18.10.13, 09:15
Hej mam pytanko do WAs. Jestem pare miesiecy po porodzie, i z depresji wyjść nie mige. Składają sie na nią Kilka czynników: ale jedna z nich jest to ze nie moge zaakceptować swojego wyglądu po ciazy... Pomimo nie kosmicznego przyrostu wagi bo ok 15 kg, jestem cały czas ciężka i kg zamiast w dół idą w gore. Obiadam sie i zajadam te problemy, mam zmienne nastroje , opieka nad dzieckiem mnie dołuje, nie moge spac.... Zdecydowałam sie pójść do psychiatry ktory powiedział ze mam depresje poporodoWa i niestety trzeba ja leczyć bo trwa dłużej niż 6 miesiecy i sie pogłębia. Przepisał mi Elicea 10 mg- zaznaczając ze powinno sie schudnąć bądź waga powinna byc stabilna. Chciałabym widzieć jak było u was? Wiem ze zdrowie jest najważniejsze ale kolejne kg moge mnie już totalnie zdołować a raczej wzmożony apetyt które by te leki powodowały. Dziękuje Wam za wszelkie rady. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • zauroczonaewa Re: Elicea 19.10.13, 22:23
      aleyna napisała:

> Hej mam pytanko do WAs. Jestem pare miesiecy po porodzie, i z depresji wyjść ni
      > e mige.

Ja po porodzie tez miałam dość znaczne wahania nastroju - opieka nad dzieckiem raczej mnie nie dołowała jak ..... czułam strach,bo uświadomiłam sobie ogrom odpowiedzialności za życie własnego dziecka - może i u Ciebie jest ten strach i powoduje "doły"

Składają sie na nią Kilka czynników: ale jedna z nich jest to ze nie mo
      > ge zaakceptować swojego wyglądu po ciazy... Pomimo nie kosmicznego przyrostu wa
      > gi bo ok 15 kg, jestem cały czas ciężka i kg zamiast w dół idą w gore.

Rzadko,która kobieta po ciąży dochodzi do formy w jakiej była przed ciążą ( coś za coś :))) mamy kochanego dzidziusia ale figura hmm czasami zostawia wiele do życzenia i potrzeba niekiedy wielu miesięcy aby zrzucić kilogramy )

Obiadam
      > sie i zajadam te problemy, mam zmienne nastroje , opieka nad dzieckiem mnie doł
      > uje, nie moge spac.... Zdecydowałam sie pójść do psychiatry ktory powiedział ze
      > mam depresje poporodoWa i niestety trzeba ja leczyć bo trwa dłużej niż 6 miesi
      > ecy i sie pogłębia.

Z tego co piszesz "objadanie" się może być efektem "stresu,depresji" wraz z poprawą nastroju nadmierny apetyt być może ustąpi.( dla pocieszenia o ile może byc to pocieszeniem - niektóre osoby w trakcie depresji nie jedzą w ogóle,co doprowadza do wycieńczenia fizycznego ) Czyli mają podwójnie przekichane.

Pozdrawiam :)))
    • koran15 Re: Elicea 04.08.15, 17:31
      wiesz, lek lekiem, ale trzeba się trochę ruszyć... poproś partnera o opiekę nad dzieckiem, byś mogła spokojnie poćwiczyć, potańczyć, poskakać... elicea (apteka Warszawa potwierdzi) sama w sobie nie powoduje tycia, po prostu przy depresji człowiek nie ma sił się ruszyć... ja mam taką wersję: aptekagold.pl/elicea-tabl-20mg-x-28.html i szczerze po elicei schudłam, bo miałam ochotę się ruszać :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka