Dodaj do ulubionych

ConcordTransformerX,CybexSolutionXFix,RecaroMonza

14.01.12, 03:35
Witam Serdecznie.
Może mi ktoś doradzić jaki z w/w fotelików jest najlepszy dla mojego syna (2 lata, 18 kg)?
Słyszałem też, że fotelik powinno się dobierać do auta. Jeśli tak, to jaki będzie pasował do mojego auta (Skoda Octavia).
Pozdrawiam.

Obserwuj wątek
    • kwap666 Re: ConcordTransformerX,CybexSolutionXFix,RecaroM 14.01.12, 10:00
      do skody (rozumiem ze z isofixem) pasuje w zasadzie wszystko. przyjemne autko do montazu fotelikow. najlepszy dla twojego syna to w zasadzie zaden z wymienionych bo pociecha ma dopiero 2lata a to o przynajmniej rok za malo zeby zapinac pasem samochodowym. z drugiej strony ma 18 kg wiec innej mozliwosci nie masz. jedz do sklepu i sprawdz w ktorym z tych foteli (moze jakis inny?) przebieg pasa bedzie najlepszy.
      • ilhenny Re: ConcordTransformerX,CybexSolutionXFix,RecaroM 14.01.12, 14:56
        dziecko z takimi parametrami to bardzo poważny problem tak jak pisze kwap wybór między dżumą a cholerą
        trzeba się bardzo zagłębić czemu dziecko w wieku 2 lat waży 18 kg na pewno nie można wsadzić dziecka do fotelików z uprzężą czyli pasami bo wytrzymałość takich pasów to 18 kg i w czasie wypadku wyrwą się z fotelika a do fotelika 15-36 jest za młode i nie ma możliwości żeby wytrzymały kości
        na szybko jedyne rozsądne rozwiązanie to 25 kg tyłem tylko i tu jest haczyk bo jeśli ma ponad metr wzrostu to znowu jest problem

napisz coś więcej i sprawdź dokładnie parametry dziecka
        • r2d2b2 Re: ConcordTransformerX,CybexSolutionXFix,RecaroM 14.01.12, 23:02
          Dziękuję za fachowe doradztwo.
          Mój syn chyba wrodził się we mnie smile ma prawie metr (98cm) wzrostu. Mamy fotelik Jane Exo Isofix i kiedy siedzi widać jak się męczy. Dlatego chcemy kupić jakiś większy fotelik. Jutro prawdopodobnie pojedziemy do sklepu i przymierzymy się do tych w/w foteli.
          • mrukumaster Re: ConcordTransformerX,CybexSolutionXFix,RecaroM 15.01.12, 10:14
            Patrząc po wzroście to do większości będzie ok. wiekowo nie bardzo dodałbym tu chyba jeszcze Besafe izi up x2. Niestety Exo jest niskim fotelem bo np. w Kingu by pewnie z pół roku jeszcze pojeździł. Multitecha zobaczysz tylko w salonie Volvo pod ich marką.
            • ilhenny Re: ConcordTransformerX,CybexSolutionXFix,RecaroM 15.01.12, 10:24
              bezproblemowo dziecko się wpasuje we wszystkie 15-36 jednak wiek jest zdecydowanie z niski
              staram się pozostawiać wybór fotelika zawsze rodzicowi i sprzedawcy w sklepach na miejscu bo zdecydowanie łatwiej podjąć decyzje jak się wszytko widzi, w waszym przypadku naciskałbym na Besafe Izi Up, jak twierdz producent fotelik jest skonstruowany tak żeby waga i wzrost decydowały o jego używaniu a wiek dziecka jest mniej istotny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka