Dodaj do ulubionych

Fotelik 15-36 POMOCY

19.06.12, 21:46
Potrzebuję fotelika, teoretycznie drugiego, ale możliwe, że będzie jeździł jako pierwszy.
Synek ma 3 lata, waży prawie 16 kg i ma 101 cm wzrostu.
zastanawiam się nad:
Recaro Milano
Recaro Monza Nova (ale tu sprzedawca powiedział, że bez isofixa to nie bardzo ??)
Sunshine Kids Monterey
Romer Kidsict
Besafe Izi up (chyba ten)
auto to ford focus, isofixa nie posiadam.

a może warto kupić jeszcze taki 9-18 i jeździć takim jeszcze z pół roku, rok?
będę wdzieczna za wszelką pomoc
Obserwuj wątek
    • solaris31 Re: Fotelik 15-36 POMOCY 20.06.12, 02:50
      9-18 moim zdaniem nie ma sensu kupować.

w tym przedziale bardzo fajny jest fotelik maxi cosi / nie pamiętam nazwy/. podobały mi się tez cybexy solutions / różne wersje/, ale trochę niestabilne były na kanapie samochodu / mam xsarę picasso/.

ostatecznie wybrałam dla córek recaro milano, ogólnie jestem zadowolona. to fajne foteliki, w testach ok, więc kupiliśmy.

gdybym miała więcej kasy / musiałam kupić 2/, mój wybór to pewnie byłby jednak maxi cosi.

z tych, które podajesz nie widziałam więcej żadnego na żywo. a to dla mnie jednak podstawa - przymierzyć dziecko do fotela, i fotel z dzieciem do samochodu.
      • mrukumaster Re: Fotelik 15-36 POMOCY 20.06.12, 09:24
        Monza Nova (nie wiem o co chodzi sprzedawcy) jest w porządku. Romer Kid oczywiście dobry wybór. Jedyny problem to wzrost bo może być już ok a może być dziecko jeszcze za niskie. Do Besafe izi up już powinno być ok. Szczerze jakbym miał do wyboru milano a monza to monza wygrywa w przedbiegach. Cybexy mają słabe tapicerki.
    • zuzia_8 Re: Fotelik 15-36 POMOCY 20.06.12, 11:01
      Do wszystkich przymierzyłam synka - było ok.
      w sunshine monterey wyglądał na malutkiego bo sam fotelik jest duuuzy, ale też było jak najbardziej ok.

a co z tym, że monza bez isofixa to nie bardzo?
      ten fotelik ma jakiś wąski ten plastik na dole, węższy niż milano np. (widać to jak stoją obok) i sprzedawca twierdzi, że przez to może być mniej stabilny.
      ktoś coś wie na ten temat? bo monza ma świetne te boki zabudowane.
      • kwap666 Re: Fotelik 15-36 POMOCY 20.06.12, 11:04
        bo sprzedawca ma na stanie monze zeszloroczna i zdarzalo sie jej byc niestabilna w niektorych autach. monza nova ma zmienione siedzisko od dolu i gory, jest lepiej. chociaz wczesniej jakiejs wielkiej tragedii nie bylo.
    • zuzia_8 Re: Fotelik 15-36 POMOCY 22.06.12, 01:39
      a może recaro young sport? jako kompromis?
      • ilhenny Re: Fotelik 15-36 POMOCY 24.06.12, 01:25
        za wysoki na Young Sporta żeby jeździć w pasach więc bezsensu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka