aga1200 16.12.09, 12:28 Mam wizyte u psychologa 11stycznia ktory praktykuje i uczy pacjenta samo-hipnozy.Troche sie boje,bo nie wiem jak zareaguje. Ktos z was to probowal?Pomaga???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucyna_n Re: samo-hipnoza 16.12.09, 12:51 To bardzo bezpieczna metoda. Przeprowadzana przy pełnej świadomości pacjenta, żadnego filmowego odpłynięcia w niebyt nie będzie. Podobno sportowcy ją stosują żeby lepsze wyniki osiągać i aktorzy żeby opanować tremę. Ja chodzilam kiedyś na terapię gdzie na koniec była właśnie relaksacja z taką autohipnozą, nie zauważylam u siebei jakichś spektakularnych efektow ale spróbuj może Tobie coś da. Odpowiedz Link Zgłoś
aga1200 Re: samo-hipnoza 16.12.09, 16:33 Dzieki za wyczerpujaca odpowiedz,bede szla na wizyte spokojniejsza:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: samo-hipnoza 16.12.09, 18:11 ależ proszę bardzo naprawdę nie ma się czym denerwować, metoda bezbolesna. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_mikus Re: samo-hipnoza 28.07.10, 17:02 lucyna_n napisała: > To bardzo bezpieczna metoda. Przeprowadzana przy pełnej świadomości pacjenta, > żadnego filmowego odpłynięcia w niebyt nie będzie. A wydaje ci się że gdy hipnotyzuje hipnotyzer to takie odpłyniecie jest?:)))) To tylko w filmach człowiek nie ma nad sobą kontroli podczas Hipnozy i człowiek tak samo zachowuje się podczas jednego i drugiego Powszechne mity dotyczące hipnozy Podobno sportowcy ją stosują > żeby lepsze wyniki osiągać i aktorzy żeby opanować tremę. > Ja chodzilam kiedyś na terapię gdzie na koniec była właśnie relaksacja z taką > autohipnozą, nie zauważylam u siebei jakichś spektakularnych efektow ale spróbu > j > może Tobie coś da. Samo-hipnoza nauczyć cie może jak samej się znieczulić jak sobie poprawić nastrój ale nie rozwiąże głębokich problemów. Tu już trzeba skorzystać z przewodnika (hipnotyzera) który cie poprowadzi przez techniki które będziesz wykorzystywała do zmiany postrzegania samej siebie oraz twoich zachowań. Pozdrawiam Kuba Odpowiedz Link Zgłoś