Dodaj do ulubionych

Monitoring

08.03.12, 08:56
Brawo... administracja wpadła na świetny pomysł żeby rozdać ankiety do wypełnienia w temacie założenia monitoringu na naszym osiedlu . Teraz wszyscy ci , co nie byli na zebraniu nie będą mieli wymówki , ze nic nie wiedzieli...
A zebranie ? No cóż.... przypominało zebranie koła ZBOWIDu z minionej epoki niż zebranie mieszkańców zainteresowanych założeniem monitoringu . ZBOWID - Związek Bojowników o Wolność i Demokrację - hihihi....
Faktycznie... wicej emerytów i rencistów , na niektórych twarzach było jeszcze widać zacięty , ubecki wyraz i komunistyczne podejście do sprawy :
- myśmy , żeśmy się nie zgadzamy - śmy...
- co pani sądzi wobec tego co i owszem... ;-)
I pan gospodarz który wręczając mi ankietę i odbierając podpis powiedział , że cyt :
- ten minitoring to nic dobrego , drogi . Na Płockiej 17 też mają już od dawna i nic to nie daje .
Pofatygowałem się do pracowników ochrony na 17-stkę , powiedzieli , ze odkąd mają monitoring to nie zginął tam jeszcze nawet jeden samochód , owszem z garażu "C" ale on jest pod 15-stką .
Statystyki mówią same za siebie , a widocznie pan gospodarz boi się , ze jego praca również będzie monitorowana czemu się nie dziwię bo jest leń , drugi Anioł... No... ! :)
Obserwuj wątek
    • jednorazowy_nick ... i po monitoringu 22.03.12, 18:58
      W ankiecie wzielo udzial mniej niz 50% uprawnionych.
      Mnie zastanawia tylko dlaczego,zeby wprowadzic zakaz parkowania na dziedzincu,nie trzeba bylo robic ankiety,wystarczylo glosowanie na zebraniu.
    • klara551 Re: Monitoring 23.03.12, 18:20
      Masz pan pretensje do gospodarza,to zgłoś je do Spółdzielni i nie mieszaj stwierdzenia że monitoring jest drogi,bo jest z pracą gospodarza. A na zebranie poszli emeryci ,bo im się chciało.A pan widocznie był bywalcem zebrań zbowidowych skoro dokładnie wie jak wyglądało. łatwo się pluje anonimowo, a jak sąsiad emeryt pana opluje ,bo wyglądasz pan jak nie przymierzając ochroniarz albo inny co to wszystkich ocenia a sam je z plastikowej miski i herbatę pije jak milicjant po kursie? Ci co nie byli na zebraniu i nie głosowali sami sobie są winni. Olali zebranie,ankietę więc o co pretensje? Trzeba było polatać po mieszkaniach i zrobić reklamę,przekonać czyli ruszyć sempiternę we własnej sprawie.
      • hermus307 Re: Monitoring 23.03.12, 23:48
        Pani Klaro , pani też wypowiada się anonimowo i nikt pani za to nie gani , ani nie zagląda do kuchni i nie patrzy z czego pani je . Jedni jedzą z plastikowej miski , a inni z koryta i nikomu nic do tego... Chyba trochę pani przesadziła...
        Gospodarz - p.Janek jaki jest to każdy lokator naszego bloku wie i widzi .
        Potwierdzam sugestie przekazywane przez nie go dotyczące wypełnienia ankiety w kwestii monitoringu - na NIE !
        • klara551 Re: Monitoring 24.03.12, 12:35
          Pan T po raz któryś zamiast sprawę załatwić formalnie wyżala się na złe funkcjonowanie osiedla,na to,że nikt albo niewielu interesuje się sprawami osiedla a równocześnie sam nic nie robi. A ponieważ wyraził się co najmniej niegrzecznie dostał taką a nie inną odpowiedź . Proszę przeczytać mój kolejny post. A dlaczego nie skrytykował pan obraźliwych wypowiedzi pana T? On obraził co najmniej kilkanaście osób imputując im parę niemiłych cech .Ja użyłam porównania.Ale nie muszę się tłumaczyć.Dziwne tylko,że zauważa pan docinki i niemiłe porównanie a nie zauważa obrazy we wcześniejszym poście. Pozdrawiam wiosennie
          • jednorazowy_nick Re: Monitoring 24.03.12, 21:50
            czasem prawda boli
            bywajac na tych zebraniach tez mam podobne wrazenia-oczywiscie odnosi sie to tylko do grupy uczestnikow.Jest grupa rzeczowych osob,ktorych przyjemnie sie slucha i ktore chca cos zrobic dla osiedla-choc niekoniecznie zawsze zgadzam sie z ich pomyslami.Akurat za monitoringiem bylem,ale i tak nic z tego nie wyszlo.Zapewne spowoduje to zniechecenie u czesci z tych osob.Zwlaszcza u tych,ktore poswiecily mnostwo prywatnego czasu tej sprawie.
            Od siebie moge tylko napisac:szacunek,drodzy sasiedzi
          • hermus307 Re: Monitoring 24.03.12, 22:04
            Ja tam nie czuję się obrażony , a może to na zasadzie "walnij w stół , a nożyce się odezwą" ?
            Poczuć to się urażeni mogą ochroniarze których używa pani do raczej wątpliwych porównań .
            Taaak... przyganiał kocioł garnkowi... Czytałem poprzednie posty , w innych wątkach też , wydaje mi się pani bardzo ciekawą osobą i trochę niesprawiedliwą , ale nie mniej pani osoba bardzo mnie zaintrygowała .
            Z szacunkiem dla Pani poglądów i poglądów innych użytkowników tego forum...
            Dobrej nocy...
    • klara551 Re: Monitoring 23.03.12, 18:29
      Tonicududi mam propozycję spotkajmy się oko w oko na zebraniu rady osiedla. Masz pan tyle uwag,propozycji wiesz pan ,że gospodarz to leń .Wygląda na to,że jest pan dokładnie zorientowany jak stara emerytka co godzinami przesiaduje w oknie ,bo nie ma nic do roboty.Takich ludzi na osiedlu jest niewiele,firmy w których pracownicy się nudzą można policzyć na palcach jednej ręki. Po raz kolejny insynuuje pan o ile wie pan co to znaczy,że ktoś źle wykonuje swoje obowiązki .Powtarzam ,porozmawiajmy na zebraniu radu o ile ma pan odwagę i możliwości/jest pan uprawniony do zabierania głosu/.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka