Dodaj do ulubionych

jesienna sesja crash testów 2011

25.10.11, 21:19
www.race.es/opencms/opencms/system/galleries/webrace/downloads/informes_segvial/Informe_Europeo_RACE_SRI_2011_segunda_parte.pdf

www.youtube.com/user/SeguridadVialRACE#p/a
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: jesienna sesja crash testów 2011 25.10.11, 21:24
      i Skandynawska wersja
      www.autoliitto.fi/testit_ja_ajoneuvot/lasten_turvaistuimet/
      • mrukumaster Re: jesienna sesja crash testów 2011 25.10.11, 21:30
        No i mamy pierwszą ofiarę testowania zawartości chemii. MC Fero-Ferofix w crash teście 4* , chemia bardzo wysoko i dostał 1* big_grin

Z kolejne rzeczy mnie zastanawiają fotelik Phil&Teds na stronie Race ma pokazany crash test bez pleców na samej podstawce teraz pytanie czy był tylko tak testowany czy jako cały fotel.
        • mrukumaster Re: jesienna sesja crash testów 2011 25.10.11, 21:31
          No i jeszcze słaby wynik Belogica + chemia w fotelu.
          • ilhenny Re: jesienna sesja crash testów 2011 25.10.11, 21:33
            Dorel wymieni wszystkim za darmo tapicerki bo nie wyobrażam sobie takiej zmoki

a jeśli firma w instrukcji obsługi godzi się na demontaż pleców to tak się robi crash test i wtedy jest wynik 1
            • mrukumaster Re: jesienna sesja crash testów 2011 25.10.11, 21:53
              Nom teraz pytanie czy tylko tapicerka czy coś więcej.
              • ilhenny Re: jesienna sesja crash testów 2011 25.10.11, 22:02
                teraz się wyda że robili w Chinach a składali w Europie
                szczerze to masakra w branży nie wiem jak z tego wybrną zawsze wychodzili z twarzą a teraz co wymienią wszystkim foteliki ? to już nie nakładka za 1 grosz czy zamki za 5 groszy
                • mrukumaster Re: jesienna sesja crash testów 2011 25.10.11, 22:14
                  Nom. Fotele z Holandii z Chin składane w Hiszpanii big_grin
                  • aribeth1 Re: jesienna sesja crash testów 2011 26.10.11, 08:05
                    Cóż, pozostaje mi wytłumaczyć synkowi, żeby nie gryzł i nie żuł tapicerki w swoim FeroFixiewink Może dziwna jestem, ale większe znaczenie ma dla mnie fakt, że fotelik dostał 4 za bezpieczeństwo...
                    • mrukumaster Re: jesienna sesja crash testów 2011 26.10.11, 09:46
                      Ja podchodzę podobnie do tematu wink

Teraz pytanie innego rodzaju, co dokładnie było toksyczne i jakie to były składniki. Niestety zdarza się w tanich chińskich ciuszkach dla dzieci tak, że dziecko dostaje alergii skórnych. Następnie ciekawe jest jak to ma się do pozostałych modeli MC bo w dotyku i na oko cała kolekcja ma podobne tapicerki a BC Opal dostał względnie dobry wynik za toksyczność. Identyczna sytuacja była z Besafe Combi. Combi ma sporo wyższe stężenie chemii aniżeli model Kid, który różni się w sumie tylko brakiem zaczepów do jazdy przodem.
      • ktm123 Re: jesienna sesja crash testów 2011 25.11.11, 15:29
        Ilhenny mozesz mi przetlumaczyc cos jezeli chodzi o te skandynawskie testy?
        Tam są dwie oceny- jest nazawa, katergoria, poyem jezeli dobrze kumam toksycznośc? a na koncu ocena ogolna??
        Moglbys mi przetlumaczyc te zwroty jezeli chodzi o toksycznośc (jak sądzę)? jest tak kilka i powtarzają się.
        Mniemam, ze fero dostal 1 za toskycznosc i widzę, ze duzo jest tych foteli z taką samą nota.
        Kuzynka bedzi ekupwoala fotelik 0-13 do forda focusa. Chcialam jej polecic coś najlepszego?
        Myslałam o besafe izi go, bo w norweskim dostal 86 pkt- ale w niemieckimadac dostal tylko 3 za szkodliwe substancje??
        Pomocy
    • ponponka1 Norweski test konsumencki - pazdziernik 2011 31.10.11, 15:37
      forbrukerportalen.no/Tester/2011/nye_bilbarneseter_under_lupen
      • mrukumaster Re: Norweski test konsumencki - pazdziernik 2011 01.11.11, 10:24
        Na www.adac.de też już dostępne wyniki. Fero bez isofixu dodatkowo 3* jak dla mnie tylko 3* bezpieczeństwa.
        • kwap666 Re: Norweski test konsumencki - pazdziernik 2011 02.11.11, 22:00
          czemu tylko? poza cabrio (i tak przereklamowanemu jak dla mnie) nic ciekawego nie wymyslili. nawet drugi flagowy produkt czyli tobi to kopia bs comforta, za patent z mocowaniem fotela co roku placa norwegom. o mobim nawet nie wspominam. zreszta jaka normalna firma do jednego fotela robi trzy bazy, z czego jedna byla do poprawki? tongue_out mam nadzieje ze u nas w koncu upadnie mit o cudownosci metki mc bo jest duzo wiecej lepszych i czesto tanszych produktow.
          • mrukumaster Re: Norweski test konsumencki - pazdziernik 2011 03.11.11, 08:20
            Priori i Priori XP są fotelami nie zastąpionymi chociażby bo jak nic nie pasuje to te fotele pasują, Cabrio jest dobrym fotelem i tu nie ma co nawet za bardzo dyskutować. Co do Tobiego czy np. Rodiego AP zgodzę się są fotele jak dla mnie lepsze na rynku w podobnej cenie i tańsze. A dlaczego dla mnie ma tylko 3* bo jak Rodi można ręką połamać łatwo tak Fero wydawał się solidnym produktem a tu tylko wersja z iso ma 4*. Fotele mają drogie ale reklama robi swoje wink
            • monna16 do kwap 03.11.11, 20:35
              które fotele Twoim zdaniem są lepsze od MC i dlaczego? żeby nie było, pytam tak tylko z ciekawości. sama mam Priori XP i Rodi XP. niedługo będę zmieniać i planuję kupić coś innego.
              • ilhenny Re: do kwap 03.11.11, 20:51
                nie do mnie ale i ja mam podobne spostrzeżenia
                Maxi Cosi była pierwszą firmą która podbiła rynek fotelikami z crash testami, uchodziły za synonim luksusu i ekstrawagancji, sam a dokładnie moje dzieci jeździły w Cabrio, XP i XR jednak teraz są już lepsze foteliki na rynku, niestety czasami droższe, mniej popularne
                sama firma MC zrobiła sobie krzywdę, utrzymując w Polsce wysoką cenę na City, Priori i Rodi w momencie kiedy w Europie te same foteliki można było kupić za połowę tej ceny w supermarkecie
                • monna16 Ilhenny 03.11.11, 23:17
                  Twoje spostrzeżenia są dla mnie bardzo ważne smile Fakt, foteliki MC nie należą do tanich, do tego jakość moim zdaniem średnia. Rozlatana regulacja boków, tapicerka w fatalnym stanie to chyba niemało jak na fotel 4letni. Wiosną będę zmieniać fotele i myślałam raczej o BS albo Monterey ale to tylko takie wstępne przymiarki.
                  • mrukumaster Re: Ilhenny 04.11.11, 08:36
                    Dlatego ja lubię Romera i Recaro jeśli chodzi o jakoś wykonania big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka