Dodaj do ulubionych

jazda po fluoksetynie

25.07.04, 15:00
Zwiększyłem sobie dwa razy samowolnie dawkę fluoksetyny i teraz mam niezła
jazdę depresja zanika.Co sądzicie o samowolnym zwiększaniu sobie dawek leków
napiszcie.
Obserwuj wątek
    • rzeznia_nr_5 Re: jazda po fluoksetynie 25.07.04, 15:07
      foteks napisał:

> Zwiększyłem sobie dwa razy samowolnie dawkę fluoksetyny i teraz mam niezła
      > jazdę depresja zanika.Co sądzicie o samowolnym zwiększaniu sobie dawek leków
      > napiszcie.

To zależy do ilu.Ja dostałem 20 mg czyli b.mało a że nie działało to sobie
      zwiększyłem do 40 po 7 tygodniach.Lekarz by zrobił to samo.No ale dalej to
      już bym nie zwiększał.
      • nevada_blue Re: jazda po fluoksetynie 25.07.04, 15:32
        ja własnie zamierzam zwiększyć..
    • hellio Re: Prozac czy zamiennik? 27.07.04, 12:03
      Ciekawa jestem, jeśli można spytać, co konkretnie bierzecie? prozac paskudnie
      drogi...
      • tinu Re: Prozac czy zamiennik? 27.07.04, 12:09
        prozac - tańsze odpowiedniki:
        - seronil, bioxsetin, deprextin, fluoksetyna, fluoxetin
        :)
    • laryska bioxetin 27.07.04, 12:11
      Chociaz wiem, ze to na pewno nie jest zdrowe to tez tak eksperymentowalam.
      ten lek dawal mi naprawde niezlego powera ale........kiedy zaczelam czuc sie w
      moim mniemaniu idealnie /po ok. 3 miesiacach / odstawilam.

Za jakis czas, znowu mnie dopadla szarosc, wiec znowu sie wspomagalam...

i tak w kolko...

w koncu przestal mi dawac jakikolwiek dobry efekt.

Chyba znowu zaczne cos lykac - wtedy przynajmniej mnie glowa nie boli i mam
      swietny humor i sily zeby zyc normalnie - czyli uprawiac sport, nie odczuwac
      zmeczenia i przygnebienia z nikąd.
      • hopeless5 Re: bioxetin 27.07.04, 12:22
        Czy Waszym depresjom towarzyszy też niepokój czy wręcz lęk, albo może wszystko
        obraca się jedynie wokół beznadziejnego humoru?
        Czy leki te, zwłaszcza w większej dawce nie nakręcają Was dodatkowo lękowo?
        Pozdrawiam
        • as5 Re: bioxetin 27.07.04, 12:49
          Mojej derpresji towarzyszy lęk,nerwowość,zaburzenia koncentracji,przyśpieszenie
          tętna,uporczywe bóle glowy,pernamentnie zly humor.Biorę Cipramil od 16 dni i z
          przerażeniem stwierdzam że nie przynosi poprawy.
          • lira_korbowa Re: bioxetin 27.07.04, 13:00
            As, poczekaj jeszcze trochę. Ja na zauważalną poprawę czekałam prawie miesiąc.
            Głowa do góry.
            • as5 Re: bioxetin 27.07.04, 13:08
              dzięki lira,chociaż pisząc to... placzę.Jest mi okropnie ciężko,Moja samoocena
              jest zerowa,tak jak cale moje życie.
              • laryska Re: bioxetin 27.07.04, 13:24
                As5 nie placz!!!! :((

Czy masz mozliwosc wyjazdu ??
                najlepiej gdzies, gdzie jest slonce!! Z kims kogo lubisz.

To troszke pomaga, laduje baterie!
                buzi,
                L.
                • as5 Re: bioxetin 27.07.04, 13:48
                  Larysko....nie chce mi się chcieć.Nawet pisanie na forum sprawia mi trudność.
                  • laryska Re: bioxetin 27.07.04, 14:01
                    domyslam sie.....
                    no ale, mimo wszystko, obejrzyj film lub poloz sie i w spokoju posluchaj
                    ulubionej muzyki.

Kurcze, chcialabym Ci pomoc jakos:(

albo wiem :) pomysl, ze ja tez tak mialam (nie chcialo mi sie wychodzic z
                    wyrka, lezalam w ciemnym pokoju, zywilam sie buleczka z serem).
                    teraz jest duzo lepiej.....
                    moze bedzie bardziej ......?

Tak, musi byc lepiej!!!!!

buzi:*
            • laryska efekty 27.07.04, 13:10
              ja po doslownie kilku dniach poczulam sie zdecydowanie lepiej (i fizycznie i
              psychicznie) !!

Dziwne.....dlaczego u niektorych dopiero po 4 tygodniach ???
          • hopeless5 Re: bioxetin 27.07.04, 13:10
            as5 napisała:

> Mojej derpresji towarzyszy lęk,nerwowość,zaburzenia
            koncentracji,przyśpieszenie
            >
            > tętna,uporczywe bóle glowy,pernamentnie zly humor.Biorę Cipramil od 16 dni i
            z
            > przerażeniem stwierdzam że nie przynosi poprawy.

Ja mam depresje nawracające po ustąpieniu których czuję się bardzo dobrze...
            przez kilka miesięcy. Nie znalazłem niestety leku, o którym mógłbym powiedzieć,
            że na 100% pomaga mi. Zawsze gdy miałem depresje, wchodziłem na leki, potem nie
            wiedząc zbytniej poprawy schodziłem z leków i depresja jakoś sama się cofała. W
            zeszłym roku brałem Cipramil. Jakoś tam na nim funkcjonowałem - z trudem,
            pewnego dnia podjąłem samowolnie decyzję, że schodzę z tego leku (po ok. 3
            miesiącach brania). Wtedy po zmniejszeniu dawki o połowę nastąpiła dość szybka
            poprawa. To był jedyny raz, kiedy na leku czułem się dobrze. Potem zabrakło mi
            Cipramilu na kilkanaście dni, a jak chciałem wrócić na tę małą dawkę, pojawił
            się niepokój itp. Dałem sobie spokój. Po kilku miesiącach depresja wróciła -
            jak zwykle z zaskoczenia (chyba, że to ja nie dostrzegam wystarczająco wcześnie
            objawów). Nikogo nie zachęcam do takiego podejścia i eksperymentowania z
            dawkami. Nie wiem sam co o tym sądzić. Lekarze raczej rekomendują odwrotne
            działanie - nie pomaga? - zwiększamy dawkę...
            • laryska Re: bioxetin 27.07.04, 13:19
              mam podobnie ;/

Niby jest o.k ale...nie na dlugo.
              Niby wychodze na prosta i pozniej ciach...i dół...i uczucie beznadziejnosci i
              trwogi.

Myslisz, ze nawrót da się w ogole przewidziec?
              Ja jedynie zaobserwowalam, ze w momentach podwyzszonego stresu to wraca...
              i teraz, latem mam strasznie silne bole glowy i swiatlowstret:(

Tez nie wiem co sadzic o lekarstwach:( Mimo, ze mi pomogly to boje sie, juz w
              ogole mi w glowie pomieszaja.....
              • hopeless5 Re: bioxetin 27.07.04, 13:43
                Czy da się przewidzieć?
                Na pewno jest bardzo trudno... Jednym z elementów wychodzenia z depresji jest -
                jak mawiał mój psycholog - zaprzestanie ciągłego przyglądania się sobie. Więcej
                otwartości na ludzi i na świat w okół. Brać, życie takim jakie jest, życie to
                emocje. Negatywne i pozytywne. A zatem wtedy kiedy ostatecznie przestaje się
                przyglądać sobie przez "lupę", swoim reakcjom, czyli po prostu żyję, nie
                dostrzegam tych pierwszych symptomów wracającej depresji. U mnie jest tak, że
                tuż przed depresją (około 2 tygodnie)zaczynam się czuć jakby zmęczony tempem
                życia, pracą, trochę smutniejszy, dużo bardziej nerwowy - irytuje mnie
                wszystko... potem nagle z dokładnością do pojedynczego dnia wiem, że już mnie
                dopadła.
                Co do stresu - to zdecydowanie tak. I to zarówno pozytywnego jak i negatywnego.
                W tym roku depresja wróciła do mnie po 2 miesiącach pozytywnego podkręcenia z
                powodu zacieśnienia relacji z super babką... Było na prawdę super, dużo
                pozytywnych emocji i stresu. Nagle ciach... i już znowu nic się nie liczy tylko
                depresja...
        • laryska Re: bioxetin 27.07.04, 13:07
          nieeeeeee, ja sie wlasnie lęku pozbylam!!

Do momentu wziecia tego leku, mialam fobie i lęki!! Codziennie budzilam sie z
          uczuciem niepokoju (bez powodu zupelnie), mialam obsesje, ze dzien jest za
          krotki a ja nie zdarze wykonac zaplanowanych czynnosci. Istna
          paranoja....okropnosc!!!

Po bioxetinie mialam jedynie uczucie braku śliny, spadek libido i z racji tego,
          ze jak nakrecona, czulam sie naprawde dobrze wiec nie potrzebowalam snu.
          Musialam troche sie wyciszyc zanim zasnelam.

Poza tym o.k, chociaz slyszalam czasem od innych bardzo złe opinie o tym
          lekarstwie.
          • algromek Re: bioxetin 27.07.04, 13:48
            no wlasnie, jak to jest z tym libido?
            Biore seronil 20mg i sa dni, ze czuje tak ogromny przyplyw libido, ze az mnie
            nosi, innym razem jest przecietnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka