Dodaj do ulubionych

cybex solution X2 czy romer kidfix ?

29.06.12, 08:48
witam,
który wybrać z powyzszych fotelików?
Obserwuj wątek
    • kwap666 Re: cybex solution X2 czy romer kidfix ? 29.06.12, 10:53
      romera
      • oliwkawawa Re: cybex solution X2 czy romer kidfix ? 29.06.12, 13:11
        Wkrótce staniemy przed podobnym wyborem, bo trzeba będzie kupić fotelik dla starszaka 15-36.
        O zaletach Romera czytałam dużo, używałam też dwukrotnie foteliki tej marki (btw-w Polsce dystrybutor jak marzenie! każda reklamacja, no były tylko dwie, załatwiona błyskawicznie i pozytywnie!).
        Natomiast jakie minusy ma Cybex? Bo do tej pory czytałam że dobry fotelik w dobrej cenie.

Krótko mówiąc-czemu Romer lepszy niż Cybextongue_out
        • kwap666 Re: cybex solution X2 czy romer kidfix ? 29.06.12, 13:30
          tapicerki cybexa porazka, wieje chinczykiem. zaglowek w romerze pomyslany, dziecko ma sie gdzie przytulic i zasnac. kid przez cale uzytkowanie fotela ma zabudowane boki, w cybexie po podniesieniu zaglowka robi sie dziura miedzy barkami a miednica dziecka, cybex jest waski, romer w ksztalcie litery v, jak dziecko rosnie fotelik rozchodzi sie na boki.
          • mrukumaster Re: cybex solution X2 czy romer kidfix ? 29.06.12, 13:49
            Do tego w Romerze można uzyskać lekko uchyloną pozycję w Cybexie nie. Romer przy dobraniu odpowiedniej tapicerki starcza na na 5-7 lat cybex jak dla mnie 3 lata to max i to przy rzadkim użytkowaniu i tapicerka w kubeł. Jakość ogólna nie daje tak dobrego wrażenia jak Romer. Do Cybexa 4 letnie dziecko mocniej zbudowane na szerokość robi się problem czyli fotel dla szczupłych dzieci.
            • oliwkawawa Re: cybex solution X2 czy romer kidfix ? 04.07.12, 09:31
              Fotelik wybranysmile Teraz tapicerka. Czytam tu wiele dobrego o Felixie, i o Maxie też. Więc która? Względy wizualne nie są ważne, zależy mi na dobrej tapicerce, solidnej i jakby się dzieciak mniej pocił to w ogóle byłoby superwink Choć wiem że akurat jak ma się pocić to pewnie będzie. Auto mam z klimą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka