Dodaj do ulubionych

nie moge zasnac

25.11.11, 02:33
Wstałam o 8, żeby o tej porze już spać. Ale zasnęłam i spałam od 10 do 13.
W tej chwili dobiega 3, a ja nie wiem jak mam się uśpić:(
Obserwuj wątek
    • czarna_wolga Re: nie moge zasnac 25.11.11, 02:47
      Leki chłop alkohol w takiej kolejności.
      • pratactwa Re: nie moge zasnac 25.11.11, 02:49
        nie ma
        • czarna_wolga Re: nie moge zasnac 25.11.11, 02:55
          To pooglądaj tv albo zagraj na grach on line itd
    • lucyna_n Re: nie moge zasnac 25.11.11, 10:40
      ja bardzo lubię godziny nocne tak od 24-3, kiedys się bałam i dręczylam bezsennościa, teraz cenię sobie ten spokój i ciszę.
      Warunkiem są jednak elastyczne godziny pracy, tak żeby można było odespać brakujące godziny snu.
    • czarna_wolga Re: nie moge zasnac 25.11.11, 15:10
      Niestety depresja na tym polega. Organizm rano jest niedospany zmeczony czasem spi sie do 14 po poludniu. Natomiast człowiek na wieczór czuje sie lepiej i chce funkcjonowac i nie moze zasnać.
    • fiffi_fii Re: nie moge zasnac 30.11.11, 15:47
      Probowalas swiadomie przeciagnac taka noc i juz nie spac? Potem w dzien nie klasc sie do lozka nawet na chwile, dzieki temu... zasniesz nastepnej nocy. Przez dlugi czas tak ciagnelam i chyba wolalam niz conocne meczarnie.
      • pratactwa Re: nie moge zasnac 04.12.11, 23:21
        fiffi_fii napisała:

> Probowalas swiadomie przeciagnac taka noc i juz nie spac? Potem w dzien nie kla
        > sc sie do lozka nawet na chwile, dzieki temu... zasniesz nastepnej nocy. Przez
        > dlugi czas tak ciagnelam i chyba wolalam niz conocne meczarnie.

Próbowałam, ale kończyło sie głębokim snem kolo 5 i pobudką o 15:/
      • czarna_wolga Re: nie moge zasnac 05.12.11, 02:01
        W dawnych czasach depresje leczyło się bezsennością ponoć niektórzy nie spali przez dwa tygodnie.
    • panna.m.igotka Re: nie moge zasnac 30.11.11, 15:57
      A ja wciąż mam uczucie, że się z czasem nie przestawiłam biologicznie. Ciągle mi dnia brakuje, bo jest ciemno. Dlatego przedłużam wieczory, aż po późne godziny nocne i tak z rana chodzę niewyspana. Za to w weekendy odsypiam nawet do 13.
    • zoliborski_goral Re: nie moge zasnac 05.12.11, 09:18
      Im bardziej chcesz tym mniej możesz. Ta zasada sprawdza się nie tylko przy próbach zaśnięcia...Zasada jest taka: idziesz do łóżka nie żeby zasnąć ale żeby wspaniale się odprężyć.
    • tracja4 Re: nie moge zasnac 05.12.11, 09:24
      Mi nie pomaga nawet wczesne wstanie, wieczorem i tak nie mogę zasnąć. Całą noc się męczę, a koło 5 nad ranem zaczyna się panika i strach, więc ze spania nici.
      A potem jest okresowa zmiana i potrafię spać cały dzień, nie wychodzę z łóżka, śpię 12 godzin, potem napiję się czegoś i dalej w kimę.

• pratactwa Re: nie moge zasnac 24.03.12, 17:42
        tracja4 napisała:

> Mi nie pomaga nawet wczesne wstanie, wieczorem i tak nie mogę zasnąć.

To jest chyba najgorsze:(
        • czarna_wolga Re: nie moge zasnac 24.03.12, 21:18
          Ja moge jak spi kolmnie piekna mloda kobieta
    • eeela Re: nie moge zasnac 27.03.12, 01:46
      Ja mam sen rozpieprzony od pół roku. Na początku ciągle spałam, ale takim płytkim, niespokojnym snem, który mi nie dawał żadnego wypoczynku. Potem przestałam móc spać. Zasypiałam o 5-6 nad ranem, potem zmuszałam się do wstania o przyzwoitej porze, żeby móc spać nastęonej nocy, ale to nic nie dawało - i tak leciałam przez parę miesięcy śpiąc po 2-3 godziny na dobę. A potem przyjęłam zasadę, że śpię kiedy tylko uda mi się zasnąć, i teraz jest wariactwo, bo czasami przesypiam pół dnia, czasami pół nocy, czasem nie śpię przez całą dobę, a czasem niemal całą przesypiam. I nie mogę tego wszystkiego, cholera, naprostować, już mi brakuje pomysłów.
      • layla8 Re: nie moge zasnac 27.03.12, 02:13
        bezsennosc jest dla mnie jednym z najgorszych objawow tej choroby.wczesniej nie wierzylam ze czlowiek jest w stanie wytrzymac tak dlugo bez snu, ale niestety przekonalam sie na wlasnej skorze...
    • zoliborski_goral Re: nie moge zasnac 27.03.12, 11:00
      Podobno na sen melatonina pomaga. Ale osobiście nie próbowałem, śpię jak zabity.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka