Dodaj do ulubionych

vw polo 2003 i top tether

02.09.15, 00:13
Witam
czy polówka z 2003 posiada możliwość zamocowania fotelika dziecięcego z isofix i dodatkowymi pasami TopTether?nie potrafie znalezc mocowania do top tether i zamocowalam go do pierscienia mocowania bagazu.bardzo prosze o odpowieddz
Obserwuj wątek
    • sabina_online Re: vw polo 2003 i top tether 02.09.15, 10:34
      www.google.pl/search?q=Top+Tether+vw+polo&sa=X&espv=2&biw=1366&bih=643&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ved=0CCIQsARqFQoTCMusl7j418cCFUrzcgodkagLug
    • sabina_online Re: vw polo 2003 i top tether 02.09.15, 10:42
      www.jedz-bezpiecznie.pl/Testy,Bezpieczenstwo_dziecka,Foteliki_i_wozki,Dziecko-w-Volkswagenie-Polo,Volkswagen-Polo-Cross-V-facelifting,20150602.php
      • wiolkad Re: vw polo 2003 i top tether 02.09.15, 14:33
        no wlasnie moja polowka nie ma takich zaczepów jak na rysunkach sad albo sa one ukryte albo ich nie ma. to jest polowka typu okularnik z 2003 r
        • thea19 Re: vw polo 2003 i top tether 04.09.15, 08:57
          predzej nie ma. tt to stosunkowo od niedawna jest montowane seryjnie i nie w kazdym modelu. isofix juz popularniejszy. ps doczytalam gdzies, ze z tt nie powinno sie korzystac, cyt. ze strony cybexa: "Pomimo tego, nie zaleca się używania fotelika z pasem mocującym Top Tether, z racji tego, iż są one stosunkowo trudne w montażu, a tym samym zwiększają ryzyko błędu. W trakcie najnowszych badań przeprowadzonych przez niemiecki magazyn "Auto, motor und sport" pojawił dodatkowy problem: W momencie gdy ułożenie punktów górnego pasa mocującego Top Tether na foteliku i w samochodzie jest niekorzystne, wówczas powstawać może sztywne połączenie. Miało to miejsce w niektórych testach powodując złamanie fotelika na dwie części! W przypadku gdy system zawodzi tak radykalnie, dobre cechy dotyczące odchylenia głowy do przodu nagle przestają mieć znaczenie. Jeżeli pojazd bierze udział w wypadku, fotelik może zapewnić ochronę przy pierwszym uderzeniu, jednak gdy kolejny pojazd uderzy w tył Państwa samochodu, lub nastąpi kolejne zderzenie z przeszkodą, wtedy fotelik może ulec uszkodzeniu, a tym samym może nie zapewnić najmniejszej ochrony! (auto, motor und sport, 14.01.10)"
          ps przegladajac forum zapewne zauwazylas, ze fotele w kategorii 9-18kg powinny byc rwf a nie fwf co zupelnie eliminuje problem z tt
          • wiolkad Re: vw polo 2003 i top tether 07.09.15, 12:17
            tak wiem ze bezpieczniejsze sa foteliki tylem do kierunku jazdy.nawet przez jakis czas myslalam o takim ale 3 drzwiowe autko i taki fotelik to masakra przy zapinaniu. nie wiem czy dobrze zrobilam ale przypielam tt do pierscienia bagazoawego.na pasku pokazuje kolor zieleony ze niby pas dobrze zapiety ale caly czas sie waham czy go nie odpiac i pozostac przy samych isofixach
            • thea19 Re: vw polo 2003 i top tether 07.09.15, 12:35
              pierscien bagazowy nie utrzyma fotela. ps ja zapielam izi plusa w starym 3drzwiowym yarisie i wsadzilam bez problemu prawie 5latka. wbrew pozorom wygodniej mi sie montowalo niz w avensis, gdzie sie musialam szarpac z pasem dosc krotkim.
              • wiolkad Re: vw polo 2003 i top tether 09.09.15, 17:44
                tez mysle ze nie utrzyma.......sama nie wiem czy w razie czego pfu pfu lepsze to niz tylko sam isofix

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka