Dodaj do ulubionych

problem z maxi cosi cabriofix

10.10.12, 12:40
Moj synek ma 6 miesiecy i wazy juz 10 kg. Mamy fotelik maxi cosi cabriofix, w przedziale wagowym się mieści 0-13 kg, glowka rowniez nie wystaje, natomiast pasy barkowe są za nisko. Ten fotelik ma tylko dwie szczelinki przez ktore mozna je przewlec i nie wi.dzę mozliwosci aby je zwiększyć. Dziecku jest niewygodnie bo pasy go uwieraja na pleckach i pewnie nie jest zbyt bezpiecznie. Nie stac nas na kupno fotelika 0-18 na kilka miesiecy bo mamy juz po starszym synku maxi cosi tobi 9-18. Moze ja nie wiem czegos o naszym obecnym foteliku, może można podwyzszyc do gory jakoś te pasy?
Obserwuj wątek
    • mrukumaster Re: problem z maxi cosi cabriofix 10.10.12, 12:54
      Pasy mogą byc poniżej linii ramion w foteliku 0-13kg. Co do Tobiego przy tak dużym dziecku radzę już go sprzedać bo nie posłuży za długo gdyż jest wąski. Przy tak gabarytowo dużym/ciężkim dziecku powinnaś wozić go jak najdłużej tyłem.
    • amadyna.x Re: problem z maxi cosi cabriofix 10.10.12, 16:22
      Nie pomogę rozwiązać Twojego problemusad ale zgłoszę swój...
      Otóż ja mam dziecko prawie 3 miesięczne, na tyle wysokie, że wałeczek - zabezpieczenie główki jest już za nisko, słowem - dziecko nie mieści się już przy włożonej wkładce, natomiast jeszcze nie siedzi, głowy też nie trzyma jeszcze w 100% pewnie i mam dylemat - wyciągnąć tę wkładkę już, czy może da się coś wykombinować z tym nosidełkiem, żeby dłużej w pozycji leżącej pojeździć?
      • j.u.s.t.i555 Re: problem z maxi cosi cabriofix 11.10.12, 14:38
        Moj synek mial niecale 2 mies jak musialam wyjac mu ten reduktor. Najpierw (generalnie po ok 3 tyg) wyciagnelam gabke spod pupy i zostawilam sam jak to nazywasz walek, czyli ochraniacz glowki. Gdy musialam wyjac juz caly zaglowek, upychalam mu po ubu stronach glowki pieluszki tetrowe-tak by glowka sie nie kiwala.
      • jotka_k Re: problem z maxi cosi cabriofix 11.10.12, 18:18
        obojgu moim dzieciom zrobiłam w Cabriofixie tak, że wyciągnęłam wkładkę niemowlęcą własnie ok 3mż ale z tejże wkładki wyciągnęłam tą gąbkę z części poddupnikowej wink i tą gąbkę wsadziłam pod tapicerkę fotelika w tym samym miejscu w którym była z wkładką
        tym sposobem główka miała już luz ale dziecię nie siedziało tylko półleżało
        • amadyna.x Re: problem z maxi cosi cabriofix 11.10.12, 22:39
          Bardzo dziękuję za podsunięcie świetnego pomysłu!smile Sama bym na to nie wpadła (zapomniałam, że można zdjąć tapicerkę...).
    • lenats31 Re: problem z maxi cosi cabriofix 12.10.12, 06:48
      anna23441 napisała:

> Moj synek ma 6 miesiecy i wazy juz 10 kg. Mamy fotelik maxi cosi cabriofix, w p
      > rzedziale wagowym się mieści 0-13 kg, glowka rowniez nie wystaje, natomiast pas
      > y barkowe są za nisko. Ten fotelik ma tylko dwie szczelinki przez ktore mozna j
      > e przewlec i nie wi.dzę mozliwosci aby je zwiększyć. Dziecku jest niewygodnie b
      > o pasy go uwieraja na pleckach i pewnie nie jest zbyt bezpiecznie. Nie stac nas
      > na kupno fotelika 0-18 na kilka miesiecy bo mamy juz po starszym synku maxi co
      > si tobi 9-18. Moze ja nie wiem czegos o naszym obecnym foteliku, może można pod
      > wyzszyc do gory jakoś te pasy?
      >
      As far as I´m concerned, your seat has 3 harness positions. It also has a small pillow for infants that you must remove.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka