym dzieckiem.
nie upieramy sie przy isofixach, rozważamy tez wersje bez ze względu na możliwość montażu tyłem, jesteśmy otwarci też na inne sugestie.
z góry dziękuję

Obserwuj wątek
    • mrukumaster Re: casualpalay beat fix 08.08.11, 11:42
      Wiek dziecka, waga dziecka, wzrost dziecka?
      • ja772 Re: casualpalay beat fix 08.08.11, 12:33

na tą chwilę dziecko nie kwalifikuje się do przesiadki na następny fotelik ( na razie jeździ w mc pebble), ma 7 miesięcy, waży 9,5 kg, wzrostu nie wiem ile masmile, nogi zgięte, ale głowa jeszcze nie wystaje, tak jak napisałam, chce wybrać fotelik a nie na gwałtu rety za 2 miesiące poszukiwać, tym bardziej, że u siebie w mieście na żywo zobaczę może najwyżej 4baby.
    • monique76 Re: casualpalay beat fix 08.08.11, 12:53
      Uzytkujemy ten fotelik od 7 lat (wiem, wiem, powinnismy go wymienic) - najpierw jezdzila w nim starsza córka, teraz młodsza. Starsza przesiadla sie do niego majac prawie rok i jezdzila w nim jeszcze mając lat 5 i trochę.
      Co do montowania tyłem - w fordzie mondeo spróbowaliśmy raz, teraz przy młodszej córce i niestety trzeba było zrezygnować z takiego wozenia. Nachylenie kanapy powodowało, że spędziłam prawie dwugodzinną podróż podtrzymując dziecku głowę - bo opadała zupełnie do przodusad Probowalismy z niewielkim klinem, ale niestety poprawa była baaardzo nieznaczna. Nie wiem jak bedzie w citroenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka