02.04.13, 10:13
przyszedł pewien ekonomista pogadać o Vacie, a przy okazji zeznał, że korzysta z takiej prognozy pogody, co to się jeszcze nigdy nie pomyliła, norweskiego instytutu meteo, i że ta prognoza podaje coś ciut innego niż nasi synoptycy. A że nie powiedział, co za strona, cały TVN się rzucił szukać norweskiego instytutu i sieć im padła.

A oto:

www.yr.no/place/Poland/Masovia/Warsaw/long.html
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Do TVN-u 02.04.13, 11:04
      Fatalnie, akurat na miesięcznicę zrobi się oszołomom ciepło.
      • horpyna4 Re: Do TVN-u 02.04.13, 11:05
        A właściwie to na rocznicę. Pewnie dużo ich przypełznie.
        • yoma Re: Do TVN-u 02.04.13, 11:07
          W przyszłym tygodniu mam urodziny i jeszcze nigdy nie obchodziłam ich w zimie. Oszołomy mnie nie obchodzą.
          • horpyna4 Re: Do TVN-u 02.04.13, 11:22
            Kulig na urodziny, to nawet byłoby niezłe...
            • yoma Re: Do TVN-u 02.04.13, 11:25
              No nie?

A ty się nie martw. Wedle Norwegów, 10 kwietnia do ósmej rano ma być -5, odczuwalna -11, i jeszcze do południa odczuwalna -2. Oszołomy wymarzną :)
    • leloop Re: Do TVN-u 02.04.13, 11:16
      Yoma od dwóch lat pokazuje Wam zdjęcia satelitarne z tej strony, jedna Polka bywająca u Radzido nam ja pokazała, wiec nic nowego. rzeczywiście dobrzy są pokazują każdą dziurę na ziemi tak jakby to był pempek świata i za to ich lubię. poza tym jak to Skandynawowie są tez po angielsku. maja tez aplikacje na srajfony i inne smartfojny z czego chętnie korzystam :) u mnie ocieplać się zacznie od poniedziałku, wiatr się odwróci wtedy na zachodni.
      • yoma Re: Do TVN-u 02.04.13, 11:25
        A co mie zdjęcia satelitarne, ja prosta baba jestem, mnie trzeba jak cepem: 11 kwietnia, 11 stopni :)
        • se_nka0 Re: Do TVN-u 02.04.13, 11:40
          I w KiNie sobie wisi, sobie wisi :). Codziennie ją oglądam tak jak i leloop'ową, bo się najbardziej sprawdza.
          • leloop Re: Do TVN-u 02.04.13, 11:45
            > I w KiNie sobie wisi, sobie wisi :)
            Yoma po prostu nie ogarnia tych wszystkich forów gdzie zagląda i oto skutki ;P
            • yoma Re: Do TVN-u 02.04.13, 11:54
              Yoma nie ogarnia przyszpilonych, zawsze to mówiła. I dzięki temu teraz ma radochę, a wy nie :P
              • leloop Re: Do TVN-u 02.04.13, 11:56
                I dzięki temu teraz ma radoc
                > hę, a wy nie :P
                radochę z czego ? bo nie łapię ...
                • se_nka0 Re: Do TVN-u 02.04.13, 11:59
                  Radochę z odkrycia :) W tym wypadku prognozy, oby dalej trafnej.
                  • lellapolella Re: Do TVN-u 02.04.13, 12:14
                    Przyznam, że ja też mam radochę:)) Wyniosłam nawet rozsady do folii, może się nie zagrzeją ale światła łykną.
                    Mnie też trzeba prosto, zdjęcia satelitarne, USG czy rentgenowskie- jeden pryszcz. A tu mam słońce i cztery stopnie i gitara.
                    • leloop Re: Do TVN-u 02.04.13, 12:29
                      o przepraszam dla Polanowa pokazują +2 :P
                      • lellapolella Re: Do TVN-u 02.04.13, 12:53
                        a bo ja utknęłam na Koszalinie, jak widać słusznie, bo na termometrze plus cztery jak w pysk strzelił:P
                        www.yr.no/sted/Polen/Vest-Pommern/
                        • sigrid6 Re: Do TVN-u 02.04.13, 14:40
                          A ja muszę patrzeć czeską pogodę. Jak napiszą że w Nachodzie słońce to mur beton będzie słońce. I póki co ślicznie słoneczko świeci. Tylko wiatr jakiś taki syberyjski przejmujący ale śnieg się topi pomału. Najgorsze że nie pachnie wiosną nawet ptaki jakieś milczące.
                          • yoma Re: Do TVN-u 02.04.13, 15:04
                            Bo już pachniało, i nawet wiem kiedy. 7 III.

Ptaki się drą jak głupie. Głupie, czy co?
                            • sigrid6 Re: Do TVN-u 02.04.13, 17:26
                              U mnie nie pachniało wiosną albo nie zauważyłam na początku marca byłam trochę chora i pewnie mnie ominęło.
                              Piszesz że niedługo masz urodziny. Czy świętujecie jakoś specjalnie. Nie znam jeszcze Waszych zwyczajów.
                              • yoma Re: Do TVN-u 02.04.13, 17:52
                                Na zasadzie: jak kto pamięta, to życzy, jak nikt nie pamięta, to jubilat się nie obraża :)
                                • newill6 Re: Do TVN-u 02.04.13, 18:21
                                  O..np. tak jak ja dzisiaj...wcale się nie obraziłem ,że zyczeń nikt mi nie złozył...mimo że czuję iz moja dusza ma dopiero 30lat....:)))
                                  • leloop Re: Do TVN-u 02.04.13, 21:13
                                    > O..np. tak jak ja dzisiaj...wcale się nie obraziłem ,że zyczeń nikt mi nie złoz
                                    > ył
                                    a jak Ci życzenia miałyśmy składać jak się nie przyznałeś do daty urodzin jedynie do imienin (21.11), ha ?
                                    ...mimo że czuję iz moja dusza ma dopiero 30lat....:)))
                                    taka wiekowa ? ;P
                                    Newill, w takim razie niech Ci się darzy w ogrodzie, zagrodzie i na wodzie :)
                                • sigrid6 Re: Do TVN-u 02.04.13, 18:48
                                  A jak mam pamiętać jak nie wiem. Pisałaś że za tydzień nasz urodziny. 11.04? Zapiszę to i na pewno zapamiętam. Ale o Newillu nie wiedziałam. Czy ma urodziny czy imieniny? A może jeszcze inna rocznica ? Więc wszystkiego najlepszego Miły Kolego.
                                  • yoma Re: Do TVN-u 02.04.13, 18:49
                                    13. A Newilla się dopiero co czciło, o ile pamiętam, ale masz, nie żałuję ci, najlepszego Newill :)
                                  • leloop Re: Do TVN-u 02.04.13, 21:14
                                    Sigrid,
                                    tu masz ściągę, nie wszyscy są wpisani ale spora część. jeżeli o mnie chodzi mnie to lotto czy się pamięta czy nie :)
                                    forum.gazeta.pl/forum/w,98798,118811396,118811396,Urodzinki_imieninki_.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka