IP: *.acn.waw.pl 03.09.04, 20:30
skąd one sie wlasciwie biora ? czasem miewam takie leki ale na szczescie
rzadko, przeszlam depresje z ktorej wlasciwie wygrzebalam sie sama , trwalo to
rok ale ... no i nieraz pojawiaja sie te cholerne lęki, czasem to trwa dwa lub
trzy dni i mija - najgorsze ze przychodza i odchodza, szydze sobie z nich bo
znam swoj organizm na tyle ze wiem jakie po tych lekach albo podczas ich
trwania moga wystepowac reakcje, ale nie wiem caly czas czemu one sie
pojawiaja>???? i skad sie biore te LĘKI !!!????
Obserwuj wątek
    • kamila551 Re: lęki ? 03.09.04, 20:31
      z przeszlosci
      • rzeznia_nr_5 Re: lęki ? 03.09.04, 20:34
        kamila551 napisała:

> z przeszlosci

i w obawie o przyszłość
        • kamila551 Re: lęki ? 03.09.04, 20:36
          Racja
    • wujek-dobra.rada Re: lęki ? 03.09.04, 20:36
      znikąd
      • rzeznia_nr_5 Re: lęki ? 03.09.04, 20:37
        wujek-dobra.rada napisał:

> znikąd

tzw.lęk nie określony?
        • wujek-dobra.rada Re: lęki ? 03.09.04, 20:38
          rzeznia_nr_5 napisał:

> tzw.lęk nie określony?

A ja wiem czy określony? Jak chcesz to go określ.
          • Gość: Net Re: lęki ? IP: *.acn.waw.pl 03.09.04, 21:00
            szczerze - spodziewalam sie troche innych odpowiedzi ... bywa !!! nie chodzi mi
            o leki o przeszlosc, przyszlosc etc, chyba mnie nie zrozumieliscie, chodzi o
            takie uczucie ze sie czlowiek czegos nagle boi to tak jakby ktos nagle was
            przestraszyl o takie lęki mi chodzi,,,, a ta odpowiedz z nikad to mialo byc w
            formie zartu czy jak bo chyba nie zrozumialam dowcipu?
            • Gość: niemiecki_poeta Re: lęki ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.09.04, 21:03
              to sam sobie odpowiadaj bedziesz mial takie jakich sie spodziewasz
            • sabeena Re: lęki ? 03.09.04, 21:06
              Jezeli to sa takie nagle leki, ktore powstaja niby bez zadnej przyczyny, i to
              sie jeszcze powtarza, to moze byc to objaw nerwicy lekowej. Z takimi objawami
              to trzeba sie udac do psychologa lub psychiatry. Psychiatra przepisuje leki,
              ktore dzialaja przeciwlekowo, a psycholog / psychoterapeuta pracuje nad tym,
              zeby pacjent uswiadomil sobie, skad biora sie jego leki i jak im zapobiegac.
              Nie ma chyba jednej odpowiedzi na to, skad sie biora leki, bo u kazdego moga
              wynikac z czego innego. Odpowiedz, ze z przeszlosci, lub z leku przed
              przyszloscia, jako odpowiedzi ogolne, dzialaja w kazdym przypadku. Mozna
              jeszcze dodac, ze ze stresujacej terazniejszosci. Jesli chcesz wiedziec wiecej
              na temat swoich lekow, to musisz udac sie do specjalisty.
              Pozdro
              S.
            • Gość: sylwek Re: lęki ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.04, 09:02
              czesc,ja tak samo mam jak ty,czasami siedze w domu o niczym nie mysle ani nie
              mam nic w myslach a tutaj mam lek,ale tak jak moi przedmowcy to sie bierze z
              przeszlosci i przyszlosci...to jest zwiazane(powiazanie) zbyt mocno...zycze
              powodzenia
    • plastycy Re: lęki ? 03.09.04, 21:05
      Leki biora sie z chorej watroby, bo chora watroba uderza w serca, sciska serce
      i tak powstaje lek. a jakiego rodzaju miewasz leki????
      • wujek-dobra.rada Re: lęki ? 03.09.04, 21:07
        > Leki biora sie z chorej watroby, bo chora watroba uderza w serca,

W ile tych serc tak konkretnie?
        • plastycy Re: lęki ? 03.09.04, 21:26
          oj, wujku, tu sprway powazne, a wy sie czepiacie. ja tez kiedys myslalem, ze
          czlowiek jedno tylko serce posiada, ale moje problemy z watroba zweryfikowala
          ten bledny poglad. trzy serca ma czlowie - przynajmniej taki jak ja
    • mskaiq Re: lęki ? 04.09.04, 04:33
      Mysle ze sa dwa rodzaje lekow. Jeden z nich jest kiedy w nas siedzi nie
      rozwiazany problem lek przed zdrada, boimy sie bo takie rzeczy sie zdarzaja.
      Moze to byc lek przed wyjsciem na ulice bo sie boimy innych ludzi itp.
      Za takim lekiem stoi przyczyna i czesto zwiazane sa z nim objawy somatyczne
      takie jak bol glowy, "motylki w zoladku", palpitacje serca, omdlenia itp. Sa
      rowniez leki bez zadnej przyczyny nagle pojawia sie objaw somatyczny ale trudno
      zidentyfikowac czego sie boje chociaz jest uczucie leku.
      Im mniej wagi przywiazujesz do takiego leku tym lek slabszy a po pwewnym czasie
      sie cofa. Cala sztuka polega na tym aby nie ulegac lekowi, jesli sie to uda to
      lek staje sie slabszy i znika. Nie ma juz tej sily ktora my zwielokrotniamy
      dodajac nasze emocje.
      Serdeczne pozdrowienia.
      Serdeczne pozdrowienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka