Dodaj do ulubionych

klasy isofix

30.06.13, 22:30
Przebrnęłam przez wątki na ten temat ale nadal jestem ogłupiona i potrzebuję pomocy smile
W skrócie - moja córka ma 4,5 roku prawie i jeździ już przodem, wcześniej izi combi isofix w fordzie smax, w instrukcji jasno i wyraźnie, że klasa c i wszystko jasne.
Teraz spodziewamy się drugiego dziecka i na pewno jak córka do 4 lat zostaje tyłem. I tu pojawia się mój problem - smax ok, ale drugie auto to opel insignia i pamiętam dyskusję tu o słabych isofixach w oplach. W instrukcji ani słowa o fotelach rwf do 18 kg. Opel ma też inne wady, więc nie wykluczamy wymiany na coś innego. Mężowi wpadła w oko honda crv i tu pytanie - czy ktoś wie czy tam zapnę rwf do 18kg? Na sprzedawców nie liczę, nawet jak w volvo kiedyś zapytałam to patrzyli na mnie jakbym po chińsku co najmniej mówiła smile Instrukcji jeszcze nie widziałam na żywo, z tej znalezionej w necie wynikało, że chyba nie zapnę.
I jak to się ma do listy kompatybilnych aut izi combi isofix, na której jest insignia mimo że ta nie ma odpowiedniej klasy isofix?
Obserwuj wątek
    • mrukumaster Re: klasy isofix 01.07.13, 18:19
      Klasa isofix teoretycznie powinna być podana w instrukcji obsługi. radze pytania o takie informację nie kierować w salonie a bezpośrednio do producenta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka