Dodaj do ulubionych

witamina B6

08.08.11, 17:15
Leki przeciwdepresyjne, terapia- to już było. Na pierwszej wizycie u psychiatry dostałam (oprócz Asentry) własnie witaminę B6- pomyslałam wtedy, że nie po to przyszłam do lekarza z depresją żeby mi przepisała witaminki. Nie brałam ich więc. Niestety stany depresyjne powracają. Zaczęłam więc z tą witaminą. I tu pytanie. Czy to coś komuś dało? I jaką dawkę leczniczo się zażywa? (W necie różnie podają) Dzięki z góry za informacje.
Obserwuj wątek
    • tlenoterapia Re: witamina B6 09.08.11, 02:23
      Od dawna sie mowi ,ze syntetycznych witamin organizm ludzki nie wchłania,lub słabo wchłania.
      Pewnie lekarz nie stwierdził u ciebie niedoboru, tylko tak wszystkim poleca i juz nie pamięta czemu.

Diagnoza niedoboru witaminy B6 zwykle opiera się na badaniu poziomu fosforanu pirydoksalu w osoczu krwi. Inne formy rozpoznania choroby to niski poziom erytrocytów, zarówno we krwi, jak i w moczu.

Ps.
      Od 6 lat nie łykam żadnych witamin i żyję.
    • leni26 Re: witamina B6 10.08.11, 22:20
      Witamina miała ta pomóc zapewne lepiej wchłaniać się składnikom z Asentry.

• perpetua-mobila Re: witamina B6 17.08.11, 15:47
      Witamina B6 bierze udział w przemianach aminokwasów, a znich powstaje wiele neuroprzekaźników (choćby serotonina z tryptofanu) które jak sama nazwa sugeruje służą do prawidłowego przekazywania informacji. Co Ci szkodzi zażywać te witaminy? Nie umrzesz od tego a kosztują chyba 7zł.
      • lucyna_n Re: witamina B6 17.08.11, 16:46
        problem w tym że te tabletkowe witaminy to nie za bardzo organizm przyswaja, lepiej poczytać co z naturalnego jedzenia zawiera witaminę b, i zmodyfikować dietę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka