Dodaj do ulubionych

fotelik od 9kg

10.08.12, 09:57
Prosilabym o rade w sprawie nastepnego fotelika dla dziecka, takiego od 9kg. Mam wrazenie, ze im wiecej czytam, tym mniej wiem. Przy wyborze pierwszego fotelika kierowalam sie ocenami zamieszczonymi na stronie foteliki.info. Wybralam Baby Safe Britaxa, bo mial ocene 5 i dalej nie wnikalam, szadzac, ze te testy daja kompletna ocene i fotelik jest super bezpieczny. Teraz czytam, ze najlepiej jest wozic dziecko tylem jak najdluzej, ale takie foteliki maja niezbyt dobre oceny w testach, wiec juz sama nie wiem co jest wazniejsze. Teraz jezdzimy Citroenem 4, ale to moze sie zmienic, bo to samochod firmowy. Prosilabym o rade jaki fotelik zakupic, w jakim przedziale wiekowym i jakiej firmy.
Obserwuj wątek
    • sabina_online Re: fotelik od 9kg 10.08.12, 12:56
      Proszę podać wiek wagę dziecka dziecka oraz fundusze
    • kwap666 Re: fotelik od 9kg 10.08.12, 13:28
      ale baby safe jest w grupie 0-13...
      najbezpieczniejsze fotele w grupie 9+ (kolejnosc przypadkowa)
      - besafe combi
      - mc mobi
      - britax maxway
      - fair g 0/1
      - britax multitech (raczej niedostepny)
      - graco belogic (ciezko dostac)

przymierz kilka z nich, zobacz ktory najlepiej pasuje i dziekuje wink
      • niunia-n Re: fotelik od 9kg 10.08.12, 14:42
        Teraz jezdzimy w Baby safe, ale dziecko powoli wyrasta, ma 9 miesiecy, 72cm i 8,5kg.
        Jesli chodzi o fundusze, to jestem na tyle sfiksowana na tle bezpieczenstwa w samochodzie, ze nie graja roli.
        Wlasnie zastanawialam sie nad MC Mobi i Britaxem Maxway (choc do firmy Brita mam zastrzezenia w zwiazku z wadliwym fotelikiem, odpadla mi raczka z jednej strony w trakcie przenoszenia dziecka, wiec mam mieszane uczucia co do ich solidnosci).
        • mrukumaster Re: fotelik od 9kg 10.08.12, 15:31
          To pewnie miałaś to szczęscie czy raczej nieszczęście trafić na partię z problemem z rączką. Romer robi jedne z najlepszych foteli na świecie i nie obawiałbym się o max waya zwłaszcza że jakością i wykonaniem biją na głowę Mobiego. Nawet montaż jest jeszcze prostszy smile

Przy takim gabarycie dziecka to w Baby safe plusie to jeszcze pojeździ Twoje dziecie a poci się dlatego, że w każdym foteliku 0-13kg by się spociło gdyż jest zamknięte jakby w skorupce jajka smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka