Dodaj do ulubionych

zmęczenie

05.10.14, 12:06
Od dłuższego czasu nawet nie pamiętam od kiedy czuje się zmęczony mimo że fizycznie nie pracuje, w nocy śpię po 2-3 godziny maks. Do 5 albo z przerwami i kilka razy wstaje, i zastanawiam się czy w ogóle śpię.
Do południa od rana czuje pustkę, brak motywacji, rzeczy które wcześniej sprawiały mi satysfakcję, w ogóle teraz mnie nie cieszą. Jak mam zdobyć się na jakiś wysiłek intelektualny zaraz czuje się zmęczony, zniechęcony, ziewam
Gdy słucham kazania w kościele boje się o przyszłość, lęki, zmęczenie po tym i senność
Gdy odczuwam stres po tym zaraz jestem senny
Bywa że jestem drażliwy, bardzo biorę "do siebie", dźwięki zza ściany sąsiada psa, lub sąsiada pod podłogą irytują mnie.
Wiele rzeczy widzę w czarnych barwach, nowe wyzwania, ew. Zmiana pracy podejście- że się nie uda.
Obserwuj wątek
    • lifeisaparadox Re: zmęczenie 06.10.14, 23:20
      Próbowałeś jakiś leków wcześniej?
      • piotr111981 Re: zmęczenie 07.10.14, 06:20
        Seronil przeciwdepresyjne.
        • lifeisaparadox Re: zmęczenie 07.10.14, 16:24
          Nie jestem lekarzem, więc to jest takie prywatne rozważanie.
          Nie próbowałeś leków przeciwdrgawkowych? Niekiedy przyczyną bezsenności bywają napady drgawkowe w trakcie snu, a takie rozdrażnienie też zdaje się te leki mogą usuwać skutecznie
          • piotr111981 Re: zmęczenie 07.10.14, 17:40
            Miałem takie coś, że zatrzęsłem się i obudziłem w środku nocy, nie wiem czy w tym przypadku tak jest.
            Np. po pracy w nocy muszę wkładać stopery do uszu.
            • lifeisaparadox Re: zmęczenie 07.10.14, 18:41
              Leki swoje, ale może też warto pomyśleć o psychoterapii .
              • piotr111981 Re: zmęczenie 07.10.14, 18:51
                Uczęszczam do psycholog, wcześniej miałem terapię grupową.
                Nie wiem co psychoterapia może pomóc na to że najgorzej z rana i do południa się czuję, negatywy a gdy próbuje się zdrzemnąć to odczuwam lęk gdy leżę albo zamknę oczy (sam).
                • lifeisaparadox Re: zmęczenie 07.10.14, 19:49
                  Zależnie od szkoły psychoterapii mają one swoje programy pomagania.
                  W psychoanalizie są to na przykład podświadome konflikty emocjonalne które wychodzą w trakcie sesji i odpowiednie zajęcie się nimi może powodować ulgę i zniesienie objawów, a przede wszystkim w dłuższej perspektywie poprawę jakości życia.
                  Jest to długoterminowa praca.

Depresja może być wynikiem (i najczęściej jest) złego funkcjonowania w życiu, bycia uwikłanym w niezdrowy sposób bycia, toksyczne podstawy emocjonalne, zaburzone zachowanie i charakter, ubytki i niewykształcenie istotnych sposobów radzenia sobie w życiu i społeczeństwie a przede wszystkim z własnymi emocjami i uczuciami.
                  Ogólnie gdy jest problem ze spełnianiem swoich potrzeb i pragnień. To wszystko uderza w organizm który fizycznie boi się losu jaki jest przed nim jeśli dalej tak będzie jak jest i zaczyna fiksować.

Potrzebne są chęci, ambicja i zdolność zainteresowania się taką formą pomocy.
    • apo-discounter.pl Re: witamina B12 22.10.14, 23:51
      Częstymi skutkami trwającego przeciążenia organizmu są neurologiczne stany wycieńczenia, rozbicie psychiczne czy obniżona koncentracja. Polecam Ci zakup ampułek Vitasprint B12, które zawierają witaminę B12 w formie płynnej. Witamina ta odgrywa ważną funkcję przy rozwoju komórek nerwowych. Kilkutygodniowa kuracja regenerująca tym preparatem może przyczynić się do odbudowania sprawności psychicznej.

www.apo-discounter.pl/vitasprint-b12-ampuki-p-3869.html
      • piotr111981 Re: witamina B12 23.10.14, 06:32
        Czy może zwiększać ryzyko zachorowania na raka taka kuracja? Podobno witamina A w nadmiarze może przyczynić się do rozwoju raka.
        • apo-discounter.pl Re: witamina B12 13.11.14, 14:48
          Bez obaw, taka kilkutygodniowa kuracja preparatem opartym na witaminie B12 nie zwiększy ryzyka zachorowania na raka
      • sw.stefan Re: witamina B12 29.03.17, 22:38
        Bezsensu,0,5 mg cyjano za taką kasę, to jakiś żart,kup sobie na alleg, za 30-40 zł 1000 mikro w ilości 4 x większej i ładuj po dwie,na raka nie zachorujesz (to jakieś brednie) i nie da się tego przedawkować, a efekt może być całkiem niezły jeżeli masz niedobór.
      • sw.stefan Re: witamina B12 29.03.17, 22:38
        Bezsensu,0,5 mg cyjano za taką kasę, to jakiś żart,kup sobie na alleg, za 30-40 zł 1000 mikro w ilości 4 x większej i ładuj po dwie,na raka nie zachorujesz (to jakieś brednie) i nie da się tego przedawkować, a efekt może być całkiem niezły jeżeli masz niedobór.
    • sw.stefan Re: zmęczenie 29.03.17, 22:39
    • sw.stefan Re: zmęczenie 29.03.17, 22:39

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka