Dodaj do ulubionych

Ford focus 2008 isofix

09.03.12, 10:39
Witam,
Bardzo proszę o radę osób, które są bardziej doświadczone w tym temacie.
Otóż mamy forda focusa z 2008 roku bez isofixa, istnieje jednak możliwość by go zamontować (za kanapą są nawiercone otwory pod isofixa np takiego: www.ford-esklep.pl/pl/p/Uchwyt-fotelika-dzieciecego-ISOfix-do-FORD-Focus/2750) i teraz pytanie,
czy taki isofix montowany samemu jest równie bezpieczny co montowane seryjnie w fabryce, czy do takiego isofixa mogę zamontować fotelik montowany tyłem od 9 kg wzwyż np: besafe izi 3 combi, albo MC Mobi czy jakikolwiek montowany tyłem??
Z góry dziękuję za pomoc, bo już sama nie wiem co myśleć.
A może po prostu dać sobie spokój z isofixem i kupić fotelik montowany za pomocą pasów
i jeszcze jedno czy fotelik montowany na isofixie jest dużo bardziej bezpieczny niż ten który montuje się za pomocą pasów
będę bardzo wdzięczna za wszelkie rady
Obserwuj wątek
    • kwap666 Re: Ford focus 2008 isofix 09.03.12, 17:09
      jesli panowie z forda beda w stanie okreslic klase isofixa (potrzebujesz klase C) to ok. jesli nie, odpusc iso i kup fotel na pasy. w przypadku combi fotel na pasach i na isofixie gwarantuje to samo bezpieczenstwo, mc mobi zamontujesz tylko za pomoca pasow.
    • valaqenta Re: Ford focus 2008 isofix 09.03.12, 18:13
      Dziękuję za odpowiedź.
      A czy ktoś orientuję się gdzie między Katowicami a Krakowem jest największy wybór fotelików montowanych tyłem do kierunku jazdy > 9 kg????
      • mrukumaster Re: Ford focus 2008 isofix 12.03.12, 13:09
        W Wodzisławiu Śląskim masz sklep firmowy Marko czyli dystrybutora Besafe. Zapewne mają tez inne marki na stanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka