bananarama-live 03.11.12, 08:16 Zastanawiam się czy Omeprazol mógł spotęgować moje szumy uszne, które mam? W ulotce napisali w skutkach ubocznych - szumy uszne, ale napisali wszystkie choroby znane :] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
2lemon Re: Szumy uszne 03.11.12, 08:37 Psychiatria zabrania wchodzenia na forum i czytania ulotek. Jak to mawiał Piłsudski: „Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej i niezbadanej litości bożej, ludzie w tym kraju nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach udając człowieka”. Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Szumy uszne 03.11.12, 08:42 Z tym się zgodzę ,ale nie do końca. Ulotki trzeba czytać ,aby nie nażreć się czegoś co spowoduje interakcję i nie wylądować u Sw Piotra Odpowiedz Link Zgłoś
2lemon Re: Szumy uszne 03.11.12, 08:49 Intencja była inna nieświadome społeczeństwo to dobre społeczeństwo którym łatwo manipulować. Sam twierdził po latach, że wytworzył „całe mnóstwo pięknych słówek i określeń, które po mojej śmierci zostaną, a które naród polski stawiają w rzędzie idiotów”. Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_pelna_dziwow Re: Szumy uszne 03.11.12, 08:53 Są dwie szkoły. Jedna mówi, że ciemnymi łatwiej rządzić, a inni, że wykształconymi. Sądząc po spokoju społecznym wprost proporcjonalnym do ilości depresyjnych młodych zdolnych magistrów, druga szkoła jest prawdziwsza. Kiedyś ludzie bardziej się rzucali. Odpowiedz Link Zgłoś
2lemon Re: Szumy uszne 03.11.12, 09:15 W roli sprostowania wykształcony nie oznacza mądry. Ja do tej pory zauważyłem odwrotną prawidłowość. Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_pelna_dziwow Re: Szumy uszne 03.11.12, 09:21 A czytający ulotki to mądry człowiek czy uświadomionyy obywatel? Jak powiedział profiler w serialu "Paradoks" ustalając profil morderczyni : Możliwe, że jako osoba światła musiała mieć kontakt z jakąś poradnią zdrowia psychicznego, ale szybko zrezygnowała. Odpowiedz Link Zgłoś
2lemon Re: Szumy uszne 03.11.12, 10:02 Chyba uświadomiony a mądry jak potrafi tą wiedzę właściwie wykorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
falowod Re: Szumy uszne 24.11.12, 10:28 Walcze z szumami w uszach i cos tam wiem w temacie. A wiem ze 99% ludzi z szumami ma problem z nadwaga a ta powoduje nadcisnienie,ktore z kolei jest odpowiedzialny e za uszkadzanie delikatnych komorek w slimaku i udarow siatkowki. Jesli masz szumy ktore na dodtaek wzrozly zainteresuj sie koniecznie z dieta niskotluszczowa i oczyszczajaca. 1.Zbij wage do normalnej 2.Pij dziennie niegazowanej wody ok 2 lt( porcjami co 2-3 godz.) 3.Ogranicz jedzenie chleba,makaronow ,potraw na bazie maki.+ slodyczy z cukrem i miodem wlacznie Jedna kromka chleba dziennie w zupelnosci zaspokaja nasze zapotrzebowanie na weglowodany. 4.Duzo sie ruszaj ,jogging, gry w pilke , w ostatecznosci marsze 1 godz dziennie 5.Zrezygnuj z miesa na korzysc grilowanych ryb 2x w tygodniu ale podstawa to ruch i woda ! Jesli sie bedziesz trzymal tej filozofii gwarantuje ze szumy sie zmniejsza.Nie cofna! bo to sa zmiany nieodwracalne ale ograniczysz je . Dobrze jest tez kontrolowac sobie codziennie o tej samej porze i zapisywac cisnienie krwi i wage Jesli szumy sie zwiekszyly oznacza to ze wzroslo ci cisnienie krwi. Przemysl to co ci wskazalem i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ixi77 Re: Szumy uszne 20.10.15, 22:21 Bzdura!!! Uprawiam sporty, jogę, ważę 53 kg/ 172cm. Żywię się wyłącznie produktami nieprzetworzonymi, mój organizm od dziecka nie znosi żadnych mącznych ani mleka (typowe dla grupy 0), więc od dziecka tego nie jadam. Cukry uwielbiam, ale ograniczam do minimum. W moim przypadku stres: zablokował mięśnie, które napierają na kręgosłup szyjny, tętnice i nerwy. Stąd szumy. Leczenie polega na rozluźnieniu mięśni i powięzi (cokolwiek to znaczy) i korekcji postawy. I działa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bisiara1 Re: Szumy uszne 22.05.15, 18:29 Borykam się z problemem szumów już od roku. Przeprowadziłam wiele rozmów na forach, nawiązałam nawet kilka znajomości, ale nic na dłużej. Zwykła wymiana opinii, doświadczeń, a potem każdy w swoją stronę. Ostatnio jedna osoba podpowiedziała żeby stworzyć jakieś miejsce, gdzie będziemy mogli wspólnie się kontaktować, poznać, wymienć doświadczeniami i nie pozostanie to na jakiś forum, tylko będzie w jednym miejscu, gdzie będzie można w każdej chwili się kogoś o coś dopytać, wspólnie wpadać na dalsze pomysły. Od razu pomyślałam o facebooku. Zaczynam tworzyć grupę, dlatego wszystko co stworzymy będzie docelowo dla nas. Zapraszam na profil na faacebooku www.facebook.com/wyleczszumyuszne?fref=ts Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Szumy uszne 22.05.15, 18:48 ale co szumy uszne mają wspólnego z depresją? Odpowiedz Link Zgłoś
ixi77 Re: Szumy uszne 20.10.15, 22:23 Ha! Widocznie nie miałaś nigdy szumów w uszach! Odpowiedz Link Zgłoś