19.10.11, 08:39
Dzień dobry!
Jestem na etapie wyboru fotelika dla dziecka 13 m-cy waga 11 kg może już 11 z hakiemsmile, wczoraj w sklepie przymierzaliśmy maxicosi tobi 9-18, ale jakiś mały się wydaje poza tym sprzedawca wspomniał że dużo pasa potrzeba na zapięcie tego fotelika to raz i stwierdził że synek jest duzy i zaproponował nam fotelik recaro young sport 15-36 kg i bardzo zachwalał ten model, fotelik będzie zamontowany do auta mitsubishi galant 98 lub do forda focusa combi 2006. Nie wiem czy nie pomyliłam bo widze w internecie że te foteliki recaro young są w wadze 9-36 kg, proszę o opinię
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: recaro 19.10.11, 09:15
      jeśli sprzedawca widzi że faktycznie dziecko jest duże a rodzice jeszcze więksi to dobrze że proponuje taki fotelik bo teraz pewnie było by OK za rok też ale w wieku 3 lat pojawia się problem i poszukiwanie fotelika większego ale jeszcze z pasami
      reasumując mimo iż lepiej rozdzielić na 9-18 i 15-36 dla dużych dzieci lepiej kupić 9-36 i później większy 15-36
      • miniewik Re: recaro 19.10.11, 11:33
        no tylko do tego recaro nie jestem przekonana widzę że ten fotelik dostal 3 punkty, zainteresował mnie za to cybex pallas, czy ten fotelik potrzebuje jakichś szczególnych warunków w autach?
        • mrukumaster Re: recaro 19.10.11, 12:41
          Te 3* to naciąganie ADAC zwłaszcza, że teraźniejszy model jest poprawiony mocno przy pierwszym teście do 4* zabrakło mu 0,1 punkta to samo zrobili z Recaro Monza. Cybex potrzebuje długiego pasa i względnie krótkich zamków pasa a w Galancie raczej masz długie. Recaro jest bardziej uniwersalny i do tego nie każde dziecko toleruje półki. Dodatkowo jeżeli masz takiego małego "byczka" to później Pallas używany już bez półki może nie do końca być odpowiednio szeroki smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka