bananarama-live 23.12.10, 15:21 Jako,ze wybieram się na ww terapię prywatnie /80zł godz/ jak myślicie ile wizyt czeka mnie,żeby coś trafiło do mojego zakutego łba? Jestem raczej pojętny , podatny na sugestię . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nihil-istka Re: Psychoterapia 23.12.10, 17:56 Sadze z bekniesz okolo osmiu patykow w sumie. Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Psychoterapia 23.12.10, 18:21 Patyk to było 1000zł,czy masz na myśli 8 tys? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nihil-istka Kup se motocykl 23.12.10, 21:09 Kup se motocykl ze te forse , banan. Bedziesz mial lepsza rozrywke niz z psycholoterapeutkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Psychoterapia 23.12.10, 19:37 to zależy z czym pójdziesz, i na kogo trafisz ja bym na miejscu terapeuty sie nie spieszyła, 80 zł piechotą nei lata, a rachunków pewnei nie wystawia, więc sam czysty zysk (dla terapeuty oczywiście), z dużą dozą szczęścia i ty skorzystasz, ale gwarancji nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.kowalski.pl Re: Psychoterapia 23.12.10, 20:51 W moim wypadku - 1,5 roku i końca nie widać :) Bardzo to zależy od Ciebie. Mnie też się wydawało, że jetem otwarty. Patrząc po mojej terapii stwierdzam, że większość ludzi się zniechęci i nic im to nie da. Ale jeśli dasz radę to naprawdę warto :) Odpowiedz Link Zgłoś
edytunia86 Re: Psychoterapia 23.12.10, 22:32 Jeśli masz tyle siły i motywacji to myślę że warto. Myślę, że do tego także jest potrzebne zaufanie. Odpowiedz Link Zgłoś
edytunia86 Re: Psychoterapia 23.12.10, 22:34 Nie spodziewaj się , że odrazu zobaczysz jakieś efekty. Jeśli o to ile wizyt będzie potrzebne to to chyba jest indywidualna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
brdsz Re: Psychoterapia 04.01.11, 20:39 Najpierw będą robić wywiad. Większość psychologów twierdzi, że będą to ok. 3 sesje ale na ogół jest więcej. Potem... to już zależy. Ale może się ciągnąć. Kwestia metody, no i samego psychologa - czy nastawia się na pomoc, czy na kasę :) Odpowiedz Link Zgłoś
dala.tata Re: Psychoterapia 04.01.11, 20:43 a co ma psycholog do psychoterapeuty, ze tak niesmialo zapytam? Odpowiedz Link Zgłoś
ania_i_ja Re: Psychoterapia 04.01.11, 21:07 ha....dziś wyczytałam że każd psycholog jest terapeutą a nie każdy terapeuta psychologiem.... A może jeszcze jakoś inaczej. .... zeżarłam już dziś trochę prochów więc pogło mi się popindolic.... Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: Psychoterapia 05.01.11, 02:51 Zle wyczytalas. Nie kazdy psycholog jest terapeuta. Mozna powiedziec ze duza wiekszosc psychologow w Polsce nie jest terapeutami. Zwykle psycholog w Polsce ma niewielkie pojecie na temat psychoterpii. Potrzebne sa dodatkowe studia ktore trwaja 4 lata. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
skoczek301 Re: Psychoterapia 08.01.11, 17:22 Na początku każdej psychoterapii współnie z terapeutą określa się cel spotkań i Twoje oczekiwania, jak również przewidywany czas trwania terapii. Zależy to też od szkoły terapeutycznej, jesli typowa Froudowska to nawet 5-6 lat. Więc z takim pytaniem to do terapeuty. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tadzionalepa Re: Psychoterapia 09.01.11, 11:10 gra nie warta swieczki lepiej zainwestowac w nauke , kurs jakis Odpowiedz Link Zgłoś
brdsz Re: Psychoterapia 09.01.11, 16:26 Dokładnie. Psychoterapeutą można być nawet nie będąc psychologiem. Potrzebne są studia humanistyczne + właśnie te czteroletnie psychoterapeutyczne. Chyba dlatego część psychologów tak bardzo nie lubi psychoterapeutów. Uważają, że jak ktoś nie skończył psychologii to nie powinien pracować z ludźmi. Ja z kolei znam psychologów którzy też nie powinni pracować z ludźmi ;) mskaiq napisał: > Zle wyczytalas. Nie kazdy psycholog jest terapeuta. Mozna powiedziec ze duza > wiekszosc psychologow w Polsce nie jest terapeutami. > Zwykle psycholog w Polsce ma niewielkie pojecie na temat psychoterpii. Potrzebn > e > sa dodatkowe studia ktore trwaja 4 lata. > Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś