Dodaj do ulubionych

fotelik dla 8-latka

21.06.17, 09:55
Mój syn wprawdzi jeździ już na podstawce, chcę się jednak uderzyć w piersi i naprawić ten błąd, ale serio nie wiem jaki fotelik miałabym mu kupić. Syn waży 30 kg, wzrost 130 cm. Wcześniej jeździł w Concord Lift Pro Evo, ale z niego wyrósł. Dlatego właśnie przesiadł się na poddupnik. Wiem jednak, że to nie jest polecane rozwiązanie, myślę więc ok, poszukam innego fotelika. Czytam jakieś artykuły i np. na stronie foteliki.info w temacie fotelików dla starszych dzieci pokazany jest m. in. właśnie ten nasz Concord... Poradźcie proszę, czy jest jakiś fotelik, w który mój syn się zmieści (i będzie mu wygodnie)?
Obserwuj wątek
    • panna.z.wilka Re: fotelik dla 8-latka 21.06.17, 10:14
      Przymierz go do Diono Monterey 2.
      To chyba największy 15-36 na naszym rynku (przyjechał z USA, tam homologowany do 54kg i 160cm).
      Jeśli nie ten, to chyba już żaden uncertain
    • jusiakr Re: fotelik dla 8-latka 22.06.17, 21:33
      Diono. Moj ma prawie 7 lat i jest średniej budowy i jeszcze ma duuuzo zapasu. Fotelik sie rozszerza w górę i na boki.
    • trocherozumu Re: fotelik dla 8-latka 05.06.18, 14:49
      Tylko, że ten pas tak samo jak poddupnik nie zabezpieczy dziecka głowy. Wg. mnie równie złe rozwiązanie. sad
    • trocherozumu Re: fotelik dla 8-latka 05.06.18, 20:07
      Ale on daje tylko tyle, że pasy dziecku się dobrze układają. Przed NICZYM nie chroni. Wiadomo, jak dziecko miałoby jeździć bez niczego to lepiej już żeby stosować taki pas, ale do fotelików nijak nie można go porównać.
    • thea19 Re: fotelik dla 8-latka 01.07.18, 22:11
      co za durne rozumowanie. kogo obchodzi w czym jezdza cudze dzieci? moj jezdzi w foteliku i nikt z klasy tego nie komentuje bo nawet tego nie widzi. mlody wazy ponad 30kg i ma prawie 140cm wzrostu. ten caly belt nie ma zadnych testow bo homologacja o niczym nie swiadczy, bezpieczenistwa tez z zadnej strony nie zapewnia. ot, taki durny chinski badziew antymandatowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka